okt22

Hogyan lesz egy kapcsolat spirituális, valós lelki összefonódással?

Címkék: szeretetszerelemelfogadásegókarmikusspirituáliselvárások

Keresed az igazi szerelmet, egy olyan lelki társat, (vagy lélektársat), akivel olyan jól megértitek és szeretitek egymást, hogy minden közös pillanatot mennybélinek érzel. Szeretnéd érezni a kölcsönös törődést és elfogadást, kitalálni a párod gondolatait, messziről érezni az érzéseit, és szeretnél olyan egységet megélni vele, ami nem csak biztonságos, de őszintén nyílt és bensőséges is. Igaz?

Honnan tudod, hogy készen állsz-e egy ilyen kapcsolatra? Vajon a jelenlegi kapcsolatod ilyen? Vagy ilyenné tehető?

Olvass tovább, hogy lásd, mi kell ahhoz, hogy ilyenné váljon a szerelem az életedben és mi a kulcsa és jellemzője annak, hogy a kapcsolatod valóban elérjen egy spirituális élményt és boldog megéléseket?

Hogyan lesz egy kapcsolat spirituális, valós lelki összefonódással?

Az ellentétek vonzzák egymást? Vagy inkább a hasonló a hasonlót vonzza?

Az ellentétek vonzzák egymást, így legtöbbször a NŐ a FÉRFIT, a férfi, a nőt vonzza. Ebben azonban a különbségek vonzereje szinte ki is merül. 

Gondolj csak bele, mennyivel könnyebb jól érezni magad, kompromisszumot kötni, vagy közös élményeket szerezni olyan társsal, aki hasonlóan gondolkodik, hasonló a humora, hasonló a szeretni tudása, az értékrendje, a bioritmusa, az igényei... stb.

Amikor ilyen társ van melletted, akkor észrevétlen köttök megállapodásokat, észre sem veszed, hogy alkalmazkodsz, fel sem tűnik a kompromisszum, mert nincs is, hiszen olyannyira azonos a hullámhossz, a frekvencia, a rezgés köztetek, hogy teljesen egy irányba tudtok lépni, egységben léteztek.

Az univerzum energiáinak egyik törvénye, hogy a hasonló rezgés a hasonlót vonzza, hiszen az energia mindig arra áramlik, amerre kisebb az ellenállás a számára. Egy magasabb frekvenciára vagy azonos rezgésre sokkal szívesebben áramlik, mint egy olyan felé, ahol "küzdelem van".

Ezért hallod azt a leggyakrabban, hogy válj olyanná, amilyen társat vonzani szeretnél, és ezért mondjuk mi is olyan gyakran, hogy nem a nagy Ő-ről kell hosszadalmas elváráslistát írni, hanem inkább élned kell, felfedezned a boldogságot és egységet magadban is. Ha te egész vagy, elégedett, boldog és elfogadó, akkor a társad is hasonló lesz. Egyszerűen - az energiáiddal - ilyet fogsz vonzani - nem is egyetlen ilyet, hanem több ilyet is, és megkapod a választás lehetőségét...

Itt hadd tegyek egy pontosítást, egy kitérést :) Sokszor hallom azt, hogy "hagyd már azt a baromságot, hogy egyedül is legyek boldog! Hogyan legyek boldog egyedül? Otthon üljek, és ölelgessemagam?"

Ilyenkor mindig mosolyognom kell, mert olyan erős a félreértés, hogy szinte az már felér egy karikatúrával.
Ne
m "egyedül" kell boldogan élned, hanem önmagaddal is békében lenned, és önmagadban felfedezni a boldogságot és szeretetet.

Vagyis szeresd és fogadd el önmagad, lásd, hogy a szeretet benned van, hisz TE éled és nemásoktól kaptad. :)

Vagyis, amíg rá nem ébredsz, hogy milyen fontos szereped van az életedben, hogy Te kreálod a gondolataidat és érzéseidet és nem azok kreálnak Téged, addig mindig másoktól fogsz függeni - tévesen - és hiába is várod a boldog beteljesülést, az így sosem fog elérni. Nem rajtad kívül van ugyanis, hanem benned van a boldogság, a szeretet és a szerelem is.

Le kell tenned az egódat? 

Sokan hiszik és hirdetik azt, hogy akkor tudod élni a szerelmet és vele egy boldog kapcsolatot, ha az egódat elpusztítod.
Nem kell letenned az egódat, az ugyanis egyenlő volna a földi léted végével. Az egód a földi tudatosságod, az elméd része, a földi személyiséged. Nélküle elvesznél, ő tart életben, ő vigyáz rád, benne az életösztönöd. Az egó nem egy rossz dolog...

A gond ott van azonban, - és ezt kommunikálják végletesen az egó halálát hirdetők -  hogy gyakran az egód ural téged és nem te "használod" az egódat,. Ezért nem elpusztítani kell az egódat, hanem felismerni a működéseit, hogy úgy "használd", hogy hasznodra váljon.
Hisz semmit sem kaptál a teremtésben HASZONTALANUL. Ami benned van, annak oka, célja, értelme, haszna is van, csak fedezd fel magadban, csak éld, csak használd, csak örülj, hogy olyan vagy, amilyen!

Az egódat megérteni pedig annyit tesz, hogy:

  • vedd észre, hogy a gondolataidat te kreálod. Egyetlen gondolat se születne benned nélküled. Te kellessz ahhoz, hogy valami szöget üssün a buksidban és hogy abból újabb és újabb gondolat foganjon meg.

  • Vedd észre, hogy mikor és hogyan szolgálnak és mikor ártanak neked a saját elvárásaid. Az elvárásaidat a félelmeid szülik: az egód azon törekvése, hogy te biztonságos, átlátható, tervezhető úton haladhass. Az elvárásaid azok a kapaszkodók, amelyek kiszámíthatóvá teszik neked az utadat...

  • Vedd észre, hogy senkit sem tudsz birtokolni, és megszerezni sem.. és hogy csupán az egód alapprogramja a megszerzés, de nem a léted és boldogságod feltétele...

  • Vedd észre, hogy a szeretet ott van benned és nemástól kapod egy kapcsolatban sem. Amit mástól kapni tudsz: az a figyelem és gondoskodás. A figyelem pedig energia, nemás. Amikor szeretetet akarsz kapni, akkor valójában figyelmet, gondoskodást akarsz: energiát. A szeretet ugyanis benned van, és vagy éled, vagy nem... de semmiképp nemástól kapod, hogy élhesd azt.

  • és vedd észre, hogy minél jobban éled önmagad, minél inkább kapcsolódsz önmagadhoz, annál nyitottabb vagy, annál több szeretettel áradsz mások felé és annál elfogadóbb vagy egy kapcsolatban is... bármelyik kapcsolatodban is.

A spirituális kapcsolatok kulcsa az elfogadás...

  • Amikor nem küzdesz önmagaddal már - nem küzdesz az egód ellen sem, - nem küzdesz bűntudattal, önhibáztatással 
  • Amikor hiszed és tudod, hogy jár neked a boldogság, hogy szerethető vagy és bátran szerethetsz...
     
  • Amikor tudod már, hogy egy csoda vagy, úgy, ahogy vagy, mert mindaz, ami benned van, az úgy jó, úgy hasznos, úgy szolgál téged, ahogyan benned van...

  • Amikor már békét kötöttél önmagaddal és nem is titkolod magad előtt sem azokat a működéseidet, amik igenis léteznek benned...

Akkor elmondhatod, hogy megérkeztél önmagadba. Szereted és éled az önvalód rezgéseit. Gyengéd érzésekkel gondolsz magadra, örülsz, hogy az vagy, aki vagy és van elég figyelmed a saját vágyaidra is. Amikor elérkeztél ide, akkor már tudod, hogy az életedben minden téged szolgál, és történjen bármi, te tudni fogod, hogyan értelmezd azt úgy, hogy abból a lehető legjobbat hozhasd ki!

Amikor ilyenné válsz, akkor nem csak a világnak engeded meg, hogy az legyen, aminek "lennie kell", hanemegengeded az embereknek is magad körül, hogy olyanok legyenek, amilyenek akarnak. Elfogadod bennük is azt, amivel te magadban már békét kötöttél. Szereted bennük az esendőt, a hibázót, szereted azt, hogy mások, hogy különböznek és tudod, hogy ezzel csak színesebbé teszik a te életedet is.

Eztán nem lesz fontos, hogy meggyőzd őket, hogy neked igazad van. Nem fontos, hogy azt gondolják, amit te. Szinte mindegy, hogy miben hisznek, mit tartanak jónak, mert ők ők, te pedig te vagy. Az ő nézőpontjuk tágítja a tiédet is.

Egy ilyen békével, szeretettel, elfogadással és tudatossággal olyan kapcsolatot tudsz teremteni a szerelemben is, ahol ti ketten 2 egész-séges egészként hoztok létre egy 3. egészet, egy közös nagy egységet. 

Ti ketten olyan közös teret és energiát hoztok létre, ahol minden kerekebb, minden színesebb, és ahol mások is érzik, hogy fantasztikus egységbe kerültek és emelkednek veletek...

Két egész ember úgy tud együtt létezni, hogy abban nincs függés - érzelmileg - és nem egymástól várják, hogy kiegészítsék egymást.
2 egész ember nem egymást egészíti ki egésszé, hanem közösen alkotnak egységet, vagyis nem egymás részei, hanem a közös egység részei. Ez pedig azt jelenti, hogy azt osztják meg egymással, amit szeretnének és nem azt, amit muszáj, vagy amit a másik elvár. 

Ők ketten elfogadják és emelik egymást. Elismerik egymást - kritika és hibáztatás helyett - mert tudják, hogy minél egészebb a másik, minél inkább hisz magában, annál többet tud a kapcsolatba is tenni: színt, élményt, szenvedélyt... stb.

Két ilyen ember nem ragaszkodik a saját "igazához", épp ezért a vitáik is viccesek, hiszen ők kíváncsiak a másik nézőpontjára és nem akarják egymást meggyőzni arról, hogy az úgy jó, ahogyan ők gondolkodnak, hanem igénylik, hogy a másikuk nézpontja kitágítsa a saját világukat is. Örülnek a különbségeknek.

Két ilyen egész ember közösen is képes teremteni, hiszen kellőképpen hisznek magukban. Amit együtt terveznek, az szinte mindig sikerül, halad előre. Inspirálják egymást folyton újabb és újabb ötletekre, irányokba.

Két egész ember jól érzi egymás érzéseit és gondolatait, hiszen nagyon hasonlóak és nagyon sok szeretettel fordulnak egymás felé elvárások helyett. Ők valóban képesek távolról is érzékelni egymást.

Két ilyen ember között nem a játszmák és nem a kihívás, nem a hódítás és nem a verseny dominál, hanem a szeretet és nyíltság. Ők szeretnek őszintén nyitni, őszintén beszélni az érzéseikről is...

Nem attól lesz ilyen a kapcsolatod, hogy megtaláltad a Nagy Ő-t, hanem akkor találod meg az ilyen társat, ha már magadban megtaláltad mindezt a szeretetet és egységet. 

Sosem a kapcsolat fog boldoggá tenni téged, hanem te teszed boldoggá a kapcsolatot! Ne feledd, ez a kulcsa mindennek...

Szeretnél még jobban elmélyedni önmagadban? Találni olyan nézőpontokat, amik könnyebbé teszik a nehezebb helyzetek megélését is? Szeretnéd picit jobban szeretni és elfogadni önmagadat? Tarts velünk és néhány hozzád hasonló társaddal a legújabb programunkon, itt: Egó-kurzus

Korábbi hozzászólások

4
A pránanadi -1 est februárban hallgattam meg.Ott megtörtént a beavatásom.
3
Az lenne a kérdésem, hogy az az ember (férfi), aki azt állitja magáról, hogy boldog, kiegyensúlyozott, egységben és harmóniában van önmagával, "szabadon áramlik" kapcsolatból kacsolatba (akár egyszerre többe is), nem ragaszkodik - és nem is kötődik érzelmileg - senkihez és semmihez, csak úgy ki-be mászkál mások életében... valójában mennyire boldog és harmonikus? Az én életembe akkor lépett be, amikor tényleg boldognak és kiegyensúlyozottnak éreztem magam... és azóta hullámokban hol távolodik, szó nélkül kisétál, hol visszatér...És ez olyan mint egy ördögi kör... amikor érzem a távolodását, összezuhanok... amikor újra összeszedem magam, visszatér. Létezne, hogy Ő teljesen stabil, és csak én ingadozok?
2
Somhegyi Tamás
2016. 10. 23. 11:54
Úgy érzem, megint nem ellenkezem, hanem kiegészítem.A "gondolataidat te kreálod"-at kiegészítem Jónás Tamás szavaival :"... jött verse belém, s döntsem el én, hogy ő írta vagy én".MInden alkotó - művész és tudós egyaránt - így működik, ez már egy ideje ismert.Én viszont hozzáteszem, hogy Te is így működöl. Mindannyian így működünk.Az alkotó tevékenységünk azt jelenti, hogy "kapjuk" - Lennon úgy fogalmaz, hogy «it downed for me» - az ötleteket, és mi döntjük el, hogy felvállaljuk-e vagy sem. Természetesen ugyanígy működik a "gondolkodás"-nak nevezett aktivitásunk is. "Kapunk" egy gondolatot, és mi döntjük el, hogy fölvállaljuk-e vagy sem.Sőt, szerintem a vágyainkat is ugyanígy "kapjuk". Aztán vagy felvállaljuk, vagy nem.Természetesen ezeknek a gondolatoknak, alkotásoknak a szerzői joga minket illet, hiszen mi "hoztuk le a Földre" őket. Más szavakkal mi "csatornáztuk" őket.De teljes zavarban van az, aki a dicsőséget magának tulajdonítja. A dicsőség Az Alkotót illeti.
1
Németh Csaba
2016. 10. 23. 10:37
Amiröl írtok számomra a legfontosabb a világon. Igen szeretném önmagam újra megtalàlni a mostani valom mintha nem is én lennék. Nem szeretem sokszor magam. 45 éves vagyok de néha 500 nak érzem. Cukorbeteg voltam 27 évig s ezt soha nem fogadtam el igazán. Ķaptam új esélyt de én mindig őrlöm magam. Vidèken élek úgy hogy nem tudok veletek talâlkozni de kérlek ha tudtok beszéljünk. Megadom a számom 30 55 27 685. Sziasztok minden jót!! Csaba

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign