jan11

Kapcsolat vége. Kell-e küzdeni a kapcsolatért a szakítás után, és ha igen, akkor mikor és hogyan?

Címkék: párkapcsolatönismeretszakításhisztiváláskisebbségi érzésalacsony önértékelésönértékelési zavarönfejlesztéspárkapcsolat végese veled se nélküled

Vannak nők, akik úgy gondolják, hogy "ha kidobják a férfit az ajtón, annak kötelessége visszamászni az ablakon is", mert szerintük a férfinak így is bizonyítania kell, hogy nagyon fontos számára a NŐ és a kapcsolat.

Sajnos idővel azonban így a másik fél nem tudja komolyan venni a NŐ szavait és szándékait, és a nő a gyakori szakítással csak ront a kapcsolat minőségén.

Ez gyakori szakítási modell. Anélkül, hogy megítélném, röviden: "hisztiből vagy menekülésből történő szakításnak" hívhatnánk. Erre a szakításra teljesen más vonatkozik, mint azokra a szakításokra, válásokra, melyet hosszas szomorú, szorongásos folyamatok, szenvedés, töprengések, nélkülözés vagy sok-sok valós probléma előz meg.

Melyik szakítás milyen? Milyen kapcsolati dinamikáról árulkodik, és milyen önismereti háttér mozgatja?

A KAPCSOLAT és a SZAKÍTÁS maga megadja a választ, hogy érdemes-e, kell-e törekedni a kapcsolat helyreállítására. Más ugyanis a helyzet a HISZTIBŐL történő szakítás - csiki-csuki játszmáiban - és más egy komoly válási döntés meghozatalakor.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Kapcsolat vége. Kell-e küzdeni a kapcsolatért a szakítás után, és ha igen, akkor mikor és hogyan?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept19

Mikor igen a női nem?

Címkék: párkapcsolatférfiszakításhisztiki érti a nőtmikor igen a női nemnői kommunikáció

Mikor "igen" a női "nem"?

Mi lehet a "szabály" abban, ahogyan a nő kifejezi a vágyait?

Honnan lehetne azt tudni, hogy a női "nem" mikor értelmezhető igazi "nem"-ként és mikor jelent valójában mégis "igen"-t?

Nagyon sok férfi szeretné ezt az örök rejtélyt megfejteni. Sőt, talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a nő maga sem tudja hányadán áll önmagával e tekintetben.

Átgondoltam és találtam egy fajta kulcsot a "nő megfejtéséhez", és ezt most közreadom, talán a nőtársaim is okulnak, magukba nézve, és a férfiak is kaphatnak egy mankót.
Persze, mindehhez azonban nagyon kell figyelni a nő kommunikációját, mert kizárólag jó megfigyelő fogja tudni érteni és érezni a különbséget a "nem-nem" és a "nem-de valójában-igen" között!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is! 

Mikor igen a női nem?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb02

Hisztiből szakít veled? Ez a szakítás csak játszma...

Címkék: félelemelváráspárkapcsolatelfogadásszakításjátszmahisztimenekülés

Sokféle okból történhet szakítás.

Azonban alapvetően 2 féle csoportba sorolható a szerint, hogy milyen a kapcsolat maga:

  1. Sokan azért szakítanak, mert már nem jó együtt: nem értik egymást, nem közös az értékrend, a célok, nincs megértés, nincs egység, nincs együtt áramlás sem. Egyszerűen a közösen töltött idő nem ad töltést egyik félnek sem. Ez a kapcsolat kiüresedett, és mind a két fél beláthatja (ki előbb, ki utóbb), hogy nincs értelme együtt lépdelni tovább.

  2. Sokan pedig épp ellenkezőleg: azért szakítanak, mert TÚL JÓ együtt. Minden remek, minden csodás EGYÜTT. Van egység, vagy áramlás, közös megélések, de mégis van egy: "DE".
    Az hiányzik, hogy ez KEVÉSSZER adatik meg.
    A jóból ebben a kapcsolatban keveset adnak, és az egyik (vagy mind a két fél) TÖBBRE VÁGYIK.
    Több találkozásra, több közös pillanatra, több udvarlásra, több elköteleződésre, több célra, több tervre.

    Ha ez nem adatik meg, ha erre az egyik fél (akinek NAGYOBB a HIÁNYA) nem lát BIZTOSÍTÉKOT, akkor MENEKÜLÉSBŐL megnyomja a vészféket, és kiszáll a kapcsolatból. Egyszerre él benne a VÁGY és a FÉLELEM: VONZÓDIK és ELLÖK. Egyszerre.
    Csak azért, mert nem történhet minden ÚGY TÖKÉLETESEN, ahogyan azt ő elképzeli. Bizonytalanságot, hiányt él meg, amiért a KAPCSOLATOT, a társát okolja, és azt hiszi, hogy ha most kilép és szakít, akkor azzal ezt a bizonytaéan helyzetet is megoldja. Csak később szembesül azzal, hogy nem....

Most erről az utóbbiról lesz szó a cikkben és a videóban, érdemes megnézned!

Arról a szakításról, amikor az egyik fél azért lép le, mert - elmondása szerint - a másik NEM FIGYEL rá ELÉGGÉ, nem köteleződik el, nem akarja őt eléggé és nem úgy viselkedik, ahogyan azt ő szeretné!

Olvass tovább, hogy megértsd, mi zajlik ilyenkor a SZAKÍTÓ félben, és mi zajlik abban, akit ezért és így elhagynak!

Hisztiből szakít veled? Ez a szakítás csak játszma...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan13

Honnan tudja a párod, hogy a szakításod csak hiszti, és nem komoly?

Címkék: szeretetszakításkapcsolathisztiegóelvárások

A nő csak várakozik. Vágyik a gyengédségre, a figyelemre, a szerelmes szavakra. Arra, hogy a férfi értékelje a belőle áradó sok-sok gondoskodást, hogy elismerje, hogy kimondja, hogy "ilyen nője talán sosem volt még. Sőt! Ennyire szerelmes sem volt még soha talán". 

Az is igaz, hogy ha a férfi ezt kimondja, vagy ha csak elrebegi azt, hogy: "szeretlek", a nőben azonnal felcsap a halleluja, és szinte belehatódik ebbe a nagy örömbe... de aztán alig telik el pár óra, vagy netán 2-3 nap, és a nőben újra kételyek sora halmozódik fel: "vajon még mindig úgy gondolja a férfi? Vagy csak akkor érezte, amikor azt mondta?". Sőt, attól függően, milyen programok dolgoznak a nő fejében, a következő gondolatig is sokszor eljuthat: "Lehet, hogy akkor sem gondolta komolyan, csak játszadozik velem?"

A nő vagy nagyon hinni akar a férfinak... vagy annyira hinni akart, hogy már nem tud hinni.
Így aztán elindul egy olyan ördögi kör, amiben a nő újra és újra hallani akarja a férfi szájából a nagy szavakat, és vár, kesereg, remél, csalódik, lelkes, majd újra összetörik... A férfi pedig  közben vígan éli egyszerű kis életét, és még csak nem is sejti, hogy a nő a poklot és mennyet az ő tettei és szavai nyomán naponta 6-szor járja meg.

Aztán a sok várakozás fojtogatni kezdi a szerelmet... :( A nőben eljön a pont, amikor úgy érzi, hogy nincs tovább és megfogalmazza az "ultimátumszerű" igényeit, miszerint: vagy megérti a férfi, hogy neki érzelmi biztonság, szerelem, elköteleződés, figyelem kell, vagy külön kell váljanak útjaik.

A szakítások zöme ilyenkor történik, de nagyon könnyen átcsúszhat a nő hisztibe - amit a férfi képtelen komolyan venni - és akkor nem hogy "eredményt nem hoz" ez a nagy drámaiság, de még vissza is veti a kapcsolatot.

Olvass tovább!

Honnan tudja a párod, hogy a szakításod csak hiszti, és nem komoly?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov22

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Címkék: szeretetegóönsajnálatenergiaelmehisztifigyelemférfi

Azt érzed épp, hogy semmi se sikerül. Fáradt vagy, nincs kedved semmihez. Az se tölt, ami eddig örömet tudott adni. Pokolba most edzéssel, jókedvvel, feladatokkal, elvárásokkal - amik rád terhelődnek!

Bárcsak a párod érezné most, hogy törődésre vágysz, hogy egyszerűen elfogytál, hogy most semmi más nem tudna feléleszteni csak egy kis együttérzés, kedvesség, egy kis ölelés, egy csók, egy kis figyelem és figyelmesség tőle. Bárcsak itt lenne melletted, magához húzna, és gyengéden, de mégis férfiasan magabiztosan azt mondaná: "minden rendben lesz. Szeretlek".

Talán egy "szeretlek" - ami csak úgy ok és előzetes rákészülés nélkül, meglepetésként tör föl a párodból, most óriási erővel tudná visszaadni a fényedet. Igaz?

De hol van ő olyankor, amikor te épp borzasztóan egyedül vagy és elesett? Ha nincs melletted, akkor csak még jobban felerősödik benned a hiány, a szenvedés, az önsajnálat... ha most nincs veled, talán többet NE is legyen - gondolod ilyenkor.

Vajon mi történik ilyenkor veled?
Hogy lehet, hogy így elfogytál?
Hogy lehet, hogy nincs erőd, kedved semmihez és hogy lehet, hogy azt érzed, csak a "párod lehet gyógyszered"?

Ez mind teljesen egyértelműen megmagyarázható az energiákon keresztül. Ha figyelsz, mire a cikk végére érsz, nem csak azt fogod jobban látni, mi zajlik benned, hanem azt is, hogy mi lehet a megoldás, és végül már inkább mosolyogni fogsz magadon a síránkozás helyett. Kipróbálod?

Olvass tovább!

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl24

Ne a párodat engedd el, hanem a szenvedést...

Címkék: szeretetszerelemhisztiszenvedésférfiistennő

Avagy hogyan juss el a "hisztis királylányból" ISTENNŐI minőségbe...

"Hjaj, Erika, nem jó ez így! A párom észre se veszi, hogy sok a gondom, hogy épp baj van...meg se kérdezi, hogy vagyok. Azt is unom, hogy mindig én legyek erős. Hát én nem lehetek az a gyenge nő, aki kap egy kis figyelmet? Lehet, hogy mégis tovább kellene lépnem ebből a kapcsolatból, mert ez így nem tesz boldoggá." - meséli szomorkodva a nő vendégem.

"De, lehetsz gyenge nő, és kaphatsz figyelmet és segítséget is. Kértél r?" - kérdeztem.

"Kérni? - néz rám teljes hitetlenséggel, mintha megkérőjeleztem volna az életét - de miért? Hát nem bírja észrevenni a párom, hogy baj van? Hát épp ez az, ennyire nem figyel!"

Itt jobb, ha meg is állunk!
Lehet ugyanis olyat "játszani", hogy duzzogunk, és szenvedünk azon, hogy a férfi figyelmetlen, csak ezzel egyáltalán nem jut előbbre a dolog. 

Nézzük, miért is nem járható út ez?
Ha tényleg baj van a kapcsolattal, akkor tégy e szerint, de ha valójában csak "veled" van itt "baj", akkor tegyük helyre azt is!

A cél az, hogy ne szenvedj, hanem képes légy ISTENNŐI minőségben kezelni a helyzetet!

Önismeret! Ez lényeges.... 

Ne a párodat engedd el, hanem a szenvedést...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov06

Amivel tutira elüldözöd magad mellől életed szerelmét

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatkötődésragaszkodásféltékenységhisztielvárások

Avagy: küzdeni kell-e a kapcsolatért, a szerelmedért? ... vagy épp mi van akkor, ha semmi sem elég?

Hogyan ne legyél sok, és hogyan ne legyél kevés sem? Hol lehet a határ? Mit ne kövess el, de mit igen?

Nem csoda, ha csak kapkodod a fejed, és néha ilyennek, máskor meg olyannak akarod magad láttatni. De mégis, mi az, amivel tutira el tudod üldözni a kedvesedet magad mellől?

Azért nehéz megtalálni a helyes mezsgyét, mert ha nagyon kimutatod a szeretetedet, azzal talán elriaszthatod a párodat, - a hiedelmek szerint -  de azzal meg kifejezetten távol tarthatod, ha nem mutatod ki azokat. 

Olvass tovább!

Tarts velem, és mielőtt elkövetnéd ezeket a hibákat, eszmélj rájuk, és mentsd meg magatokat egy kudarctól! 

Amivel tutira elüldözöd magad mellől életed szerelmét

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign