jún16

Azt mondja, nem szerelmes beléd?

Címkék: szeretetszívszerelmesszerelemelmeegóegós

Ő azt mondja, nem szerelmes, benned pedig egy világ omlik össze és egy csapásra megkérdőjeleződik minden, amit eddig erről a kapcsolatról, erről a szerelemről hittél. Hazudott volna? Hogy lehet, hogy minden hazugság volt? Kihasznált? Vagy egyszerűen most hazudik? Talán csak menekül az érzései előtt?

Kérdések milliói záporoznak a fejedben, és ezzel az egyetlen mondattal, hogy: "nem vagyok szerelmes", elvette tőled a kedvesed minden kapaszkodódat. A keretek széthullottak és a bizonytalanság hatalmas terhe, ólmos fájdalmat tesz a szívedre.

Kudarcnak éled meg, hisz hiába minden tetted, nem érted el, hogy ő szeressen, nem sikerült szerelmet ébresztened benne. 

Akkor most hogyan tovább?

Szeresd? Ne szeresd? Várakozz, remélve, hátha...? Vagy menekülj, hogy ne dobj ki újabb hónapokat, éveket valakire, aki úgy tűnik, nem azt érzi, amit te, vagy amit te szeretnél...

Olvass tovább, hogy könnyíthessek rajtad egy újabb nézőponttal! Igyekszem úgy írni, hogy az egós elme se feszüljön bele, de azt előre mondhatom, hogy a szíved titkon pontosan érteni fogja azt, amiről írok, mert benne a szeretet tisztán, félelmek és keretek nélkül áramlik...

Azt mondja, nem szerelmes beléd?

Nézd meg a videót!

Mi fáj most benned?

Először is, nem a szíved sajog a viszonzatlanság hallatán, hiszen a szíved szeret - ha akarod, ha nem - az egós elme azonban szereti keretezni ezt, és adok-kapok egyensúlyba helyezni. Az egós elmének fontos, hogy amit adsz, annak értelme legyen. Neki fontos, hogy viszonzásra lelj, és neki fontos az is, hogy az érzéseidet címkézze. (

Az egós félelmek és stressz helye a solar csakrában van (napfonat), a szívcsakra alatt, így aztán könnyen összekeverheted)

A szíved csak érez, és neki mindegy, hogy amit érez, az szeretet, szerelem, karmikus szerelem, ikerláng... vagy bármi. A szívednek mindegy, ő nem gondolkodik erről, ő csak érez.

Aki gondolkodik, az mindig az elme. Az elme számára pedig fontos - nagy fontos - hogy értelmezze a történéseket, és így az ézéseidet is, hiszen csak így akkor tud velük mit kezdeni. Az elme gondolkodik, értelmez, magyaráz. Ez a dolga, és nem baj, sőt, jó, hogy ezt teszi, hiszen ez tart életben nagyon sok helyzetben. De fontos, hogy tudd, hogy mi történik benned, és hogy valójában a címke csak az elmének szükséges.

De miért fontos mindez, miközben a kedvesed épp nem szerelmes beléd?

Két eset lehetséges:

1. Ha a párod mindannak ellenére, hogy bevallottan nem szerelmes, mégis nagyon jól érzi magát veled, ahogyan te is vele. Ki tudsz bontakozni mellette, érzed, hogy egymásra tudtok hangolódni és sokat nevetve, sok érintéssel, vidáman tudjátok együtt élni a jelent, az együtt töltött időket.

2. Ha a párod - bevallotta, hogy nem szerelmes - nem is ad neked semmit: nem érzed a figyelmét, nem érzed a törődést, ha együtt vagytok, akkor bezárul magába, sok a félreértés, sok a vita, sok a külön töltött idő a kapcsolatban, és akár a lehúzás, egymás hibáztatása is előfordul, ami miatt talán mind a ketten szenvedtek időnként.

A címke nem korlátozza a valódi szerelmet, mindegy, milyen szavakba öntik bele...

Ha az 1. szituációt éled, és köztetek minden működik, jól vagytok együtt, jól érzitek magatokat, akkor nemindegy, hogy milyen szavakkal keretezi az érzéseit? Tényleg egy címke lenne a legfontosabb abban, hogy hogyan élitek meg együtt a jelent?

Ha érzi, és éli, de nem fogalmazza úgy meg, ahogyan te szeretnéd hallani, akkor rögtön semmis volna minden érzés, és élmény, ami közösen adódik?

Ha te tudsz önmagad lenni mellette, ha a legjobbik, legszebbik énedet élheted mellette, ha nő lehetsz, sőt: királynő lehetsz (vagy ha férfi vagy, aki épp olvasol: akkor nagybetűs FÉRFI) a szó minden értelmében a közös percekben, akkor hidd el, nem fontos, hogy hogyan önti szavakba mindezt.

Pontosan tudod, hogy azért tudsz önmagad lenni mellette, mert elfogad, elismer, felnéz rád, nem kritizál. Aki pedig ilyen és így viselkedik, az szeret, és mindegy, hogy ezt milyen definícióval keretezi.

Sokan nem vallják be, hogy szerelmet éreznek, mert az elme fél a szerelemtől.

Azért fél, mert a szerelem végtelen. A végtelenben nincs korlát, nincs szabály, nincs határ. Ezért nem tervezhető, nem irányítható. De nem ám - szerencsére!
Gondolj csak bele: tudod azt mondani a szívednek, hogy holnap déltől ne legyen szerelmes? Aligha... 

Az alapállapotod, az alapvető energiád maga a szerelem és szeretet. Ezért ezt nem kell sem keresni, sem kezdeni, sem befejezni, sem tanulni. Ez csak van. Ezt csak élni lehet.

Aki lelkes, aki boldog, aki rajong, aki örül, az mind a szerelem rezgését éli, csak azért nem hívja így, mert az elme bekeretezte a szerelmet a női és férfi kapcsolatra, 2 ember kapcsolatára. Sőt, többnyire 2 felnőtt fiatal kapcsolatára.

Amikor valaki azt mondja, hogy nem szerelmes és sosem volt, akkor többnyire az elméje fékezi. Úgy fékezi, hogy elhiteti vele, hogy a szerelem egy olyan kozmikus csoda, ami őrjítő, zsigeri szenvedélyt, hatalmas robbanást kell, hogy hozzon, vagyis elképesztően veszélyes. :)

Aki túl sokat él a fejében a szíve helyett, az, ha lehet, nem hagyja érvényesülni a szerelmet.

Ettől te még élheted, és ő is, csak épp nem biztos, hogy ő is bátran fel meri vállalni. Az ilyen "elzárkózók" többnyire egy-egy csapás vagy katarzis, vita vagy szakítás, betegség vagy más drámák után jön rá, hogy valójában nagyon is szerelmes... 

Szóval ne menekülj el csak azért, mert ő nem szerelemnek hívja, amit te annak neveznél!

Ha jó neked vele, akkor maradj és éld meg önmagad! Őt pedig figyeld!

Figyeld azokat a gesztusait, amiket nem tud elmével szabályozni! Figyeld az akaratlan, ösztönös reakcióit: csillog-e a szeme, ha rád mosolyog, libabőrös lesz-e egy-egy érzéki érintéstől, elpirul-e, ha dícséred, megremeg-e, ha átöleled... stb. Légy kreatív, figyeld, és érezd át őt minden érzésével együtt! Így talán a te elméd is megnyugszik, hogy valójában szeret ő, csak épp nem meri önmaga előtt sem vállalni.

Ha valóban nincs jelen a szeretet, a szenvedésben tanulj önmagadról, és teremts egy boldogabb új lehetőséget...

A 2. esetben a helyzet már nem is könnyed. Ha azt mondja, hogy nem szerelmes, és valóban nincs figyelme, nincs ideje rád, nem ér hozzád, sokat hagy egyedül, sokszor kritizál, vagy leértékel, akkor felmerül a kérdés: mit ad még neked ez a kapcsolat?

Szeretni tudod őt - és magadat is - nélküle, a távolból is, de a "mellőzöttséggel" szembesülni nap, mint nap nem szükséges. Kérdezd csak meg magadtól: "miért ragaszkodom hozzá mégis? Vajon mi az, amit kapok tőle, mi az, ami még jó nekem?" Ezekből a kérdésekből és válaszokból önmagadról tanulhatsz - és nem őróla!

Bármi legyen is itt a válaszod, vizsgáld meg, hogy az, amit kapsz tőle, mennyire fontos az neked, mennyire van arányban azzal, amit hiányolsz, amit nem élhetsz meg magadból a kapcsolatban.

Nagyon szeretném, ha észrevennéd, hogy nem a párod feladata, hogy téged boldoggá tegyen. Nem kell helyetted élnie, gondolkodnia, szeretnie!
Azonban ne is húzzon le, ne értékeljen le, ne kritizáljon, ne bántson! Ha ilyen negatív dolgokkal tart hatása alatt téged, akkor valójában te rég nem élheted önmagadat mellette. Csak megfelelni akarsz, csak küzdesz, csak várakozol, csak vágysz arra, hátha egyszer majd tisztelni, szeretni, elismerni fog. 

Ha eddig nem tette, biztosan nem fog gyökeresen változtatni ezen. Ezért vedd fontolóra, hogy ő mellette van-e tényleg a helyed. Azt is lásd, hogy tulajdonképpen nem azon áll vagy bukik a kapcsolatotok, hogy kimondja szerelmes.-e vagy sem, hanem itt is azon, hogy mi a tartalom az eseményekben.

A szavak csak szavak. A vallomások fantasztikusak, de csak az elmének fontosak. Ne ezek számítsanak! Számítson az, hogy mit érzel, hogy tudsz-e örülni, boldog lenni, egész lenni, hiszed-e, hogy tökéletes lehetsz valakinek! Az számítson, hogy Te milyennek látod mellette magad: ha szépnek, kedvesnek, értékesnek érzed magad, és tudod így szeretni magad, akkor a helyed mellette van! Ha egy hárpia, egy kritikus, szomorú lény vagy mellette csupa kisebbségi érzéssel, akkor valójában már nem tudod szeretni azt az embert, aki mellette vagy. Ilyenkor mérd fel, mit tanulhattál, mit adott a kapcsolat a szép pillanataiban, és a múlt ajándékaival, és a tapasztalás erejével indulj újabb, szebb utadra! Az ég jobbat, sokkal jobbat tartogat már a számodra!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Van kedved ahhoz, hogy velünk és a segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat?


Ha szívesen fejleszted magad a mi segítségünkkel, akkor tarts velünk ezeken az önismereti kurzusainkon (is)!

1.  Női és férfi energiák Kurzus  -  ÉLŐ ONLINE közvetítéssel - és személyesen 

Még mindig ragyogsz a kapcsolatodban? Elégedetten sugárzol, és éled a NŐT /FÉRFIT, vagy inkább szorongsz, várakozol, és keresed a biztos pontokat?

Vajon mitől NŐ a nő, és mitől FÉRFI a férfi, és hogy lehet az, hogy miközben mind a ketten az egységet keresik egymás oldalán, a kapcsolatuk mégis játszmák és drámát színterévé válik?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni önmagadat a párkapcsolatban és kívülről rálátást nyerni arra, melyikőtök miért úgy viselkedik és működik, ahogyan. 

Tarts velünk ezen a kurzuson is, nagyon sok hasznos felismerésed és AHA-élményeid lesznek!

A részletekért kattints a képre:



2. "Szülői minták felülírása" kurzus - ÉLŐ ONLINE közvetítéssel és személyesen is

Vajon miért lettél olyan, amilyen? 
Persze, egyértelmű, mert a szüleid így neveltek!

De miért viselkedsz úgy a kapcsolataidban, ahogyan... miért vonzol olyan társakat és helyzeteket, amilyeneket?
Tudod-e, milyen tudatalatti és tudatos "működéseid" vannak, melyek szintén a szüleid hatásaira vezethetők vissza?
Ha megfejted ezeket, mihez kezdhetsz velük?

Ez a kurzus neked szól, ha olyan sebeket hordozol, melyeket a szüleidnek tulajdonítasz, ha másolod őket akkor is, amikor nem akarod, és ha szeretnéd magadban kidolgozni, megfejteni azokat a párkapcsolati működéseidet, melyeket te sem szeretsz magadban...

Tarts velünk ezen a kurzuson is!

A részletekért kattints a képre:



3. Tudatos Érzelem (Szeretet) Kurzus - ÉLŐ ONLINE közvítéssel is és személyes részvétellel is

Hogyan éld meg a szenvedés nélkül a szeretet és szerelmet? Hogyan engedd el, ami fáj? Láss rá az érzelmeidre és gondolataidra, fedezd fel érzelmi működésed tudatalatti mozgatórugóit a kurzus előadásain és játékain keresztül!

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni, hogy mi minden gátolja azt, hogy boldog lehess, és hogy a szeretet, szerelmet tényleg a maga örömteli valóságában élhesd meg! A kurzus segít megérteni, hogy miért vannak FÉLELMEID, miért érzel csalódást, ha azt érzel, és hogy hogyan kezeld mindezt úgy, hogy újra béke és harmónia lehessen benned?

Tarts velünk ezen a kurzuson is!

A részletekért kattints a képre:


Korábbi hozzászólások

4
Lassan 3 éve tart a kapcsolatom egy férfival, aki elvált, két gyereke van és a társkeresőn ismerkedtünk meg. Az első fél év maga volt a csoda, el sem hittem hogy 40 felett még találhatok valamit, akivel ezt érzem. Azután jött a komor valóság. Már csak hétvégén akart látni, az összeköltözés és a közös jövő már fel sem merült. Végül kérdeztem tőle hogy mi történt és annyit mondott, hogy elmúlt...De részemről nem, így tovább folytattuk, de immár én jártam át hozzá, hétvégente. De már lassan nem látom értelmét. Maradtak a hétvégi légyottok, és már úgy érzem semmit nem kapok a kapcsolattól. A férfi akit megismertem, már nyomokban sincs jelen. Én pedig csak várok, hátha visszajön és megint olyan lesz minden, mint az elején. Tényleg elmúlhat a szerelem?
3
Sajnos ebbe most vagyok benne.1eve tart. Es nagyon fájdalmas. Mar csak barátságot akar, amire képtelen vagyok. Nem tartom jo ötletnek. Nehezen tudom elengedni. Agyilag mar elengedtem, de szivileglelkileg meg nem sikerült. A gond az hogy a közvetlen közelemben lakik. Nekem kell dönteni! Az lenne a kő, ha mar elköltözne!!
2
Kedves Erika! Ő nem szerelmes, de 7. éve benne van az életemben, és keres....csak szexet akar, de azt mindig. Ami hab a tortán, ő pontosan olyan férfi, mint Te nőben. Spirituális, ezoterikus....mindegy minek nevezzük. Előadásokra jár rendszeresen a Mesterhez és nem ígér semmit. Mégsem hagy békén, de én szenvedek...
1
Tné Krisztina
2016. 06. 17. 18:27
Sziasztok! Sajnos ezt végigéltem az elmúlt kettő hónapban :) Sajnos társkeresőn ismertem meg és annyira klappolt minden ,hogy magam sem akartam elhinni!Aztán jött a hideg zuhany azzal hogy nem keresett és nem jelentkezett meg jöttek a kifogások,hogy így nem érek rá úgy messze vagy! Azt mondtam elég volt,mert nekem társra van szükségem nem kifogásokra .Szakítottam! Engem nagyon megviselt!Szerettem nagyon,mert olyan érzéseket ébresztett bennem 45 évesen amit 20 évesen éreztem utoljára!!!Benne nem voltak erősek az érzések!Azt mondta elmúltak.Gyors volt viharos volt ,szép volt!Elmúlik egyszer :)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign