júl06

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságfélelemenergiahiányhiányzik

.. a hiány mögött a szeretet áll?
A vágy előbbre visz, vagy hátráltat?
Szorosan a témához tartozik az is, hogy: mit jelent a JELENBEN LENNI! :)

Hogyan van ezek között összefüggés? Rögtön kiderül, és persze mindezek között a szeretet a kapocs, és még csak nem is úgy, ahogyan hiszed, sőt: egy jókora egós csapdát fogunk leleplezni közösen, és meglátod, a szíved tudni fogja, hogy "igaz" lesz ez, mert a szeretet az "igaz", a hiány pedig csak egy trükk....

Hamarosan megérted ezt a működésedet is! Jókora AHA-élményed lesz a cikk végére!

Olvass tovább!

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

A csinos hölgy rendkívül szomorúan, megtörten panaszolja, hogy:

"Nem tudok mit kezdeni magammal. Nagyon hiányzik a kedvesem. Épp nem együtt töltjük egy estét. A hiánya mardos, nélküle minden perc egy gyötrelem."

"Értem". - feleltem - "és mi az, ami igazából rossz, mi az, amit nem tudsz kezelni, mi fáj a nélküle-ségben?" - kérdeztem.

"Hogy vele szeretnék lenni, hozzábújni, de ő nincs itt. Egyedül nem jó." - hangzott a válasz. 

"Jól van" - mondtam. - "akkor válts nézőpontot, és próbálj rágondolni más nézőponttal! Próbálj arra figyelni, ami VAN és nem arra, ami NINCS!"

"De hogyan lehetne másképp? Ha arra figyelek, ami van, akkor is az van, hogy ő NINCS itt!" - mondta dühösen, mintha én nem érteném őt. (Pedig ez épp fordítva lehetett... ;))

"Valójában ismét a NINCS-ben vagy, és nem arra figyelsz, ami van, de tudod mit? Csináljunk egy gyakorlatot! Tudod uralni a gondolataidat?" - vetettem fel!

"Igen!" - mondta bizonytalanul, de kíváncsibban.
(A kíváncsiság JÓ! A jeget töri meg, kinyit az eddig nem ismert lehetőségek felé! Ezért jó kérdések között élni! (Nem kétségek között, hanem érdeklődve, kérdezve! :)

"Akkor most gondolj a párodra! Jól idézd fel magadban a külsejét! Lásd a mosolyát, lásd a járását, a gesztusait, idézd fel a hangját is! Ez eddig megvan? - kérdeztem, és bólintott, hogy igen. 
"Akkor most figyelj az érzéseidre! Kérlek mondd, hogy mit érzel!"

"Hogy hiányzik, és nagyon rossz, hogy nincs itt most se, pedig vele szeretnék lenni!"  - tört ki belől újra a "kín".

",... és mit érzel még?" - kértem, hogy lássa meg a VAN-t"

"...semmit, csak, hogy fáj." - felelte. :(

"Azt nem érzed, hogy szereted?" - kérdeztem.

...."jaaa?? de, persze..."

":( Csak ráfogtad most, mert hisz ciki lenne letagadni. Valójában a fejedben vagy egy sor fájó gondolat között. Éled az egód csapdájának keserves kínjait, pedig a szívedre is figyelhetnél, és választhatnád azt is, hogy az abban lévő érzést éled: azt, hogy szeretni tudod. :)"

A hiányt a fejedben éled - egós alapprogramod működésének egyik aspektusa! Kiszakít a jelenből....

Ha elég cikket olvastál már tőlem, akkor tudod, hogy az egód maga a személyiséged, és a földi léted idejére "szolgál" téged születésedtől halálodig. Akkor meg fog halni a testeddel.
Az egód olyan, mint egy "pitbull szolgáltatás": az a dolga, hogy téged életben tartson, és óvjon, biztonságos úton tartson. A szerepe szerint kiszagolja a veszélyt, biztossá akarja tenni a bizonytalant és mindenre felhívja a figyelmedet, ami nem biztonságos, amit nem tudsz kontrollálni, ami eltéríthet a tanult sablonjaidtól. 

2 alapprogramja meghatározza mindennapjaidat:

1. A megszerzés: az egód mindent meg akar szerezni neked, ami boldoggá tehet. Ételt, oxigént... mások elismerését, figyelmét, pénzt, tárgyakat... stb.
Ezért, a figyelmed középpontjában a "hiány" van. Azt keresi az elméd, amid épp nincs, ami hiányzik a boldogságodhoz, hisz csak azt lehet megszerezni, arra lehet vágyni, ami NINCS.
Ezért minden hiányérzetedet az egós személyiségednek köszönheted. Ebben van bizony ám sok köszönet is, hiszen ha nem lenne ez a program, akkor nem vennél magadhoz élelmet, nem hordanál télen meleg ruhát... stb és igen rövid lenne az életed.

A gond ott van, amikor a hiány-centrikus EGÓ eluralkodik feletted, és beleesel a csapdájába! 

Vedd észre csupán, hogy a hiány egy szükséges egós működés, haszna is van, de nem kell, hogy szenvedj tőle! Ha felismered, hogy mit "játszik" veled az elméd, azonnal le is fogod tenni a szenvedést. :) Hisz innentől te "uralod" az egódat és nem az egód ural téged"

2. A félelem: az egód biztonságra törekvéséből azonnal következik, hogy felhívja a figyelmedet a veszélyekre. Neki pedig veszélyes minden, ami bizonytalan. Egyedül lenni, a társad nélkül pedig több szempontból is bizonytalan dolog:
Egyrészt nem tudhatod, hogy mi van vele, és tarthatsz tőle, hogy kimaradsz egy csomó jóból, amit ő épp megél, te meg itt szenvedsz. (Jókora butaság ezt így megélni, de így, hogy látod leírva, talán látod te is ezt!")
Egy másik ok miatt pedig: ha ő nincs veled és egyedül vagy, akkor önmagaddal vagy, és az egó számára ez nehezen értelmezhető, hiszen az egónak folyton kifelé, a külvilágon van a figyelme a megszerzendő dolgok és a veszélyek miatt. Nagyon ügyesen kerül ki minden szituációt és feladatot, amikor önmagaddal kellene szembesülnie. Inkább figyel és okol másokat és körülményeket.

Amikor tehát a hiányt éled és szenvedsz a falat kaparva, akkor a fejedben létezel épp, és az egós személyiséged megszerző-programját éled, csak épp kudarc-szerűen, hisz épp nincs veled, akit megszereztél... :)

A hiány FÁJ, és ez logikus. Ha nem lenne kellemetlen, nem indulna az ember, hogy megszerezze, ami enyhítheti. Ez nem hibás egós működés. A "hiba" az, ha ezt nem vesszük észre és nem tudatosodítjuk a működést!. 

A SZERETET és a JELEN adott! Ez VAN!

Sok írásomban olvashattad azt is, hogy a szeretet van. Azért csak VAN, mert te magad vagy a szeretet. Szeretet energiából létezel. Ez a lelked energia-rezgése. Ezért a tiszta, valódi, isteni, szeretet ott van benned, de csak ritkán élheted meg tisztán, mert az egód "elárnyékolja" a programjaival.
Az egód nem gonosz, te nem vagy gonosz, csak ritkán veszed észre, hogy a JELEN-ben ott a SZERETETED és semmit se kell tenned érte! 

Egyszerűen csak élni a pillanatot! Nem a jövőt fürkészni és aggódva félni, vajon mi vár rád, nem vágyni a hiányok pótlását, és nem is a múltban kapaszkodni a szép emlékekbe ragadva! A most jelenti az ÉLET-et. Csak a mostban tudsz cselekedni, tenni, ÉREZNI, élni valójában! 

Hogyan működik ez energiák-szintjén?

Amikor a társadra hiánnyal gondolsz, azzal az ő energiát szívod. :(
Gondold csak el: vele akarsz lenni, és attól rosszul vagy, hogy ő épp nincs. Egy nyomást küldesz felé, egy elvárást, egy terhet, hogy az ő jelenléte neked létszükséglet... és így az, amit ő épp csinál, az egy számodra nem értékes cselekedet. 

A hiány neked is rossz, és neki is teher. Ez pedig energetikailag is átmegy. Olyan, mintha azt üzennéd neki, hogy "nélküled nem érezheti jól magát, hisz te épp megpusztulsz". :(

Amikor szeretettel gondolsz rá, akkor energiát adsz neki.
A figyelmed adásban van, és örömmel, jósággal, tisztán áramlik felé. Ő is töltődik, és Te is. Amikor szeretsz, akkor ugyanis eredendő éned rezgésén vagy, épp önmagadat éled meg, és ez a legmagasabb energiarezgésed. 

Akkor hát mit tegyél, ha hiányzik neked?

  1. Először is ne szenvedj! Nem elfojtani, nem átlépni felette, hanem tudatosítani kell az érzést és valóságát! Azaz, vedd észre, hogy az egód alapprogramja kapcsolt működésbe! Tudd, hogy a folyamat természetes, és egyszerűen fordítsd a figyelmedet a NINCS-ről, az egóról a szívedre!
  2. Figyelj arra, hogy szereted! Idézd fel magadban a tiszta szereteted érzését, és adj hálát azért, hogy ilyen szeretetet tudsz érezni felé!
  3. Küldj neki szeretetet, akár mondd is ki: "szeretlek,örülök, hogy létezel!".
  4. Észre fogod venni, hogy nagyon jól leszel!

A szeretet - a tiszta, szívből érkező szeretetet - abszolút gyógyír a hiányra és a legtöbb egós működésre.
Csak épp a legtöbbször a szeretetet a társadtól várod.
Azt reméled, ha ő szeretetet ad, azzal enyhül a te fájdalmad. Igen, enyhül, rövid távon, hisz az egó expressz kielégülést nyerne, de hosszú távon újra visszaesel ide, sőt: egy idő után el sem hiszed majd a párodnak, hogy szeret, hiába is mondja neked. 

A szeretet belőled jön, és a benned élő szeretet tudja a leginkább kezelni és felfényesíteni az egód szenvedéseit!
Te figyelj hát a szívedre, csillapítsd az elmédet és küldj hálát, áldást és szeretetet minden esetben, ha hiányt élsz meg! Gyakorold, gyakorold, a nélkül nemegy, de meglátod, ha sikerül, nagyon klassz élményed lesz! :)

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Ego-Kurzus - szeretni jól, boldogan



Korábbi hozzászólások

43
Kedves Tündérszív! Ez most nekem tökéletes olvasmány volt. Elkezdtem ma egész nap így gondolkodni, érezni a kedves iránt (aki igazából nem lehet az enyém, de nagyon szeretem). Elkezdtem leírni egy papírra a gondolataimat, csak a szeretetből fakadóakat, nem a hiányát. És pittyent a telefon ahogy végeztem, ő írt :-D Köszönöm!
42
Kedves Erika!Nagyon tetszik/ tetszenek a videoi,melyek sokat segitenekMost meg is szeretnem felvenni a kapcsolatot Önnel.Roviden . Szerető voltam,es lenne par kerdesem. Angliaban elek,ezert nehezkes az ekezet.. bocsanat Varom Erika valaszat.Tisztelettel: Csilla
41
Sziasztok!Köszönöm, hogy itt lehetek, hogy megnéztem Erika egyik videoját a YouTube-on, azóta nála ragadtam. ???? Hasonló cipőben járok, az elhatározás megszületett, minden nap egyre jobban értem a leírásokat és boldoggá tesz, hogy elkezdtem, rájöttem, nekem kell másként gondolnom magamra. Sok a hullámvölgy, most elég mély gödörben vagyok, de már érzem a beszűrődő fénysugarat, merre kell haladnom. Úgy érzem egyedül ez nagyon nehéz, de most egyenlőre nem tehetem meg, hogy csatlakozzam a csoporthoz. Az első lépés viszont nagyon nehéz. Remélem, még lesz lehtőségünk találkozni. Hálás vagyok, hogy olvashatlak Titeket!
40
Ehh, a véletlenek.... :)Fantasztikus volt. Éppen a nagy-nagy hiány-megélés kellős közepén érkezett Erika levele az ide mutató linkkel.Még félig sem olvastam el, amikor megértettem. Ezzel együtt rájöttem, milyen gazdag vagyok. Most potyogó könnyekkel tudtam ezt imádkozni:"Hálát adok neked Uram, minden jótéteményedért, de most különösen azért, hogy ezt a lányt ilyen csodálatosan tudom szeretni."Aztán elolvastam azt is, hogy így kell... :) S pontosan tudtam azt is, hogy most boldog vagyok...Eddig csak a videókat néztem a youtube-on, de már régóta érzem, hogy nagyon-nagyok kerek és bölcs, amiket Erika ott elmond. Nagy hála Neki is...
39
Koszonom elolvasva az irasodat megerositest kaptam ezzel a temaval kapcsolatosan.Vagyis az ego szerepe es a szenvedes viszonya.Ami elsodleges a mai pillanatban kell tudatosulva elni ezt meg kell szokni szinte eletfiozofiai szinten es kovetni minden nap.Serules erhet barmikor de ott nem kell idozni .A problemat megerteni eloszor es hamarosan atadni a Teremtonek mert a megoldas onnan jon vagy positive vagy nemleges modon .A pillanatba kell visszzokkeni ujra es menni tovabb az uton.
38
Edes ErikaNagyon szepen koszonom at ajandekokat. Megneztem egy jo par videot toeled. Nagyon segitettel veluek. ❤️Sok szeretet tel uedvoezoellek spanyolorszagbolJudith
37
Frank Anna Terezia
2019. 10. 15. 09:23
Koszonom a segitseget.Faj a hianya de most mar ertem mit kell csinalni.
36
Nagyon köszönöm Neked a megerősítéseket amit kapok Tőled ahogy olvastam amit küldtél.Nyugdíjas óvónő vagyok és az ovodásaimmal is ezt tettem és a szeretet visszaáramlott rám.A szerelmemmel nem így tettem, de remélem,hogy még nem késő.
35
Puskás Attila
2019. 03. 20. 19:19
Kedves Erika !!Nagyon szépen köszönök mindent,, Nagyon örülök hogy megtalálhatlak .és nagyon hasznos amit tanulok, nap mint nap,, olvasok és a videokat nézem,,Tudom hogy csakis lassan birok fejlödni és tisztábba vagyok vele,, ép ezért örülök a kislépésekért iss,,Sok Boldogsággal és örömmel figyelni fogok,, kicsit távolrol,, de igy is,Köszönöm mindent,,Üdvözlettel Attila!!
34
Nagyon hasznos volt a cikk és érdemes több alkalommal elolvasni hogy tudatosuljon!????
33
Bennem az merült fel, hogy mi van akkor ha egy több éves kapcsolat esetében a pár egyik tagja egyszer csak közli a másikkal, hogy ő hosszas gondolkodás után véget akar vetni a kapcsolatnak, mert egyedül akar élni tovább?Semmit nem akar megbeszélni, ő eldöntötte... Ilyenkor az a fél, akit ejtettek, amikor egyedül van, hogyan tudja az egóját lenyugtatni, hogy szeresse a másikat, és ne önmagára, ne a hiányra figyeljen?Mert ott van egy űr.
32
A tiszta szeretet megelesehez nincs szukseg a masik jelenletere, a jelenlete nelkul is aramoltathatom a szeretet, a hala energiat (fele) ...- a szemelye fontos -e ? 7,5 milliard ember irant/kozt letezhetek a tiszta szeretet, hala stb allapotaban- tulajdonkeppen szukseges-e a szemelyes talalkozas vagy barmifele kapcsolodas ahhoz hogy en a tiszta szeretet allapotat eljem, hiszen ha en kepes leszek a tiszta szeretet allapotat elni a masik jelenlete nelkul akkor erre a parom/barki kepes ...(Minden valasz egy valasz, kivetel, hogy a szexualitas gyakorlasahoz szuksegesek a szemelyes talalkozasok) :) a cikk alapjan a fenti ket kerdes magatol adodik es csupan annyira vannak eltulozva mint maga a cikk ...Sztem a realitas, az egeszseges es normalis valtozat feluton van a ket veglet kozt es van/lehet letjogosultsaga ha hianyzik a parom.az "ego" mint a szemelyiseg resze:Leteznek/tek olyan sulyos/katasztrofa -szeru helyzetek amikor az eletben maradashoz elonyosebb ha egyedul van es (csak) magara gondol az egyen. Az evolucios megkozelites szerint igy alakult ki az elkeruloen kotodo szemelyisegtipus es ő az aki nagyon jol erzi magat egyedul - en ezt hivom igazi egos letezesnek. Am az ember eredendoen tarsas leny - egyutt/egyuttmukodesben szeret lenni, akkor erzi magat jol es nem gondolnam hogy ez csapda lenne ... - megvan az ertelme es letjogosultsaga pszihologiai szinten is, nem csupan fizikai - a felelem ma is pontosan ugy felelem mint tobb ezer evvel ezelott, a masikkal valo egyutt letezes/mukodes ma is eppen ugy elet-halal kerdese mint a barlanglako embernek volt (a kisbabanak ma is halalfelelme van ha magara marad es a felnott is akkor van jol ha tudja hogy szamithat a tarsara)
31
Mit is mondhatnék,köszi????
30
ÉN IS SZERETEK VALAKIT AKI ELHAGYOTT ÉS NÉLKÜLE BOLDOGTALAN VAGYOK MERT VÁGYOM HOGY VISSZA JÖJÖN
29
Kedves Erika! Nagyon szépen köszönöm ezeket a csodálatos megerősítő írásaidat! Annyira örülök, hogy olvashatom és szívből köszönöm, hogy küldöd őket!!Sajnos, meghalt a férjem már 4 éve és még mindig nagyon fáj a hiánya. Komoly szivbeteg lett, megoperálták, kórházból kórházba került, mert ezután depressziós is lett. Mentem vele mindenhova, próbáltam erősíteni szeretettel, szavakkal is. Igazán szerettük egymást, Ő volt az igazi párom, s amíg egészséges volt, mindent együtt csináltunk, megbeszéltünk mindent. Végülis hirtelen meghalt, otthon. Mentem haza munkából, s már nem élt. Állandóan ezt látom, szörnyű volt.... Mindennap kitör belőlem a sírás, s nekem az idő, ahogy mondani szokták, nem segít a felejtésben, sőt egyre nehezebb élni nélküle. Furcsa, pl. mégha főzök is, el kezdek zokogni, hogy milyen jó lenne, ha Ő is enne ebből a finom ételből. Ha valami szép helyen vagyok, arra gondolok, milyen jó lenne, ha Ő is látná.. és minden, ami csak jó az életben, szeretném megosztani vele.Hiszek Istenben, Őáltala méritek erőt, hogy még én élni tudjak, s tegyem, amiket tennem kell. Minden vhogy hiába, a szenvedés és a fájdalom nem csillapodik. Hibáztatom magam, mit kellett volna még jobban tennem érte? Kérlek, segíts tanácsot adni, mert már teljesen belebetegedtem ebbe a helyzetbe, a temetőbe szeretnék menni mindennap, s csak ülni a sír mellett, beszélni hozzá...Előre is nagyon szépen köszönöm válaszod!
28
Molnár Ildikó
2018. 06. 07. 08:09
Koszonom ezt a fenti jo tanacsot !Pont egy olyan elet helyzetben vagyok amikor nem tudom mi jo ? Hosszu ido utan egy baratsagbol kapcsolat bontakozott ki. Felek, hogy el ne rontsak valamit mert a szeretet es baratsag elvesztese nagyobb fajdalom lenne mint a szerelem hianya.Na es itt jonnek a kerdesek ??Mondjam hogy nagyon hianyzik ? de eddig nem mondtam es mindig volt kozos programunk minden honapban egyutt toltottunk egy csodas napot !!!! Ami feltoltodest volt mind kettonk szamara !Ez a szerelemnel fontossabb de mar tudom az is jo vele es .......... Remelem nem szurom el ☺ Jo, hogy ezr le irhattam most ! Udv: Ildi
27
Jáczint Zoltán
2018. 06. 04. 22:17
Kedves Erika! Nagyon sokat segítettél nekem.Köszönöm szépen.
26
Vatai Anna Mária
2018. 06. 04. 11:28
Egy nagy marhaság! Ha nincs veled - nincs veled! Szeretem akkor is, nem is aggódom, hogy nem lesz, nem unatkozom, értelmes dolgokkal telik az időm, nem vagyok depressziós, tudom - érzem, hogy szeret , van sok jó - hiteles barátom, gyakorlatilag semmiben nem szenvedek hiányt / bár sokan elmondhatnák ezt! /stb.stb. DE HA NINCS VELEM - AKKOR NINCS VELEM! És ez mérföldkővel rosszabb állapot, mintha együtt vagyunk! Nincs senki és semmi, aki - ami meggyőzne az ellenkezőjéről!
25
Szamosiné Németh Erzsébet
2018. 06. 03. 11:43
Nagyon tetszik amit írtál. Erős határozott vagy úgy érzem. "Irigyellek" - szeretnék én is így élni.
24
Kiss Annamária
2018. 06. 02. 17:53
Igaz! Arra kell figyelni amink van! Hálát adni Istenek!
23
Lippai Ferencné
2018. 06. 02. 13:00
Kedves Tündér Szív! Nagyon értékes dolgokat írtál számomra. Most már tudom értékelni az igaz szeretetet, mert van kit szeretnem ismét. Úgy érzem, ahogy azt leírod. Mégegyszer köszönöm, és kérem a következő blogodat is. Lippainé Ági
22
Pont akkor érkezett az írás amikor szükségem volt nagyon rá.Nagyon hálás vagyok ,hogy olvashattam és más szögből láthatom a világot.Hála és köszönet sokat segitett.Millió ölelés.
21
Meizer Sándorné
2018. 06. 02. 10:51
Egyem a lelkuket!Ezt mind elhiszem,de velem evek ota ez tortenik.Hianyzik a Sandor,hianyzik a ket lanyom,hianyzik a harom unokam.A jelenben elek,tanfolyamra jarok,dolgozom mint egy allat,mar evek ota,Mar telkem van,ha a lakas nem is az enyem,de hianyzik a csaladom.Mar evek ota!csok Erzsi mama.
20
Köszönöm!
19
Szia!Szerintem az ego nagyon fontos "dolog".Ha nem lenne,ha mesterségesen "lebutítanánk" akkor az elérendő céljainkat -amit mi szeretnénk,ami jó érzést ad-engednénk el.Engem fogalmazzunk úgy az egom vitt előre.Így lettem a mély szegénységben élő ,gyermekét egyedül nevelő nőből egy nagy cég felső vezetője aki biztos anyagi körülményeket teremtett a gyermekének.Én úgy gondolom,hogy a vágyainkat nem "tompitani" feladni kell,ha nem elérni.Jó nagy egoval neki indulni és bízni az erőnkben,hogy sikerül.És sikerül.Én a szomorkodó hölgynek azt ajánlom,hogy lépjen ki abból a kapcsolatból amelyik szomorúságot okoz.Könnyekre,hiányérzetre párkapcsolat esetén nem lehet boldog jövőt alaboldogVan aki együtt tud úgy élni egy másik emberrel "mint ha barátok lennének" van akinek hiányzik a másik közelsége ,érintése,vagy csak az hogy viszonozza a hiány érzést.Pl.felhívja ,vagy küld egy sms-t..."hiányzol,szeretlek" És ettől a "nagy egos" meg nyugszik,sőt boldog.Én azt vallom,hogy két egymást szerető ember adjon örömöt,figyelmet egymásnak.Ha a másiknak rossz valami pl.külföldi tárgyalásra megyek,akkor többször hivom,írok,ahogy a gyermekemnek.Mert úgy gondolom ,hogy a társunkat egészen addig kell keresni amig hirteken azt a tiszta és mély szeretetet nem kezdjük érezni amit a gyermekünk iránt érzünk.Hogy pl. nem tartjuk egoizmusnak ha a gyerek éjjel mellénk bújik mert fél.Nem tartjuk egoizmusnak ,ha a másiknak hiányzunk mert a szeretetünkre van szüksége.Vannak különböző "érzemi igényű" emberek.Ha ezek összetalálkoznak az néha jó,néha nem.Ismerek olyan párt akik jól elvannak egymás nélkül,legyőzték vagy nem is volt egos érzésük egymás iránt, minden kiszámitottan rendben működik,van háron gyerek ....és a férjnek egy szerető..aki azt mondja a férjnek hogy "hiányzol".Én nem akarom lejjebb adni a belső igényeim ,mert ez lelki fogyó kúra.Nekem szükségem van még 15 év után is a "lángoló" érzésre.Amiért én is teszek,de vissza felé is elvárom.Mert ez tesz boldoggá és ad erőt hiszen társnak választottuk egymást.
18
Karacs Szilvia
2018. 05. 31. 19:04
Érthető, logikus és igaz!Sok köszönet érte!!
17
Cseresnyés Pálné
2018. 05. 31. 09:55
Kedves Tündér Szív!Azt írod, hogy az isteni szeretet bennünk lakik. Ez érthető és logikus. De ha bennünk lakik, akkor nem vagyunk egyedül, az Isteni Gondviselés velünk van, és elrendezi bennünk, illetve betölti a hiányt,eltörli s hiány érzetet. Nem engedi, hogy szenvedjünk, ugyanolyan szeretettel kel rá gondolnunk, és a figyelmünk fókuszába helyeznünk, mintha ott lenne velünk, és mellettünk. A távolság nem fékezheti le szeretetet, azt a szeretetet, amit iránta érzünk. Ki kell nyitni szívünket, és befogadni az Isteni Szeretetet, ami arra az időre leköt, elfoglal bennünket, és a gondolatunk nem állandóan ő körülötte jár, és elfogadjuk, hogy Ő most máshol van elfoglalva, és mi ugyanolyan szeretettel várjuk haza, mint amikor elment. Az órára rápillantunk ugyan, de nem szenvedve, hanem gondolatban szeretettel átölelve , ami feltölt, és betölti az űrt, és még nagyobb elánnal várjuk haza, és hatalmas örömmel, amikor megérkezik.Van ennek egy rokon gondolata is az aggodalmaskodás.Az aggodalmaskodás a tanítás szerint már-már bűnnek számít.Ezt úgy tudom legyőzni, hogy ne a kezeimet tördelve, izgalommal várjam haza, hanem elfogadva a helyzetet könyörögve a Mindenhatóhoz: Istenem Te adtad őt nekem ingyen és bérmentve. Tudom, hogy vigyázni fogsz rá, és visszavezeted hozzám. Ha Neked más az akaratod, akkor véghez fogod vinni, akkor is, ha én aggodalmaskodom. Elfogadom akaratodat, bármi legyen is az. Továbbra is szeretettel várom haza, hogy mielőbb magamhoz ölelhessem. Így nem okoz bennem, és a szeretetemben kárt az aggodalom.
16
Köszönöm! Mindig mindent akkor kapunk, amikor itt van az ideje. Erre az írásra, már nagy szükségem volt. ????❤
15
Navratilné Mujzer Anna Márta
2018. 05. 31. 02:07
Kedves Tündérszív!Jókor jöttél, jókat hoztál és el is gondolkoztattál...kár, hogy az én esetem nem olyan, mint a történetbeli nőé, ő csak egy napot nem tölthetett a párjával, mégis majdnem maga alá esett... Akkor én mit tegyek, az én párom tegnap került a sírba, már jó pár éjt és nappalt töltöttem nélküle, egyedül, pedig ha két ember nagyon szerette egymást, hát mi még azt is felülmúltuk.. Szinte szóról szóra szólaltunk meg vagy többszázszor, szavak nélkül "tudtuk" egymást, mintha már ezer éve együtt lennénk, és a szeretet nemhogy múlt volna, de minden nappal csak nőtt bennünk. Minden nap csókkal keltünk és azzal is ébredtünk... Na azt képzeld el, ez a dolog mennyire tud hiányozni? És ez még csak a jéghegy csúcsa...Alig hiszem el, hogy elment, a szívemből árad a szeretet, de nincs aki fogadja...nézem a videót, hallom a hangját, nekem énekel, éppen szerelmet vall...alig bírom ki könnyek nélkül, azaz ki se bírom, sírok, mint egy gyerek. Vajon meddig tart ez a küzdelem, mert ez az, a sorsod okozta, beleszerettünk egymásba, nagyon, még jobban, azt hittük örökre szól, hát addig is, csak azt felejtettük el, hogy minden relativ, az idő is, és az örök akár csak holnapig tart... Ezért kell addig szeretni, amig együtt vagyunk, mert ki tudja meddig az addig, a Jelent élni ezerrel, szívből, igazán. De sajnos ennek is megvan a maga csapdája, mert ha ez sikerül, és a Sors közbelép oda-vissza, ez mindegy az ittmaradót majd szétveti a hiány, szó szerint így lesz, most már tudom. Nos, akkor szeressünk igazán, vagy ne?Hát persze, hogy IGEN, eddig jó, de ha baj lesz, hogyan másszunk ki a magunk ásta gödörből?Nos általános dolgokat én is tudok mondani, ezret, dolgozzunk, legyen hobbink, keressük mások társaságát ecetera...Csak arra vigyázzunk, nehogy a párunkra terelődjön a szó, mert akkor rossz társaság leszünk, süt belőlünk a szomorúság, hullára mégse dolgozhatjuk magunkat, csak hogy ne gondolkozzunk, és őszintén szólva a jó fenét érdekli most a hobbi... A GYÁSZT sajnos de MEG KELL ÉLNI! Ki kell sírni magunból az összes fájdalmat, állítólag a sírás vígasztal, és megóv a szívinfarktustól...orvos mondta,biztosan igaz. A végére csak annyit, hogy ebből a gödörből, bár vannak, lehetnek segítő kezek, de SAJÁT MAGUNKNAK KELL KIMÁSZNI, erőket összegyűjt, a megváltoztathatatlanba belenyugszik, arra gondol, hogy a párja már jó helyen van, hogy egyszer talán majd találkoznak, naponta imádkozik érte a Jó Istenhez, és magáért is, s talán az idő múlásával, amikor rájön, hogy a dolgoknak mennie kell tovább, "egyedül," is, - ami nem igaz, mert mindig vannak maradók is melletted - az élet nem áll meg, vannak, akiknek még esetleg szüksége van rád, talán akkor, lassan, de biztosan enyhül a szorítás a szíved körül, visszagondolsz a szép közös élményekre, talán még mosolyogni is tudsz a mókás részeken, valamivel jobban érzed már magad. Ki SOSEM fogod heverni, a szívedben mindig lesz egy kisszoba, amiben ő lakik életed végéig, csak talán nem nyitogatod állandóan az ajtót rajta, hogy benézz, elfogadod, hogy alszik, csendben kell lenned, hogy ne zavard az álmát...De benned van,ott is marad örökre, ennek talán még örülni is fogsz...Ez a SZERETET, ami szelíden átsegít mindenen, ha hagyod...Köszönöm Tündérszív, rálépek erre az útra, úgy látszik egy első lépés, a legnehezebb lépés ,lassan megvalósul a jóllét felé....
14
Illés Mária
2018. 05. 30. 21:30
Nagyon érdekes ez a megközelítési módja az "Egó"-nak.Nagyon résen kell lenni,hogy ne essünk a csapdájába!Köszönöm szépen!
13
Igen, köszönöm szépen, fontos a pozitív hozzáállás, hajlamosak vagyunk letérni a helyes útról !! ????????????????
12
Köszönöm neked kedves erdő tündér ezt az írást!! A lehető legjobb pillanatban olvastam!! Nem tudok elég hálás lenni érte! Köszönöm még egyszer!! :) ♥️
11
Köszönöm Erika !Fantasztikus amit irsz ....
10
Ruskáné Misák Erzsébet
2018. 05. 30. 19:58
Nagyon hasznos és igaz amit olvastam köszönöm hálás vagyok
9
Dr. Merl József
2018. 05. 30. 19:36
Mindez csikungosan tovább fejlesztve (energia szinten), megszületik a 2. szív. Ettől még valóságosabb a jelen. Olyan nőre vágyom, aki hasonlóan közel vagy közelebb van ehhez az állapothoz. Ekkor az EGO és a szív már együtt(gondolkodik). "Őrizzük a szív nyugalmát" (Borsos Á.). Tisztelettel: jocci U.i. (avagy a jin és jang relatíve egyensúlyban van) mindezért EGOsabb nővel nem tudok együtt lenni. J.
8
Csodálatos gondolatok nagyon szeretem az írásaidat pozitív segitségedet.Elkelne a segítség is számomra csak nem tudom merre van az arra☺Amikor azért pusztulsz bele a hiányba mert az életed értelmét 19 meseszép év után a jó isten magához szólitotta ...Nehéz az egon felül kerekedni......
7
Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra.Ahogy elkezdtem olvasni,rájöttem arra,hogy minden sora rólam szól.Rengeteget marcangoltam magamat egy olyan szerelemben,kapcsolatban,ahol én voltam a "szenvedő" fél.Mennyit sírtam,bánkódtam,magamat kérdezgetve,hogy vajon miért nem szeret,stb......Holott én nem szerettem magamat és csak birtokolni akartam.Most jöttem rá igazán,hogy nekem kell változni és csak akkor leszek igazán boldog.
6
Kitartás Carol! :) A jó hir az, hogy csak Tőled, - a hitedtől, belső erődtől - függ, hogy meddig marad ilyen mély...mert minden Belőled indul ki, és oda tér vissza válaszként, megnyilvánulásként a gondolataidra, érzéseidre.
5
A hiány ott kezdődik, hogy nem valódi szerelmet érzek a párom iránt, hanem birtoklom. Rengeteg hölggyel találkozom, akik ráadásul illúziókat kergetnek, mert olyan ember hiányzik nekik, akik valójában nincsenek is az életükben hús-vér valóságban. Ez már valódi önértékelési probléma, amit önismereti munkával szépen rendbe lehet rakni, de ez arról szól, hogy magamra figyelek, és nem a másikra vetítem a boldogtalanságomat. Abban maximálisan egyetértek, hogy fókuszpont áthelyezésre van szükség. A hiányt akkor érzed, mikor arra fókuszálsz, de ha arra figyelsz, hogy mid van, akkor teljesen meg tudod változtatni az életed. Egy önértékelésében rendben lévő ember elfogadó, élvezi az életét, és lelkes. Ha két ilyen ember él együtt, az maga a földi Mennyország. (ezt már tapasztalatból mondom)
4
...pfhuuu... erös és nagyon jó cikk, összefoglalva velösen, megmagyarázva az oly gyakori emberi "szenvedéseket", csodálatos, köszönöm ... <3
3
De, jó, hogy ezt leirtad Anikó, nekem még nagyon mély az a gödör....
2
Még egy gondolat az előző hozzászólásomhoz: az is nagyon fontos, hogy mi saját magunkra hogyan nézünk a "hiány pillanatában", meg úgy általában. Ha elhagyottnak, mellőzöttnek látjuk magunkat, szeretetlennek, akkor a szerelmünk (párunk) is ezt fogja tükrözni a viselkedésével. De ha képesek vagyunk a "hiány pillanatában" is JÓL lenni, mosolyogni (de úgy igazán, belülről), összhangban és harmóniában önmagunkkal, csodás pillanatokkal ajándékoz meg bennünket az Élet a szerelmünk tettein keresztül. Mostanában egyre több ilyet élek meg... hihetetlen jó érzés :)
1
Csak annyit tudok hozzászólni, hogy pontosan igy működik energetikai szinten... tapasztalatból mondom. Ahogyan gondolsz a másikra, azt fogja visszatükrözni a viselkedésével, tetteivel...nálam legalábbis igy működik. De nem elég erről olvasni, nem elég tudni...megélni kell, nap-mint-nap gyakorolni tudatosan, átalakitani a negativ érzést pozitivra (a hiányt a van-ra)... és ez nem könnyű. Gyakran éreztem úgy, hogy ez akkora erőfeszités, mint amikor egy gödörből kell kikapaszkodnom segitség nélkül. És még mostanában is néha-néha felbukkan ez az érzés... de a gödör már jóval kisebb :) csak lendület kell, hogy lazán kilépjek belőle....És az eredmény leirhatatlan... csodákkal teli, meglepetésszerű pillanatok, találkozások, együttlétek. Csak kitartás, türelem, tudatosság, jószándék, szeretet... na és hit, hogy képes vagyok rá :)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign