jan15

Amikor a szenvedésede kapaszkodsz egy szakítás után... Avagy mennyi időbe kerül az elengedés?

Címkék: szeretetelengedésönismeretszenvedésszakításváláspszichológiaönfejlesztés

Mennyi időt igényel továbblépni?

Mielőtt a részletekbe belemegyünk, fontos, hogy tisztázzuk, hogy NEM az ELENGEDÉSHEZ kell idő. Az emberek sajnos rosszul értelmezik az ELENGEDÉS szót, és azonosítják a SZAKÍTÁSSAL vagy a szomorú LEMONDÁSSAL. Azt mondják: "nem akarom, vagy nem tudom elengedni a páromat", de ez alatt azt értik: "nem tudok vagy nem akarok lemondani a páromról, vagy nem akarok elszakadni tőle"

A szakítás valóban hordozza a LEMONDÁS FÁJDALMÁT, de mindennek az elengedéshez semmi köze nincs. Az elengedés ugyanis nem más, mint MEGENGEDÉSBEN létezni, kitárni a figyelmedet az ÉLET felé, és befogadni a kínálkozó lehetőségeket. ÁRAMLÁSBA kerülni és ÉLNI.... nagybetűkkel.

A címet ezért inkább pontosabban így fogalmaznám át: MENNYI IDŐBE kerül kiheverni egy SZAKÍTÁS FÁJDALMÁT, a veszteséget?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a szenvedésede kapaszkodsz egy szakítás után... Avagy mennyi időbe kerül az elengedés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb03

Miért okoz neked szenvedést az egod?

Címkék: félelemönismeretszenvedésagyalásegoszorongás

Valójában nem célja az egodnak, hogy szenvedést okozzon neked, mégis gyakran lehet az a tapasztalásod, hogy neki "köszönheted" a legnehezebb pillanataidat!

Például, amikor féltékeny vagy, vagy épp csalódott, vagy netán amikor maga alá gyűr az egod a túlzott agyalásaival. Vagy akkor is igen sok kellemetlenséget okoz, amikor valamin szorongsz, vagy amikor kitör belőled a haragod. Úgy tűnik, hogy ellened dolgozik akkor is, amikor nem érzed magadat magabiztosnak, vagy amikor elfojtod a vágyaidat, érdekeidet valakik miatt magadban. 

Tényleg úgy tűnik, mintha az egód okozná a legtöbb rossz érzésedet.

Ő okozza. Nem csoda, ha így meg is születnek azok a nézetek, hogy az egot ki kell iktatni, az egot el kell tiporni, az egon át kell lépni. Igaz, igaz... azonban mindez így mégsem teljesen igaz.

Az egod ugyanis TÉGED SZOLGÁL, nem dolgozik ellened - csak látszólag. Amiért mégis azt érzed, hogy bajt okoz, az az, hogy az EGOD MÓDSZEREI kissé szűkösek.

Olyan az egod ugyanis, mint egy "kisgyerek", aki tulajdonképpen csak jót akar, de mivel nem elég okos és ügyes még, a cselekedetei sorra balul sülnek el. Talán az olyan jó példa lehet erre, mint a Dennis a komisz c. film kicsi főhőse. Mindig jót akar, de sajnos folyton borsot tör mások orra alá. Ha csak a TETTEI KÖVETKEZMÉNYEIT látjuk meg, mint Wilson bácsi, akkor nem csoda, hogy leginkább "kiporolni szeretnénk". Ha azonban látod a valódi szándékait, akkor nem csak megérteni fogod tudni, hanem meg is fogod tudni "szeliditeni", és megtanulod kezelni, a valódi szolgálatodba állítani.

Ahhoz, hogy mindezt megértsd, és lásd az egod szándékait úgy, hogy akár nevetni tudj rajta, érdemes megértened, hogy hogy is működik az egod. Mi az egod valójában, mi a feladata, a célja és mik az alapvető működési normái.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért okoz neked szenvedést az egod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec23

Okos enged, szamár szenved? Mitől okos az okos, és miért szenved a szamár?

Címkék: szeretetelengedésszenvedéskorlátokerőszakokos engedszamár szenvedharcleuralbölcsesség

Te vajon melyik vagy? Az okos vagy a szamár?

Ebben az egyszerű mondásban benne van az élet legnagyobb bölcsessége. Benne van az elengedés, amit oly sokan szeretnének jól érteni, és benne van a boldogság és nyugalom kulcsa is.
Ahhoz azonban, hogy  meglásd, meg kell értened ezt az egyszerű kis mondatot.

Sokan állnak komoly kérdésekkel ehhez a mondáshoz, valahogy így: "Persze, ha engedek, akkor meghunyászkodom! Hát ez volna a boldogság titka? Ez volna a szeretetben létezés? Köszönöm, inkább nem akarok okos lenni, mert a végén mindenki csak kihasználni vagy eltoporni fog!" 

Azonban, aki ezt így gondolja, az még a szamár szerepében és gondolkodásában van. A félelmei szólaltak meg. Szerencsére nem arra buzdít a mondás, hogy  ne állj ki magadért, hanem épp ellenkezőleg: ez a mondás az ügyesen okos önérvényesítésről szól. Picit hasonlóan a "többet ésszel, mint erővel" szóláshoz.

Most már leplezzük le, hogyan gondolkodik a szamár, és hogyan gondolkodik az okos!

Olvass tovább, és nézd meg a rövid videót is!

Okos enged, szamár szenved? Mitől okos az okos, és miért szenved a szamár?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov10

Szenvedsz vagy mersz dönteni a boldogság mellett?

Címkék: szenvedésboldogságelmefélelem

"Szeretsz szenvedni" - hallottad már ezt a kifejezést? Mondták már rád is?

Hogy szeretne már szenvedni bárki is? Ki az, akinek komfortos volna a szenvedés? Valóban drasztikusan hangzik ez, azonban hidd el, létező jelenség ez, sőt, az, aki szeret szenvedni, az is kikérné magának ezt a mondatot. Ez azért van, mert SZÁNDÉKOSAN szeret szenvedni, hanem a fejében "futó programok" következtében kreálja folyton úgy a helyzeteit, hogy abból csak szenvedés kerekedhessen ki.

Ki tesz ilyet magával? Mi az, hogy szeret szenvedni?

Miért van ez így? Mi okból és mi célból?

...és ha igen, akkor hogyan tovább? Mit tegyél, hogy BÁTRAN MERJ DÖNTENI a boldogság mellett?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szenvedsz vagy mersz dönteni a boldogság mellett?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

Mérgező gondolatok, tönkretett boldogság...

Címkék: játszmaelmeegógondolatboldogságmegcsaláskihasználszenvedés

 A boldogság fejben dől el - hangzik a mondás, amit sokan félreértenek...

Akik félreértik, azt hiszik, hogy ez a kijelentés arról szól, hogy csak dönteniük kell a boldogság mellett és máris boldogok lesznek.
Hogy is lenne ez így?
Az ember persze gyorsan ráébred, hogy hiába döntene így, az ELVÁRT boldogság mégsem akar megérkezni. Csalódottan legyint az ilyen és hasonló hangzatosan sikergyanús mondások felett és rögvest átverést és ostoba okoskodást sejt mögöttük.

Azonban, ha nem érted félre ezt a mondatot, gyorsan rájössz, hogy nagyon is működik.
Sőt, olyannyira igaz, hogy a boldogságodat FEJBEN "döntöd" el, hogy a tudatosság kulcsát is megtalálhatod általa. Ehhez azonban helyesen kell értelmezni ezt mondatot.

Mi is van a "fejedben"? 

Gondolatok! A fejedben gondolatok vannak. 
A "gondolat" szó azonban a "GOND" szón alapszik. Avagy az elméd dolga az, hogy feldolgozzon információkat, amikre megoldásokat akar kreálni. Többségüket azért akarja az elméd megoldani, mert GOND-nak minősíti.

Sőt, - amíg a fejedben létezel, észre is veheted, hogy - az elméd előbb-utóbb mindenből gondot varázsol. Nem pontosan ez a dolga... de mondjuk úgy, hogy az elméd csak teszi a dolgát.

Amikor pedig már teljesen az elméd irányít téged - és nem te irányítod az elmédet - akkor a gondok elhatalmasodnak rajtad.

Ezt éled meg az agyalás során. Ez történik veled a napod nagyrészében: azonosulsz a gondolataiddal, és mindent elhiszel magadnak, ami a buksidban szöget ver.

A gond pedig itt van: minél jobban uralnak a fájó gondolataid, tévképzetek, őrült agyalások, annál biztosabb, hogy felőrölnek a gondok. Vagyis minél többet gondolkodsz, annál boldogtalanabbá válsz.

Így aztán már láthatod, hogy a boldogtalanságod valóban fejben dől el! Azokon a gond-olatokon úszik tova a boldogság, amiket igaznak vélsz, miközben csak fájdalmat okoznak neked.

A gondolataid így okoznak benned szenvedést...

Ráadásul vannak tipikusan fájdalom-erősítő gondolatok. Jó, ha ismered magad, rálátsz ezekre és egyszerűen a jövőben megtanulod ezeket jól kezelni. 

Olvass tovább, legalább kiderül, miért agyalsz annyit és mi alapján születnek a gondolataid a fejedben, amikből aztán korlátok, szenvedés és problémák születnek!

Mérgező gondolatok, tönkretett boldogság...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov16

Szenvedéllyel vagy szenvedéssel? Megjelent a 2. könyv is

Címkék: szeretetszerelemszenvedésszenvedélyegóelmefélelem

... és épp ott nyílik, ahol az adott élethelyzetedre útmutatást, segítséget, rálátást, technikát nyújthat

Hogyan szeress szenvedés nélkül?

Mire tanít a szerelem és hogyan engedd el, ami fáj?

Szeretve szeretni… avagy Szenvedéllyel vagy szenvedéssel akarsz élni?

Ez a 2 könyv megadja a válaszokat - megadja a tükröt önmagad megismeréséhez!

 

A 2 könyv külön-külön is megrendelhető és bármelyikkel kezdheted az olvasást! Legyen teljes az önismereti kiskönyvtárad!

Ha keresed az utadat, vagy egyszerűen csak szeretnéd megérteni és szeretettel elfogadni magad, akkor ebben a második könyvben is sok valódi, konkrét segítségre és technikára találsz. 

Olyan "kapaszkodók" kísérnek a könyvben az olvasás során, melyekkel könnyebb..

  • megértened a saját érzéseidet és működéseidet a nehéz pillanatokban, és hasonlóan megérteni a párodat is
  • másképp látni egy vitát, egy csalódást, kijönni egy "gödörből", ha szenvedsz
  • gyengédebb elfogadással és szeretettel figyelned önmagad
  • vagy átírni a jelent boldogabbra új nézőpontokkal, ha a kedvesed épp teljesen mást tesz, mint ami számodra jó volna.
  • a könyv segít túllépni egy szakításon,
  • elengedni azt, ami már nem szolgál, nem épít téged...
  • vagy egyszerűen segít másképp nézni magadra, ha féltékeny vagy, ha szomorkodsz, ha megsértettek, ha bánatod van.

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún27

Miért válsz erőtlenné, ha folyton csak várakozol egy kapcsolatban?

Címkék: elvárásbűntudatszenvedésvárakozáspárkapcsolat

Csak vársz és vársz a kapcsolatodban? 

Vársz arra, hogy megérkezzen, hogy írjon, hogy kifejezze szerelmét, hogy döntsön, hogy tegyen érted? 

Nem akarsz sok lenni, így nem mersz annyiszor kezdeményezni, ahányszor csak szeretnél.
Nem akarsz kevés sem lenni, de "jaj azt meg hogyan kell csinálni?" Mikor leszel sok vagy kevés egyáltalán?
A kérdések csak záporoznak a fejedben, miközben eleinte egyre dühösebb, majd egyre elkeseredettebb leszel. Végül eljutsz odáig, hogy már azt gondolod, "te nem kellesz, te nem vagy elég (jó), te nem vagy szerethető!"

Ennek így semmi értelme.
Rögvest meg is fogod érteni, mi történik ilyenkor benned és miért olyan elképesztő fájdalom és fáradtság azt megélni, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt szeretnéd! Az okok persze az energiák világában érthetőek meg legjobban...

Olvass tovább!

Miért válsz erőtlenné, ha folyton csak várakozol egy kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl24

Ne a párodat engedd el, hanem a szenvedést...

Címkék: szeretetszerelemhisztiszenvedésférfiistennő

Avagy hogyan juss el a "hisztis királylányból" ISTENNŐI minőségbe...

"Hjaj, Erika, nem jó ez így! A párom észre se veszi, hogy sok a gondom, hogy épp baj van...meg se kérdezi, hogy vagyok. Azt is unom, hogy mindig én legyek erős. Hát én nem lehetek az a gyenge nő, aki kap egy kis figyelmet? Lehet, hogy mégis tovább kellene lépnem ebből a kapcsolatból, mert ez így nem tesz boldoggá." - meséli szomorkodva a nő vendégem.

"De, lehetsz gyenge nő, és kaphatsz figyelmet és segítséget is. Kértél r?" - kérdeztem.

"Kérni? - néz rám teljes hitetlenséggel, mintha megkérőjeleztem volna az életét - de miért? Hát nem bírja észrevenni a párom, hogy baj van? Hát épp ez az, ennyire nem figyel!"

Itt jobb, ha meg is állunk!
Lehet ugyanis olyat "játszani", hogy duzzogunk, és szenvedünk azon, hogy a férfi figyelmetlen, csak ezzel egyáltalán nem jut előbbre a dolog. 

Nézzük, miért is nem járható út ez?
Ha tényleg baj van a kapcsolattal, akkor tégy e szerint, de ha valójában csak "veled" van itt "baj", akkor tegyük helyre azt is!

A cél az, hogy ne szenvedj, hanem képes légy ISTENNŐI minőségben kezelni a helyzetet!

Önismeret! Ez lényeges.... 

Ne a párodat engedd el, hanem a szenvedést...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún29

Ha most fájdalmat élsz meg, arra később hálával fogsz visszagondolni

Címkék: szeretetegószenvedésfeltétel nélküli szeretetelváráslélekszerelem

A csillagállások is olyanok, és valahogy minden úgy alakul, hogy felkavarodik az állóvíz. Ez az év - ahogyan az asztrozófusok is mondják - sok-sok döntést, változást, váltást csikar ki az emberiségből.

Ha te is fájdalmas napokat, heteket élsz meg, és szenvedsz, sírsz, nyeldesed a könnyeidet az érzelmi viharok és hullámvasút miatt, akkor van néhány biztató hírem, amit első olvasásra nem biztos, hogy olyan lelkesítőnek gondolsz majd, de ha jól figyelsz, érezni fogod, hogy az egód háborog ugyan, de a szíved megnyugszik.

Olvass tovább, bogozzuk ki a szálakat - nézzük, mi az a változás, ami most olyan fájdalmasan ég át rajtad!

Szeretettel:

Ha most fájdalmat élsz meg, arra később hálával fogsz visszagondolni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr29

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Címkék: szeretetszerelemenergiafigyelemszenvedésfelelősség

Valahogy időnként hideg, eltűnik, tapintatlan... mintha kicsit se érdekelné, hogy veled mi újság. Persze, hogyan is oszthatnád meg vele a fontos dolgaidat, ha úgy tűnik, úgyse érdekelné.
Sőt, biztos vagy benne, hogy ilyenkor a furán férfias-rigedség és megfejthetetlenség mögött az van, hogy te túl sok, vagy túl kevés vagy neki.

Keresed a hibát magadban, és odáig jutsz, hogy biztosan nem vagy neki elég jó. Közben pedig azon pörgeted a gondolataiadat, hogy miért lehet az, hogy ilyen érzéketlen, ilyen nem-törődöm veled? Persze, azt is megfogalmazod, hogy te többre vagy érdemes, és hogy ő egy nem-tom-mi, hogy így bánik veled... csak hát, közben mégis azt lesed, ír-e, figyel-e, ad-e életjelet, hiányzol-e neki, szeret-e. 

Vajon miért csak a hibát keresed magadban, a megoldás helyett, és mi az, ami félreviszi a gondolkodásodat annyira, hogy így szenvedj?

Olvass tovább! 

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc09

Hiányzik, szenvedsz, küzdesz a kapcsolatért?

Címkék: szerelemszenvedésegóelmeeufóriahiányzik

Azt kérdezte a fiú a lánytól:
"Hiányoztam?"
"Sokat gondoltam rád!" - hangzott a felelet.
"... de nem is hiányoztam?" - aggodalmaskodott a fiú 2 napos távollét után.
"Nem, mert nem szenvedek attól, ha rád gondolok. Jó rád gondolni."
"Akkor te nem is szeretsz" - csattant fel a fiú, mintha nem is hallaná a lány szavait. Úgy tűnik, egyetlen helyes választ tud csupán elfogadni a kérdésre.... -"Te nem szenvedsz, ha nem látsz?? Akkor te nem is akarsz küzdeni ezért a kapcsolatért?"
"Nem, sem szenvedni, sem küzdeni nem szeretnék. A szenvedést és küzdést nem akarom társítani a szerelemhez, mert én örülni és élvezni akarom ez. " - adott választ a lány!

A fiú persze ismét nem hallotta meg a mondanivalót. Számára a szerelem egyenlő volt a vággyal és azzal félelemmel, hogy a lány kicsúszik a kezei közül. Betegesen szenvedett ettől, mert "szíve" - de leginkább elméje - szerint magához láncolta volna a lányt, hogy csak neki ragyogjon eztán....

Hányan éreznek így egy kapcsolatban, de vajon miért van bennük ez a "program"?

Tényleg az jelzi a szerelem mértékét, hogy mennyire szenvedsz a kedvesed nélkül?
Vagy valami egészen más a feladatunk a szerelemben?

Olvass tovább!

Hiányzik, szenvedsz, küzdesz a kapcsolatért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan15

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Címkék: szeretetszívegóészdöntésválaszútszenvedésboldogság

Sokszor, vagy épp most is ez történik? A szíved és az eszed hadakozik egymással, és te hol az egyik felé, hol a másik felé hajlasz egy kicsit? Eldöntöd estére, hogy az egyikre hallgatsz, majd reggelre újra bizonytalan vagy és már a másik irány vonz?

Ha a döntésben a szíved és eszed egy irányba húz, akkor észre sem veszed, hogy döntési helyzetben vagy, hiszen olyan egyértelmű a döntésed, hogy sem tanakodni nem állít meg, sem fájdalmat nem okoz.

Egyáltalán miért fáj az ilyen döntési helyzet? 

Olvass tovább! 

Újabb felismeréseid lesznek magadról!

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov14

A pszichés szenvedésed oka, az egód legjobb trükkje

Címkék: szeretetszerelemegószemélyiségönismeretpárkapcsolatsérelemszenvedésharag

Miért olyan nehéz és fájdalommal teli a szerelem? Miért szenvedsz időnként úgy, hogy azt érzed, kiszakad a szíved a mellkasodból?

Szenvedsz, mert szenvedni akarsz. (De legtöbben ezt teszik. Van ebben valami "normális".) Most tiltakozol biztosan, hiszen normális ember nem okoz magának szándékosan kínlódást. Mégis így van: a szenvedés energiát ad. 

Tudod, hogy mi az, ami a legtöbbször a szenvedésedet okozza? Tudod, hogy honnan tudhatod, hogy kizárólag magadnak okozod, és rég kilépthetnél belőle, ha akarnál?

Nagyon fontos dologra ismerhetsz rá a cikk végére magadban! Kell hozzá a nyitottságod, a humorzérzéked, némi önirónia, és az, hogy képes legyél magadra megfigyelőként tekinteni!

Olvass tovább, megéri!

A pszichés szenvedésed oka, az egód legjobb trükkje

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt15

Hogyan add párod tudtára, ha valami bánt, zavar vagy fáj?

Címkék: szeretetpárkapcsolatálarcszenvedéshazugságőszinteségönismeret

"Hogy viselkedjek? Mit tegyek?" - kérdezitek tőlem - nők és férfiak egyaránt. Vagy épp ezt: "mit kell megtanulnom?"
... és ahogyan látom ilyenkor a szemeiteken, már fogalmazzátok is magatokban a SAJÁT elvárásotokat magatok felé: "Nem lehetek hisztis! Nem lehetek féltékeny! Nem zúdulhatok a kedvesemre! Meg kell értenem őt, neki ez biztosan sok lenne!"

Nem arra biztatlak, hogy légy úgy elfogadó, hogy közben elharapod a szád szélét! Nem biztatlak arra, hogy addig keresd önmagadban a fejlődést és változást, míg végül egy robottá válasz, aki a párjáért beáldozza saját egyéniségét! Nem kell mindig "jó kislánynak" vagy "jó kisfiúnak" lenni és a nagy-nagy elfogadásban elnyomni a személyiséged valódi reakciót!

Olvass tovább!

Nagyon izgalmas téma következik arról, hogyan vállald fel magad, hol az aranyközépút a "hisztid" ,a valódi arcod és az elfogadás között! Tarts velem, és lerántjuk az álarcokat....

Hogyan add párod tudtára, ha valami bánt, zavar vagy fáj?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt13

Hol húzd meg a határaidat? Hogyan tudod legyőzni önmagad?

Címkék: szeretethatárokkorlátokpárkapcsolatszenvedésirányítás

"Húzd meg a határaidat" - szokták mondani, ha olyasmit látnak rajtad a barátaid, hogy valaki a "fejedre nőtt", vagy elhatalmasodott rajtad egy helyzet, amit hagytál sokáig a maga medrében folyni.

Valójában azonban NEM meghúzni "kell" a határaidat, hanem csak észrevenni azokat, és amint korlátoznak, amint szenvedésbe rángatnak, megfontolni, érdemes-e inkább átlépni őket!
A korlátaidra ráeszmélni azonban lényegesen nehezebb, mint így elsőre tűnik.
Azt hiszed jól ismered magad, azt hiszed, tudod, mit miért teszel, mikor és hogyan reagálsz dolgokra... majd mégis sorra érnek a meglepetések önmagaddal kapcsolatban.

Mindannak pedig, hogy még van mit felismerned magadról, az első és legfontosabb "tünete" az az, hogy ha SZENVEDSZ! :(

Olvass tovább!

Tarts velem, és rángassuk le a leplet a korlátokról, hogy minél gyorsabban elmúljon a szenvedés, amibe hajszolni tudod magad!

Hol húzd meg a határaidat? Hogyan tudod legyőzni önmagad?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept24

Rendes kapcsolatra vágysz, de a párodtól nem kapod meg?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatszenvedéselfogadás

Egy döntés kapujában állsz? Elhagyd-e a párodat, vagy próbáld inkább elfogadni mindazt, ami neked bosszúságot vagy már szenvedést okoz? Vajon mi a "helyes" döntés, és létezik-e olyan, hogy "helyes"?

Nem olyan a kapcsolatod, mint szeretnéd? Nem olyan, amilyennek kislányként álmodtad? Nem olyan, amiben a nevelésedből fakadóan is valóban boldog lehetnél?

Szeretetre, figyelemre vágysz, de úgy érzed: nem kapod meg, vagy olyannyira másképp kapod meg, hogy szinte észre sem veszed? Mennél már új utakra, egy tökéletesebb felé, de a szíved még marasztal a párod mellett, mert - ki tudja miért, - de te még nagyon szereted, sőt: csak őt szereted?

Mit tegyél, ha Te rendes kapcsolatra vágysz, de a párod nem alkalmas rá?

(Néhány hete született egy cikk már ebben a témában, de sajnos véletlenül kitöröltem. Többen kerestétek, ezért újra összeszedtem a gondolataimat, és leírom, hogy új nézőpontokkal segítsen benneteket a párkapcsolatotokban. Ez nem ugyanaz a cikk, de ugyanazok a gondolataim. :) Szeretettel adom neked)

Olvass tovább!

Rendes kapcsolatra vágysz, de a párodtól nem kapod meg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug21

A türelem szerelmet terem? Hogyan szelídítsd meg a türelmetlenségedet?

Címkék: Türelemtürelmetlenségszeretetszerelempárkapcsolatszenvedés

Fantasztikus téma: a türelem - türelmetlenség, mert nincs ember, aki ne "küzdene" vele. :) Méred magad másokhoz, és megállapítod, hogy "sajnos másoknál jóval türelmetlenebb lehetsz" és megállapítod azt is, mint egy újabb feladatot: "türelmet kell tanulnod".

A türelem azonban fura természet, ugyanis nem úgy működik, hogy uralni tudd, úgy működik, hogy "ha vágysz, ha nem vágysz, ha sürgeted, ha nem, ha szenvedsz, ha nem... az esemény eljövetelére nincs hatással a saját türelmetlenséged! Ha valami időben még nem érkezett el, akkor a fejed tetejére is állhatsz, sírhatsz, toporzékolhatsz türelmetlenkedve, az esemény nem jön el gyorsabban.

Így a sors akarva-akaratlan folyton türelemre "kényszerít", és így már csupán az a kérdés, hogy ezt jól viseled-e, vagy mérhetetlenül kínlódsz ebben. A türelmetlenséged a kínlódásod...

Ezért aztán nem türelmet "kell" tanulnod, hanem valami mást, de sokkal-sokkal fontosabbat, egy olyat, ami minden "szomorúságodnak" alapja...

Olvass tovább!

A türelem szerelmet terem? Hogyan szelídítsd meg a türelmetlenségedet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl16

Mi a csalódásaid valódi oka?

Címkék: szeretetcsalódásszenvedéselképzelésragaszkodás

Hányszor és még hányszor éreztél már csalódást?

...azt, hogy átvertek, hogy nem az történt, amire számítottál, hogy egy-egy ember nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, hogy egy-egy helyzet alul marad az ígéreteknek?

Vajon bennük vagy máshol a hiba?
Szándékosan nem vetettem fel, hogy benned lenne, mert hisz tudod, én benned sosem a hibát keresném, hanem a lehetőséget és a megoldásokat! Ezért most sem foglak hibá-ztatni, de mégis azt javaslom, nézzük meg ezt jól, közelebbről és alaposabban: miért csalódsz, amikor csalódsz?!

Olvass tovább!

Mi a csalódásaid valódi oka?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl13

A lelkiismereted a legnagyobb büntetésed

Címkék: szeretetlelkiismeretlelkifurdaláslelkiismeret furdalásszenvedéssértődésfelelősség

A jó öreg lelkifurdalás...

Valójában a lélek-hez semmi köze, úgy hiszem, sokkal inkább az elménk találmánya. A furdalása pedig felér egy jókora önmarcangoló bűntudattal. Igaz?
(A lélek mind e közben pedig csak kedvesen és szeretettel "pislog" azon, hogy érte egy újabb tapasztalás itt a földi testben :) )

Csak emészted magad, mert úgy gondolod, hogy tehettél volna jobbat, tehettél volna mást, vagy épp jobb lett volna, ha nem teszel valamit. Tipródsz a múlton és közben mintha önmagad ellenségévé válnál. Mások érdekeit tartod szem előtt, melyeknek épp nem tudtál megfelelni, és közben leértékeled, számon kéred önmagad.

Borzasztó. 

Van ennek értelme? De mi? ... és miért említjük mégis a "jó" dolgok között azt, ha valakinek lelkifurdalása van, hisz a lelkifurdalás épp szenvedést és fájdalmat jelent.

A program, mely icipici korod óta dolgozik benned - ha lelkiismeretes vagy - megér néhány felismerést. A szenvedés a részed születésed óta - de nem csak neked: mindannyiunknak...

Olvass tovább!

A lelkiismereted a legnagyobb büntetésed

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl05

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatnői minőségnői energiaintuíciómegérzésszenvedés

Ki teszi nővé a nőt? Mitől nő a nő? ... és mitől férfi a férfi?

A facebookon sok baromság kering hasonlókról, hogy a nő igazi nővé csak egy igazi férfi oldalán válhat. Aztán ugyanezt olvassák a férfiak is: hogy a férfi attól lesz igazi férfi, hogy egy igazi nő áll mellette.

Ezt elképzeltem és arra jutottam, hogy itt most valójában 2 szerencsétlen együtt várakozik, hogy igazi nő és igazi férfi legyen, és majd egymást jól azzá is teszik?
Ha egy nő nem tudja, milyen NŐ-nek lenni, akkor azt épp egy férfi mutatja majd meg neki? Épp egy olyan férfi, akiről meg azt írják, majd a nőtől tudja meg, hogy ő férfi? Picit úgy érzem, mintha ez egy "körkörös hivatkozás" lenne egy hibás képletben, vagy egy kígyó, aki a saját farkába mart bele, mert már ő sem tudja, melyik a saját eleje és melyik a vége! :)

Ez - bár vicces is lehetne - valójában nagyon szomorú. :( Mert minden párkapcsolat, ahol a felek egymástól várják ÖNMAGUK "megszületését" és felismeréseit, azok tele vannak káros elvárásokkal. Az olyan elvárásokat tekintem károsnak, amelyekről még a felek sem tudják pontosan, hogy mit is várnak. 

-"Te, csinálj már valamit, hogy nő legyek!"
-"Jó, de mit?"
-"Azt nem tudom, de csináld, erre várok!"
-"De hisz már nő vagy!"
-"Ja? Akkor meg csinálj már valamit, hogy Te meg férfi legyél!"
-"De én férfi vagyok!"
-"Tényleg! Akkor meg, szakítsunk, mert nem vagy elég jó nekem!"
:) :)

Ha nőként egy férfitól várod, hogy nő lehess, akkor tudod-e, ki vagy és ki akarsz lenni?

Hogyan lehetsz igazi nő, és mi lehet mégis ennek a bugyután kifordított fél-igazságnak a háttere?

Olvass tovább!

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún11

Mire jó a sértődés?

Címkék: félelemszeretetszenvedszenvedéssértődés

Valójában a sértődés nélkül sokkal boldogabbak lehetnénk! Ez egy buta "találmánya" az egónak.


Amikor valaki megsértődik, azt gondolja, hogy megmutatja az erejét, pedig épp a gyengeségéről ad hírt.

Miért?
Mert miközben a sértődős azt reméli, hogy most megmutatja, kicsoda ő, és hogy vele nem lehet csak úgy "packázni"... és megsértődik, valójában szenved. Sőt: senki más nem szenved jobban nála. Az is lehet, hogy más nem szenved, csak ő maga.
A szenvedésével akar hatást gyakorolni a környezetére!

(Olyasmi ez mint egy éhségsztrájk: sosem értettem, miért akar valaki önmaga kínzásával másokra hatást gyakorolni?)

A sértett, egy áldozat! Az áldozat pedig sosem győztes. Áldozati szerepből "csatákat nyerni" szinte egyáltalán nem lehet, hiszen, durcásan erőt fitogtatni, csupán a vagdalkozással egyenlő tettekre sarkall. 

Egy tudatos partner ezt pontosan tudja, épp ezért a sértődéssel egy tudatos emberre hatni nem lehet.

Miért? Hogyan kezeld a sértődést? 
(Láss mögé, milyen vagy, amikor Te sértődsz meg, és nézd meg, milyen energiákról tanúskodik a másik ember sértődése!)

Olvass tovább!

Mire jó a sértődés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj05

A szeretetben, szerelemben nincs félelem

Címkék: szeretetszerelemeufóriaféltésféltékenységragaszkodásbirtoklásmegfelelésszenvedés

Amikor "félelem" keveredik a szerelembe...akkor valójában nem tudod élni a szerelmet!

Nem véletlenül mondják, hogy a félelem korlátokat épít, és ebben az egyébként szabadon áramló szeretet és még szabadabb szerelem, folyvást megütközik. 

Hogyan? 
Hiszen sokan azt gondolják, hogy a szeretük része a féltés, és a féltékenység, mert - szerintük - ha szeretnek valakit, akkor teljesen normális, hogy ezt a szeretet kiegészítik ezek a félelmen alapuló érzéseik.

Igen, társul a szeretet mellé ilyesmi - sokaknál, és ez picikét sem elítélendő!

Azonban tudd: 2 dolog, szinte törvényszerűségként igaz erre:

Olvass tovább!

A szeretetben, szerelemben nincs félelem

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr28

Szeret a maga módján

Címkék: szeretetszerelemelengedéselvárásszenvedéselfogadásfélelemszeretlek

"Szeret ő a maga módján!"

- jaj, de sokszor hallottam, és mindig dühített is, míg rá nem jöttem arra, hogy valójában így is van ez rendjén: mindenki csak a maga módján tud szeretni!

"Na jó, jó - visszhangzott a fejemben sokáig - de picit sem számít neki az, hogy én mire vágyom?" - hát, ez már valóban egy izgalmas kérdés, és az elvárásokról (is) szól. Lehet ám ezt "jól" csinálni, "jogosan elvárni", és lehet hisztizve-szenvedni... de vajon, hogyan könnyebb?

Mi az a nézőpont, ami segít túlélned a "szenvedést", azt a rossz érzést, hogy nem annyi és nem olyan szeretet kapsz, amilyet igényelnél?

Ugye, érzed Te is, ez fontos lesz.... olvass tovább!

Sőt, a cikk végén meg is hívlak valahová! 

Szeret a maga módján

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr27

Szenvedő, megmentő vagy bántalmazó?

Címkék: programgyerekkori programküldetésszeretetbűntudatfélelemszenvedésszenvedőmegmentőbántalmazó

Szenvedő, megmentő vagy bántalmazó vagy? Milyen programot hozol gyerekkorból?

Nem más életedből hozod - ez most nem az a "program", ez nem a küldetés.
Ez a "programod" valószínűleg még gyerekkorban, maximum 5 éves korodig rakódott rád. A szüleid szokásaiból, abból a kötődésből, ami közöttetek kialakult, vagy a testvéri viszonyból, esetleg ovis, bölcsis élményeidből fakadhat.

A 3 leggyakoribb programnak a "szenvedő", a "megmentő"és a "bántalmazó" szerepet láttam az utóbbi időben, amióta ezt vizsgálgatom.

Mit jelent az, hogy szenvedő vagy? Mit okozol magadnak megmentőként? Van-e a kettő között összefüggés?

Szenvedő, megmentő vagy bántalmazó?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr05

Kapcsolatfüggés

Címkék: kapcsolatpárkapcsolatkapcsolatfüggésszeretetszerelemszenvedszenvedéskapcsolati mintapárkapcsolati minta

Szerelmes vagy a szerelembe? Vagy mégis inkább a kedvesedbe? Mi a különbség???
Vajon kapcsolatfüggő vagy? Csapdában a szíved....

Előre szólok: ez egy eléggé elgondolkodtató írás, és talán épp azok fognak a leginkább megdöbbenni saját magukon, akik azt gondolják, az ő elképzeléseik a legegészségesebbek a kapcsolatokról és az érzésekről. :) Aki nagyon "normálisnak" hiszi magát - úgy általában - az ne forduljon vissza a cikktől. :)

Először is:
ha "kapcsolatfüggő" vagy, akkor sem kell rosszul érezned magad. Nem ítélellek el. :) Sőt! Azért olvass tovább mindenképp, hogy azokat a "szenvedéseket", amiket jelenleg megélsz a kapcsolatodban eztán másképp lásd, könnyebben "viseld". :) Ez az írás - ébresztő lesz - segíteni fog, hogy szíved nyitottabb legyen és Te vele együtt sokkal boldogabb!

Csapjunk bele! :)

Kapcsolatfüggés

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign