dec26

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Címkék: szeretetférfihazudikelváráspárkapcsolatenergia

Sok olyan tévhit kering a férfiakról, amelyek elvárásokat vagy félelmeket ébresztenek a nőkben, akik így szinte természetesen csalódni fognak a férfiakban és az életben is. A párkapcsolatokat légvárakra és lánymesékre építeni pedig végzetes hiba lehet.

Jó, ha inkább a valóságot éljük és sem az egyik irányba - hogy királyfit vársz - sem a másik végletbe - hogy hagyod bántalmazni magad egy erőszakos férfi tetteit tűrve - nem kanyarodsz el.

Néhány ilyen tévhitet kiragadtam, és döntögetem, hogy láss más nézőpontokat is, és szélesedjen a lehetőségmeződ, amiben a férfit és vele a párkapcsolatokat megélheted.

Ha képes vagy befogadni a többi nézőpontot is, akkor jópár korlátod meglazulhat most és idővel nagyobb esélyed lehet meglátni a férfiban azt, aki ő valójában, és nem csak azt, amit keresel benne! Ez pedig fontos! Az újabb és újabb nézőpontok befogadás sokkal fontosabb, mint a fixnek hitt hitrendszereid...

Olvass tovább!

(A kép forrása: img2.goodfon.su)

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Gyerekkoruktól fogva arra nevelik a nőket (kislányokat), hogy jön a herceg fehér lovon és boldogsággal, gazdagsággal ajándékozza meg a lányt: felemeli a nyomorból, a tenyerén hordozza, és minden veszéllyel dacolva megküzd a lány kezéért, akinek mindezért kezdetben nincs más dolga, mint annyi, hogy szép legyen, szexi, vagy bájos és vonzó.

Később persze fordul a kocka, mert otthon azt látja - a mesék dacára - a kislány hogy anyuka megpusztul a házimunkában, szolgálja a férfit, rohangál a gyerekek után, és mindezek mellett próbálja megőrizni szépségét és báját.
Ez a 2 séma pedig összeadódik a nők fejében és nem csoda, hogy felnőtt korukra így várják a királyfit, hogy az a csodás és örökre szóló boldogságot adja nekik, és akit később egy életen át kényeztethessenek, kiszolgálhassanak - erőn felül is. 

Ha ebben nőttél fel, akkor egyszerűen egy átlagos családban nevelkedtél és csak megkaptad azt a sémát, amit itt Európában, ebben a kultúrkörben a lányok 85%-a.
Ez sem segíti a későbbi életedet, de az már főleg nem, ha azt hiszed, hogy mindennek így és pont így kell alakulnia (a túléléshez). Azonban azok a tévhitek és féligazságok, amik még ezt tovább színzik, már biztosan többet ártanak, mint használnak majd.

1. "Ha a kisfiú bánt (az oviban), akkor szeret!"

Aki ezt a baromságot kitalálta - és terjeszteni kezdte - az súlyos hibát vétett és nagyon nagyon nem gondolta át, milyen programot tesz kisfiúkba és kislányokba egyaránt. Nyilván békésen akarta oldani az óvodai konfliktust egykor...és ezért pillanatnyi időre jó megoldásnak tűnt ezzel vigasztalni a kislányt, és elérni, hogy bántalmazójára ne haraudjon, és a kisfiú is megúszhassa a tettét, de, ha te is ezt mondod a gyerekeidnek, akkor tudd, hogy épp azt a programot égeted beléjük, hogy a férfi akkor szeret, ha bántalmaz.

Ez pedig sokak életében hagy nagyon mély nyomot.

Tudod hány nő hiszi ezt felnőtt korában is? Tudod hány nő marad súlyosan bántalmazó kapcsolatban azért, mert szentül hiszi, hogy a férfi szereti akkor, amikor bántja? Tudod, hányan nemerik ezért megélni a szeretetet, mert az végül bántással jár majd?

Ha anya vagy, még nem késő!
Ha kislányod van, tudasd vele, hogy a bántás nem a szeretet jele, hanem egy esetlen kifejezése annak, hogy egy kisfiú nemeri megélni és kifejezni az érzéseit. Ne higgye, hogy ez a szeretet! Lehet e mögött szeretet, de akkor sem jó, ha így mutatja ki egy kisfiú. Nem kell hagyni. A kislány egyszerűen álljon tovább! 
Ha pedig anyuka vagy, és kisfiad van, akkor öleld sokat, hogy tudja, hogy úgy kell kimutatni a szeretetet, hogy ölelünk, hogy simogatunk, hogy elismerünk, hogy dicsérünk, hogy segítjük a lányokat!

2. "Ha a férfi szeret, akkor tűzön-vízen is átkel érted"

Jó, ha tudod, hogy ez szinte "beteges" is lehetne... Képzeld csak el: ha szakítasz egy férfival, mert egyszerűen nem akarod folytatni a kapcsolatot, akkor szeretnéd, hogy vissza-visszatérjen és győzködjön és könyörögjön és "nyomuljon"?

Sajnos azok a lányok, akik ezt így hiszik, és ezt elvárják a férfiaktól, azok rengeteget fognak csalódni. 

  1. Ha ezt hiszed, és ez meggyőződéseddé nőtte ki magát, akkor sok kapcsolatod fog arról szólni, hogy csak várakozol, és csak várakozol a férfire, és csak lesed, hogy mikor is hord majd a tenyerén. Sajnos mivel ez nem reális, így a legtöbb kapcsolatodban épp azt fogod tapasztalni, hogy nem ez történik. A férfi is ember és nem királyfi egy bozót előtt, aki meg akar harcolni a bozóttal és a sárkánnyal a toronyban lebzselő királylányért. (Illetve DE: ha te valódi királylány leszel, és tudsz is úgy viselkedni - szeretettel, nagyvonalúsággal - akkor lehet esélyed erre. Ha azonban csak elvárod ezt a próbatételt, akkor tudd, hogy csalódni fogsz.)
    Ha pedig csalódsz, kérlek, legalább odaáig ne juss el, hogy hibáztatni kezded, vagy számon kéred a férfit! Arról ugyanis nem a férfi tehet, hogy nem harcol meg érted a sárkánnyal - főleg, ha a sárkány te magad vagy. Erről csakis az tehet, amit hiszel, amit elvársz: csakis az a hibás nézet, hogy a férfi köteles mindent megtenni érted és megadni neked. Ne hidd ezt! Egyszerűen lásd meg a férfit a hitrendszereid mögött!
  2. Kérlek, addig se juss el, hogy azt hidd önmagadról, hogy nem vagy elég fontos, vagy nem vagy elég jó a férfinak, mert nem ezért nem kel át érted tűzön-vízen... hanem azért, mert nem dolga ez!

Fontos, hogy tudd, a férfi is ember! Éppolyan ember, mint te: a nő. Van sok félelme, van sok tapasztalása, van sok hibája, van sok vágya, van sok öröme... stb. Ne várj többet tőle, mint amit adni tud! 
Ha azonban kevés neked, amit adni tud, akkor vizsgáld meg, hogy mennyire szereted... mert, ha nem elég a szereteted, akkor nem kell vele maradnod! Nem kell olyan kapcsolatban élned, amiben rossz neked!

3. "A férfiakat hajtja a vadászösztöne"

A férfiakat valójában nem a vadászösztön hajtja, hanem a felfedezési ösztön. A férfi energia az az energia az univerzumban, ami megvilágítja az utat, ami felfedez, ami fényt ad a célnak és láttatja az utat. Ő az a hajtó- és teremtőerő, ami előrelendít, aminek mindig kell valami új, valami, ami fel tudja tüzelni.

Ha a férfiben ez aktívan él, akkor ő igazi felfedező. Azonban korántsem biztos, hogy ezt a kapcsolataiban akarja megélni. Ha a férfinak van egy olyan kapcsolata, ahol őt elfogadják, tisztelik és elismerik úgy, ahogy van, akkor nem a "csajozásban" akarja ezt a férfias energiát bizonyítani. Sok férfi éli ki ezt a teremtő- és felfedezőerőt a munkájában, a hobbijában vagy a sportban.

Ha teheted, akkor légy az a nő a férfi mellett, aki szereti, aki elfogadja és elismeri, és ha ő így feloldódik a te szeretetedben, akkor inkább ezen a többi területen fogja kiélni a férfias felfedezőerőt!

4. "A nőt csak egy férfi teheti igazi nővé"

Egy férfi nem tud nővé tenni, hisz egy férfi nem tudhatja, milyen dolog nőnek lenni! Ő csak azt tudhatja, milyen érzés férfinak lenni!

Ezért ez a mondás így ebben a formában hibás és nagyon sok téves elvárást szül a nőkben. Ezt könnyű bizonyítani is. Nézd csak meg, hogy ugyanaz a férfi, milyen reakciókat vált ki a körötte lévő nőkből! Ha a mondás igaz volna, akkor bizonyos férfiak mellett minden nő tökéletesen NŐ és BOLDOG lenne... azonban aligha ismerhetsz ilyen férfit. 

mondás úgy volna helyes, hogy ha egy férfi képes megélni önmagát, akkor a nő is könnyebben tudja önmagát megélni, és FORDÍTVA is igaz. A mellett a nő mellett, aki egységben és békében van önmagával, az sugárzik, és aki ilyen, az tisztelettel fordul a férfi felé is, amit a férfi udvariassággal és tisztelettel fog visszatükrözni. 

Szóval ne a férfitól várd, hogy megélhesd a NŐ-t magadban, mert ha a férfi nélkül nem tudod megélni, akkor egy férfi mellett sem fog sikerülni. Egyszerűen törekedj arra, hogy tudd, hogy ki vagy, hogy lásd az értékeidet, hogy szeresd önmagad, mert akkor sugározni fogod mindezt magadból. A férfi pedig így igazán büszke lesz rád és magára, hogy egy sugárzó nő közelében lehet. Így ő is megkapja a lehetőséget, hogy sugározhassa a férfit önmagából. 

5. "A férfiak hazudnak..."

Csak annyira hazudnak, mint a nők. :) Ez nem nem-függő. :) 

Fontos, hogy lásd, hogy ha sokan hazudnak neked, vagyis, ha folyton abba futsz bele, hogy neked valaki hazudik, akkor valójában nem a környezeted gonosz veled, hanem egyszerűen nem lehet neked elmondani az igazat. Ha ugyanis igazat mondanak neked a körötted élők, akkor vagy feleslegesen aggódsz majd, vagy kikelve magadból ítélkezel... 

Ez azt jelenti, hogy nagyon sok korlát között élsz és csak azt tudod elfogadni, amit te igaznak hiszel. Vagyis minden más igazság számodra már elviselhetetlen volna. Ezért, hogy téged kíméljenek az aggodalomtól, vagy magukat a haragodtól, az emberek elég gyakran fognak hazudni neked. Ezzel meghagynak téged a hamis kis valóságodban... ami azonban szűk kis mezsgye. Előbb-utóbb azonban minden ilyen lufi kidurran, és újra neked lesz rossz, mert újra azt fogod látni, hogy neked hazudnak az emberek.

Ha sok férfi hazudott neked, akkor hát itt az ideje annak, hogy elgondolkozz azon, vajon hogyan viselnéd az igazságot...(rosszul.) Itt a lehetőség az önismeretre és arra, hogy ezt a korlátodat átléphesd!

Én is ezekben a valóságokban éltem... én is hittem a királylányt megmentő királyfiban, aztán abban, hogy a gondos nő kiszolgálja a férfit és gyerekeit. Én is megéltem megcsalást, hazugságot... mindezeket, és ezek nyomán én is hihetném, hogy: "minden férfi egy galád, hazug nőcsábász"... de mégsem ezt hiszem. Ha ugyanis ezt hinném, ezt is igazolnám folyton és lépnék boldogtalanul egyik kapcsolatból a másikba.
Én végül úgy döntöttem, hogy: "minden férfi értékes, és ha netán nem ezt látnám, akkor egyszerűen csak nem ismertem meg még őket eléggé". Ez nem jelenti azt, hogy bárkivel szeretnék is kapcsolatban létezni, hanem azt jelenti, hogy tudom a férfiakat tisztelni - kit közelről, kit távolról - meglátva mindazt, ami bennük szerethető, értékes és szép.

Amióta így gondolkodom a férfiakról, azóta pedig szinte csak ilyenekkel találkozom, akik a tenyerükön hordoznak, segítőkészek, udvariasak, kedvesek... Vagyis épp olyanok, amilyennek tartom őket. (Ők ugyanis szeretnek megfelelni annak a képnek, hogy ők férfiasak, udvariasak, előzékenyek... stb.)

... és azt se feledd el, hogy a férfi a nőben a NŐ-t keresi és a NŐ-t szeretni. A nőben élő harcos férfit nem szereti a férfi, és azzal inkább harcolni fog, mint udvariasan a tenyerén hordozni.

Bátran lépj! Lépj előre, lépj tovább önmagadban is és köteleződj el a boldogság mellett, hogy olyan társak érkezzenek az életedbe akik mellett - mindegy mennyi időre - a boldogságot élheted, a legjobb én-edet!

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Szeretet kurzus

Korábbi hozzászólások

1
Komolyan azt gondolom, hogy szégyen a férfiakra nézve, hogy itt tartunk. Szégyen hogy az érzelmeink, lelki világunk, élethelyzeteink kifejezésére - az érzelmi intelligenciánk alacsonysága, vagy egyszerű motiválatlanság miatt? - képtelenek vagyunk önnön magunkat verbálisan menedzselni. Be kell látni manapság a közösségi oldalakon ezt is jobban csinálják a nők. Ezt a cikket is egy nőnek kellett megírnia. ....és milyen jól tette! KÖSZÖNÖM Erika!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign