aug27

A szerelem nem egy érzés...

Címkék: szerelemszeretetboldogságegóelmeelvárásegység

A szeretet és szerelem ettől több. Jóval több

Érzésként gondolsz rájuk - az esetek zömében - de valójában itt másról van szó. Épp ezért olyan nehéz definíciót találni a szeretet és szerelem szavakra. Az elméd megfogalmaz kereteket, közelíti innen-onnan, köti hormonokhoz, testhez, érintéshez, szexualitáshoz, külső forrásokhoz: köti egy másik emberhez, de ez valójában meg se közelíti a valódiságot.

Keretezed, definiálod mindaddig, amíg egyszer - először át nem éled igaz valójában a szeretetet és szerelmet. Ha ez megtörténik, akkor fogod érteni ezt az írást, addig csak egy frázis lesz csupán a "szeretet" szó megkopott jelentésével.

Ha szeretnél közelebb jutni ehhez és így önmagadhoz is, akkor érdemes átlátnod, hogy miért nem csupán érzés a szeretet és szerelem...

Olvass tovább!

A szerelem nem egy érzés...

Gondolkodj energiában!
Ekkor fogod átérezni a szeretet és szerelem igaz valóját, érezni a frekvenciáját

A szeretet és szerelem - és velük együtt a boldogság is - energiájukban azonos frekvencián áradó és hullámzó energiát és így LÉTEZÉSI ÁLLAPOTOT jelentenek. Ez nem pillanatnyi állapot, nem egy érzés, de van benne érzés is. :) 

A szeretet és szerelem a létezésed egyik olyan síkja, amiben a lehető legközelebb éled a teremtővel és teremtéssel való kapcsolódást. Ez az az állapot, amikor az egység része vagy, ... mert ott, abban az állapotban minden EGY, és te része vagy a mindenség egységének, és végtelen szabadságának.

Hogyan lehet ez?

A mindenségből "születtél" testbe. A teremtés energiájának része vagy, a "lelked" az, aki ezt az energiát testbe, anyagba sűrítette.
Így nem egy test vagy, akinek van egy aurája (energiája), hanem egy energia vagy, akinek van teste. :) Ez a kulcs ahhoz, hogy átlásd, mi a szeretet, boldogság és szerelem valójában.

Te vagy a szeretet, te vagy a boldogság, te vagy a szerelem

Te vagy az az energia...

Csakhogy tisztán nem tudod élni ezt az eredendő önvalódat, a forrásodat, hiszen a tested léte már önmagában korlátokat, határokat keretez köréd. Nem tudsz végtelenül áradni, nem jutsz át falakon, nem tudsz egyszerre több helyen lenni a világban...
A test születik, öregszik és elpusztul. Ez pedig óriási korlát a végtelenül áradó szeretet-energia-lényeden. :)

Ahhoz, hogy túlélj, kell egy földi személyiség. Ez az egód.
Az egód segít át a földi léten úgy, hogy folyamatosan a biztonságodra törekszik, felhívja a figyelmedet a veszélyekre, valamint megszereztet veled mindent, amiről úgy hiszi, boldoggá tehet.

Az egód is ismeri azt, amikor Te boldog vagy szerelmes vagy. Azonban ezt mindig köti egy külső forráshoz. Úgy hiszi - tévesen - hogy a boldogságot is kívülről szerzed: egy társtól, egy tárgytól, egy élményből. Azt hiszi, hogy ha Te adsz érte valamit, akkor a boldogságot jobban megszolgálod és talán tovább marasztalhatod.

Ez azonban a földi személyiséged: az egód szeretete. Az adok-kapokról szól, arról, hogy elvársz, és hogy megfelelsz egy másik embernek. Arról szól, hogy úgy véled, hogy a másik ember elismerése és szeretete igazolja, hogy szerethető, jó ember vagy. 

Szerelmes az, aki a földi egójával él egy érzést:
ő azt azonosítja, hogy a kedvese váltott ki belőle egy boldogságot, és a kedvest, a boldogság zálogának tekinti. Emiatt kötődni, ragaszkodni kezd, és retteg attól, hogy egyszer elveszítheti. A kapcsolatot kontrollálni és keretezni akarja, hogy átlássa és mindig tudja, hányadán áll vele a párja. Fontos a bizalom, a hűség, és az elvárások, melyek ezek nyomán épülnek fel.
A szerelem párkapcsolatba rendeződik... és idővel fakulni kezd, hiszen az egós elme egy együttműködéssé alakítja, amiben a szerelem valósága egyre inkább háttérbe szorul. 

Az igazi valóság azonban teljesen más.
Amikor képes vagy ÉLNI a valódi énedet, és megfeledkezni arról, hogy viselkedj, és hogy mit szólnak majd mások, akkor vagy épp az eredendő éned energiáiban. Vagyis amikor ÖN-FELEDTEN jól érzed magad, akkor BOLDOGSÁG rezgésen vagy: SZERETETET-ben létezel, szerelemben vagy.

Aki ugyanis szerelemben él, az...
(Amikor energiában gondolkodsz, érteni és érezni tudod)

...az tudja, hogy a boldogság nem függ külső forrástól és így külsőségektől sem. Nem kell hozzá külső ok, egyszerűen te kellesz: a mindenség teremtőenergiáját képviselő TE!
A szeretet és boldogság benned van, azok a TE forrásod. Kitöltik teljes lényedet, és olyan energia-szintre emelnek, amiben az alacsonyabb frekvenciájú energiák "kisülnek".

Úgy is mondhatjuk, hogy Isten benned él! .. és ezt így értsd: azt az energiát kaptad és éled, amiből a mindenség keletkezett, amit feltétel nélküli szeretetetnek hívsz.

  1. A szeretetben és szerelemben nem vagy beteg. Gyógyulsz és gyógyítasz - hiszen a teremtő energiája ezt mind képviseli benned. 
  2. Amikor szeretetetben, szerelemben élsz, akkor minimális alvás is elég, és enni is alig eszel, mert ezek nélkül is elképesztő energiákkal és életerővel rendelkezel.
  3. Amikor ilyen szeretetben, szerelemben élsz, akkor a teremtőerőd is aktív és így, amit tiszta szándékkal vágysz, azt képes vagy teremteni, sikerre vinni, megsokszorozni.
  4. A teremtőenergiákhoz közel kerülve a tovább képességeid is megsokszorozódnak, és erősödnek az intuícióid,megérzéseid, a gondolat-olvasások, stb.
  5. Ebben a létállapotban feltétel nélkül szeretsz: nincs idő és nincs kor sem. Nem élsz jót és rosszat, nincs veszély és nincs biztonság külön: csak Te vagy, a szabadság és a létezés maga.

Hiheted, hogy ez csak pillanatokra tart és aztán újra visszaszállsz 2 lábbal a Földre... és a válaszunk erre egyszerre: igen és nem.

Valóban rövid idő, míg az egód sütkérezik ebben és rövid idő az, amíg nem akar érvényesülni: de mindenképp vissza fog kapcsolódni és igyekszik átvenni az irányítást azért, hogy a földön tartson. Az egó a felelős azért, hogy te hosszan túlélj, de az eredendő éned (lelked) az, ami a boldogságot és szerelmet élni tudja. 

Ha ügyes vagy, akkor ráébredsz erre, és élhetsz hosszan, folyton a szerelem energiában úgy, hogy azzal szinte felfényesíted az egódat. Innentől pedig tartósan éled a fenti 5 pontot, és ezt mind az egó harmónikusan támogatja majd.

Ha szerelemben élsz, nem kérdezed, hogy "kibe"... ugyanis itt már érzed, hogy ez a létállapot nem valakinek és valakiért szól, hanem ez te vagy. Épp ezért nincs iránya sem senki felé, illetve: mindenki felé, végtelen felé tudsz áradni. Ilyenkor így árad is az aurádból a szeretet.

Az emberek érzik, hogy az aurád szinte világít, gyógyít és így élvezik a közelséged. Tisztelnek, mélyen. Szeretnek, és eszükbe se jut ezt "kihasználni", hiszen azt nem lehet bántani és kihasználni, aki érdek és akarás nélkül képviseli a szeretetet. A szeretet feltétel nélkül árad: vagyis nem kell megismerned sem a másik embert, mert nem tőle függ az érzésed. Te szerelemben létezel, ő pedig egyszerűen besétál, majd kisétál az aurádból, és közben hattok egymásra: te szereted őt, ő pedig ezt érzi és viszonozza.

"Ez baromság, a szerelem igazoltan egy hormonális változás"....

Az egyik előadásunkon ezt adta tudtunkra valaki. Persze, mi is ismerjük a tudomány igazolásait, és nem is kételkedünk bennük, csak épp azok féligazságok. Van ugyanis "előzményük".

A fizikai testben valóban kémia és hormonszinten jelenik meg a szerelem, de minden fizikai változást megelőz az energetikai folyamat. Ne feledd: minden "csak" energia (fizika, 6. osztály), te is "csak" energia vagy, akinek teste van. Így az igazság az, hogy a fizikai test csak az energiatestedben fellépő változásokat követi le.

A hormonokat a szerelem energia-frekvenciái indítják útjukra.

Az pedig, hogy a tudomány szerint 3 évig tart a szerelmes eufória az emberekben átlagosan, az arra vezethető vissza, hogy ennyi idő alatt az egó teljesen átveszi a szerepet és így háttérbe szorul a valódi érzés az együttműködés "hasznára".

A szeretet és szerelem közötti különbség:

magyar nyelv megkülönbözteti a 2 szót, de sok nyelv elsilik e felett. Azért van ez, mert a 2 létállapot energetikai oldalról nézve (vagyis test nélkül) azonos. Azonban az elménk bevonja a testet (és jól van ez így), így a szerelembe bevonódik a nemiség is. 

A férfi és nő egymásra találása és egysége olyan biológiai és fizikai testi igényünk és programunk, ami nem hagyható ki. Ezért a szerelmet az elme azzal azonosítja, amikor a nemiség is bekerül a szeretettel való kapcsolódásba.
Nem kell hát egyedül élned a szerelmet, keress társat hozzá és tökéletes lesz! 

Azonban tény, hogy ha teképes vagy szerelemben létezve egységbe kerülnöd önmagaddal, akkor akit párodul választasz, az egy fantasztikus kapcsolatban és közös egységben lesz társad. 

A szerelem így örök. Nem keletkezik, nemúlik. Öröktől fogva benned van. Rajtad múlik csupán, hogy szerelemben élsz, vagy csak kapisgálod időnként azzal, hogy "szerelmes" vagy.

Ezt hirdeti az ikerláng - lélektárs - eszme, de csak akkor fogod tudni azt megtalálni és fizikai síkon élni., amikor már nem pusztán szerelmes vagy, hanem szerelemben élsz: szeretetben önmagaddal és feltétel nélküliségben, egységben az univerzummal. Ha ezt már érzed és éled, átlényegítetted, akkor az ikerláng valóban rádtalál...

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/onismereti-programok/parkapcsolati-kurzus

Korábbi hozzászólások

4
Ne aggódj Judit, vagyunk így egy páran. Én is még mindig szerelmes vagyok a férjembe 22 év után is, és ő is belém. Egy kicsit mindig marslakóknak érezzük magunkat.
3
Akkor ugye normális dolog hogy én még 26 évi házasság után is szerelmes vagyok a férjembe. Mert még akarkinek mondtam mind hülyének néztek????
2
Ó ez egy annyira bonyolult dolog.... szerintem kevesen vannak, akik igazi szerelmet partner nélkül képesek megélni. Az én tapasztalatom, hogy a "férfi" az, aki felgyújtja a tüzet, és folyamatosan táplálja, ez így működik... persze vannak átmenetek is. Hisz valamennyire el lehet vonatkoztatni az "adott személytől" , a személyiségétől, a körülményektől. És inkább az érzést megélni, a boldogságot magát élvezni. Az "egót" kikapcsolni... na az már egy olyan szint, amit nem tudok elképzelni a jelenlegi létemben. Ez olyan "fantazy" szint.
1
Somhegyi Tamás
2016. 08. 28. 11:35
"A szerelem nem egy érzés..."Azt hiszem, ott van a dilemma feloldása - a szeretet/szerelem érzés-e -, hogy az ember úgy van összerakva/teremtve, hogy az érzéseit fogadja el valóságként.Ha úgy érzed, hideg van, kabátot húzol a gyerekedre a hőmérő megkérdezése nélkül.Ha úgy érzed, kedves vagyok, akkor bizony neked - a te valóságodban - én kedves vagyok. ...Az már a tudatosságnak egy magasabb szintje, ha megkérdezed a hőmérőt is, és figyelembe is veszed az ő valóságát.A tudatosságodnak még magasabb szintje, ha belegondolsz abba, hogy milyen gesztusomat érezted kedvesnek, hogy azt én vajon minek szántam, stb.; És szerintem a tudatosságnak még magasabb szintje, amikor átéled azt az energiát, ami rajtad átfolyva, a többi szereplőig eljutva, bennük a szeretet érzését keltve, az egész Univerzumot működtetve, stb.; és ezt az átélést "szeretet/szerelem"-ként nevezed meg.Ekkor már más érzés van benned, nem a "szeretlek, mert ..." érzése, hanem a "de jó ebben az energiaállapotban való létezés!" érzése.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign