nov03

A nő legyen a megértő?

Címkék: szeretetegóelmeférfienergiákelfogadásbefogadásmegértő

Hogy lehet az, hogy az esetek zömében a nő a megértőbb? 

Időnként olyasmiket is megért és elfogad a nő, ami már sokak - többnyire kívülállók - szerint rég meghaladja a határokat. A nők többsége mégis hosszan kitart egy-egy helyzetben, és sokszor megadja a lehetőséget az újrakezdésre, a folytatásra, a javításra. 

Jól van ez így?

Igen, jól van, és mielőtt nagyon megijednél a nőket féltve, fontos, hogy tisztázzuk, itt nem olyasmik megértéséről van szó, amelyek emberi méltóságodat csorbítanák.
Nem kell elfogadnod és megértened, ha bántanak, ha megütnek, ha gyakran és ismétlődően megcsalnak, ha leértékelnek, ha rosszul bánnak veled.
Nem ezek azok a helyzetek, amelyeket érdemes másképp nézned, hanem azok a tettek, azok az érzések, melyek ugyan befolyásolják a kapcsolatodat, de nem ellened szólnak.

A férfit, az ő "működését" és önmagadat értsd meg, hogy TE is boldog lehess és közben a kapcsolatod is BOLDOG lehessen.

Olvass tovább, hogy lásd, hogy miért a nők "feladata" a legtöbb esetben, hogy megértőek legyenek!

A nő legyen a megértő?

Miért tud a nő megértőbb lenni?

A nő 2 okból is úgy lett "megalkotva", hogy a megértés és elfogadás (befogadás) számára könnyedebb.

Egyrészt a nő önmagában hordozza energetikailag is azt, hogy ő a befogadó minőség. Nézd csak meg, erre az energiaminőségre épültek fel fizikai testének szervei és funkciói is.

A nő befogad: az aurájával is körülöleli a környezetét, önmagába illeszt és a részévé tesz. A nő a hátország, a gondoskodás, a melegség, a gyámolítás. Így a nő az, aki sokkal könnyebben megért, önmagába fogad, elfogad és átlényegít bármit a környezetéből.

Ez nem a hiszékenységét jelenti. A befogadás és megértés sokkal inkább jelenti az együttérzési képességet, mint a buta hiszékenységet.
A nő képes olyan beleérzésre és együttérzésre, hogy könnyebben átértékeljen egy-egy kényesebb szituációt, mert ő könnyedén képes átlátni azt mások nézőpontjából.

A másik ok, ami miatt a nő sokkal megértőbb, mint általában a férfiak az az, hogy a nő a bonyolultabb energetikai felépítése miatt lényegesen szélesebb körű érzékelésre és érzelmekre képes a férfiak többségénél. A nő sokkal mélyebben és sokrétűbben érzékeli és értékeli a hozzá befutó "energiainformáiókat", ezért van az, hogy  több ízt, több színt, több mimikát azonosít, vagy hogy jobbak az intuíciói, megérzései, mint általában a férfiaknak. Ez persze a nőben a szenvedést is elmélyíti és a drámákat, de valamit, valamiért...

A bonyolultabb felépítésű rendszernek sokkal könnyebb megérteni egy egyszerűbbet, mint fordítva. Egy egyszerűbben "működő" férfi a legnagyobb erőfeszítései mellett sem lesz képes a nő bonyolult lényét megérteni. Vannak is erre remekbe szabott mondásai: "a női lélek kifürkészhetetlen"... "a nő a férfi veséjébe lát" stb. Igaz?

A férfiak nagyszerűsége épp az egyszerűségükben rejlik. Az ő feladatuk nem az elfogadás - elsősorban - hanem a felfedezés, az alkotás, a teremtés. Épp ezért, nekik arra van szükségük, hogy gyorsan és könnyedén átláhassanak egy-egy helyzetet és ugyanilyen gyorsan döntést hozhassanak. Nekik így nem "feladatuk" elmélyedni az érzékelésben, hiszen az épp azt akadályozná, hogy gyorsan áttekinthessék az előttük álló kihívásokat.

Szerencsére minden emberben van női és férfi energia és minőség is egyszerre, de a nőkben a női uralkodik, a férfiakban pedig a férfi energia dominál.

Miért jó az, hogy a nő a megértő és befogadó?

Lehet, hogy NŐ-ként most háborogsz, lázadsz és kikéred magadnak, hogy folyton te legyél a megértő. Lehet, hogy borsózik a hátad ettől, mert számodra ez egyenlő azzal, hogy folyton "leuralhat" a férfi, amit neked tűrnöd és megértened kell. 

Harcos, háborgó amazon vagy? Úgy gondolod, hogy "igenis kapja össze magát a férfi is, és legyen csak ő is megértő és gondoskodó végre, és te, a nő pedig hadd pihenhess egy kicsit ebben a nagy alkalmazkodásban".

Ha így gondolkodsz, akkor bizony sokáig fogsz fortyogni, és követelőzni, és sokat akkor sem fog változni a világod. A férfiak nem fogják azt tenni, amit követelsz, de nem azért, mert gonoszak, hanem azért, mert amint láttad, nincs elég képességük hozzá.
A férfi másra termett. A férfi másban jó, más célból "született" a Földre.

Bármilyen harcosan tiltakozol is, csupán azt éred el, hogy még kevésbé fognak téged a férfiak megérteni és "szolgálni". 

Az, hogy a NŐ a megértőbb, mert a nőt így "kódolták" eredetileg, ez valójában nem egy harc, nem egy hátrány, hanem ez egy ÓRIÁSI LEHETŐSÉG!

Azok a nők, akik arra vágynak, hogy több nőiességet éljenek meg magukban, jobban és boldogabban fedezhessék fel maguknak a NŐ-ént, azoknak itt kezdődik az önelfogadás útja. Ha ezt nem harcként, hanem egy fantasztikus lehetőségként fogod fel, akkor olyasmiket fogsz tudni áthidalni, megélni, megoldani lágy és finom eszközökkel, amikre most csak áhítozol.

Rengeteg haszna van annak, hogy Te vagy a megértő és befogadó NŐ:

  1. Aki képes megérteni, hogy mi mozgatja, mi motiválja a másik felet, az képes lesz HATNI is rá!

    Ha van gyereked, akkor ezt aligha kell magyaráznom. A gyerekednek sem azt mondod, hogy: "Édes, el kell költöznünk, mert itt magas a rezsi és nem győzzük fizetni..." Hanem ismerve a csemetédet és tudván, mi a fontos neki, az ő nyelvén beszélsz vele, és így elérheted, hogy ő is megértsen téged: "Kicsim, itt túl sokat kell fizetnünk, és anya túl sokat dolgozik azért a pénzért. Ha máshol lakunk majd, ugyanezekkel a bútorokkal és játékaiddal, akkor anyának is több ideje marad veled játszani."

    Vagyis sokkal-sokkal többet tudsz elérni annál a férfinél, akihez te magad is megértőbb vagy. 

  2. Nem azért jó, hogy megértő vagy, mert azzal a férfi dolgát megkönnyíted, hanem ezzel a saját életedet teszed jobbá. Azzal, hogy képes vagy beleérezni a párod helyzetébe, és a tetteit az ő szemszögéből lefuttatni magadban, nem csak nyílik a világod, de lényegesen kevesebb dolgon kell idegeskedned is.

    Például: Ha a párod nem írogat neked naphosszat, akkor - ha nem lennél megértő - hamar kiborulnál, mert gyorsan arra a hamis következtetésre jutnál, hogy ha nem ír, nem is szeret. Ha azonban ezt a férfit nem a te szükségleteid oldaláról figyeled, hanem az ő képességei, motivációja oldaláról közelíted, akkor gyorsan beláthatod, hogy a párodnak nem a csetelés a szeretet nyelve, és hogy ő tud szeretni a nélkül is, hogy folyton csacsogjon a cseten.
    Talán épp olyan ügyeket intéz e helyett, amik a közös jövőtökről szólnak... Ha ismered őt, az igényeit és képességeit, akkor nem fogsz kétségbe esni, amiatt, hogy nem lóg a cseten veled.

  3. Ha megértő vagy, akkor jóval kevesebb vitád van másokkal is. Persze, ehhez valódi megértés szükséges, és ne keverd ezt össze a magadra erőltetett elfojtott, lenyelt rossz érzésekkel. 

A megértés megkönnyíti az elfogadást az elme (az egó) számára:

Azt szoktuk mondani, hogy a szeretet szinte egyenlő azzal, hogy akit szeretsz, azt elfogadod. Elfogadod olyannak, amilyen, nem akarod megváltoztatni, nem akarsz feltételeket szabni, nem haragszol, nem sértődsz meg. Ez így - a feltételek nélküli - szeretet a szívedben létezik is. A lelked, a forrásod, a felső én, az eredendő én, önvalód energiája ez.

Azonban mivel a földi életedet többnyire az elméddel éled, az elme nem kihagyható a "játékből". Ő pedig jó sok korlátot hoz létre. Ez a dolga! :)
Az egós elme azonban szerencsére - bár főszereplő az életed színpadán - mégis könnyedén meggyőzhető, "programozható", ha akarod. Ennek kulcsa a megértés. Amit az elméddel meg tudsz érteni, azt később könnyedén el is tudod fogadni. Ez esetben az egós elméddel fogadod el azt. Ez pedig így jó és kerek. Így lesz harmónikus a létezésed, így jön létre a szív és ész egyensúlya benned.

A szíved ugyanis rég elfogadott mindent, ott nincs is kérdés, ott béke van. :)

Örülj hát, és lásd meg a lehetőséget abban, hogy nőként te vagy a megértő és használd a női mivoltodat abban, hogy boldogabb lehess!

Szeretettel segítünk téged abban, hogy még jobban megértsd önmagad és a párodat is. Sok-sok olyan momentum van, melyekben eredendően különböztek egymástól, és ha mindezt megértitek, akkor a kapcsolatotok is kisimul, csökkennek a felesleges elvárásaitok...

Várunk téged ezen a programon:Női és ferfi-szerepek-kurzus

Korábbi hozzászólások

1
Nagyjából 5 évvel ezelőtt még ittam volna ezeket a szavakat. Akkoriban kapcsolatfüggő voltam. Azóta végig csináltam egy több évig tartó önismereti pszichoterápiát, és már tudom, hogy olyan férfiért nem szabad küzdenünk, aki nem megértő. Mert az a párkapcsolat, ahol alá-fölé rendeltségi viszony van, az nem megfelelően működő kapcsolat (és ezekben általában a nő van alul, persze van fordított eset is). Az egyenlőség mindennél fontosabb egy kapcsolatban, és hiszem, hogy a férfiak is képesek a megértésre. Én nem írnám le őket ilyen egyszerűen, hogy "ők erre nem képesek, mert ők másra vannak teremtve". Szerintem mindenki képes az empátiára, a szeretetre, a megértésre és a befogadásra, ha törekszik rá. És ha nem megy rögtön elsőre, akkor is lehet gyakorolni. Ez egy tanulható képesség, fejleszthető, a pszichoterápiák részben pont erre valók. Tény, hogy a kisfiúkat sajnos arra nevelik gyerekkorukban, hogy ne legyenek "érzelgősek", mert az nem férfias, de ettől még a képesség ott van bennük, csak kiaknázatlan. Ez ellen lehet tenni, és szerencsére van olyan, aki tesz is. A káros gyerekkori mintáktól lehet szabadul. Lehet szabadulni az olyan börtönökből, mint "a nő dolga hogy gyengéd legyen, és megértő, a férfié pedig, hogy erős és férfias". Ez csak belénk nevelt automatizmus, ami gátolja a nőket is és a férfiakat is a kiteljesedésben, és gúzsba köt. A legtöbb férfi például elrejti ha sír, mert úgy érzi, hogy az szégyen. Pedig én nőként soha nem gondoltam egyetlen férfiról sem azt, hogy szégyen, hogy sír. Sőt! Él bennem egy ösztönös reakció arra, ha síró férfit látok: azonnal megfogom a kezét. (Vagy megölelem, ha hozzátartozóm). Szerintem fontos, hogy a férfiak tudják, hogy nem lesznek a szemünkben kevésbé férfiasak attól, hogy érzelmeket mutatnak ki: bánatot, örömöt, gyászt, szeretetet, megértést, empátiát. Ezek nem "férfiatlan" dolgok. Ezt a hiedelmet csak belenevelték. Ahogyan a lányokba azt, hogy ők pedig legyenek mindig megértők, kedvesek, aranyosak, akkor is ha a másik nem ad erre okot. Mindig legyünk tisztelettudók és empatikusok, akkor is, ha velünk nem azok. Sztereotípiák. Ha egy férfi kiáll magáért, akkor az férfias. Ha egy nő áll ki magért, az valamiért nem nőies. Pedig a női léthez is hozzátartozik, hogy időnként átlépik a határainkat mások. Mi ezt mégis hagyjuk, mert félünk, hogy máskülönben nem leszünk nőiesek. Pedig ahogyan a sírás nem vesz el a férfiak férfiasságból ugyanúgy az "énerő" sem vesz el a nők nőiességből. Csak belénk nevelték.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign