márc29

Honnan tudhatod, hogy a kedvesed túl van az exén?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatex

"Zárja le a korábbi kapcsolatát, és te is zárd le a korábbi kapcsolatodat!" - Ez jogos igényed lehet egy új kapcsolat kezdetén.
Azonban az egód számára ilyenkor az volna a leginkább megnyugtató, ha a párod az exével örök-haragot ápolna, ha vele soha többé szóba se állna. Könnyen hiszed ugyanis, hogy ha gyűlölettel vagy haraggal válnak el, azzal talán bebiztosíthatod, hogy fel se merüljenek újra egymás életében.

Van ilyen persze, hogy egy korábban hatalmas lánggal égő szerelem végül a tűz martaléka lett, és nem hogy hátat fordítottak egymásnak az egykori kedvesek, hanem kígyót-békát kiáltanak egymásra gyűlöletükben.

Van azonban olyan is, amikor békével és szeretettel lépnek ki egymás életéből, lezárva egy közös szakaszt, és folytatják egy barátibb, testvéribb kapcsolódásban. Az utóbbit többször "vádolják" azzal, hogy "nincs lezárva" a kapcsolat... valójában azonban az a kapcsolat sokkal inkább le van zárva, mint a haragos, gyűlölködő, soha-többet-nem-szólós kapcsolat.

Vajon melyik jelenthet veszélyt a kapcsolatodra?
Az exek közül egyáltalán kell-e tartanod valamelyiktől is?

Honnan tudhatod - szinte biztosan - hogy az ex-re nem kell féltékenynek lenned? Hogyan lépj ki az ő árnyékából, ha mégis "színen" van?

Olvass tovább!

Honnan tudhatod, hogy a kedvesed túl van az exén?

A kapcsolataid a saját személyiséged tükrei. Avagy minden kapcsolat kihoz belőled valamit, rámutat a működéseidre és segít meglátni önmagadat. Így a tükrökön keresztül minden kapcsolatod segít önmagadra ismerned.

Persze nemindegy, hogyan élsz a lehetőséggel, és mit tanulsz meg a kapcsolat által. Ha a tanulság RÓLAD szól, a Te szokásaidra, hiedelmeidre, érzelmi és egós működésedre láttat rá, akkor jól vetted a leckét. Ha azt hiszed, hogy a tanítás célja az, hogy másokról, például a párodról hozz következtetéseket, ha még mindig őt elemzed magad helyett, akkor a tanítás valójában nem jutott el hozzád.

Amikor megtanulod a "leckét" magadról, akkor ez a téma többé nem kerül elő a kapcsolataidban, hiszen eztán nem ezen lesz a figyelmed, nem ez lesz az életed fókuszában. Eztán kevésbé kell félned "megcsalástól", és támadni se fognak mások, hiszen nem versengsz majd...

Innentől épp ezért új kihívásokkal fogsz találkozni a kapcsolataid során. Vagyis egy szinttel "feljebb" lépsz, - ha így akarod nevezni. :) Én azt mondom, hogy egy tanulsággal többet leszűrtél, és jöhet a következő tanítás az élettől.

Hogy jön ez a párod exeihez?

Pofon egyszerűen! A párodnak az exével volt egy korszaka! Egy olyan korszaka, ami hozott neki élményeket, szeretet, szerelmet, de néha fejtörést, szakítást, "szenvedést" is, amikből tanulhatott önmagáról.

Engedjük meg nekik, neki és az exének, hogy ez egy szép közös emlékük legyen! Ezzel a veled való kapcsolata ugyanis csak FELÉRTÉKELŐDNI tud! Ne féltsd a múltját, ne légy féltékeny arra, hogy mit élhetett meg előtted, hiszen azokkal a tapasztalásokkal lett ő az, akit most Te szerethetsz.

Ez az előző kapcsolata éppúgy élete része és formálója, mint a gyerekkora, és ennek köszönheti, hogy most "megérett" rád is, és eljutott hozzád is! Ha ő szépen, békében zárta a múltat, akkor a szeretet a kapcsolatukban fennmarad egy új minőségben: lehet, hogy baráti, lehet testvéri, lehet üzleti, lehet bajtársi az új minőség, de mindenképp jobb, ha szeretet rezgésen folytatódik tovább, mint haraggal. A harag kiszámítathatlan egós, alacsony rezgésű minőség, vagyis jóval több buktatót tartogat, mint az előbbi.

Honnan tudhatod, hogy valójában túlvan az exén?

Ugye, ismered azt a jelenséget, hogy az ember a következő kapcsolataiban a nagy szerelmeit keresi? :) Ez bizony igaz is, és nem is. :)

Ha a nagy szerelem véget ért, és közben a párod megtanulta a leckéit, és "fejlődött" általuk, akkor már nem a régit keresi az újban, hanem az új színt, az új életet, az új lehetőséget!

Ha nem jutott túl azon a nagy érzelmen, azon a korábbi nagy szerelmen, akkor mindent ahhoz hasonlít, ahhoz mér, ahhoz köt, hiszen fejében még abban él. Ilyenkor valóban azt mondhatjuk, hogy az új kapcsolataiban a régit keresi. 

Honnan tudhatod hát, hogy valóban túlvan az exén?
Leginkább onnan, hogy Te egy kicsit sem hasonlítasz az exére!

Ha te teljesen más vagy: a legtöbb, legmeghatározóbb jellemvonásaidban egy új színt képviselsz, akkor biztosan tudhatod, hogy a párod lezárta az előző korszakát.

Nagyon fontos, hogy ne (csak) a külső hasonlóságokat vagy különbségeket lásd meg! 

Ha Te mégis az exeihez méred magad...

Ha te teljesen más vagy, egy teljesen új minőség, egy gyökeresen új szín a párod életében, akkor tudd, hogy kiléphetsz az ex árnyékából.

Ha ilyenkor úgy éled a napjaidat, hogy mégis rettegsz, akkor a dolog nem a párodban, hanem csak benned nincs tisztába rakva. Ilyenkor engedd el az ő exét, és ne mérgezd a kapcsolatot a féltékenység halucinálcióival! Élj inkább a lehetőséggel, hogy ketten olyan élményeket gyűjtsetek, amivel a kapcsolatot jobban megélhetitek közösen!

Ha Te kritizálod az EXÉT? Ha kötődik az exéhez, ha nem, ez mindenképpen méreg a kapcsolatotokra! 
Amikor kritizálod ugyanis, akkor Te a kedvesed előző választásait, a kedvesed értékrendjét, a kedvesed múltját kritizálod, és akarod megsemmisíteni. 

Szerinted mit fog tenni, ha Te meg akarod a múltja választásait semmisíteni?

Védekezni fog, vagyis meg fogja védeni a múltját, hiszen önmaga választásait nem fogja, nem akarja elpusztítani. Így azt fogod látni, hogy ő az exét foggal-körömmel védi, vagy legalábbis, esze ágában sincs reagálni a Te "hisztidre". 

Benned pedig így a féltékenység csak fokozódik. Ugye, látod, hogy valójában nem az exet védi, hanem saját magát? Ugye, azt is látod, hogy egy-egy ilyen háborgásod óriási éket verhet kettőtök közé? 

Ilyenkor mi lehet a megoldás?

Nincs erre szükséged! Ha Te valóban szép és jó kapcsolatot akarsz kettőtök között, akkor ne a múltat éld,ne az ex árnyékában lépkedj, hanem gondoskodj a jelen szép pillanatairól! Szeresd őt, szeresd minden választásával együtt, és éld vele a jelent, amiben Te vagy mellette!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Szeretet-Kurzus - szeretni jól, boldogan

Korábbi hozzászólások

2
Minket szépen lassan szétszed az exes sztori, főleg, hogy nem friss, mégis tele a ház a dolgaival, a képeivel, a sztorikkal.... rettentő... és azt látom, hogy nem lép túl, nem hajlandó lépést tenni, tereli a témát, és én leszek a hiba forrása...
1
Jó de ha egyszerüen féltékeny vagyok rá, ök is barátok maradtak de nekem az nem tetszik mert barát az az a ember akivel soha nem feküdt le, aki öt soha nem látot mesztelenül. Jó nem mondom hogy legyenek rosszba ne megint nem úgy legyenek jóba hogy most ki mennek egy cigire meg ilyenek max ha vétlenül boltba vagy valahol találkoznak akkor köszönnek egymásnak de nem ki járni... amúgy arra a lányra tök alergiás vagyok még a nevére is, és soha nem akarom megismerni

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign