jan31

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energianő és férfiönfejlesztés

Ki irányít? A férfi vagy a nő?

Nem az a kérdés, hogy KI irányítson, hanem az a kérdés, hogy a legtöbb kapcsolatban ki irányít vajon, kin múlik az, hogy a kapcsolat merre halad és milyen hangulatban működik. 

Még pontosítom a kérdés: nem is az a kérdés, hogy merre haladnak a közös célok, a közös vállalkozás, a nyaralás vagy a gyereknevelés, hanem MAGA a KAPCSOLAT a NŐ és FÉRFI között hogyan alakul.

Van, aki talán azt mondaná, hogy az irányít, aki kevésbé kötődik. Mert ha ő nem kötődik, a másik fél pedig nagyon, akkor a jobban kötődőben könnyen kialakul szolgaszellemes alárendelődés vagy függés. Így a kapcsolat irányai, a közös nevezők, a szintlépések időzítései azon a félen múlnak majd, aki kevésbé köteleződik el.

Lehet... 

De biztosan olyan is akad, aki azt mondja, hogy az irányítás a férfi dolga, hiszen például a táncban is ő vezet. A nő pedig követ és halad a férfi oldalán.

Lehet...

De biztosan akad olyan vélemény is, ami szerint mindig a nő választ, vagy olyan, ami szerint a hétköznapok kis ügyei a gondoskodás miatt a nő kezében összpontosulnak,és ezekből több van, mint a nagy döntésekből, így a nő kezében van az irányítás.

Valójában ez mind igaz, de csak felületesen. A valódi kulcs a női és férfi energiák megélésében van. A szerint pedig ezek mellett a felszínes sztereotípiák mellett a valóság teljesen más, sokkal izgalmasabb. Miközben minden állítás igaz lehet, van egy fontos nevező, így valójában egyik állítás sem valós teljes mértékben.

Olvass tovább és lásd meg, hogy valójában ki, és mivel válik egy kapcsolat irányítójává!

Nézd meg a rövid videót is!

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec12

Miért sárkányosodnak el a nők? Hogy lehet ez ellen tenni?

Címkék: elváráspárkapcsolatönismeretnői energiaférfi energiaigényenergiahiányönfejlesztésszükségletelsárkányosodás

Sok férfi viccelődik ezen, hogy a párjuk idővel elsárkányosodik, és több feleslegesen tűzet okádó sárkányfejet is növeszt...

Viccelődnek, mert talán így könnyebb elbagatelizálni azt, ami valójában történik. Így, ha viccnek tekintik, talán könnyebb kezelni, túllépni rajta - mert megoldást sajnos ők sem tudnak. A sárkány pillanataiban ugyanis úgy tűnik, nehéz szót érteni a nővel, és mintha semmi, de semmi se volna jó neki...

Ahogyan maguk a nők is érzik magukon az óriási feszültséget, tehetetlenséget, amikor a sárkány énjük mutatkozik meg bennük, mert miközben tüzet okádanak, valójában belül szenvednek.

Nem ártani akarnak a nők ilyenkor a férfinak, és a kapcsolatot tönkretenni sincs szándékukban, egyszerűen csak nem tudnak jobb eszközt arra, hogy elérjék azt, amiben hiányuk van.

Miért válnak sárkánnyá, és miért épp a nők?

Mit tehetsz, te a sárkányosodás ellen, ha nő vagy, és mit, ha férfi vagy, akire épp rátámad a dúvad...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért sárkányosodnak el a nők? Hogy lehet ez ellen tenni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc22

Erős NŐ vagy gyenge NŐ? Vajon melyikük jut többre a férfinál?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfiférfi energiaönfejlesztés

Mi az igazi NŐI energia? 

Mitől NŐ a nő?

Hogyan, milyen működésekkel, milyen kommunikációval tudja a NŐ elérni a férfinál, amit szeretne? Hogyan bírhatja együttműködésre a NŐ a férfit? Hogyan érje el, hogy a férfi figyeljen és vágyjon rá?

Ha erős nő vagy, és tisztában vagy az elvárásaiddal, meghúzod a határaidat és határozottan képviseled az érdekeidet Béla előtt, elérheted-e, hogy Béla figyeljen, megértsen és a kedvedre tegyen?

Vagy, ha gyenge nő vagy, aki mindent lenyel, keresi Béla kegyeit, lesi a kívánságait, elérheted-e, hogy Béla elköteleződjön?

Vajon ezek a női minőségek jelentik az igazi NŐ-t és női energiáit?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Erős NŐ vagy gyenge NŐ? Vajon melyikük jut többre a férfinál?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan19

Erős NŐ vagy, de tartasz attól, hogy túl sok a férfi energia benned?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaerős nőférfi energianő és férfipszichológiaönfejlesztés

Attól is tartasz, hogy a férfiak megijednek tőled?

Szeretnél picit lágyulni, picit finomabb formákra váltani? NŐi kommunikációval közelíteni az élethez, a párodhoz? Szeretnéd érteni és tapasztalni, hogy TÖBBET tudsz ELÉRNI a FINOM működéssel, mint a harcos akarnoksággal?

Vajon mitől függ ez? Tényleg sok volna benned a férfi energia? Vagy valami másról van szó? 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Erős NŐ vagy, de tartasz attól, hogy túl sok a férfi energia benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov03

Mi a legNŐIESEBB / legFÉRFIASABB tulajdonságod?

Címkék: párkapcsolatnői energiaférfi energianő és férfiÖnismeretönfejlesztés

Ha nő vagy, talán kész a válaszod, hogy a "gondoskodásod" a legnőiesebb tulajdonságod, de ez a válaszod csak a beléd nevelt séma nyomán született meg benned.

Ha tényleg így volna, akkor boldoggá tenne az, ha gondoskodhatsz. Ha azonban őszintén ránézel erre, könnyű belátnod, hogy szívesen gondoskodsz, de csak akkor, ha azt értékeli a párod, ha örül, ha hálás, és ha figyel rád. Szóval, engedjük el ezt a hamis választ, és nézzük újra a kérdést: mi a legnőiesebb tulajdonságod?

Akár kérdezhetem úgy is, mitől fogod NŐ-nek / FÉRFI-nak érezni magad a párod oldalán?

Ugyanígy a férfi szerepben is leleplezhető a társadalmi séma, ám aligha lesz valós az is.

Mitől FÉRFI a férfi akkor? Ha ezzel nem vagy tisztában, hogyan is élhetnéd meg magadban?

Amíg nem tudod ezt, vagy nem jól tudod, addig sok-sok feszültséget élsz meg a kapcsolatodban és talán el is várod, hogy a párod tegyen NŐvé /FÉRFIvé!

Ez azonban a kapcsolat romlásához vezethet

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi a legNŐIESEBB / legFÉRFIASABB tulajdonságod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug03

"Mi a baj?" - "Semmi!" - vajon, miért játssza ezt a nő?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energiajátszmákönfejlesztés

Tényleg többnyire nők stratégiája ez a fenti arra, hogy a nő érvényesülni tudjon, figyelmet kapjon a férfitól.

Vajon mit hiányol olyankor a NŐ, amikor láthatóan feszült, de mégsem mondja el a problémáját?

Mi lehet a problémája, és mit véthetett a férfi?

Ezt a témát egy kedves néző vetette fel.

Nézzünk mögé önismereti oldalról ennek a "játszmának".

Ez a téma pedig így felveti a NŐISÉG és a NŐI energiák működésének kérdéseit is, így egy komplex témakör nyitánya is lehet!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

"Mi a baj?" - "Semmi!" - vajon, miért játssza ezt a nő?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj19

Ha mindenben engedek, papucs leszek - a férfiasság mércéi

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energiakisebbségi komplexuspárkapcsolati vitaönfejlesztés

"Ha mindenben engedek, papucs leszek" - tartja a mondást a férfiak egy része...

..és ezért akkor is konokul ragaszkodik a "GYŐZELMÉHEZ" egy vita terén, amikor már pontosan látja, hogy az elképzelése nem is a legjobb megoldás. 

Ez a bejegyzés és videó most a FÉRFIAKRÓL szól férfiaknak - és nőknek is.

Mi áll annak a hátterében - a férfi magáról alkotott gondolataiban - hogy ha fejet hajt a nőnek a vitában, akkor ő papucs lesz és elveszíti a tekintélyét?

Biztos, hogy ez történne?

Olykor odáig fajul ez a félelem a férfiban, hogy akár a végletekig kitart olyan elképzelései mellett is, melyekről már közben ő maga is tudja, hogy nem a legjobb. Mégis: félti a hatalmát, a tekintélyét, mert azt hiszi, az URALKODÁS fogja megtartani őt férfi mivoltában.

Vajon mi az igazán férfias?

Kitartani a végsőkig, küzdeni konokul, fejjel menni a falnak, kardot rántani, védeni a mundért ott is, ahol nincs háború, vagy higgadtan, bölcs belátással föléemelkedni a helyzetnek?

A férfi minőséget az asztrológia és ezotéria is 2 bolygóval, 2 minőséggel jellemzi. Az egyik a forró fejű bátor harcos, a konokul is kitartó, rendíthetetlen MARS, a másik a higgadt bölcselő, a megfontolt és nagyvonalú, a stabil és széles látókörű NAP.

ÍTÉLKEZÉS NÉLKÜL nézzük át e 2 férfi-minőséget, és lássuk hogyan lehet egyiket és másikat magas formanívón, és sajnos alacsony formanívón működtetni.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha mindenben engedek, papucs leszek - a férfiasság mércéi

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr28

Miért gondolja riadtan túl a nő azt, ha a férfi nem jelentkezik?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energianő és férfiönfejlesztésnői egoférfi ego

A nőknek másképp telik az idő...

A nő és férfi között tucatnyi lényeges energetikai és ezért fizikai különbség is van. Bár az emberi fajhoz tartoznak mind a ketten, mégis, jelentősen különböznek, és épp ezek a különbségek adják meg azt a vonzalmat, és izgalmat, amit egymás iránt éreznek. Nem egyformák, és ez így természetes, de egyenrangúak. Hiba és felületes elvárás volna ugyanazt várni a nőtől és férfitól. Hiba volna, mert megannyi sok csodát rejt a különbözőségük, és millió lehetőséget jelent a közös teremtésre.

A nő az energetikai hozományából fakadóan egy sor olyanra képes, amire a férfi nem, és ez fordítva is igaz: a férfi is fel tud mutatni olyan képességeket, melyek pedig a nőben gyengébbek. Így van ez jól, így tudnak ők ketten egy tökéletes és csodálatos egységet megélni, és közösen  teremteni egy 3.világot.

Ebben a bejegyzésben és videóban egy oilyan különbséget veszünk most vizsgálat alá, ami az időhöz való viszonyukról szól. 

A nőnek más az érzékelése a világról.

Mélyebb, részletgazdagabb, hiszen a teremtőerő női minősége - ami a nőben gyakrabban mutatkozik meg - BEFOGADÓ erőt jelent. A befogadás NYITOTT, MEGFIGYELŐ, letapogató, részletesen megvizsgáló erő. A nő is ilyen: az érzékszervei is finom, kifinomult műszerek. NEM ÉRZÉKEL többet, mint egy férfi, TÖBBET NEM, de alaposabban igen. 

Az IDŐHÖZ való viszonyuk is ilyen.

A nő számára másképp telik az idő. A nő számára minden NAP új IDŐEGYSÉG, minden nap egy új élet kezdete. Ezért, bár a nőt nagyon klasszul kiképezte a társadalmi neveltetés a VÁRAKOZÁSRA, a nő úgy éli meg a várakozás perceit, hogy abban millió apró változást képes megélni és elképzelni.... hát ebbe GYALOGOL bele a FÉRFI a maga energiáival....

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is...

Miért gondolja riadtan túl a nő azt, ha a férfi nem jelentkezik?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj14

Hogyan áll az új párkapcsolathoz a válása után a FÉRFI?

Címkék: párkapcsolatnői energiaférfiszakításférfi energiaválása férfi a válása után

Néhány napja a téma NŐI oldalát is megosztottam. Ez a férfi oldal.

Nőként azért lehetek "képben", mert férfi a kollégám (Gábor), és mert naponta több férfi számol be a konzultációkon a saját megéléseiről.

Fontos, hogy napjainkban a válások 2/3-át NŐK kezdeményezik, így az elvált férfiak 2/3-a szembe kellett, hogy nézzen azzal, hogy őt elhagyták.

Ez pedig jelentősen meghatározza önmagukhoz és a nőkhöz való viszonyulásukat és ez természetesen hatással van az új kapcsolataikra is.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj11

Hogyan áll egy új kapcsolathoz egy NŐ a válása után?

Címkék: párkapcsolatnemet mondaniönismeretelmenői energiaférfineveltetésválás

Nemrég valaki azt kérte, írjak cikket és készítsek videót arról, milyen egy párkapcsolat 40 év felett. Ez az ötlet indított arra, hogy a témát feldolgozzam külön női és külön férfi oldalról. Ez itt a női oldal, és néhány nap múlva már olvashatod a férfi oldalt is.

A válásuk után a nőket kettősség jellemzi - az esetek zömében - az új párkapcsolatban.

Egyrészt még mindig mélyen él bennük a tudat, hogy ahhoz, hogy az életük kiteljesedjen, férfira van szükség. Vágyják azt, hogy a férfi vezesse őket, élvezni akarják azt, hogy belesimulhatnak a férfi egészséges "fölényébe".

Azonban az önállóságukhoz is ragaszkodni kezdenek, és tröbbségük nem vágyik arra, hogy újra alárendelt, kiszolgáló, gondoskodó szerepbe kerüljön.

Akarják is a kapcsolatot, de az önállóságukat is meg akarják tartani. Milyen kapcsolataik lesznek így? Miért van ez így? 

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az átlagról írok, így ha magadra ismersz, az nem a véletlen műve, ha meg azt gondolod, hogy te kivételt képezel, az is lehetséges, és talán abban is igazad van.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug08

A nő sok arca

Címkék: női energiacsábításbefogadáshátországkislány

Hány arca van egy nőnek? Hogyan tudod megélni mindet?

Rengeteg arca van. Ahogyan egy férfinak is, de talán a nőknek mégis több.

Az azonban nem mindegy, hogy hogyan éled meg az arcaidat - ha nő vagy. Ezért hoztam egy kis válogatást, ahogyan én látom. 

Nézd meg, hogyan éli meg a nő az arcait alacsony "nívón" és hogyan csinálhat belőlük kincset és csodát magas nívón!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

A nő sok arca

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún05

Amikor a férfi elkésik a törődéssel...

Címkék: férfipárkapcsolatenergiáknői energiaférfi energia

Vajon miért az a gyakoribb, hogy a férfi elkésik a kapcsolatban a törődéssel?

A nő időről időre jelzi a hiányait, kéri, figyelmezteti a férfit, majd sok hasztalan kérés után a nő feladja az erőlködést, és a figyelmét más felé nyitja: talán önmegvalósításba fog, vagy új hobbikat, új barátokat szerez, új programjai lesznek, új céljai, vagy épp új kapcsolat felé nyit - a lényeg: - távolodni kezd.

A távolodása pedig hirtelen a férfi számára is érzékelhetővé válik. A veszteség szele megérinti a férfit, akiben most tudatosul, hogy valamit eddig - nagy kényelmében - elszúrt. Elszúrt, vagy nem teljesített, nem figyelt vagy nem értékelt...(a nő szerint.)

A nő távolodik és úgy tűnik, hátra sem akar már nézni. A férfit a veszteség óriási változásokra sarkallja és önmagát felülmúlva indul el a  nő felé a kapcsolatban. Minden mulasztást pótolni vágyik, minden figyelmet, minden elismerést megad a nőnek... de hasztalan. A nő már nem befogadó. Már nem akarja "elvenni" azt, amit a férfi ad.

Miért van ez így? Hibázott a férfi? Vagy telhetetlen a nő? Mi történik itt?

(Megjegyzem: történhet ez másképp is, lehet, hogy a szerepek felcserélődnek, de a nagy átlagban mégis ez a leosztás, ez a folyamat valósul meg. Ennek pedig a női és férfi energiák, a tanult férfi és női sémák az okai)

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a férfi elkésik a törődéssel...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr23

Erős nő vagy, és a férfiak tartanak tőled?

Címkék: erős nőférfinői energiabefogadáselfogadásszeretetfélelem

Vajon a férfiak olyan anyám-asszony-katonái, hogy nem mernek veled kapcsolódni?

Vagy olyan erőt éreznek rólad sugározni, amivel inkább nem akarnak "ringbe szállni"? 

Az erős és határozott nők is vágynak a szeretetre. Vágynak arra, hogy sok-sok talpraesett döntésük mellett ők is odabújhassanak egy - még erősebb - férfi karjaiba és gyengédséget kaphassanak. Vágynak arra, hogy néha ne nekik kelljen okosnak és ügyesnek lenni, ne ők legyenek a probléma-megoldók és hogy valaki időnként azt mondja nekik egy finom simogatás mellett, hogy "nyugi, minden a legnagyobb rendben lesz, megoldjuk". Az erős nők jó része vágyik arra, hogy időnként átadja az irányítást, a gyeplőt és behódolhasson egy határozott férfi szándékainak...

Igen ám... de ez nem megy könnyen...

Miért nehéz az erős nőnek gyengévé válnia? Miért nehéz átadnia az irányítást  még akkor is, ha épp arra vágyik, hogy néha őt irányítsák? ... és hol van ebben a kis "versenyben" a férfi, akiről előbb-utóbb kiderül, hogy nem elég határozott, nem elég gyors, nem elég ügyes és legfőképp nem lehet rábízni az irányítást mégse.

Tényleg ilyen a férfi, vagy csak ilyen szerepbe kerül az erős nő mellett?

Olvass tovább!

Szeretettel és humorral próbáltam görbe tükröt adni, és nem szeretnék senkit megbántani. Ha mégis bántónak találod a következő sorokat, akkor bizony igazságot vélsz felfedezni a saját éned és a leírtak között. Ne tiltakozz és ne háborúzz, mert nem kell! :) Inkább csak mélázz el a dolgon, amint átengeded magadon! Ha nem érzed igaznak, akkor csak lépj tovább, ha mégis igaznak érzed, gondolkodj el rajta 5 percet és élj úgy tovább, ahogyan neked jó! 

A kép forrása: bidista.com

Erős nő vagy, és a férfiak tartanak tőled?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt13

A szabadságnak is vannak határai a kapcsolatban?

Címkék: egószabálykorlátpárkapcsolatférfinői energiaférfi energiaszabadság

A legtöbb férfi önmagának nagy szabadságot adna, míg a nőnek kissebbet... a nők zöme azonban fordítva: önmagát szigorúbban fogja, míg párját hagyja picit szabadabban mozogni...

Hogyan is van ez? Ez alapján a férfi nagyobb szabadságot igényelne? Ez valami eredendő igénye? A nők pedig nem igénylik a szabadságot? Vagy a neveltetésük a gátjuk ebben?

Hogyan szolgál téged a saját "pórázod" és hogyan építi vagy gátolja a kapcsolatot az, ha túl pici és az, ha túl nagy a felek szabadsága?

Olvass tovább!

A szabadságnak is vannak határai a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb04

Amikor indokolatlanul le vagy törve... vajon olyankor kinek a fájdalmát éled?

Címkék: szeretetelfogadásnői energia

Főleg a nőkre jellemző ez, hogy olyan mértékben azonosulni tudnak mások rossz kedvével vagy fájdalmával, hogy észre sem veszik, de mélyebben megtörnek, mint maga az érintett.

Konkrétabban így is mondhatnám, hogy - főleg, ha nő vagy - képes vagy átvenni a kedvesed vagy a gyereked fájdalmát, szomorúságát, és a sajátodként kezelni. Egészen elkenődsz és szenvedsz, várod a megoldást - talán épp az érintettől, és ezzel tulajdonképpen nem is segítesz neki, hanem inkább visszahúzod - és szenvedsz, sajogsz, szomorkodsz. Tulajdonképpen nemagad miatt vagy így letörve, (ha megvizsgálod ugyanis, nincs is rá okod), hanem kedvesed rossz hangulatát veszed magadra akaratodon kívül. 

Igaz ez főleg akkor, ha a kedvesed nem adja tudtodra, hogy pontosan mi bántja, sőt, nem is avat be, inkább kímél és csendesen emészti magát, vagy a problémáját magában.

Vajon miért azonosulsz vele, és miért veszed magadra az ő fájdalmát? Hogyan határolódj el a rossz hangulattól úgy, közben erős és stabil maradsz, és szeretettel állva maradsz mellette?

Olvass tovább! Kiderül. 

(A kép forrása: tantrasziget.hu)

Amikor indokolatlanul le vagy törve... vajon olyankor kinek a fájdalmát éled?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan22

Fogadd el magadban a női és férfi oldaladat is!

Címkék: női energiaférfi energiaszeretetnő és férfi

Női és férfi energiák - de tovább is mehetünk: női és férfi hormonok is működnek benned akkor is, ha nő vagy és akkor is, ha férfi. Így lehetsz önmagadban is egység e két minőség tekintetében. 

Mit jelent azonban az, hogy női és férfi energiáid is vannak? Milyen képességeket, milyen normákat és értékeket vettél fel és hordozol ezek által önmagadban? Honnan tudhatod, hogy ha ez az egység vagy egyensúly megbomlott benned?

Hogyan fogadd el így el ezt a kettősséget, mely látszólag ellentmondásosnak tűnik, mégis így tesz kerekké? 

Olvass tovább!

Fogadd el magadban a női és férfi oldaladat is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl22

Hol a szépséged, hol a nőiességed, hol az Istennő benned?

Címkék: szeretetszerelemnői minőségnői energiaelfogadásszépségkisugárzás

A nő és férfi egyenrangú minőségek - a természet és az univerzum nem alkotott alá- és fölérendeltséget közöttük. Ez már csak az emberi elme találmánya. Ők valójában egyenrangúak, de mégis merőben mások.

Ezért tudják egymást kiegészíteni, és együtt egységet alkotni. Olyanok együtt, mint az univerzum más-hasonló-ellentét párjai: a hideg és meleg, az éjszaka és nappal, a jó és a rossz.
A nő és férfi együtt a teljesség.

Ezt már biztosan mind tudod.
Hasonlóságaink is vannak szép szerével, de közelebb járhatunk az eredendő teremtéshez, ha a különbségeket keressük a nő és férfi minőségek között.

A nő NŐ, és amíg elhiszi, hogy ő gyengébb, vagy alárendeltebb  a férfinél, addig önmaga érdekeiért épp a férfiak módszereivel "harcol" meg. Nézd csak meg: a feminizmus épp úgy harcol a női jogokért, mintha "férfi" lenne.

Miért ne használnánk ki azt, amiben mások vagyunk, mint a férfiak?
Miért nem élünk inkább azokkal a női eszközeinkkel, képességeinkkel, melyek nőiségünket adják?
Miért akarunk harcoskodni a férfiak elisméréséért keményen, határozottan, férfi módszerekkel?

Olvass tovább!

Hol a szépséged, hol a nőiességed, hol az Istennő benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl05

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatnői minőségnői energiaintuíciómegérzésszenvedés

Ki teszi nővé a nőt? Mitől nő a nő? ... és mitől férfi a férfi?

A facebookon sok baromság kering hasonlókról, hogy a nő igazi nővé csak egy igazi férfi oldalán válhat. Aztán ugyanezt olvassák a férfiak is: hogy a férfi attól lesz igazi férfi, hogy egy igazi nő áll mellette.

Ezt elképzeltem és arra jutottam, hogy itt most valójában 2 szerencsétlen együtt várakozik, hogy igazi nő és igazi férfi legyen, és majd egymást jól azzá is teszik?
Ha egy nő nem tudja, milyen NŐ-nek lenni, akkor azt épp egy férfi mutatja majd meg neki? Épp egy olyan férfi, akiről meg azt írják, majd a nőtől tudja meg, hogy ő férfi? Picit úgy érzem, mintha ez egy "körkörös hivatkozás" lenne egy hibás képletben, vagy egy kígyó, aki a saját farkába mart bele, mert már ő sem tudja, melyik a saját eleje és melyik a vége! :)

Ez - bár vicces is lehetne - valójában nagyon szomorú. :( Mert minden párkapcsolat, ahol a felek egymástól várják ÖNMAGUK "megszületését" és felismeréseit, azok tele vannak káros elvárásokkal. Az olyan elvárásokat tekintem károsnak, amelyekről még a felek sem tudják pontosan, hogy mit is várnak. 

-"Te, csinálj már valamit, hogy nő legyek!"
-"Jó, de mit?"
-"Azt nem tudom, de csináld, erre várok!"
-"De hisz már nő vagy!"
-"Ja? Akkor meg csinálj már valamit, hogy Te meg férfi legyél!"
-"De én férfi vagyok!"
-"Tényleg! Akkor meg, szakítsunk, mert nem vagy elég jó nekem!"
:) :)

Ha nőként egy férfitól várod, hogy nő lehess, akkor tudod-e, ki vagy és ki akarsz lenni?

Hogyan lehetsz igazi nő, és mi lehet mégis ennek a bugyután kifordított fél-igazságnak a háttere?

Olvass tovább!

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign