dec16

Ha sokar csalódtál már és nem akarod, hogy újra előforduljon

Címkék: hazughazugságfélelemcsalódáselvárásönismeretillúzióegoönfejlesztésbecsapásönbecsapás

Egészen biztosan minden embernek vannak csalódásai, amikor is nem az valósult meg, amire számított, amit remélt, amit elvárt.

Azonban abban is biztosak lehetünk, hogy nem mindegy, ki, hogyan éli meg a csalódását, milyen következtetésre jut, és mire sarkallja egy-egy ilyen esemény.

Te hogyan reagálsz, ha csalódsz?

Hogyan döntesz, mit tanulsz meg egy-egy ilyen helyzetből, és milyen elhatározásra jutsz annak érdekében, hogy a jövőben nem kelljen újra csalódnod?

Válj bizalmatlanná? Légy óvatosabb? A legtöbben így reagálnak, és ez talán természetesnek tűnik, ám sajnos a legrosszabb: ugyanis nem megvédik magukat végül a becsapástól, hanem újra és újra átélik majd azt.

Hogyan volna hát érdemes a csalódásokat megelőzni?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha sokar csalódtál már és nem akarod, hogy újra előforduljon

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

A vélemény, ami földbe döngöl...

Címkék: hazugfélelemönismeretvéleménykritikaegoönfejlesztés

Mi az a 2 dolog, amivel szembe kell néznie annak, aki véleményt alkot?

Miért fogalmaz meg az ember véleményt?

Mi mozgatja azt, aki kéretlenül negatív véleményt közöl, és hogyan kezeld, ha te kapod?

Mit tükröz az, amikor felháborodsz, hogy "már véleményed se lehet"?

Mi az a 2 dolog, amivel mindenképp szembe kell nézned, ha véleményt alkotsz valamiről vagy valakiről?

Te is fogalmazol meg véleményt, és talán épp a te véleményed fog mosolyt csalni valaki arcára. Talán épp te mutatsz meg egy olyan nézőpontot, ami megváltoztathatja mások világnézetét. Talán  épp a te szavaid adnak majd kapaszkodót  valakinek. Persze, az is lehet, hogy megfogalmazol olyat is, amivel más bántva érzi magát, és megsemmisül, vagy a pokolba kíván.

A véleményed FONTOS, de nem mindegy, hogyan kezeled. Hogy CÉLT ÉRHESS a véleményeddel, légy TUDATOS és bölcs abban, hogyan fog az hatni másokra és hogyan hat az vissza rád!

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A vélemény, ami földbe döngöl...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt22

Miért a félelmeid valósulnak meg gyakrabban és nem a vágyaid?

Címkék: hazugfélelemönismeretenergiateremtőerőegovágyönfejlesztésvéletlenek

Hogyan járulsz hozzá a gondolataiddal a veled történő eseményekhez?

Már régóta hangoztatják az emberek, hogy "véletlenek már pedig nincsenek", és hogy "minden okkal történik", de vajon milyen okkal és milyen céllal?

Mi KÖZÜK lehet a veled történő eseményeknek és véletleneknek HOZZÁD? A gondolataid és a cselekvőerőd szoros összefüggésben vannak egymással, de a legtöbb összefüggést TUDAT ALATTI folyamatokkal működteted.

Most ez a videó segít rálátni néhány összefüggésre.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért a félelmeid valósulnak meg gyakrabban és nem a vágyaid?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc09

Te csak kedves vagy, de lesz, aki ezt túlgondolja... majd furcsa játszma veszi kezdetét

Címkék: hazugszeretetpárkapcsolatönismeretönbizalomhiányönelfogadásjátszmaszeretethiányalacsony önértékelésfigyelemhiányönfejlesztéspárkapcsolati játszma

A másik fél SZERETETHIÁNYÁRÓL - pontosabban erős és mély figyelemhiányából - fakad, hogy a kedvességedet  túlgondolja, abba SZERELMET, vagy egyenesen ÍGÉRETET lát.... 

Úgy véli, kikezdtél vele, és azonnal reméli, elvárni kezd tőled. Hisz olyan kedvességet kapott tőled rövid idő alatt, amire NAGYON VÁGYIK, és amiben eddig csak nagyon ritkán lehetett része.

A viselkedése egyre furcsább lesz, amit te nehezen, vagy egyáltalán nem tudsz értelmezni, és előfordulhat, hogy kezelni sem...

Mivel te a figyelmet nem kitüntetésként címezted neki, te nem érted, miért válik a másik fél viselkedése egyre furcsábbá.

Először udvarlós, szerelmes, vagy elvárásokkal teli, és sértődékeny lesz.

A kapcsolat - már, ha itt létezik kapcsolat - egy hullámvasutas rémálomhoz kezd hasonlítani, amiben te LELKIFURDALÁST élsz meg, és menekülni vágysz, ő pedig szenved, és újra megéli, hogy "nem szereti senki".

Ő kapcsolatnak értelmezi ezt, te pedig észre sem vetted, hogy "kapcsolat van közöttetek", majd emiatt egyre több büntetést fogsz elszenvedni tőle, hisz te nem teljesíted az elvárásokat.

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Te csak kedves vagy, de lesz, aki ezt túlgondolja... majd furcsa játszma veszi kezdetét

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj13

Ne legyenek ELVÁRÁSAID, avagy ne legyenek hiú ÁBRÁNDJAID a pároddal szemben?

Címkék: hazugfélelemelfogadáselvárásoknő és férfiegopárkapcsolati játszmákelvárások a párkapcsolatban

Ezerszer kérted, mégsem teszi meg neked a párod?

Sokszor mondjuk, hogy "NE LEGYENEK ELVÁRÁSAID"... mert magadnak ártasz velük. Azonban - tudom, hiába is mondjuk, mert - aki a FÉLELMEIN keresztül figyel, az itt meg is torpan, és felháborodik: meg SEM HALLJA a magyarázatokat.

Felháborodik, mert megijed - talán TE IS így voltál az ilyen témájú cikkekkel és videkkal korábban. Ijesztő lehet, ha ÚGY ÉRTELMEZED, hogy ha "Béla" nem teljesíti az elvárásokat, sőt: "ő ilyen és így kell elfogadni", akkor örök boldogtalanságra leszel ítélve egy kapcsolat poklában.

Ha félsz, akkor a szavainkat úgy értelmezed, hogy "Béla" tökéletes, ahogy van, és veled van a baj, hogy "fel mered verni az ő nyugalmát azzal, hogy valamit szeretnél tőle".

NEM, NEM ERRŐL VAN SZÓ. Soha nem kérnénk arra, hogy hogy boldogtalan ELFOJTÁSBAN élj Béla oldalán.

Végképp NEM ezt akarjuk neked közvetíteni akkor, amikor azt mondjuk, hogy ne legyenek elvárásaid! Épp az ellenkezőjét!

Azt szeretnénk, ha meglátnád, hogy HIÚ ÁBRÁND, amit kergetsz, és ha nem történik változás, akkor NEKED kell KÉZBE venned az ÉLETEDET, mert "Béla" nem fogja megadni azt, amire vágysz!

Persze, ez FORDÍTVA is igaz lehet: ha férfi vagy, Te is épp így szenvedhetsz attól, hogy a párod nem adja meg azt a figyelmet és törődést, amit igényelnél!

MIT TEHETSZ? IGÉNYEID legyenek! Ebből jó sok legyen és teremtsd is meg ezeket! Azonban az elvárásokat tekintsd hiú ábrándoknak, melyeket vagy sikerül, vagy nem sikerül érvényesítened!

Értsd meg ezeket mélyebben!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ne legyenek ELVÁRÁSAID, avagy ne legyenek hiú ÁBRÁNDJAID a pároddal szemben?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr28

Az elvárásaid mögött ez az önkorlátozó / önértékelési csapda rejtőzik...

Címkék: hazugfélelemszeretetpárkapcsolatönismeretelfogadáselvárásokönértékelésigényekönfejlesztés

Nagyon sok videóban feldolgoztam már az elvárásokat. Most egy újabb következik, ami rámutat egy furcsa önértékelési csapdára, melyet az elvárásokkal állíthatsz magadnak.

Kérlek, nézd meg a többi videót is az ELVÁRÁSOK témájában, hogy ezt a videót is úgy tudd értelmezni, mint segítséget, és ne úgy, mint valami elmarasztalást!

Bevezetőül és elmékeztetőül határozzuk meg, mik is az "elvárások":

Az elvárásokat meg kell különböztetni az IGÉNYEKTŐL. 

  • Az IGÉNYEK olyan feltételeket (szükségleteket) jelentenek, melyekre szükséged van ahhoz, hogy örömben és boldogságban élhess. Ezeket MEG KELL TEREMTENED magadnak! Ha párkapcsolati igényeidről van szó, akkor ez azt jelenti, hogy eleve olyan társat válassz, akivel az IGÉNYEIDET MEGÉLHETED. Te éled meg VELE és NEM Ő adja neked. TE vagy a KULCS! Ezért az igényeiddel tisztába kerülni TUDATOS folyamat. Önmagadból kell kiindulnod, magadat kell jól ismerned ehhez!

  • Az ELVÁRÁS pedig olyan feltételeket jelent, amiket egy MÁSIk EMBERTŐL akarsz megkapni, ahogyan a nevében is benne van: ELVÁROD, hogy a másik fél úgy viselkedjen! (Erre azonban nincs garancia... és többnyire nem is valósul meg, hisz a másik ember önálló saját igényekkel és működéssel bír.)

Amint egy IGÉNYEDET egy másik embertől (mondjuk: a párodtól) várod KIELÉGÍTENI, már az ELVÁRÁSAIDBAN vagy.
Ez NEM BAJ!
Ezt muszáj nagy betűkkel írnom, mert tudom, sokan attól félnek, hogy azzal, hogy elvárásaikat vannak, valamit HIBÁSAN csinálnak, és most sajnos támadva érzik magukat. Valójában itt NINCS támadás. Nem baj, hogy vannak elvárásaid! NEM ÁRTASZ senkinek azzal, ha ELVÁRÁSAID vannak. Pontosabban senki másnak nem ártasz, nem vagy ROSSZ sem...

Viszont a SAJÁT ÉLETEDET meglehetősen megnehezíted.

A korábbi videókból kiderül, hogy azért nehezíted meg a saját életedet az elvárásaid mentén, mert mindaddig, amíg "Bélától várod azok megteremtését", addig BÉLÁRA vagy UTALVA. Függsz Bélától és ki vagy szolgáltatva neki. Ha ő ugyanis "nemet" mond arra, hogy neked megfeleljen és nem akarja, vagy nem tudja teljesíteni, amit elvársz, akkor hiába várakozol, nem kerül kielégítésre a vágyad.

Az elvárások KISZOLGÁLTATOTTÁ tesznek, és a boldogtalanságodnak ágyaznak meg a kapcsolataidban. Nem is beszélve a vitákról, amelyek az elvárásaidból és az elégedetlenségből fakadnak majd.

Ez azonban csak az EGYIK CSAPDÁJA az elvárásoknak. Van egy másik is, amivel az ÖNÉRTÉKELÉSEDET LE is NULLÁZOD úgy, hogy azt észre sem veszed. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!  Lásd meg, hogyan szolgálnak önértékelési csapdaként az elvárásaid!

Az elvárásaid mögött ez az önkorlátozó / önértékelési csapda rejtőzik...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc21

Miről szól az irigység?

Címkék: hazugfélelemönismeretmegfelelési kényszerkisebbségi komplexuskisebbségi érzésirigysegönfejlesztésmásságönismereti tükrök

Ha valamiben jobb vagy, több vagy, vagy képesebb vagy, azt előbb-utóbb mások is visszajelzik.

Az emberek egy része ÖRÜLNI fog a sikereidnek, támogat, biztat, gratulál és büszkén éli meg, hogy ismer.

Egy másik részük azonban keserűséggel figyeli mindezt.

Vajon mi áll az irigység mögött? Milyen személyiségjegyek és működések állnak a háttérben?

... és arról is szó van e cikk folytatásában és a videóban, hogy vajon mit tükröz rólad az, ha téged ZAVARNAK az irigyeid.

Neked dolgod ezzel lesz és nem azokkal, akik irigykednek! 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miről szól az irigység?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec05

Mit tesznek veled a félelmeid?

Címkék: hazugfélelemönismeretveszteségtudategoszorongáserőszakosindulat

Ha eluralnak a félelmeid akkor SZORONGÓ menekülővé válsz, aki adott esetben tétován megbénül, vagy inkább ERŐSZAKOS védekezővé, aki inkább támadásba lendül, és kitör a félelem szorító csapdájából?

Miből fakad a félelem egyáltalán benned?

Hogyan láss rá, és mihez kezdj vele?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mit tesznek veled a félelmeid?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov22

Te megmondtad előre, és úgy is lett? Intuíciók vagy előítéletek vezetnek?

Címkék: hazugfélelemelőítéletvéleményintuíciónyitottság

Hogyan épül fel a véleményed egy idegen emberről?

Biztosan előfordult már veled, hogy amikor megismerkedtél egy idegennel és alkottál egy véleményt róla a kisugárzása vagy a gesztusai alapján, akkor később beigazolódott minden sejtésed, amit magadban felépítettél róla. Mindent úgy csinált, mintha beteljesítette volna az elképzeléseidet.

Vajon az intuíciói vezettek, vagy az előítéletek? Mi a különbség a kettő között? Hogyan tudod eldönteni, hogy téged melyik vezet?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Te megmondtad előre, és úgy is lett? Intuíciók vagy előítéletek vezetnek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt24

Szeretsz vagy birtokolsz?

Címkék: hazugfélelemszeretetpárkapcsolatjátszmákegoígéretesküfogadalomszámonkérés

Vajon Te melyiket csinálod?

Most megvizsgálunk egy gondolatot: egy olyan "elvet", melyet sokan emlegetnek a párkapcsolatban és a házasságban, mint szent és sérthetetlen hitvallást.

Megvizsgáljuk abból a szempontból, ahogyan ezt a SZÍV értelmezné valódi szeretettel, és leleplezzük mellette az EGÓS (félelmekkel és elvárásokkal teli) oldalt is!

A gondolat pedig a következő:

"A párkapcsolatban, a házasságban - szerelemben - ha a felek egymás mellett elköteleződnek, egymásnak ígéretet tesznek, akkor ki kell tartaniuk egymás mellett jóban / rosszban, örömben /szenvedésben, egészségben / betegségben. Teljes odaadással és figyelemmel kell támogatniuk egymást."

Ez a gondolat NEMES és szép, odaadó és szeretettel teljes lehet.
Valóban, ha így gondolkodna mind a két fél a párkapcsolatban, akkor a kapcsolat hosszan boldog, stabil, biztonságos és tartós maradna...

Azonban a realitás és valóság az, hogy nem így gondolkodnak a felek

Ezért a valósággal számolva, félretéve az illúziót, vegyük nagyító alá, hogy mikor szeretettel teljes ez a hitvallás, és hogyan, mikor válik erőszakos követeléssé!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szeretsz vagy birtokolsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj23

Mit jelent az elfogadás akkor, ha bántanak?

Címkék: hazugítélkezikelfogadásjátszmabántásbántalmazás

Előfordult már veled, hogy valaki neked esett - számon kért, kritizált, leértékelt vagy elégedetlenül rosszalta a viselkedésedet...?

... majd te magyarázkodva, békét keresve magadban kezdted keresni a hibákat?

Érzékenyen érintett a támadás - és mert van MEGFELELÉSI KÉNYSZERED - úgy érezted, hogy neked kell tenned valamit, hogy a "támadó" ne legyen elégedetlen veled, NE CSALÓDJON benned.

Próbálod kedvesen IGAZOLNI magad, próbálsz alkalmazkodni, de közben érzed, hogy nehéz, mert valahogy semmi sem lesz elég. A támadódat ugyanis valójában nem érdeklik a válaszaid. Nem lát téged, és az elégedetlensége - kritikája OKA SEM TE VAGY - hanem  ő maga. Ezért nem tudsz változtatni az ő véleményén sehogyan sem. Az az ő világa, az ő elégedetlensége, az ő MÍNUSZA, az ő hiánya, az ő energia-éhsége, melyhez TÉGED TÖKÉLETES JÁTSZÓTÁRSNAK talált, akit jól lehet "csapolni energiáért".

Végül: ELFOGYSZ, tehetetlenségedben kifakadsz, mert SOK lesz számodra ez a nyomás. KITÖRSZ és menekülni vágysz, vagy visszatükrözöd a támadód számonkérését, és te is kiabálsz és elutasítod őt... MERT VÉDED MAGAD a kéretlen kritika, az  INDOKOLATLAN támadás ellen.

Erre a támadód egy újabb játszmát indít, érzi, - hogy az eddigi hadművelete hatott -  és beszúrja a következő döfést, és kijelenti, hogy: "Nocsak, most jött ki az igazi éned! Kijött belőled a gonosz, aki nem képes elfogadni a más véleményt".

... és Te még rosszabbul érzed magad. 

Na, ezt most megfogjuk, és a jövőben nem kell ilyen buta játszmákba belecsúsznod. A "támadód" pedig eliszkolhat, mert nem veszel részt az éretlen játékaiban...

Mi történik itt?
Te tényleg rossz lennél valójában?
Mi az igazi éned? ... és Milyen játszmát játszik ez a másik fél, és mit akar elérni?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mit jelent az elfogadás akkor, ha bántanak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec02

Miért hazudnak a férfiak?

Címkék: hazugsághazugférfititokhűtlenmegcsaláscsalódásegofélelemszeretetszerelem

Miért hazudnak (neked) a férfiak?

Azt tapasztalod kapcsolatról kapcsolatra, hogy a férfiak álnok módon hazudnak neked? Hűtlenek és csalfák, és gyakran hátba szúrnak? Már zsigereidben érzed a gyanakvást, keresed az érdeket minden férfi-tett mögött, mert biztos vagy benne, hogy a mai férfiakban nem bízhatsz meg.

  • Haragszol a férfiakra... fáj, hogy nem bízhatsz bennük, pedig titkon, valahol mélyen nagyon szeretnél bízni.
  • Elítéled őket... és fáj, hogy kudarcra ítélt miattuk minden kapcsolatod, pedig titkon, valahol mélyen vágysz arra, hogy boldog lehess egy férfi oldalán.
  • Óvod magad a férfiaktól, nehogy újra csalódnod kelljen, pedig titkon, valahol mélyen arra vágysz, hogy egyikük minden félelmeddel dacolva, minden faladon áttörve bebizonyítja, hogy szeret és hűséges tudna lenni hozzád.

Olvass tovább, lásd, hogy mi áll a férfiak működésének hátterében és mi áll a TE működésed mögött!

Miért hazudnak a férfiak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb23

Ha sokan hazudnak Neked...

Címkék: hazughazugságőszintefélelemaggodalomféltékenyítélkezik

Belegondolnak vajon ebbe az emberek?

 - Ha folyton féltékenykedsz, a párod nem mer veled őszinte lenni - még ha ártatlan is, füllent majd...

(te pedig minden bizonnyal zokon veszed - ha rájössz. Márpedig előbb-utóbb ez kiderül.)

 - Ha folyton aggodalmaskodsz - a gyerekeid nem mernek őszinték lenni veled, nehogy újra aggódj...

(...és titkaik lesznek előtted pusztán azért, mert nem akarják hallgatni a sok "veszélyt", amit Te biztosan "meglátsz" a sztorijaik mögött, és lassan már szinte semmiről sem fognak beszámolni neked, ami számukra fontos lehet.)

- Ha folyton ítélkezel, kitörsz, vagy megsértődsz, senki sem mer őszinte lenni veled, mert félnek a reakciódtól...

Ha sokan nem őszinték veled, akkor valójában nem biztos, hogy velük van a baj... Érdemes elgondolkodni azon, hogy az őszintétlenségnek valójában ki a kiváltója...

Ha sokan hazudnak Neked...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign