dec17

Amit kizártnak tartasz, az (is) bekövetkezik...

Címkék: szeretethazugságcsalódásuniverzumőszintelehetőség

Biztosan megfigyelted már, hogy azok a dolgok, amikre felkészülsz - vagyis amikről megengedhetőnek tartod, hogy létezzenek - azok nem fognak váratlanul érni? Ha ez egy rossz dologgal függ össze, akkor arra azt mondod: "jobb félni, mint megijedni".

Az élet sokak számára mégis csalódásokkal teli...

Hogyan kerüld el a csalódásokat?
Kik csalódnak a legtöbbet?
Kik élnek álomvilágban és hogyan értik (épp) ők félre a pozitív gondolkodást?

Onnan tudod, hogy érted ezt a cikket, hogy a végére megnyugszik a szíved. A cikk ugyanis a szívednek, a szívedről szól. Ha a cikk végére érve inkább háborogsz, akkor nem érted ezt az írást. Ekkor vagy olvasd újra, vagy egyszerűen próbáld ki, hogy működik-e, amit benne olvastál...

Olvass tovább!

Amit kizártnak tartasz, az (is) bekövetkezik...

Azok csalódnak, akik szentül hisznek valamiben... és azt úgy képzelik el, mint egyetlen elfogadható megoldást...

pl:
Azt vallják: "Az embereknek őszintéknek kell lenniük" vagyis ezt megkövetelik, és így szerintük aki hazudik, az elítélendő"
vagy pl azt, hogy: "a házasság szent fogadalom, aminek életünk végéig kell tartania" - vagyis kizárják azt a lehetőséget, hogy ne így legyen, és szerintük aki ezt a szövetséget megszegi, az elítélendő"

Aztán, ha a dolgok nem ezt az elvárt forgatókönyvet követik, akkor jön a csalódás.

Persze, hogy jön, hiszen az élet folyton bebizonyítja, hogy igenis vannak helyzetek, amikor ez mind bekövetkezik:

Van olyan, hogy a hazugság az egyetlen "túlélési" lehetőség, és hiába nem szeret hazudni az ember, mégis elköveti ezt néha.
Olyannyira nem tud hazudni az ember, hogy közben a teste tüneteket produkál. Ezt fel is fedezte a tudomány, és erre hazugságvizsgáló gépeket is kifejlesztettek.
A hazugság nehézsége ellenére mégis előfordul, hogy hazudik az ember. Nincs olyan, aki ne tenné, vagy ne tette volna. 

Van olyan is, hogy a házasság megfeneklik, és hiába tervezett a páros élethosszig egymással, mégis változott a helyzet.
A válási statisztikák nem is szépítik ezt a helyzetet. 

Ne hidd, hogy hazugságra vagy válásra biztatlak!
Légy őszinte, de számolj azzal, hogy az emberek időnként hazudnak az érdekeik (a túlélés, a boldogulás) miatt! Élvezd a házasságot, de tudd, hogy, ahogyan minden, ami születik, egyszer az "meg is hal" majd. Ha szerencsés vagy, akkor a házasságot csak a halál választja el, de kalkulád be azt, hogy létezhet olyan, hogy hamarabb akarjátok befejezni. Ha így lesz, nem ér véget az élet, csak egy korszak, és kezdődhet egy újabb...

Az élet millió és millió példával igazolja, hogy fenntartja magának a lehetőséget a változásra

Azok az emberek tudnak boldogabban élni, akik kiterjesztik a lehetőségek körét: akik elfogadják, hogy "bármi megtörténhet". Azok tudnak boldogulni, akik "engedik a világnak, hogy az olyan legyen, amilyen." Azok az emberek tudnak boldogulni, akik nem hazudják maguknak, hogy a világban csak egy féleképp történhetnek a dolgok.

Nézd csak meg!

Ha te azon KESEREGSZ, hogy hazudtak neked, akkor bizony nem fogadtad el azt, hogy a világban hazugság is létezik. Elutasítod a hazugságot, mint létező dolgot. Kizárod a világodból. Épp ezért, amikor valaki hazudik neked, teljes az összeomlásod. Ezek után, hogy magadnak önigazolásokat találj ki, fennen hirdetni is kezded, hogy a világ gonosz, és hogy az emberek hazugok. Vagyis, még mindig elutasítod az igazságot.

Az igazság az, hogy létezik a hazugság. Egyszerűen fogadd el! Keresd meg az okait, miért is hazudnak az emberek, és onnantól nem kell háborognod rajtuk, hanem egyszerűen fel kell csak készülnöd rájuk. Ezzel egy laza - de valóban laza - vállrándítással tudsz túljutni a hazugságokon, hiszen ha felkészülsz, lesz "B" terved is.

Ha azon keseregsz, hogy a párod kilépett a házasságodból és szinte áldozatként tekintesz magadra, mert ilyen galád dolgot a szent szövetségetek ellen nem lehet elkövetni, akkor ismét kizárod az igazságot a világodból. A csalódás és fájdalom nagyon erősen padlóra küld. Ha tisztában vagy azzal, hogy a kapcsolatok véget érhetnek idő előtt, akkor viszont tudod majd, hogy pusztán eljött egy vég, de ugyanez viszont egy új kezdet is valamiben.

Ha kizárod a világ történéseit a világból, kizárod a gyakori valóságot, akkor hazudsz magadnak. A részed nem lesz más, csak csalódás, fájdalom, megcsalatás. Boldogtalan leszel, megkeseredett, kritikus, haragudva a világra és sajnálva magad.

A boldog emberek világa épp attól tud boldog maradni, hogy bármit engednek létezni...(a rosszat is, de van rá "B" tervük, és csak előhúzzák azt)

Azok, akik vidámak, lelkesek, akik szinte krónikusan boldogok így élnek: nyitottak. A lehetőségek mezejében náluk jelen van a rossz lehetősége is. Épp ezért nem csalódnak, nem keserednek el, ha jön egy ilyen hír, egy ilyen történés.

A boldogtalanok persze rájuk sütik, hogy "álomvilágban" élnek - csak mert nem keseregnek a rossz dolgokon - de valójában épp ők nem élnek valótlan világban. Attól boldogok a boldogok, hogy tudnak létezni a változásban, hogy tudnak létezni az univerzum valóságában, abban, hogy "bármi megtörténhet". Attól boldogok, hogy széles a szívük mezeje abban, hogy sok-sok megoldásban kényelmesen tudjanak létezni. Ők azok, akiknek van is lehetőségük dönteni, túlélni, megtalálni a jót a rosszban. 

Hazudj egy boldog embernek, és azt fogod látni, hogy nem haragszik. Ugyanis sejtette, hogy egyszer ez is előfordulhat. Egyszerűen előhúzza a "B" tervet, mosolyog egyet és gyorsan talál egy megoldást. 
Aztán hazudj egy olyannak, aki kizárja a valóságot és figyeld, ahogy kitekeri a nyakad... 

Csalj meg egy boldog embert - ő is megsajdul picit - de előhúz egy "B" tervet és harag nélkül ajánl megoldást. Csalj meg egy olyat, aki nem engedi a valóságába a csalást, és összeroppan, de előtte téged is felnégyel...

Amikor éled a világ valóságát, akkor fel is tudsz készülni rá:

  1. Ha tudod, hogy eshet az eső, akkor viszel egy esernyőt. Ha nem hiszed el, hogy eshet, akkor bőrig fogsz ázni. Igaz?
  2. Ha babát várva tudod, hogy a szülés után 2 évig nem lesz alkalmad átaludni az éjszakákat, akkor nem kezdesz csalódottan hisztizni és a babára haragudni az 5. éjszaka után. Fáradt leszel, kimerült, de természetesnek fogod tartani a folyamatot. Igaz?
  3. Ha tudod, hogy a kamasz gyereked folyton kritizálni fog, akkor - bár rosszul esik - nem fog egy világ összeomlani benned, amikor megteszi. Tudod, hogy majd "kinövi", és szeretni fogod így is őt! Igaz?
  4. Ha a kislány tudja, hogy 13 évesen menstruálni fog, akkor nem ijed halálra, amikor először köszönt az életébe a vérzés. (Képzeld el, mekkora riadalom lenne, ha nem számított volna erre). Így viszont, hogy a nővé válás jelentését adod át neki, így még örülni is fog. Igaz? Nahát, micsoda nézőpontváltás!
  5. Ha tudod, hogy életed első szerelme többnyire véget is ér - akkor bár nagyon fáj - mégis bizakodva tekintesz a jövőbe és várod az új szerelmet...
  6. Ha tudod, hogy az élet egy sinus görbe, ahol vannak mélypontok és magaslatok, akkor nem esel tartósan kétségbe, amikor épp befordultál egy kisebb gödörbe. 

Igaz? Beengeded az életedbe a változást, a hibázást, a gyengeséget... stb. 

Nem azt jelenti ez, hogy vonzod is mindezt, hanem pusztán azt jelenti, hogy tisztában vagy azzal, hogy ez mind az életed velejárója. Tisztában vagy azzal, hogy az életben bármi megtörténhet. Ha pedig bármi megtörténhet, akkor kellőképpen nyitott is vagy arra, hogy lehetőségeket találhass.

Akkor vonzanád a rosszat, ha a figyelmed folyton a rosszon lesz. Ahol a figyelem ugyanis, ott az energia. Ha azt táplálod vele, amitől félsz, azzal csak növeled magadban azt. Nem kell, hogy aggódj azon, ki fog hazudni, megcsalni... stb. egyszerűen csak tudd, hogy ez mind létezik. De te élj, és éld meg önmagad! Törekedj a nyitottságra, a boldogságra és arra, hogy egységbe kerülhess az univerzummal!

Ha így élsz, nagyon ritkán érhet csalódás. Csalódás ugyanis azt éri, aki nincs felkészülve...

Ugye, tudod, hogy a valódi szeretetben nincs jó és rossz? Nincs benne feltétel, így sem a hazugság, sem az önzés, sem a csalás nem a szeretet ellen van. A szeretet épp ezt a végtelen széles mezőt jelenti, ahol bármi megtörténhet. Pusztán a biztonságodat veszélyeztetik ezek: mint csalás, önzés, hazugság... stb, A biztonság azonban az emberi törvényekben létezik csupán, azokat pedig ahányan vagyunk, annyian kreáljuk.

Ugye érted?

Ha háborogsz, akkor épp nem vagy egységben magaddal és így a világgal sem. Akkor hát olyasmi történik, amit te magadnak és a világnak sem engedsz meg. Csakhogy megtörténik, azaz létezik... Gondold hát át, hogy mi a könnyebb: elfogadni, felkészülni rá, vagy megtagadni, küzdeni... áltatni magad és csalódni tovább!

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Szeretet kurzus

Korábbi hozzászólások

2
Nagyon szeretnék eljutni erre a szintre,de egyenlőre elég ritkán sikerül. Olyankor haragszom magamra.Azt mondom magamban: a fenébe is hogy nem sikerül minden történéshez lazán hozzáállnom.
1
Egy szaván sem háborogtam :-) Inkább megerősitést nyújtott, nekem gyakran mondják, hogy rózsaszin álomvilágban élek! Lehet, nekem tetszik! :-)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign