feb01

Vajon miért nem tudsz elengedni, elfogadni vagy befelé indulni magadban?

Címkék: szeretetszerelemegóelfogadáselengedés

Szinte nincs olyan vendégem, aki ne azt mondaná és kérdezné, hogy: "pontosan azt élem, amiről írsz, de nem látom, hogyan tudnám letenni a gondomat, megtalálnom magamat, vagy épp elengednem ami nem szolgál.

Hiába mondanám azt, hogy egészen egyszerűen dönts így: "leteszed, megtalálod, elengeded"... de ezt nem értenék

Tudod, miért nem tudod, hogy hogyan engedd el, amit el szeretnél, hogyan fogadd el, amit ideje volna és hogyan indulj befelé önmagadba?

A cikkből kiderül, és ha hiszed, ha nem, ez bizony ilyen egyszerű. És, ha már egyszerű - bár RÁÉREZNI nagyon nehéz tud lenni - akkor itt van neked 3 pofonegyszerű technika is, amit ha 15 napon át (napi 5 percben) elvégzel, egyszerűen megváltozik a világod. Ne higgy nekem, de ne is állj ellen, egyszerűen adj magadnak ennyi időt és lássuk a csodákat...

Vajon miért nem tudsz elengedni, elfogadni vagy befelé indulni magadban?

A magyarázat egyszerű, de tudom, azonnali ellenállást fog kiváltani belőled! :) Ezért előre szólok is. :)

Azért nem tudsz elengedni, elfogadni, vagy elindulni, mert ezt "kell" tenned. Amikor megfogalmazod, hogy "el kell engedned", "el kell fogadnod"... akkor a "kell" szó önmagában hordozza a kényszert. A kényszer pedig aligha történik önszántadból, békével és szeretettel.

Amit tenned kell, az annyira nem kívánatos valójában, hogy rögvest bele is feszülsz, ellen is állsz. Ahol pedig ellenállás van, ott energiák ütköznek, egy harc kerekedik benned. A figyelmedet is ide összpontosítod a harcra, és ahol a figyelmed, ott az energiád. Így naponta sok-sok órán át táplálod az ellenállásodat az elfogadni és elengedni valóval szemben.

Vagyis elfogadás, elengedés helyett a kényszer szülte csatádba hajszolod magad.

Szeretnéd ezt egy konkrét példán át látni?

Képzeld el - azt hiszem, menni fog - hogy a szerelmed, párod épp nem úgy viselkedik, ahogyan azt te vágynád. Talán nem hív fel olyan sűrűn, nem érdeklődik, nem figyel rád. Fut egy "program a fejedben" - miszerint: "A férfi, ha szeret, ennek bőségesen jelét adja". No ezt a párod nem teszi.

Végigsuhan a fejeden ennek nyomán, hogy: "Ha nem is érdeklem, nem is szeret!" (ugye, női logikával tök egyenes a következtetés :))

Aztán tovább pörgeted - hiszen az eltelt  3 percben sem történt jelentős változás: "Nem akarok olyan pasit, aki nem szeret, tutira csak kihasznál".

Én itt már fognám a fejem - de csak mert kivülálló vagyok, és közben imádkozom szerencsétlen pasiért, hogy legyen erre egy épkézláb magyarázata 20 percen belül, mert mire felocsúdik, már mindennek vége. :)

Te tovább pörgeted a dolgot: "ez így nem mehet, én ennél többet érdemlek. Elhagyom!!! El "kell" engednem!"

Itt nem szoktál megállni - látod, mennyi energiát és figyelmet adsz valaminek, ami talán nincs is? Eljutsz a következőkig: "Ki kell őt dobnom, mert nem szeret. Ennek a kapcsolatnak nincs jövője. Engem nem szeret. ő sem. Csak kihasznál"... - és közben felidézed azokat az eseményeket, amik mindezt alátámasztják és képes vagy erre is órákat szánni, természetesen a megismerkedésetekig datálva minden sérelmedet. Ilyenkor fantasztikus a memóriád! :)

Az a szerencsétlen még mindig nem sejti, hogy ha egyszer netán mégis hozzád mer szólni, akkor több évnyi probléma zúdulhat rá egy sértett szomorúsággal körítve és persze a szakítás jelentőségteljes gondolatát feldobva. Na ilyenkor nem szívesen lennék férfi :) :) Vagy talán ilyenkor menekülnek el ők is?

Ugye látod, hogy a gondolataidat minden pillanatban a problémán tartod, és energiát adva neki, akkorára duzzasztod magad előtt, hogy már ki se látsz a vélt sérelmed mögül. Ezért nem tudsz elengedni sem, mert valójában nem is akarsz! Te ilyenkor dühöngeni akarsz, és szenvedsz... és amíg a problémát élteted azzal, hogy szajkózod magadban, hogy a szenvedésed jogos, addig bizony mi is indíthatna a megoldások felé?

Hogyan gyere ki az ilyen bepörgésből?

3 technika (összesen 6 lépésben), ami megtanít elfogadni:

1. Lásd meg, hogy a helyzetről alkotott gondolataid önálló irányításba fogtak, és téged egyre csak pörgetnek. Átvette az egód az irányítást. Ez olyan, mintha a hajó forgatná a kormányt és nem fordítva. Vedd észre, hogy a gondolataid elszaladtak negatívba! Ehhez meg kell látnod és figyelned önmagadat kívülről úgy, mintha egy teljesen kivülálló személy lennél a saját életedben. Rögzíts minden képet önmagadról, mintha egy videókamera készítene felvételt. Ha képes vagy látni így magad, akkor látni fogod, hogy a gondolataid mekkora felhővé növesztik a vélt problémát az orrod előtt.  
Az 1. lépés tehát: a megfigyelés - hogy megszüntesd az ellenállást.

2. A 2. lépés: az elfogadás. A jelen helyzet belátása, vagyis annak kimondása, hogy: "értem, ez van, igen, ez a jelen, ebből főzzünk jót". Az elfogadás tulajdonképpen a jelen helyzet tudomásul vétele azzal együtt, hogy ezen kiindulva kezded is keresni a megoldást. A jelen elfogadása nélkül nem tudsz tovább lépni, hiszen csak akkor kezdhetsz megoldást keresni, ha a probléma létét el tudtad fogadni. 

3. Nyílj meg a megoldások felé szeretettel! Az, hogy nyisd a szívedet nagyon fontos. Bezárt szívvel nem fogod meglátni a lehetőségeidet! Higgy nekem: minél nagyobb a baj, annál nagyobbat "kell" nyitnod ahhoz, hogy szeretettel túl tudd élni és egy jó megoldásra lelj! 

Hogyan nyisd ki a szívedet? Kövesd az alábbi technikákat 15 napon keresztül és látni fogod, hogy változik benned az élet:

Csak a szeretet képes gyógyítani a sebeket, oldani a fájdalmat, a haragot és elhozni a lehetőségeket. Ehhez nyitott szív szükséges. Bajban tehát még nagyobbra nyisd, mint ahogyan addig tartottad. Azonban, hogy ezt se muszájból erőltesd magadra - ami ugye újra ellenállást szülne - 3 egyszerű technikát próbálj ki és gyakorold minden nap, legalább 15 napon át! A 15. napon már bőven érezni fogod a változást! Ne hagyd abba, ne add fel, ne haragudj magadra, ha elfelejted, vagy ha nem sikerül tökéletesen. Egyszerűen csak csináld és meglásd, sorra jönnek a csodák:

1. Reggel kérdezd meg magad ébredéskor: mit tehetek ma magamért? Vagyis: mit szeretnék ma magamtól kapni? Ezzel a figyelmedet önmagad felé, a felé irányítod, amit szeretsz. Válaszold is meg a kérdést, és teljesítsd is azt a nap során. Fogadd örömmel magadtól ezt. Lehet ez egy palacsinta, egy forró fürdő, egy új cipő, egy jó film, egy korai lefekvés, egy kiadós lustálkodás, egy jó futás, ... stb. Kérdezd magad és add meg magadnak! Élvezd, éld át szenvedéllyel!

2. Este szedd sorra, mennyi és milyen pozitív dolgok értek aznap! Ezzel azt is figyelmed fókuszába teszed, ami jó, aminek örülni tudsz, ami sikeres. Így egyre több jó dolgot fogsz észrevenni. Amikor szenvedsz, akkor épp a negatív dolgokra fókuszálsz, hát nem is csoda, ha jön a rossz csőstül és bajra baj, hiszen csak a rosszat veszed észre olyankor. Emeled az örömszintedet, ha képes vagy a pozitív felé nyitni.

3. Szedd sorra lefekvés előtt mindazt a sok tulajdonságodat, szokásodat, képességedet, aminek örülsz magadban és mondj mindegyikért hálát! Ezzel újra az elégedettségedet növeled.

Néhány nap múlva azt veszed észre, hogy egyre vidámabb, egyre elégedettebb vagy... és így nem csoda, ha olyasmik történnek majd veled, amiket csodáknak hiszel. Te okozod azokat azzal, hogy képes vagy végre észre venni azokat is! Az sem kizárt, hogy javul a látásod, hiszen kiszélesedik a horizontod. (Én így tettem le a szemüvegemet 5 éve és azóta se volt az orromon :) )

Fontos azonban: tudd, hogy valójában mit kell elengedned vagy elfogadnod...

Legtöbbször azért sem megy az elengedés, mert nem jössz rá pontosan, hogy mit is kell elengedned. ... és legtöbbször nem a párodat kell, csak egy-egy elvet, rögzült gondolatot, szokást, ami gátol, hogy boldogabb lehess.

Nézd csak: 
1. A fenti példában sem a párodat kell kipenderíteni, hanem azt a buta "mondást", hogy: "ha egy férfi szeret, akkor azt bőségesen tudtodra is adja!".Ha ez a mondat nem volna, te sem estél volna kétségbe.. Lényegesen könnyebben és lazábban várnád, hogy jelentkezzen. Tedd ki ezt a mondatot, mert ráadásul valóban nem törvényszerű.

2. Egy másik példa: a lány szakítani akart a szerelmével, mert az nem akar gyereket - most rögtön. Azt gondolta, hogy élete legnagyobb döntését kapta válaszút képpen, hiszen a szerelem és anyaság között kell döntést hoznia. Teljesen beleszomorodott a lehetetlen döntésbe. Pedig csupán az okozza ezt a gyötrelmet, hogy nem ad magának időt a teherbe esésre. Ha mindenáron, rettegve most azonnal akar babát, akkor valóban nem tudja élvezni a jelent és a szerelmet. várhat még, semmi szükség ilyen buta időkorlátokba tolnia magát. így sem az anyaságot, sem a szerelmet nem kell elengednie, csupán azt a tévhitet, hogy neki X idős korára anyának kell lennie. 

Érted, ugye?

Próbáld ki a gyakorlatokat! Fejtsd meg, hogy mi okozza a zavart, melyik gondolatod mérgezi a jelen örömeit és engedd el azokat! Fogadd el a jelent azzal, hogy igent mondasz rá és élvezed. Bármit teszel, tedd hát szenvedéllyel!

Formáld át az életedet néhány nap alatt, és add meg magadnak a boldogságot!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Korábbi hozzászólások

7
Katics Adrienn
2018. 02. 04. 11:24
Nagyon jo iras! Koszonom!
6
Nagyon érdekes dolog ez.. vannak időszakok az életemben amikor el borítanak a negatív gondolatok, szinte megőrulok saját magamtól. És akkor josz te, egy újabb segítő irasod, ami mintha nekem szólna. És miután elolvastam, lenyugszom, megnyugszom, és újra béke van :) Koszonom neked a segitseget!
5
Feliratkoznák a hirlevélre.
4
Egy sorsdöntő kérdés elott álltam es az írasodnak köszönhetően pozitiv irányba döntöttem pedig egy hajszál választott el hogy felegessek magam körül mindent, es igen sokat számít hogy értékeld magad es Én megkaptam a választ. Köszönöm!! Igen nehéz de nem lehetetlen bocsánat a kifejezésért de a szarbol is lehet várat építeni ha rájössz mi a célod es elengeded es elfogadod a rosz dolgokat. Mert tudod hogy elfogadással es szeretettel a var a tied lesz! Köszönöm a tanácsaid nekem rengeteget segített!!! Hála es köszönet érte hogy kinyitod a szemeket a sötét ego árnyékából!!
3
Nagyon tetszik és rendkívül hiteles gondolatok. :) Valóban, a régi hiedelmek jönnek elő az egyes egyedi események kapcsán, így sajnos - ha nem figyelünk rá - a múlt irányítja a jelent (szinte észrevételenül)
2
Nekem ez a hírlevél nagyon jókor jött nagyon szépen köszönöm.
1
Kovács Julianna
2016. 02. 04. 18:20
Nagyon érdekes ..

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign