ápr20

Aki szerelemben van, az érzi a párját

Címkék: szeretetszerelemegórezgéslélek

"Bárcsak tudnám, mit érezhet, mit gondolhat a párom!" "Bárcsak azt érezné, amit én" - sóhajtasz fel olyan pillanataidban, amikor picit mélyebben vagy, amikor köztetek épp nincs kommunikáció, vagy amikor keletkezik egy kisebb űr egy vita vagy félreértés miatt.

A gondolatolvasás igen-igen jól jönne időnként. A leginkább meglepő azonban az, hogy ez létezik, és nem is elérhetetlen teljesen. Vajon tényleg érzékelheted a párod érzéseit messziről? Kitalálhatod a gondolatait? Hogyan működnek egy szerelemben, párkapcsolatban, vagy jó barátságban az energiák?

Ki érzi, és ki nem? ... és leginkább, mi segíti az érzékelésedet, és mi az, ami gátolja?

Izgalmas téma, és ezúttal nem is hosszú. Nézd meg, vajon azt érzi-e, azt éli-e a párod, amit te! Olvass tovább!

Aki szerelemben van, az érzi a párját

Vajon az ellentétek vagy a hasonlóságok vonzzák egymást? Hogyan alkotta ezt tökéletesre az univerzum?

Ez fontos kérdés, és hamarosan előtted is világos lesz, hogy valóban ebben a kulcs egyik fele.
Sokan hiszik, hogy az ellentétek, hisz a mágnes így működik. :) Sokan pedig állítják, hogy a hasonlóságok tartanak össze tartósan 2 embert. Hogyan lehet ez valójában?

Valójában mind a kettő teljesül. Az univerzum paradoxonainak egyike az, hogy mindig mindenben ott a kettősség és ellentmondás, a minden és a semmi egyszerre és együtt. 

Az ellentéteket keressük többnyire, amikor:
... és annyiban, hogy a nő a férfit, a férfi a nőt akarja (többnyire). Vagyis a jin és jang ellentétpárjai így szerepelnek ebben a teremtésben. A nő, mint a hátország, a gondoskodás, a befogadás energiája, és a férfi, mint a teremtő, iránytmutató, alkotó és felfedező együtt tudnak létrehozni egy újat, egy harmadik minőséget. Együttessé, egységgé gyúrt energiájuk lesz képes valódit alkotni: tökéleteset. Ahhoz, hogy teremteni tudjanak, össze kell adniuk a különbségeiket! 

A hasonlóság elve:
A páron belül: a hasonló a hasonlót vonzza, hiszen az energiaáramlás egyik törvénye az, hogy az energia mindig a kisebb ellenállás felé áramlik, vagyis, ahol kevesebb az ellenállás, a harc, a küzdelem, az ellentét, oda fog vonzódni.

Két ember - a különböző nemek képviselői -  akkor tud békés egységet alkotni, ha minél több dologban hasonlóak. Hasonló az érdeklődésük, az igényeik, az ízlésük, a gondolkodásuk, a humoruk, és leginkább: hasonló a szeretni tudásuk.

A szerelmeseknek, a jó barátoknak azonos a szeretni tudásuk, azonos, nagyon hasonló a rezgésük:

A szeretni tudásuk nagyon fontos. Az eredendő énetek, az önvalótok ( a lélek, vagy tudat, vagy felső én... hívd, ahogy akarod) ugyanis szeretből van.
A szeretet-energia sűrűsödött össze és öltött testet benned. Te magad és a párod is szeretetből vagytok hát. Amikor pedig felismeritek egymásban önmagatokat, ugyanezt a szeretet-forrást, akkor érzitek leginkább a szeretetet, szerelmet, egységet.

Emlékszel az Avatar című filmre: "látlak Téged"?
Ahogyan ki tudták tárni a szívüket egymás felé, úgy látta meg a szív a szívet, és érezte át annak minden rezdülését. Azért tudta megtenni, mert a szeretet - a tiszta, korlátok nélküli szeretet - a legtisztább csatornáidat nyitja meg mások felé.
Olyankor a "lélek érzékelését éled". A lélek van jelen - ez a lélekjelenléted: gondolkodás nélkül, csak érzésből élni és cseledni (pár percig, másodpercig. Hosszabban nem lehet, de sokszor-sokszor pici időre már nagyon jó teljesítmény lesz)

A képességeid, az érzékelésed így akkor a legcsodásabbak és legteljesebbek, amikor szeretsz, amikor szerelmes vagy! 
A "rózsaszín" köd a szívcsakra rózsaszín színének köde. Valójában nem elhomályosít, hanem kitisztít minden képet, és így a szerelemben látod és hiszed a legjobban azt, hogy mire lehetsz képes te és a párod!

Ha együtt jól élitek az egységet, ha örömben, nevetésben, egyetértésben vagytok egymás mellett, akkor azonos a rezgésetek. Hasonlóak vagytok. Nagyon hasonlóak, és így a szeretet-rezgésetek is egyforma, vagy nagyon hasonló. 
Ha kitaláljátok egymás gondolatait, befejezitek egymás mondatait, ha érzitek, mit érez a másik akkor, amikor együtt vagytok, akkor valóban egy rezgésen, egy közös frekvencián vagytok.

Ha közelről jól érzed, akkor távolról is... hiszen a rezgéseteket, az érzéseiteket a távolság és idő nem töri meg!

A valódi szeretet, az önvalód energiái végtelenek, és ha valóban tudod szeretni a kedvesedet, akkor pontosan érzed ezt. Benne van ő minden fában, minden fűszálban, napfelkeltében és szivárványban.. ott van vízcseppben, a levegőben... az univerzuminden teremtményében. 

Ennek a szeretetnek hát nem tud határt szabni az idő vagy a távolság. Ha rá tudsz hangolódni, akkor pontosan érezheted, hogy mikor gondol rád, mikor fél, mikor hiányzol neki, mikor érez szerelmet. 

Tudd, hogy ha közelről azonosak vagytok, és jól érzitek magatokat együtt, akkor ami benned, az benne... Vagyis amit te érzel, ő ahhoz hasonlót érez, hasonlót él meg. Egymásnak tükrei vagytok, és így amitől te félsz, az benne is ott van, aminek te örülsz, az benne is ott van, amire te vágysz, az valahol neki is álma.

Fej fej mellett, váll vetve élitek a JELENT, amikor együtt rezegtek!

Azonban lehet ennek egy gátja, ami időnként ebben elhomályosíthatja az érzékelésedet:

Érezni szívvel tudsz. Az a szív hatásköre. Sokszor azonban megpróbálod az érzéseidet az eszeddel megfejteni. Csűröd-csavarod, magyarázod, túlgondolod, túlpörgeted és közben jó mélyen a fejedben rekedsz. Amikor az érzésekről gondolkodni kezdesz, akkor már rég elveszíted a fókuszt. A figyelmed valójában ilyenkor a valódi érzéseidről az elméd és hozott korlátjaid felé fordul.

magyarázatok többnyire hamisak lesznek: hemzsegnek a hozott hiedelmeidtől, félelmeidtől, korlátoktól, elvektől, dogmáktól, és minél erősebb az ezekből táplálkozó egód, annál kevésbé veszed észre közben a szíved hangjait. Ilyenkor valójában fonalat vesztesz.

Ahogyan egyre mélyebbre mész az egós gondolataidban, annál kevésbé érzékeled a valódi rezgésket, a saját érzéseidet, a párod érzéseit. Annál kevésbé éled a szeretetedet a jelenben, és a párod szerelmét.

Ha valóban szeretnéd érezni azt, amit a párod...

... akkor csillapítsd le az elméd hangjait, és figyelj csak arra, amit érzel!

Ez nem lesz könnyű, de ha becsukod a szemedet, picit figyelsz befelé, és aztán magad elé képzeled magatokat egy szép, vidám és szeretettel teli pillanatra, akkor képes leszel meglátni magatokat kívülről, egy külső nézőpontból, és érezheted azt, amit olyankor érzel, amikor vele vagy.
Éld meg ezt a szeretetet és boldogságot pár percig egy csukott szemű meditációban, és akkor vissza tudsz kerülni a közös rezgésetekre!

A gondolataidat közben tedd félre!
Nem fontos a jövő most, ne aggódj hát rajta. Légy a jelenben, tárd ki a szívedet, és figyelj arra, hogy mit érzel, amikor magad elé idézed!

Amikor távolvagytok, így küldhetsz is neki szeretetet - nem fogja tudatosítani - de érezni fogja. Talán megdobban a szíve (az enyém így szokta), vagy érez egy pici izgalmat a napfonat csakrájában... talán épp ezzel egy időben rád gondol, és küldd egy üzenetet.. Ha épp nyitottabb, érezni fogja! 

A legjobb ezért, ha ezt este lefekvés előtt, vagy ébredéskor teszed, mert akkortájt talán nála is nagyobb a nyugalom, kevesebb az elme-gyötrő gondolat, ami gátolja az érzései megélésében.

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Kulcs az önelfogadáshoz - szeretni jól, boldogan

Szerezd be önismereti könyveinket is, és juss felismerésekre önmagadról, hogy boldogabb lehess! 

>>> Tovább a Szeretve Szeretni c. könyvekhez >>>

>>> Tovább Az Elengedés Technikái c. könyvhöz >>>

Korábbi hozzászólások

5
B.Szalay Kata
2016. 05. 28. 09:55
Kedves Tündéri Szív, Erdőtündér!Érdeklődéssel olvasom az írásaidat. Van egy Karolina nevű hölgytől egy történetem, amit nem tudtunk megfejteni. Valószínű ilyen dologról lehet szó, mint amit itt leírtál aki szerelemben van az érzi a párját c. írásodban.Kérlek ha lehet olvasd el és írd meg, hogy mi idézte elő szerinted ezt a különleges jelenséget amit Karolina érzett? Minden megtörtént szóról-szóra!B.Szalay Kata írásai http://eletreceptek.blog.hu Karolina különleges románca című írás. A válogatás a tartalomban megtalálod! Köszönöm!
4
Kocsis Erzsébet
2016. 05. 27. 16:08
Bizony, minden szó igaz. Érzem az energiáját. A bizonyosság akkor jön el, ha netán telefonon beszélünk, és már a sziából tudom, hogy milyen kedve van. Sajnos mostanában történt egy kis kiborulásunk, és "okos enged" alapon felhívtam, megdöbbentem a hangján.Síron túlinak tűnt, Éreztem, hogy tényleg fáj neki is.
3
Kecskés Ildikó
2016. 05. 16. 11:55
Köszönö a támogatásodat.Minden vikkedből merítek valamit ami az én fejlődésemet szolgálja.Áldás a munkád mégegyszer KÖSZÖNÖM!
2
Dékàny Veronika
2016. 04. 23. 21:51
Nagyon tetszett ez az íràs! :)
1
Maul Albertné
2016. 04. 22. 20:57
Nagyon köszönöm, hogy a segítségeddel újra tudom érezni és bízom benne, hogy éreztetni is fogom azt az érzést amit már már kezdtem elveszíteni.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign