feb20

Gyengeség-e kilépni egy rossz kapcsolatból?

Címkék: párkapcsolatönbizalomönismeretszakításválásönfejlesztéskilépni a kapcsolatbóljövőkép

Vajon mihez kell több és nagyobb erő?

Nyelni, tűrni, senyvedni egy nem jól működő kapcsolatban, vagy kilépni, a start mezőre állni újra, és előről kezdeni egy új életet felépíteni?

Miért és ki hiszi gyengeségnek a kilépést?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Gyengeség-e kilépni egy rossz kapcsolatból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb15

Miért olyan fájó az elengedés? Miért ragaszkodsz a távozó párodhoz egy szakítás után?

Címkék: szeretetpárkapcsolatelengedésönismeretboldogságszerelemszakításválásönfejlesztés

Természetes és logikus is, hogy szenvedsz a szakítás vagy válás után.

Bár tudod, hogy le kell mondanod a távozó párodról, mégis legszívesebben visszaszereznéd. Ragaszkodsz hozzá!

Ha nem volna muszáj, dehogyis akarnál lemondani róla.

Egyrészt teljesen érthető és jogos ez a törekvésed, ezek a gondolatok, de az ÉLET valóságát vizsgálva, egy jókora tévedésben vagy.

Az elengedés NEM a SZÍVED számára nehéz, hanem az ELMÉDNEK, és nem is csoda ez, hiszen a tévedés és CSAPDA épp az elme világában van, ami megakasztja a folyamatokat.

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Miért olyan fájó az elengedés? Miért ragaszkodsz a távozó párodhoz egy szakítás után?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan03

Elengedés vagy szőnyeg alá söprés?

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretveszteségváláshűtlenségönfejlesztésfigyelemelterelés

Eltereled a figyelmed? Nem akarsz rá gondolni? Találkozni vele kizárt?

Az elengedés témájával a legtöbben egy párkapcsolati krízis kapcsán szembesülnek életükben először.

Egy szakítás, hűtlenség, válás, vagy egy kudarc és veszteség során fogalmazzák meg legtöbben először, hogy: "el kell engednem".

Csakhogy így az ELENGEDÉS szóhoz a bánat, veszteség, fájdalom, szenvedés és lemondás szavai és érzelmei társulnak. Ha pedig ez így kapcsolódik össze, akkor nem csoda, hogy félelmetesnek tűnik az elengedés. Ami félelmetes, azt az emberi elme elkerülni vágyik.

A sok félreértés pedig sajnos nem a jó irányba indítja az embereket, hanem zsákutcákba, amiknek a feszültség, harag, tehetetlenség és szorongás lesz a maradványa az életükben, a jövőjükben.

Sokan azt mondják, hogy: "nem akarok rá gondolni, nem is fogok, nem érdekel már, elengedtem, kész!" - és azt hiszik, hogy az az elengedés, hogy nem akarnak rá gondolni arra, aki vagy ami fájdalmat jelentene. Ez azonban így csak szőnyeg alá söprés. Az NEM elengedés, hogy nem gondolsz rá.

Az elengedés az, amikor gondolsz rá, de már nem szenvedsz..

Aztán sokan azt is mondják, hogy: "kizárom az életemből, látni se akarom többé, kész, elengedtem" - és azt hiszik, az az elengedés, ha kikerülik azt, amit vagy akit épp elengedni vágynak. Ez azonban nem elengedés, ez szintén csak szőnyeg alá söprés.

Az elengedés az, amikor akár találkozhattok is, de már nem okoz feszültséget benned a jelenléte.

Sokan azt is mondják, hogy "nem beszélek róla, mert akkor nincs, és nem is fáj, és kész, elengedtem" - és azt hiszik, hogy ha nem beszélnek róla, akkor azzal elengedték és továbbléptek, de sajnos ez sem elengedés. Ez is szőnyeg alá söprés.

Az elengedés az, amikor tudsz róla beszélni, és érted, hogy mi, miért történt: mi okból történt, és mi célt szolgál az adott esemény.

Azt is hiszik sokan, hogy ha a figyelmüket elterelik, akkor azzal is feloldódik a fájdalom. A figyelemelterelés azonban szintén nem elengedés, csak egy felszínes tüneti kezelés. A nyomán feloldatlan feszültség marad, ami a későbbiekben szorongást fog ébreszteni. 

Az elengedés nem a figyelem-elterelés, hanem az, amikor bátran ránézel a helyzetre és keresed a megértést.

A szőnyeg alá söprés azért gond, mert a probléma nem oldódik meg, a feszültség pedig nem oldódik fel.

A szőnyeg alatti dolgok egy idő után akkorára púposodnak, hogy el fogsz botlani bennük. A probléma újra és újra eléd kerül, és amíg nem nézel szembe vele, addig élő és élénk feszültséget fogsz megélni miatta.

Az elengedés  nem a fájdalom, veszteség és lemondás, hanem a GYÓGYULÁS, a FELSZABADULÁS, a lehetőségekre való új nyitottság állapota.

Hogy kell hát csinálni az elengedést, hogy az valóban előbbre vigyen, gyógyítson, felszabadítson?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Elengedés vagy szőnyeg alá söprés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan28

Szakítás után jóban vagy rosszban?

Címkék: szeretetpárkapcsolatelengedésönismeretszakításváláspszichológiaönfejlesztés

Mi a jó, és mit érdemes csinálni: jóban maradni az ex-szel, vagy inkább messzire elkerülni?

Olvass tovább és nézd meg a videót is! (Segít az ELENGEDÉSBEN is)

Szakítás után jóban vagy rosszban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan15

Amikor a szenvedésede kapaszkodsz egy szakítás után... Avagy mennyi időbe kerül az elengedés?

Címkék: szeretetelengedésönismeretszenvedésszakításváláspszichológiaönfejlesztés

Mennyi időt igényel továbblépni?

Mielőtt a részletekbe belemegyünk, fontos, hogy tisztázzuk, hogy NEM az ELENGEDÉSHEZ kell idő. Az emberek sajnos rosszul értelmezik az ELENGEDÉS szót, és azonosítják a SZAKÍTÁSSAL vagy a szomorú LEMONDÁSSAL. Azt mondják: "nem akarom, vagy nem tudom elengedni a páromat", de ez alatt azt értik: "nem tudok vagy nem akarok lemondani a páromról, vagy nem akarok elszakadni tőle"

A szakítás valóban hordozza a LEMONDÁS FÁJDALMÁT, de mindennek az elengedéshez semmi köze nincs. Az elengedés ugyanis nem más, mint MEGENGEDÉSBEN létezni, kitárni a figyelmedet az ÉLET felé, és befogadni a kínálkozó lehetőségeket. ÁRAMLÁSBA kerülni és ÉLNI.... nagybetűkkel.

A címet ezért inkább pontosabban így fogalmaznám át: MENNYI IDŐBE kerül kiheverni egy SZAKÍTÁS FÁJDALMÁT, a veszteséget?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a szenvedésede kapaszkodsz egy szakítás után... Avagy mennyi időbe kerül az elengedés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug11

Honnan tudhatod, hogy még van dolgod vele - az exeddel?

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretszakításválásönfejlesztésdolgod van vele

Szakítás előtt egy megromlott kapcsolatban, vagy már épp a szakítás után, amikor nagyon hiányzik az exed, felmerülhet benned, hogy talán még dolgotok van egymással. Azt ugyan nem tudod, miféle "feladatod" lehet még vele, de "jó dolog még hinni ebben, remélni", mert így a szakítás nem tűnik olyan véglegesnek.

Mi dolgod lehet még ő vele? Honnan tudhatod, hogy van-e még tényleg közös utad vele?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Honnan tudhatod, hogy még van dolgod vele - az exeddel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún11

Az elengedés harcai, csapdái - nem kell, hogy ennyire nehéz legyen

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretszakításválásmegengedésönfejlesztés

Az ELENGEDÉS sokak fejében a veszteséggel, károkkal, lemondással, fájdalmas változással kapcsolódik össze, és ezért félelmetes, fájó

Nem csoda, ha félnek az elengedéstől és nem csoda, hogy ha hónapokba, évekbe kerül feldolgozniuk. Az ELENGEDÉS azonban nem ez. Nem veszteség, nem kár, nem hiány és nem fájdalom, hanem épp ellenkezőleg: kiszabadulás, FELSZABADULÁS, MEGKÖNNYEBBÜLÉS. Ízlelgesd ezt a szót: MEGENGEDÉS, és érezni fogod, hogy ehhez semmi negatív és fájdalmas nem társul.

Miért van akkor ez a félreértés?

Miért hiszi az ember, hogy veszteséget, lezárást, lemondást jelent?

Miért ezekkel akar megküzdeni a helyett, hogy a FELSZABADULÁST megértené és megélné? 

Azt hiszem, előre szaladtam. Ehhez a megértéshez további részletek tisztázása szükséges.

Részletek, melyek szintén az emberi elme GONDOLKODÁSA, gondolati sémái mentén fájdalmas FÉLREÉRTÉSEK, és ezért harcos csapdák lesznek az életben.

Mielőtt azonban a párkapcsolati szakítások területére eveznénk, ahol a legtöbben SZEMESÜLNEK az elengedés fájdalmával, érdemes az élet más területein megnézni az elengedés működését:

  • Mit gondolsz? Miért sóhajtasz, amikor egy FESZÜLTSÉGBŐL "kiengedsz"? Mert a levegőt visszatartottad a FESZÜLTSÉG miatt. A megnyugvást az hozza el, amikor hosszan és mélyen KIENGEDED a levegőt, és vele kifújod a feszültséget is!
  • Vagy: jógáztál vagy nyújtottál már? Mikor tudsz könnyebben hajolni, nyúlni, messzebbre érni? Akkor, amikor a levegőtb KIENGEDED, kifújod. 
  • Szerinted, mire kell nagyobb energiát fordítanod: arra, hogy TARTS, CIPELJ valamit, vagy arra, hogy letedd?
  • Szerinted azzal szerzel-e több örömöt, hogy letéped a virágot a réten és hazaviszed - majd holnapra elhervad - vagy ha MEGENGEDED neki, hogy természetes világában éljen és ragyogjon, és te majd holnap is gyönyörködhetsz benne, ha szeretnél, és hajlandó vagy odamenni?

Az ELENGEDÉS valójában nem teher, nem veszteség, nem fájdalom.
Azért lesz FÁJDALOM, mert nem elengedni akarsz, hanem RAGASZKODNI. Valójában a ragaszkodás okozza a problémádat, ami hozzáláncol téged egy helyzethez, valamihez vagy valakihez. A problémát pedig úgy okozza, hogy azt a valamit, vagy valakit, akit tartani akarsz, NEM TARTHATOD meg, mert vagy nem akarja, vagy elmegy, vagy elvész, vagy elromlik. Az elengedés valójában annak ELFOGADÁSA, hogy amit nem uralhatsz, azt hagyd a maga világában élni. Annak elfogadása, hogy amin nem változtathatsz, azt hagyd olyannak lenni, amilyen. ... és annak elfogadása, hogy az EGYETLEN, akin VÁLTOZTATNI tudsz, az TE magad vagy, így persze önmagadról és önmagadról viszont hozd meg a szükséges döntéseidet!
Az emberek attól szenvednek, hogy a külvilágot akarják változásra bírni: mondjuk a távozó exet jobb belátásra bírni. Azonban ez a legtöbb esetben járhatatlan út. Akkor viszont kinyílik és kitágul a világ, amint rájönnek, hogy ÖNMAGUKON kell kezdeni a változást: például az ÉLET új helyzeteiben meglátni a kínálkozó lehetőséget és annak mentén áramlanni tovább az élettel.

Tudom, nagyon nehéz megérteni az ELENGEDÉS témáját akkor, ha sosem foglalkoztál még önmagaddal, önismerettel. Szinte lehetetlen, ezért arra kérlek, akkor olvass tovább, ha hajlandó vagy nyitott lenni, és nem kezdesz őrjöngve kommentelni mondjuk hasonlókat, hogy: "hogy engedhetném el, ha szeretem." vagy ilyet: "milyen hülyeség már az, hogy hagyjuk elmenni a távozó, hát ha szeretem, akkor vele akarok lenni"... stb. Ezt mindet ÉRTEM, értjük, de amíg ezekben a gondolatokban vagy, addig fogadd el, hogy TE viszont NEM érted, amiről szó van. Amíg a SZENVEDÉST élteted, és amíg ragaszkodsz ahhoz, hogy a fájdalmad jogos és kell, addig nem állsz készen arra sem, hogy azt megértsd: tévedsz. Én nem akarlak meggyőzni. Segíteni szeretnék, ezért, ha érdekel az élet valósága és a könnyed, szeretettel teli elengedés megértése, akkor örömmel vezetlek tovább a cikkben és videóban. Ha nem érdekel, elfogadom, hogy a saját bőrödön szeretnél tapasztalni és sok sikert kívánok. Hiszek benned, sikerülni fog!

Nézd meg, milyen félreértésekkel NEHEZÍTED a magad számára az elengedést egy szakítás során, és hogy valójában MIRE kellene FIGYELNED és megértésre jutnod!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az elengedés harcai, csapdái - nem kell, hogy ennyire nehéz legyen

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan11

Kapcsolat vége. Kell-e küzdeni a kapcsolatért a szakítás után, és ha igen, akkor mikor és hogyan?

Címkék: párkapcsolatönismeretszakításhisztiváláskisebbségi érzésalacsony önértékelésönértékelési zavarönfejlesztéspárkapcsolat végese veled se nélküled

Vannak nők, akik úgy gondolják, hogy "ha kidobják a férfit az ajtón, annak kötelessége visszamászni az ablakon is", mert szerintük a férfinak így is bizonyítania kell, hogy nagyon fontos számára a NŐ és a kapcsolat.

Sajnos idővel azonban így a másik fél nem tudja komolyan venni a NŐ szavait és szándékait, és a nő a gyakori szakítással csak ront a kapcsolat minőségén.

Ez gyakori szakítási modell. Anélkül, hogy megítélném, röviden: "hisztiből vagy menekülésből történő szakításnak" hívhatnánk. Erre a szakításra teljesen más vonatkozik, mint azokra a szakításokra, válásokra, melyet hosszas szomorú, szorongásos folyamatok, szenvedés, töprengések, nélkülözés vagy sok-sok valós probléma előz meg.

Melyik szakítás milyen? Milyen kapcsolati dinamikáról árulkodik, és milyen önismereti háttér mozgatja?

A KAPCSOLAT és a SZAKÍTÁS maga megadja a választ, hogy érdemes-e, kell-e törekedni a kapcsolat helyreállítására. Más ugyanis a helyzet a HISZTIBŐL történő szakítás - csiki-csuki játszmáiban - és más egy komoly válási döntés meghozatalakor.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Kapcsolat vége. Kell-e küzdeni a kapcsolatért a szakítás után, és ha igen, akkor mikor és hogyan?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt01

Egy utolsó nagy próbatétel egy szakítás küszöbén...

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretszakításválásönfejlesztés

Ez egy szokatlanul rövid cikk és videó, ami az elengedéshez, szakításhoz, elváráshoz ad egy apró adalékot!

Amikor hosszas őrlődés után (mert hiszed vagy sem, nem váltanak könnyen az emberek) meghozod azt a fájdalmas döntést, hogy ELVÁLSZ, vagy SZAKÍTASZ a pároddal, akkor még a végső útelágazásnál megjelenik egy utolsó próbatétel: a búcsúnosztalgia.

Búcsúnosztalgia...

Sokan itt még visszafordulnak, mert megrendülnek, mert egyszer még nagy erővel visszaránt a múlt, mint egy gumikötél, és egy utolsó utáni esélyt adnak maguknak.

Van-e ennek már vagy még értelme? Van-e ennek akkora ereje, hogy mindent mégis felülírjon és együtt maradjon a pár?

Miről szól ez a búcsúnosztalgia, és mire mutat rá?

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Egy utolsó nagy próbatétel egy szakítás küszöbén...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov25

A szakítás nem kudarc, hanem valami egészen más...

Címkék: félelemönbecsülésboldogságszakításválásegoönértékeléskudarcszakítás utánválás után

Amikor véget ér egy kapcsolatod, vagy épp túl vagy a válásodon...

  • Nem csak azzal a veszteséggel szembesülsz, hogy a pároddal már semmi sem lesz a régi...
  • Nem csak az fáj, hogy egy korszakod véget ér...
  • Nem csak a hiány terhét cipeled....
  • Nem csak a jövő bizonytalansága miatti félelem jár át...

...hanem még annak a tudata is, hogy KUDARCOT vállottál. Kudarcot, vagyis úgy hiszed: sikertelen vagy. Azt gondolod ismét NEM VOLTÁL elég jó. Nem tudtál megfelelni az elvárásoknak, és úgy tekintesz magadra, mint aki alkalmatlan egy boldog párkapcsolat kialaítására.

Miért gondolod kudarcnak a kapcsolataid végét?

Honnan és miből jön ez a terhelő gondolat? Vajon mihez méred magad ilyenkor? Milyen szűrőn keresztül nézed magad? 

Ha a szakítás nem kudarc, akkor micsoda? 

Hogyan tekints a szakításra, hogy ne tetőzd a fájdalmat még azzal is, hogy kudarcként gondolsz rá, és BÁNTOD, leértékeled magadat miatta?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A szakítás nem kudarc, hanem valami egészen más...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov06

Egy kis érdekesség az elengedés megkönnyítéséhez

Címkék: szeretetszívcsalódáselengedéselmeszakításválásgyász

Az elengedés a szívnek vagy észnek nagyobb feladat?

Sokan hiszik tévesen... épp ezért segítelek egy kis érdekes adalékkal, egy különös nézőponttal. Így közelebb kerülhetsz a boldog és könnyed tovább lépéshez, új élethez!

Van olyan, hogy a szomorú "gyászban" a szakítás után időnként van egy-egy könnyebb pillanatod, napod?

Igen? Ilyenkor nem mázsás súlyként nehezedik rád a VESZTESÉG terhe?

Mégis, mi történik eztán: Egyszer csak AGGASZTANI kezd, hogy máris könnyebbedik? Mintha ijesztő volna ránézni arra, hogy épp nem szenvedsz?

Mi történik ilyenkor?

Miért aggaszt az, ha jól vagy, miközben épp nagyon rosszul kellene érezned magad?

Ki mondja azt benned, hogy ez aggasztó, és ki az benned, aki ilyenkor végre picit fellélegzik? Mi áll mindezek mögött? Láss rá erre a BELSŐ Konfliktusra az ELENGEDÉS harcában, és sok minden kitisztul, a megoldások útján!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Egy kis érdekesség az elengedés megkönnyítéséhez

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt17

Miért a nők kezdeményezik a válások zömét?

Címkék: önfeláldozáspárkapcsolatférfiválásválóperválókereset

A válasz egyszerű: mert a nők válnak hamarabb elégedetlenné a kapcsolatukban...

Ez azt jelenti, hogy a nők a hibásak a kapcsolat megromlásáért? NEM! 
Akkor ez azt jelenti, hogy a férfiak a hibásak azért, mert a nők elégedetlenné válnak? NEM!
Akkor ez azt jelenti, hogy a nők idióták? NEM!
Hát akkor meg azt jelenti, hogy a férfiak azok? NEM!

Ne keressünk HIBÁST! Talán a kapcsolat TERMÉSZETES VÉGET ért. Nem kell hibásnak lennie egyik félnek sem. Egyszerűen csak értsük meg, hogy BŰNÖS nélkül is véget érhet egy kapcsolat, mert hiszen az élet folyamatos változást jelent: a dolgok kezdődnek és (természetesen) véget is érnek.
Hihetjük, hogy a kapcsolatok örök időkre kötettnek, de a valóság úgy demonstrálja, hogy nem: a kapcsolatok is "születnek, élnek és meghalnak".

Sokan keresik a mondataim és a videóim nyomán a a pártosságomat: a nők többször vádoltak már nőgyülölettel, a férfiak meg azzal, hogy a nőkkel részre hajló vagyok. Micsoda ellentmondás!
Valójában pártatlan vagyok, mert NEM KERESEM a HIBÁSOKAT.
Azok követelik tőlem a pártfogultságot, akik maguk VERSENGENEK a másik nemmel, és önigazolást akarnak arra, hogy ők felmenthetők.
Én nem versengek. Egyszerűen csak MŰKÖDÉSEKRE, és nem hibákra hívom fel a figyelmet. 

Tegyük is helyre mielőbb, hogy miért a nőkben fogalmazódik meg hamarabb a VÁLÁS GONDOLATA!

Ez egy ÖNISMERETI oldal, önismereti blog és csatorna, ezért a nő elégedetlensége miatt NEM a FÉRFIAKAT okoljuk. Nem okoljuk a nőket sem: de, ha a nő az elégedetlen fél, akkor a hátteret és okokat is a NŐBEN kell keresni, hogy megértsük, mi vezet a nőben a váláshoz!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért a nők kezdeményezik a válások zömét?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt15

Tényleg lecserélik az emberek a párkapcsolataikat, ahelyett, hogy megjavítanák azt?

Címkék: párkapcsolatszakításválásszülői mintákgyerekek válás utánszülői minták felülírása

Elterjedt az a nézet, hogy "könnyebb kidobni egymást, mint a kapcsolatot helyre állítani"...

Mintha a kapcsolat egy olyan luxuseszköz és luxusfunkció volna, mint egy telefon, vagy egy tv? Vajon tényleg így működnének az emberek a kapcsolataikban is, mint a fogyasztói piacon? 

(Ezeket az eszközöket azért cserélik le az emberek, mert olyan gyorsan jelennek meg a továbbfejlesztett verziók, hogy ELAVULNAK a régi darabok és az alkatrészek sem pótolhatók. Gyakorlatilag ez az ésszerűbb megoldás. Azonban a párkapcsolatok fő funkciói nem avulnak el. Épp ezért nem is igaz az, hogy csak úgy kidobják a kapcsolataikat.)

Nem cserélik le könnyedén az emberek a kapcsolataikat! A sok-sok konzultációnk, a kurzusainkon hallott történetek bizony épp az ellenkezőjét mutatják ennek.

Mely kapcsolat menthető?
Mi történik, ha nem működik a kapcsolat?

Mit kíván a gyerekek érdeke és mi az, ami számukra követendő példát fog jelenteni?

z emberek nem túl korán, hanem sajnos túl későn lépnek ki a kapcsolataikból. A gyerekek pedig áldozatul esnek a szülők marakodásának és felnőttként párkapcsolataikban boldogtalanul vagy bátortalanul keresik önmagukat.

(Senkit sem biztatok egy helyrehozható kapcsolat megtörésére, és senkit sem biztatok arra sem, hogy bennemaradjon egy mérgező, felőrlő vagy bántalmazó kapcsolatban.)

Olvass tovább és nézd meg, hogy mi is történik valójában!

Tényleg lecserélik az emberek a párkapcsolataikat, ahelyett, hogy megjavítanák azt?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj14

Hogyan áll az új párkapcsolathoz a válása után a FÉRFI?

Címkék: párkapcsolatnői energiaférfiszakításférfi energiaválása férfi a válása után

Néhány napja a téma NŐI oldalát is megosztottam. Ez a férfi oldal.

Nőként azért lehetek "képben", mert férfi a kollégám (Gábor), és mert naponta több férfi számol be a konzultációkon a saját megéléseiről.

Fontos, hogy napjainkban a válások 2/3-át NŐK kezdeményezik, így az elvált férfiak 2/3-a szembe kellett, hogy nézzen azzal, hogy őt elhagyták.

Ez pedig jelentősen meghatározza önmagukhoz és a nőkhöz való viszonyulásukat és ez természetesen hatással van az új kapcsolataikra is.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj11

Hogyan áll egy új kapcsolathoz egy NŐ a válása után?

Címkék: párkapcsolatnemet mondaniönismeretelmenői energiaférfineveltetésválás

Nemrég valaki azt kérte, írjak cikket és készítsek videót arról, milyen egy párkapcsolat 40 év felett. Ez az ötlet indított arra, hogy a témát feldolgozzam külön női és külön férfi oldalról. Ez itt a női oldal, és néhány nap múlva már olvashatod a férfi oldalt is.

A válásuk után a nőket kettősség jellemzi - az esetek zömében - az új párkapcsolatban.

Egyrészt még mindig mélyen él bennük a tudat, hogy ahhoz, hogy az életük kiteljesedjen, férfira van szükség. Vágyják azt, hogy a férfi vezesse őket, élvezni akarják azt, hogy belesimulhatnak a férfi egészséges "fölényébe".

Azonban az önállóságukhoz is ragaszkodni kezdenek, és tröbbségük nem vágyik arra, hogy újra alárendelt, kiszolgáló, gondoskodó szerepbe kerüljön.

Akarják is a kapcsolatot, de az önállóságukat is meg akarják tartani. Milyen kapcsolataik lesznek így? Miért van ez így? 

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az átlagról írok, így ha magadra ismersz, az nem a véletlen műve, ha meg azt gondolod, hogy te kivételt képezel, az is lehetséges, és talán abban is igazad van.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec28

Nem azzal töltöd az ünnepet, akivel igazán szeretnéd?

Címkék: szeretetszakításszeretethiánydöntésválás

Nem azzal ünnepelsz, akivel igazán szeretnél?

Vagy épp azzal ünnepelsz, akivel már nem igazán szeretnél?

A statisztikák szerint a legtöbb szakítás és válás-bejelentés az ünnepek után történik, mert a karácsony (a szeretet ünnepe) felerősíti a szeretethiányt, a magányt, és a megfelelési kényszerből fakadó elfojtásokat is.

Mielőtt nagy döntést hozol, tedd fel magadnak ezt a pár kérdést, amiről a videó is szól!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem azzal töltöd az ünnepet, akivel igazán szeretnéd?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov26

Amikor a férfi a kiszolgáltatott...

Címkék: férfiférfi energiakiszolgáltatottgyerekpárkapcsolatválás

A férfiak neme is sokszínű. Az erőszakos nárcisztikusoktól, az intelligens védelmezőkön, az igazi vezetőkön át, a jámbor "papucsig" - ahogyan a szóhasználatban elhíresült - igen széles és változatos a kép.

Van azonban olyan helyzet, amikor a férfi kiszolgáltatottabb a nőnek, mint azt általában hinnénk, és ez nem csak a "papucs" férfiakra lehet igaz. Ez a HELYZET függvénye.

Ez a cikk és videó azért született, hogy a nők is lássák azt, ami a férfiben zajlik, aminek a férfi van kitéve, és ha ez a megértés megszületik, talán sokkal nagyobb elfogadással és együttműködéssel állnak majd egymáshoz.

Ha te most nőként a harcos természetedet veszed elő, és azt mondod, hogy "hogyisne!", mert te nem akarod a férfiakat megérteni, mert szerinted a férfiak mind hazugok, hűtlenek, vagy zsarnokok, akkor főleg te olvass tovább, mert ez a cikk számodra volna a legbeszédesebb! Bár - őszintén így gondolom - épp te nem fogsz érteni belőle semmit, mert nem akarsz. Mert félsz. Félsz a férfiaktól, félsz BÍZNI, félsz hinni bennük és nekik, mert eleget sérültél, pedig épp TE VÁGYSZ leginkább egy olyan férfira, akinek igazán FONTOS LEHETNÉL!
Félsz, hogyha megérted őket, akkor kiteszed magad a férfiak "kénye-kedvének vagy erőszakosságának".
Valójában a férfiak épp ezért harcolnak veled, mert Te harcolsz... de ez egy másik cikk és videó témája.

A béke kedvéért, a kölcsönös tiszteletért, egymás elfogadásáért született ez a cikk és videó és minden sora szeretettel készült.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a férfi a kiszolgáltatott...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún16

Válni vagy nem válni? Mi lesz a gyerekkel?

Címkék: válásházassággyerekek

Sokan mondják, hogy a családot a gyerekek miatt egyben kell tartani. Mások szerint pedig épp a gyerekek miatt érdemes inkább elválni, ha a kapcsolat nem működik.

Azt, hogy mi a helyes, a kapcsolat ismeretében érdemes eldönteni, de álljon itt 2 olyan nézőpont, melyek mérlegelése valóban a gyerekek érdekeit szolgálja.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Válni vagy nem válni? Mi lesz a gyerekkel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl31

Amikor 2 társ közül kell választanod...

Címkék: párkapcsolatönismeretdöntésválástársválasztás

Két társ... válaszúthoz érkeztél? Talán életed legnagyobb döntése.

Mondják: az ész harcol a szívvel... de te talán azt éled épp, hogy a SZÍV harcol a SZÍV-vel. Óh, :( ez óriási gyötrelem. Mintha megoldás nem is létezne...

Bárcsak ne kellene választanod? Bárcsak lehetne mind a 2 társ a társad, hisz valami mind a kettejükhöz köt. Van, hogy érdekek, van, hogy érzések, de valamiért mind a kettőjük nagyon fontos...

Sajnos azonban ez a kultúra, ez a társadalmi rend választás elé kényszerít. Azt tanultad születésedtől kezdve, hogy boldog csak 1 társ mellett lehetsz. Boldog és "normális" csak az a kapcsolat lehet, amiben csak ketten szerepelnek.

Sokan vannak ebben a dilemmában

A régi kapcsolatukban már nincsenek benne teljes én-jükkel, az új kapcsolatban pedig még nem. Amikor az egyiket élik, a másik hiányzik, a másik miatt gyötrő a bűntudat... amikor pedig a másikban vannak jelen, az előzőhöz húzza őket valami vissza.

Kemény helyzet, változásra késztet, dönteni - az eldönthetetlent - és ÁLDOZAT-ot hozni, LEMONDANI valamiről, ami az egyikkel jár, de mégis nagyon fontos. Aki ilyen döntésben van, azt érzi, ketté szakad: hisz valamit feláldozni, és valamiről lemondani olyan, mintha én-je egy részét akarnák kitépni, kitörölni, semmivé tenni úgy, hogy többé az ne legyen elérhető, ne legyen használható...

Hogyan születhet döntés? Mi a jó döntés? Mi segíthet a mérlegelésben?

Olvass tovább, fontos az önismeretedhez!

Amikor 2 társ közül kell választanod...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl28

Amikor az elvált férfi társat keres...

Címkék: szeretetférfimenekülválás

Nők tucatjai panaszkodnak, hogy a férfiak gyávák, férfiatlanok, menekülnek, eltűnnek, nem korrektek, csak szexre használják a nőket... - és még sorolhatnánk. Óriási a lista, mennyi minden mondható el a mai 40+ elvált férfiakról.

Vajon miért menekülnek? Miért tűnnek megbízhatatlannak? Mitől félnek?

Végiggondoltad már, mennyire más vagy - Te, a NŐ - egy ilyen férfi szemszögéből?

Tegyünk egy túrát ezzel a "szemüveggel" a szemünkön, és talán a férfiakat és magadat is másképp fogod látni. 

Olvass tovább!

Amikor az elvált férfi társat keres...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún09

Csak addig szerettelek, míg el nem váltál...

Címkék: szeretőszerelemházasságmegcsalásfélrelépésválásviszony

Nagyon sok szeretői viszony hullik szét azzal egy időben, ahogyan a megcsalt házasság is a váláshoz közeledik

Miért van ez így? Tényleg csak szétrobbantani akarta a szerető azt a házasságot? 

Természetesen nem így végződik minden viszony, de meglepően erősen tartja magát a statisztika. A válás sok esetben dupla: válnak a házasok és kiesik a szerető is a képből. 

Arra ad választ ez az írásom, hogy vajon miért lehet ez így...

Olvass tovább!

(Nem szorgalmazom a félrelépéseket, de nem is tagadom a létüket. A viszonyok léteznek, és nem ítélkezek felettük. Emberek vannak minden pozícióban és mindegyikük érzéseit, helyzetét meg lehet érteni. Ez a cikk most egy részletet ragad ki: azt, amikor a válással a szerető is "lapátra" kerül.)

Csak addig szerettelek, míg el nem váltál...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr07

Válni, szakítani akkor, ha...

Címkék: elengedésválásszakításelmefélelemteremtőerőfeltétel

"Majd elválok, ha több pénzem lesz!" 
"Majd elköltözöm, ha már jön egy másik társ - egy új szerelem - az életembe"
"Majd új életet kezdek, ha lesz egy új állásom"
"Majd válok, ha eladtuk a közös házat"

Egy kapcsolat végén, amikor pontosan tudod már, hogy az megfakult, hogy az már nem épít, hanem inkább gyötör, amikor pontosan látod, hogy a lezárás kapujában állsz, akkor gyakran fogalmazol meg hasonló "terveket", mint ezek a fentiek. 

Ezekkel azonban csak mélyebbre ásod a gödrödet, amiben vagy...

.. miközben azt hiszed, hogy most épp elköteleződtél egy cél vagy terv mellett. Ha az energiák oldaláról nézzük meg ezt - és az energiák nem hazudnak - akkor ugyanis látni és érteni fogod, hogy így nem lehet továbblépni. 

Olvass tovább és lásd, miért csapda ez így és miért nem működik az esetek 95%-ában így az új élet kezdése...

Válni, szakítani akkor, ha...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec16

Szakítás! De így? Furán, kurtán, megbeszélés nélkül?

Címkék: szeretetegóbiztonságkapcsolatszakításválás

A kapcsolat hirtelen - furán, kurtán, megbeszélés nélkül - véget ért? 

Egyszerűen felfoghatatlan számodra, hogy mi is történik most? Azt mondja a párod, hogy így nem jó, hogy így nem akarja tovább, és szinte elérhetetlenné vált? Felajánlotta, hogy legyetek barátok, vagy talán ezt sem, csak valahogy számodra nem egyértelmű, hogy mit is akar? Úgy érzed, picit még bent tartja magát a kapcsolatban, nem mondott kategórikusan "nem"-et, nem is távolodott messzire, de mégis megváltozott. Ímmel-ámmal tesz néhány kijelentést, de valójában mintha menekülne a "megbeszélés" elől...

Akkor ez most szakítás vagy sem? Ez lehet szakítás egy kategórikusan ki nem mondott "szakítsunk" felkiáltás nélkül?

Olvass tovább, és boncoljuk szét ezt a helyzetet, vajon mi zajlik ilyenkor benned, miért élsz meg fájdalmat? Kiderül az is, miért ragaszkodsz ahhoz, hogy tényleg pont kerüljön a mondat végére, hogy "folytassuk, vagy szakítsuk" a kapcsolatot!

Szakítás! De így? Furán, kurtán, megbeszélés nélkül?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec07

Hogy szerezzem vissza a barátnőmet? - A férfiak tényleg későn érnek?

Címkék: szeretetpárkapcsolatelvárásférfiegószakításválás

"Erika, segíts visszakapnom a kedvesemet" - kéri tőlem - kivétel nélkül - minden eddigi férfi vendégem, aki segítséget kért.

Persze, a hölgyek helyett, akik épp elhagyták, vagy elhagyni készülnek a férfit, nem dönthetek, de sok közös van abban, ahogyan a férfiak éreznek és "működnek". Épp ezért gondoltam, megosztom veletek, hogy picit másképp nézzetek a párjaitokra és talán így nagyobb elfogadással, több megértéssel, hosszabban fogjátok tudni a boldogságot fenntartani a kapcsolatban.

Hogyan "kényelmesedik" bele a férfi a kapcsolatba, és mi történik benne és vele érzelmileg közben? ... és aztán?

Olvass tovább!

Hogy szerezzem vissza a barátnőmet? - A férfiak tényleg későn érnek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign