jan26

Mi történik veled és benned, amikor felháborodsz?

Címkék: felháborodástükörönismeretfélelemszeretet

Mi az önismeret a mögött, amikor kijössz a sodrodból?

Hogyan működik a tükör abban, amikor valakinek a kijelentései vagy tettei zavarnak?

Több okból is kijöhetsz a sodrodból!

  • Kijöhetsz a sodrosdból akkor, amikor valaki közvetlenül ellened cselekszik, vagy rólad - neked intézve - tesz lekicsinlő, kritikus, bíráló, ellenségesen értékelő, vagy támadó és korlátozó kijelentést. Ebben az esetben a támadása a SZABADSÁGODAT és valóban mentális vagy fizikai épségedet sérti, így nem csoda, ha reakciót vált ki belőled. Felháborodhatsz, védekezhetsz is (ez lehet menekülés is) vagy vissza is támadhatsz.
    Ez egyértelmű: FÉLSZ, hogy az épségedet sérülés éli. Az életösztön közvetlenül kapcsol be benned. Ez váltja ki a reakcióidat!

  • Ha valaki azonban azzal váltja ki benned a felháborodást, hogy tesz vagy mond valamit, amit valójában NEM HOZZÁD INTÉZ, valójában nem hozzád és nem rólad szól, sőt: MÉG CSAK NEM IS ISMER TÉGED... Ez az az eset, amikor valójában TÜKRÖT KAPSZ.
    Hiszen nem indokolt a háborgásod, nem ért támadás, belőled pedig mégis heves indulatok törnek fel.
    Ennek OKA van. Nem kívül, nem a másik fél tetteiben és szavaiban - hisz ő nem is tudja, hogy létezel (talán) - ez az OK BENNED van, ez az OK a TIÉD!

Amikor úgy vált ki belőled valami vagy valaki FELHÁBORODÁST, vagy heves reakciókat, hogy közben valódi TÁMADÓ szándék ELLENED nem irányult, akkor a felháborodás mögött TE MAGAD ÁLLSZ! Hogyan? 

Ha tudatos és bölcs vagy, akkor ezt már tudod is. Azt pedig, hogy mi a tükör ebben, mire mutat rá benned egy ilyen indulatos reakció, érdemes az ÖNISMERETBEN is meglátnod!

Olvass tovább és nézd meg a videót is, szeretettel készült!

Mi történik veled és benned, amikor felháborodsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc06

A legtöbb nő megéli ezt a kettősséget... Hogyan kezeld magadban, ha Te is?

Címkék: tükörkettősségszenvedélystabilitás

Akkor vonatkozik rád ez az írás, ha ezt tapasztalod:

Sugárzol, árad belőled az élet. A szemeid huncutul mosolyra fakasztanak másokat - a férfiakat is! Van benned egy titokzatos tűz, ami fel is tüzeli a férfit. Talán szexuális energia az, ami így belőled árad. A férfiak vonzódnak hozzád, meg akarnak fejteni, jól érzik magukat a közeledben, de amint a kapcsolat komolyabb irányt vehetne... a választott férfi egyre tétovábbá válik, egyre inkább eltünedezik. Olyan, minta jönne is, meg nem is: egyszer tetterős és magabiztos, máskor pedig bizonytalan és féltékeny. Azt tapasztalod, hogy mire révbe érhetnél egy férfi mellett, belecsöppensz egy irreális, kérdőjelekkel teli csiki-csuki kapcsolatba, ahol hol türelmetlenül várakozni kényszerülsz, hol pedig a végzet-asszonyaként szenvedélytől felforrosítva vonzod a férfit.

Atyaég! Vajon miért vonzol olyan férfit, aki jönne is, meg nem is?
Hogy lehet, hogy egyszer megőrül érted, máskor pedig napokig a színét se látod?

Ha ez többször - kapcsolatról kapcsolatra ismétlődik - felmerülhet benned a kérdés: Te váltod ki ezt a férfiakból? Vagy minden férfi ilyen lett az idők során? Te vonzod az ilyen bátor-bátortalan kettősöket? 

Fejtsük meg! :)

Olvass tovább!

A legtöbb nő megéli ezt a kettősséget... Hogyan kezeld magadban, ha Te is?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb07

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Címkék: szeretetkorlátelmehiedelemtükörtükör törvénye

Hogyan működik a Tükör törvénye?

Ezen példák segítségével könnyebben gyújthatsz fényt magadban a meglévő programjaidra!

Ráláthatsz, mit jelent benned, ha folyton azt érzed, hogy mások hibáztatnak, vagy ha azt, hogy a férfiak folyton hazudnak neked. Kiderül, mire mutat benned tükröt, ha idegesít, az, amikor valaki lassú és lusta, vagy az, ha épp túl pörgős. Azt is megnézzük, hogy mit tükröz az, ha azt veszed észre, hogy a párod életében folyton csak a második lehetsz, vagy hogyha a férfiak folyton kioktatnak.

Ahhoz, hogy belevágjunk, tisztázzuk, mit jelent a tükör törvénye:

A tükör megmutat téged. Belenézel, és rajta keresztül láthatod önmagad. A működésedet, a reakcióidat, a motivációdat, és mindent, ahogyan megmutatkozol. Jó-jó, de hogyan mutat téged a tükör?

Sokan azt hiszik, hogy a tükör azt jelenti, hogy amit látsz másokban, az vagy, vagy az van benned is. Ezért tévesen azt hiszik, hogy például, ha a párjuk hazudik, akkor talán ők maguk is hazudósak. Vagy, ha valaki folyton késik, akkor ők maguk is késnek?? Ez tévedés, ez így egy rosszul értelmezett tükör.

A tükör ugyanis nem azt jelenti, hogy az vagy, amit másokban meglátsz. :) Ettől sokkal szebb, egyértelműbb és beszédesebb a tükör, csak meg kell tanulni használni.

Ebből indulj ki, ez a kulcs ehhez:

Amit mások tesznek veled, - vagy feléd irányulóan, - amit mások mondanak, vagy cselekszenek, az bennük fogan, bennük zajlik - azokért az ő elméjükben lévő tudás és tudatalatti a felelős. Ez nem rólad szól. 

Azonban az, ahogyan ezekről a tettekről TE gondolkodsz, ahogyan ezekre TE reagálsz, ahogyan ezekre TE megnyilvánulsz, az már RÓLAD szól, az már benned fogant, az már a TE fejedből indult. Ezek a gondolatok, ezek a tettek, ezek a megnyilvánulások pedig minden esetben megmutatják, ki vagy te és milyen programok működnek benned.

Ha ilyenkor másokra mutogatsz, akkor nem néztél bele a tükörbe, hanem csak összetörni akarod azt. Ebben ilyenkor nincs fejlődés, nincs önismeret. Ha képes vagy ilyenkor a saját gondolataid mélyére nézni, akkor jó úton jársz, de csak az út elején.

(Ha harag van benned ilyenkor a másik ember felé, akkor biztosan nem néztél bele a tükörbe és, ha magad felé érzed a haragot, akkor ugyan belenézhettél, de még nem mentél végig azon a folyamaton )

Vajon mikor van dolgod a tükörrel? Hogyan és mikor nézz bele?

Olvass tovább!

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov08

Ha kimutatod, hogy szereted, ő elmenekül?

Címkék: szeretetszerelemfélelemféltékenységelváráspárkapcsolattükör

Benned is megvan ez a félelem? 

Egy kettősség:

Hiszen legszívesebben a nyakába ugranál és kiabálnád, mennyire szereted, de nem mered, mert ő olyan menekülős-fajta  (az eddigi tapasztalataid szerint) és biztosan megrémülne attól, hogy valaki szereti. Te pedig nem akarsz neki sok lenni...

Ez nagyon izgalmas, és nagyon jó "játszma" éveken át is akár... de vajon miért hiszed azt, hogy elmenekül, ha szereted? Mitől menekül valójában?
... és Te mitől menekülsz?

Olvass tovább, izgalmas...

Ha kimutatod, hogy szereted, ő elmenekül?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt07

Érdemes-e várni rá?

Címkék: szerelemkapcsolatszakításönismeretelfogadástükör

Szakítás után... vajon visszatérhet-e a kedvesed? Várj-e rá? Van-e rá esély?
Vagy épp kapcsolatban vagytok, de ez egy se-veled-se-nélküled kapcsolat, amiből időnként futva menekülnél, máskor meg őrült szenvedéllyel omlassz a párod karjaiba?

Érdemes-e várni egy olyan társra, aki láthatóan és minden kétséget kizáróan nem tud "megérkezni" a kapcsolatba, nem tud elköteleződni, nem meri érzelmileg beleengedni, átadni magát a szerelemnek, neked?

Nagy kérdés, nehéz ügy, ugyanakkor, ha képes vagy felé emelkedni, akkor egy hihetetlen nagy tanítás, nagy tapasztalás.

Olvass tovább!
 
...és találsz válaszokat arra is, hogy várj-e rá, de leginkább arra, hogy miben tükör neked az ő el-nem-köteleződése, mert ugye, minden kapcsolat tükröz neked valamit ön magadról. Ez pedig így izgalmas...

Érdemes-e várni rá?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj31

Ragaszkodsz a képhez, amit magadról hiszel?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatálarctükörénképmegfelelés

Talán álarc, talán nem! :)

Semmiképp sem negatív, nem ítélkezni akar ez a cikk, csak felhívni a figyelmedet arra, hogy időnként a szomorúságod, a haragod, a szenvedésed épp azért okoz fájdalmat a szívedben, mert meg akarsz felelni egy olyan képnek, melyet ÖNMAGADRÓL felállítottál a társadalmi elvárásokhoz igazodva.

Szeretnél jó anya lenni - és azt gondolod, úgy vagy az, ha mindig mindenben a gyereked a legfontosabb! Majd fájdalmat okoz neked az, hogy ha nem tudod alárendelni magad az ő akaratának, mert saját vágyaid ezzel épp ellentétesek. Jön a bűntudat, majd a kompenzálás, és hol a gyereked miatt, hol önmagad miatt van bűntudatod. Igaz?

Vagy szeretnél kitűnő lenni a szakmádban, mondjuk: vezető vagy egy multi cégnél. Azt várják tőled - szerinted - hogy "a jó vezető keményen határozott, céltudatos", pedig Te valójában "lágyabb, rugalmasabb, nőiesebb, emberséges oldaladdal kormányoznál". Ha az általad elhitt, elvárt képhez igazodsz, akkor önmagaddal szembe mész. Ha önmagadat választod, félő, hogy "eltaposnak". Igaz?

Vagy párkapcsolatban: valahol, valamikor beléd oltották, hogy "minden sikeres férfi mögött áll egy sikeres nő"... és ez a TE neveltetésed szerint azzal egyenlő, hogy mindenben a párod kényelmét kell szolgálnod. Megteremteni mindent a hátországban, amitől a férfi boldog lehet, és amivel gyakorlatilag semmi másra nem kell, hogy gondja legyen, mint arra, amit ő csinálni szeret. Ő sütkérezni fog ebben, és egy ideig Te is. Aztán egyszer csak szeretnél érte valami elismerést, vagy jó szót, és nem kapod meg. A férfi legtöbbször nem veszi észre, hogy erre vágysz.... és Te egyre és egyre csalódottabb, szomorúbb leszel, míg ki nem törsz.

Mit tegyél, ha fájdalmat okoz a KÉP, aminek meg akarsz felelni? Mit tegyél, ha közben már mindenki e szerint vár el tőled mindent? Mit tehetsz, ha úgy tűnik, nincs menekvés e körből?

Olvass tovább!

Ragaszkodsz a képhez, amit magadról hiszel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign