jún27

Az erős nők is vágyják a szeretetet….

Címkék: szeretetegóelváráserős nő

Te is egy önálló, határozott, egyedül is boldogulni tudó nő vagy, aki minden önállósága ellenére vágyja a szeretetet, a szerelmet, az összetartozást?

A legtöbbször azonban olyan társ kerül melléd, aki bizonytalan? Úgy tűnik, hogy menekül, vagy egyszerűen kiismerhetetlen? Tényleg félnek a férfiak az erős nőktől?

Nézzük ezt meg előbb a Te szemszögedből, hogyan is élsz, mire vágysz, milyen kettősség dúl benned, és aztán nézzük meg, hogyan is látszik ez kívülről: milyennek lát téged a férfi, és mit váltasz ki belőle?

Olvass tovább!

 

Az erős nők is vágyják a szeretetet….

Az erős nő:

Azért tartod magad erős nőnek, mert egyedül is és önállóan is jól boldogulsz, gyors döntéseket hozol, talán vállalkozó is vagy, vagy vezető beosztásban dolgozol. Képes vagy kiállni magadért, van elképzelésed, vagy véleményed arról, hogyan folyjanak helyes mederben a dolgaid, és legtöbbször nem is nagyon hagysz beleszólást az életedbe.

Erős kontrollt gyakorolsz az életed felett, ugyanakkor élvezed, hogy nem tartozol erről elszámolni senkinek. Vannak kialakult szokásaid, vannak elveid, van pontos jövőképed, és van erőd és képességed, hogy mindezt urald és működtesd.

 Azért lettél ilyen, mert…

Így edzett az élet: mert volt jó pár olyan tapasztalásod, amik bebizonyították, hogy csak akkor vagy biztonságban, ha kézben tartod – pontosabban te tartod kézben – az irányítást. Talán átvertek, talán a hátad mögött leértékeltek, talán sok volt a kudarc, amit úgy hiszel, mások miatt szenvedtél el. Az már biztos, hogy egyedül is jól boldogulsz, és talpraesettségben, gyorsaságban és szervezőkészségben felveszed a versenyt a másik nemmel is.

 Ugyanakkor mégis hiányzik valami…

Hiányzik egy társ, aki figyel rád, aki erős és határozott, és aki a karjaiba kap, gyengéden átölel és azt mondja: „nyugi, minden rendben lesz, nem kell egyedül helyt állnod, nem kell mindent egyedül megoldanod!”

Hiányzik az, aki erős annyira, hogy te gyenge lehess, aki dönt helyetted, hogy épp most ne neked kelljen. Hiányzik, aki kézen fog, és megmutatja a saját világát, aki elvarázsol, aki helyetted is irányít és uralja az életét. Egy erős férfira vágysz, aki erősebb, határozottabb nálad, és aki mellett egy gyenge nő lehetsz, és aki tulajdonképpen mindenben jobb nálad, hogy végre egyszer felnézhess valakire!

Ha már elértél ennyit, miért is adnád fel magad, miért is ne választanál olyan társat magad mellé, aki sok-sok elvárásodnak megfelel? Hisz felnézni szeretnél rá, és ezért jogosnak tűnő vágyad, hogy legalább olyan önálló, sikeres, határozott is legyen, mint te magad, de mégjobb, ha még nálad is sikeresebb, önállóbb és határozottabb. Igaz?

Azonban ez a férfi nem jön, vagy ha mégis, kiismerhetetlenné válik, bizonytalanságban tart, vagy időnként eltűnik… de miért van ez így?

Olyan ez, mintha egy buta mese közepébe csöppennél: jön egy herceg, látszólag tökéletes, aztán az eltöltött 3-6 hét boldogság után lelép, eltűnik, elmenekül, hiteget, vagy egyszerűen gyengébbnek és határozatlannak tűnik, mint hitted. Olyan érzésed van, hogy neked kell őt megmentened…

Hogy lehet, hogy te nem érdemled azt a társat, akire vágysz? Hogy lehet, hogy nálad sokkal bénább, butább, csúnyább – így gondolod – nőknek is jut egy adonisz? Hogy lehet, hogy egyes nők tudnak olyan bújósan cicásak lenni, hogy levegyék a lábairól a férfit? Vajon tényleg félnek a férfiak az erős nőktől? Tényleg a férfiakból hiányzik valami?

Az igazság félúton, középen van a nők és férfiak között, de most mi csak azon az ösvényen indulunk el, ahonnan te láthatod önmagad.

 Így tűnsz kívülről a férfi szemében – és ha őszinte tudsz lenni magadhoz, ezt elég könnyen beláthatod:

Túl sokszor vagy kemény – magaddal is. Szinte hibázni se engeded magad, hisz akkor hogyan és ki fogja rendbe hozni az életedet. Ha te nem hibázol, aligha engeded ezt másoknak: dühít, ha egy férfi béna, ha egy nő túl gyenge és nyafka…

Neked nincs időd elgyengülni, betegnek lenni, hiszen egyedül tartod kézben a szálakat. Ha kiesnél a „forgalomból” hogyan maradnál talpon? Ezért aligha engeded magadnak a pihenéssel tölthető spontán helyzeteket. Hozzászoktál, hogy irányítasz, hogy előre látod, mi hogyan történhet, és nehezen is adod át a gyeplőt más kezébe.

Szeretnél gyenge lenni, és nem irányítani… ezt mondod legalábbis, de, amikor eljön az ideje, mégsem mered hagyni, hogy a férfi „behatoljon” a megszokott kis életedbe. Csak mondod, hogy fejet hajtanál, csak mondod, hogy helyet szorítanál neki, csak mondod, hogy rábíznád magad, valójában azonban feszít minden olyan, amiben át kell add teljesen magad. Olyan ez, mintha nem lenne biztonságos, miközben ez minden vágyad.

Fut a program a buksidban, hogy: "egyedül is jó vagyok, egyedül is megoldom, az a biztos, ha én csinálom, .. és nem fogok másokra várni, hadd haladjak, nem kérek segítséget, minek az?"

A férfi is ezt az ellentmondást látja:

  1.    Egyszer engedsz, rajongsz, elgyengülsz, bújsz…ilyenkor van számára hely az életedben!
  2.    Aztán másszor szorosan ragaszkodsz a saját életedhez, saját teredhez, saját szokásokhoz, és ami a legnehezebben kezelhető: a saját elképzeléseidhez. Szinte betonbiztosan tudod, mi a jó neked és mi a jó a kapcsolatban. Ez pedig azt jelenti, hogy nagyon erős elvárásaid vannak... (ne ijedj meg, ne tiltakozz, ez se nem jó, se nem rossz, csak vedd észre! :)

A férfi érzi, hogy gyengédségre vágysz, de látja, hogy nem tudod magadat átadni ennek, és érzi, hogy közben felé emiatt elképesztően szoros elvárásaid lettek.

Olyan ez egy férfinak,mintha tőled várnád, hogy találja ki, mikor akarsz bújós cica lenni, sőt: teremtsen hozzá ő teret és lehetőséget, de lehetőleg úgy, hogy jó időben, helyen és épp a megfelelő módon tegye, különben elvész a pillanat szépsége.
Olvasson a gondolataid között, hogy most épp egyedül akarsz boldogulni, vagy felajánlhatja-e a segítségét. Vajon lekorholod-e azért, mert nem néz ki belőled egy egészséges probléma-kezelést, vagy épp könnyek között meghatódva köszönöd a segítségét?
Legyen féltékeny egy adott helyzetben - mert azzal biztosít az érzései felől - vagy nehogy féltékeny legyen, mert azzal korlátozva érzed magad?
Hívjon fel naponta 3x, mert épp gyengéd figyelmre vágysz, vagy ne tegye, mert épp tele vagy a feladataiddal és nincs időd a "csipogásra"?....

Olyan ez neki, mint egy hullámvasút, ahol a kettős elvárások között, ő – a szerencsére (és nagyon jó értelemben véve) egyszerűbben működő, szerelmes férfi – egyszerűen elveszíti az irányokat.

Ami eleinte tetszik neki: az önállóságod, a függetlenséged, a kreativitásod, energiád, talpraesettséged, egy idő után elképesztő teherré válik, de csupán azért, mert te nem tudsz ezekkel mit kezdeni.

Lehet, hogy ő sem tökéletes, de ha te nem tudod a saját kettőségedet elfogadni, akkor szinte lehetetlen tőle ugyanezt elvárni. Így hát persze, hogy elbizonytalanodik, eltűnik, elmenekül. A te tükröd ő ebben. 

Akkor mit tehetsz?

A legtöbbször fordítva élik az emberek az önismeretet: felfedeznek magukban egy zavart, és a külvilágban keresik a megoldást. Igen, az is külvilág, hogy jósnőhöz, asztrológushoz, utaztatásra futsz, és az is, hogy egy tanácsadó mondja meg, mit kell észrevenned!

Ha figyelsz, és jól figyelsz, akkor a valódi "fejlődés" épp fordítva van: amikor azt látod, hogy a dolgok nem mennek, hogy a külvilágod nem harmónikus, akkor befelé keresd a megoldást, hiszen épp azt veszed észre kint, mint ahogyan bent éled a világodat a gondolataid között. Egy ilyen "zavaros kettősséget mutató" kapcsolat tükör neked. Nem a férfi esetlenségét kell meglátnod, hanem azt, hogy miért reagál úgy, ahogyan: mi a te kiáramlásod, tetted, amire ő ilyenné válik.

Fedezd fel benned a kettősséget, és fogadd el magad olyannak, amilyen vagy! Nem kell megváltoznod – automatikusan fogsz változni akkor, ha elfogadtad magad!

Ha épp jó, hogy önálló vagy, akkor örülj, hogy olyan vagy!
Ha épp gátol ez, akkor fedezd fel a működésedben és dönts úgy, hogy megengeded magadnak a gyenge pillanatokat!

Egyik miatt se érezz lelkifurdalást. Egyiket se véld hibádnak! Élvezd, hogy ilyen is, olyan is vagy!

Fontos azonban, hogy kommunikálj! Hogy a párod is tudja, hogy épp melyik én-ed fordul felé, légy egyértelmű abban, hogy most mit szeretnél! Ne várj tőle gondolatolvasást, vagy megértést, ha te nem jelzed felé, hogy épp melyik működésedet szeretnéd élni!

Legtöbbször nem egy másik ember a felelős a rossz kedvedért, a csalódásodért, hanem te magad! Ha valami téged zavar, akkor a zavar benned van, vagyis benned is kell kezelni. Ilyenkor hát nézz magadba és keresd azokat a pontokat, amikkel még nem kötöttél békét: tulajdonságot, működésedet, szokásaidat ismerd fel!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Szeretet-Kurzus - szeretni jól, boldogan



Korábbi hozzászólások

8
Erős nő... :) Egész életemben magam tartottam el, még a volt férjem is, míg meg nem utam, és úgy döntöttem, akkor egyedül. Megvoltak a fent felsorolt 6-8 hét után lelépő urak is. Aztán jött egy férfi. Nem erős, de kedves, normális, odafigyelt rám, ide költözött. Szó szerint mondogatta, kb fél évig erről szóltak a viták: "nem vagy már egyedül, ketten vagyunk, itt vagyok, megoldjuk, ne egyes szám első személybe beszélj" " te mindig csak abba gondolkodol, hogy majd Te, de már én is itt vagyok" stb. Aztán elengedtem magam, örültem, elnéztem sok mindent, várni, nem vártam el semmit. Szilveszterkor elment, mert épp mást ment meg. S vissza csöppentem kicsit megtépázva az "énmegoldom" világomba. Ami a legrosszabb, nem tudom mi a megoldás, nem tudom eldönteni, vajon az alany volt rossz, mert megmentősdit játszó ember, vagy én toltam túl az elengedem magam dolgot, és ezért kiveszett belőlem az amibe beleszeretett? Vacak egy ilyen után, mikor végre volt valaki akit társnak hittem (elhittem), visszazökkenni a régi önmagamba. Ha jön valaki más, akkor vajon meddig lehet, kell elmenni az "együtt" dologba? Hiszen részem, évtizedek óta, hogy magam intézem a dolgaim, csak magamra számíthatok? Esélytelen vajon párban létezni így? Hogyan engedjem el magam, hogy magam maradhassak?
7
Zsuzsann RAVASZ
2017. 06. 28. 06:54
Köszönöm Magamra ismerek. Nagyon -nagyon Igen nehéz velem Igen el hagynak a férfiak Vagy -olykor visszatér mindíg engedek. De utánna megint eltűnik Tisztelettel Zsu Ravasz
6
Pont most lamentáltam ugyanezen a kérdésen, amikor szembejött ez az írás. Nyilván nem reális, hogy 33 évesen azt mondjam, h soha többé nem lesz párkapcsolatom, de néha úgy érzem, jobb lenne, ha ki tudnám iktatni végleg az érzelmeket és nem kéne többet csalódnom. Ha a "dominanciámat" nem legyőzendő rossznak, vagy elviselhetetlen rossz tulajdonságnak élnék meg, nem rivalizálni akarnának vele vagy behódolni neki (érdektelenül), hanem csak egy érdekes nézőpontnak látnák, amit lehet szeretni, elfogadni, vagy akár vele együtt alkotni. Nagyon remélem, hogy lesz olyan szakasz az életemben, amikor nem kell szégyenleni azt, aki vagyok, és lesz valaki, aki ezzel együtt szeret és elfogad és a legdrágább kincs leszek neki. Addig marad az, hogy egyedül helytállni.
5
Márta Kovács Gézáné
2016. 07. 09. 20:18
Köszönöm, sokat segítettél.!!!
4
Gondos Anikó
2016. 07. 05. 19:35
Erka!Köszönöm ezt a tükröt.Amit leírtál 80%-ban rólam szól....igen igen igen.Azt gondoltam hogy az nem norm.,hogy egyedül is akarok működni meg nem is.S hogy szeretném ha most helyettem döntenének rólam gondoskofnanak...mindezt egy személyben .Ez odáig fajult hogy már nehéz beszállnom olyan autóba amit nem én vezetek.????Erőt kell venni magamon h elfogadjam hogy mas is tud autót vezetni ,főleg akkor ha Ő épp a 21 éves fiam -amúgy jobban vezet nálam.De lehet bárki...S hogy gyöngédségért néha "meghalok" máskor magam akarok lenni tenni venni dönteniVegigborzongok ahogy látom a tükröt.Ja ...és az elvárások magasak ezzel most szembesülök Aki ezt nem ugorja meg ...jaj neki????Legyen Ő a kedvesem vagy gyermekem .Hátranyos helyzetű pasik .Két fiam van????Nagyon nagyon sokat segítettél .KÖSZÖNÖM ANIKÓ
3
Minden szava rólam szól. Egyre gyakrabban érzem, hogy egyedül többre jutok, mintha lenne mellettem segítség. És a segítséget sem tudom elfogadni. Találja ki a gondolatom. Ami még nehézzé teszi, hogy mindenkitől azt hallom, hogy:" Te erős vagy!" Ja! És hogy az anyám is ilyen? Nagyon köszönöm az írást, összefoglalta a lényeget, minden benne van!
2
biró ildikó
2016. 06. 27. 17:47
Fel kelltette az érdeklődésem a cikked, és sok mindenben magamra ismertem. A megoldàsokat még keresgélem:)
1
Az erős nők is vágyják a szeretetet ...témában teljesen érthető mindaz ,amit leírtál,és egyetértek azzal amit mondasz.Igen így kell működnie egy erős nőnek.Én magam is annak tartom magam és megtaláltam a kettősséget magam ban pont tegnap jöttem dolgokra rá és hogy ,mit is kell tennem.Ma pedig Te a cikkeddel mindezt megerősítetted bennem!Hihetetlen!Hálásan köszönöm!❤

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign