ápr28

Szeret a maga módján

Címkék: szeretetszerelemelengedéselvárásszenvedéselfogadásfélelemszeretlek

"Szeret ő a maga módján!"

- jaj, de sokszor hallottam, és mindig dühített is, míg rá nem jöttem arra, hogy valójában így is van ez rendjén: mindenki csak a maga módján tud szeretni!

"Na jó, jó - visszhangzott a fejemben sokáig - de picit sem számít neki az, hogy én mire vágyom?" - hát, ez már valóban egy izgalmas kérdés, és az elvárásokról (is) szól. Lehet ám ezt "jól" csinálni, "jogosan elvárni", és lehet hisztizve-szenvedni... de vajon, hogyan könnyebb?

Mi az a nézőpont, ami segít túlélned a "szenvedést", azt a rossz érzést, hogy nem annyi és nem olyan szeretet kapsz, amilyet igényelnél?

Ugye, érzed Te is, ez fontos lesz.... olvass tovább!

Sőt, a cikk végén meg is hívlak valahová! 

Szeret a maga módján

Szóval, mi okozza a szenvedésedet akkor, amikor úgy érzed, nem úgy szeretnek, ahogyan Te szeretnéd?

Hadd mutassam a saját példámon keresztül, hiszen minden felismerés a saját "nyomorunk" útján ver gyökeret bennünk. Érteni fogod, látni, mert a párhuzam sok-sok kapcsolatban fellelhető ezzel:

14 évig voltam a volt férjem párja, és nagyon nagyon szerettem őt - ez egyébként ma sincs másképp. A tisztelet és egymás elfogadása, és egy példaértékű válás utáni együttműködés mutatja, hogy minden kezelhető ügyesen két értelmes és jószándékú ember között.

A kérdésedet szinte hallom: "Akkor miért is váltunk el?"

Sok-sok oka volt, és bár így 4 év távlatában világosan látom, ki mit "szúrt el", már nem csinálnánk vissza a házasságunkat! :) A sok-sok ok egyike volt az, hogy a férjem(ex) a 14 év alatt maximum 3-szor mondta, ki a szót, hogy: Szeretlek. Valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy mások előtt nem volt alkalma kiállni értem - ha épp szerintem szükséges lett volna sem. Sokszor gondoltam azt - és most arra a szóra különösképpen figyelj: "gondoltam" - hogy nem szeret. Azt mondtam, ő valójában csak a maga módján szeret, de az nekem kevés.

Addig addig szenvedtem ettől a kigondolástól, hogy el is hittem.
Innentől pedig nagyon könnyű volt önigazolásokat keresni arra, hogy "ott sem, és akkor sem voltam fontos neki". 

Pedig: DE! Nagyon is szeretett. Szeret ő ma is! Csak épp Ő = Ő!
Ő így tud szeretni, nem harsányan, nem kiabálja, nem ismétli kéretlenül naphosszat, de ebben a szótlanságába minden érzése belesűrűsödik. Nem lehet őt megváltoztatni!

Azt, amit én elvártam: hogy akkor és ott mondja ki, amikor szeretném, azt és akkor tegye, amikor én - és biztosan a neveltetésemből is fakadóan - megtenném,ő nem tudta teljesíteni. Ő más. Ő mást is akart.

Ha az ő szemszögéből nézem ezt, akkor így láthatom: "Bármit is teszek, kevés, folyton hibázom, a kedvesem nem érzi, hogy szeretem, mert megint nem azt tettem, amit szeretett volna. Képtelen vagyok boldoggá tenni, képtelen vagyok nem-hibázni. Egyszer el is fogom emiatt veszíteni, pedig szeretem... csak hát most hiába mondom, már magyarázkodásnak tűnhet" :( :(

Elmentünk egymás mellett mindaddig, míg a válás után rövid idővel rá nem ébredtünk arra, hogy mind csak a magunk módján tudunk szeretni, és ezt el kell fogadnunk, sőt, tisztelnünk kell egymásban. Egyik fél sem rossz, egyik sem hibás, egyik sem kevés, csak épp nem vagyunk egyformák.
Persze, oda is figyelhetünk egymás "igényeire", de ne váljék ez megfelelési kényszerré, mert azzal elveszünk a másik igényeiben, és előbb-utóbb el is fogyunk!

Érted már?

NE AGYALJ, NE GONDOLKODJ az érzéseidről, a kedvesedéről pedig végképp ne!
Mert nem TUDHATOD - csak ÉREZHETED - hogy mit érez irántad!
Ne akard megfejteni az elméddel, ne akard megmagyarázni, mert mindaddig míg ezt teszed, épp NEM VAGY AZ ÉRZÉSEIDBEN!

  • Szenvedsz attól, hogy nem kapsz elég szeretet a párodtól.... mert valójában a saját elvárásaid és elképzeléseid csapdájában vagy. Attól szenvedsz, hogy amit te kigondoltál - hogy hogyan is kellene egy kapcsolatnak működnie - nem úgy működik. 
  • Szenvedsz, mert nem mondja, hogy szeret - mondja, csak meg sem hallod. :(
  • Szenvedsz, mert nem ír vissza azonnal az üzenetedre, vagy nem hív fel épp, amikor Te várnád - mert talán épp dolga van.

A szenvedésed a saját elképzeléseid börtöne és csapdája!

Nagyon fontos, hogy mindenek előtt a szíveddel láss! A gondolataid csalfák, az elméd biztonságra törekszik és képes elhitetni veled, hogy akasztani való bolond vagy csak azért, mert szeretsz valakit, aki LÁTSZÓLAG nem viszonozza! :)

Képzeld! A házasságom után erre a felismerésre is eljutottam sok másik között, mögött, de a leginkább szem-nyitogató az volt, hogy újra és újra ugyanabba a csapdába estem. Már tudom, hogy én okozom a saját szenvedésemet...

Persze, nem arra biztatlak, hogy minden "rosszban" maradj benne! :) Semmiképp, de legyen a döntésed motivátora az, amit érzel, és nem az, amit gondolsz - amit kitalálsz! :) 

Légy boldog!

Várj, még ne menj el!

Ha úgy érzed, valahogy nem tudsz megbírkózni a szenvedéssel ... és folyton belerondít a fájdalom a SZERETET vagy szerelem érzésedbe, akkor van egy meghívásom a számodra!
Tarts velem, és egy fantasztikus segítővel egy különleges napra!

Megértheted, hogyan működsz valójában, és kapsz működő technikákat arra, hogy megéld a jelent, hogy ELENGEDD a szenvedést, a haragot, a félelmet, a ragaszkodást és megtanulhass ELFOGADNI szeretettel, szeretetben!

Kattints ide, és olvass nagyon figyelmesen! Ez FONTOS! Talán az életed fordulhat jobb, könnyebb útra vele... 

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

(Vedd komolyan, mi nagyon komolyan, és nagyon sok szeretettel csináljuk!)

Korábbi hozzászólások

6
Tóth Zoltán
2021. 02. 20. 08:03
Üdvözletem! Sajnos pont ettől szenvedek hogy szeretem a párom de ő nem tudja úgy kimutatni felém az érzelmeit felém. Pedig tudom hogy szeret engem csak ő maga módján, de ez engem zavar mert néha olyan mint ha nem szeretne és ilyenkor jönn a fejembe a gondolat lehet más tetszik neki ezért nem akarja felém ugy érzelmeit kimutatni és ez nekem rosszul esik. Szová tettem ezt a dolgot neki párszor érzelmei kimutása miatt és össze is vesztünk mert ő azt mondja ő neki jo ez igy mert szeret engem de engem ez zavar. Mert ez olyan számomra mikor néha kicsit jobban puszil vagy ölel de néha meg nem nekem kell kezdeményezni ez igy ugy jönn le nekem hogy néha begyujtja a lángot nálam neha meg kioltja a lángot mikor rideg a viselkedése. Nem tudom mi tévő legyek.
5
Helló, Mary Michael vagyok, azért jöttem, hogy ezt a jó hírt az egész világra terjesszem arról, hogyan visszakaptam a férjem szerelmét. Amikor múlt hónapban a szerelmem egy másik lányra hagyott, de amikor találkoztam egy baráttal, aki bemutatta Drigginovia-nak a nagy hírvivőt, azt mondtam DrIgbinovia kérdésére, hogy hogyan hagyott a férjem, és hogyan kell dolgozni egy nagyon nagy cég. Csak azt mondta nekem, hogy a megfelelő helyre jöttem, hogy a szívem vágyát minden mellékhatás nélkül elhozzam. Azt mondta nekem, mit tegyen Miután befejeződött Az elkövetkező két napban a szerelmem felhívott a telefonra, és sajnálom, hogy élni fogok, és a következő héten, miután a szerelmem felhívott, hogy bocsánatot kérjek, hívták egy interjúban a kívánt cégnél, és felügyelőként kellett dolgoznom. Annyira boldog vagyok és túlterhelt az a tény, hogy ezt az egész világnak meg kell mondanom arról, hogy Drigbin segít nekem, hogy megadja a szívemnek a vágyat. A Drigbinovia mindenféle varázslat és jó mágia szakembere. Ha bármilyen kérdése van, forduljon a Drigbinovia-hoz a következő e-mail címen: doctorigbinovia93@gmail.comKöszönöm később.
4
CSODÁLATOS:Wooow, Emily vagyok, szeretnék megosztani életem történetét a világgal, hogy hogyan szereztem a férjemet és a promóciót a wrok-ban, mindenekelőtt visszanyertem a boldogságomat, úgy értettem egy dr. Ogundele hirdetését az interneten arról, hogyan segít egy hölgy, hogy visszaszerezze a barátját, ezért kapcsolatba kell lépnem vele, hogy segítsen nekem visszaállítani a házasságomat, a férjem 5 év házasságért hagyott engem, mert családja és barátai nem szeretnek engem, és megkérik tőle, hogy szerezzen újabb hölgyet, de amikor kapcsolatba léptem Dr. Ogundelével segítségért, elmondta, hogy lazítson, hogy segíteni fog nekem, Dr. Ogundele visszaküldte a férjemet, aki öt éven belül mindössze 48 órán belül elhagyott. Ez egy hatalmas varázslat, amit még soha nem láttam ilyesmiben. az én életem, és azt mondta nekem, hogy az én irodámban kerülek előadásra a varázslat leadása után, amiért a múlt hónapban a CFO-val kaptam promóciót. elmondtam neki, hogy tájékoztatni fogja a világot a jó munkájáról, ha segítségre és 100% -os megoldásra van szüksége, akkor a következő címen érheti el: E-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com, WhatsApp Chat és Viber Chat: +27638836445.
3
Gombár Margit
2017. 12. 25. 19:05
Köszönöm, lehet közhelyként hangzik , de sokat segítettek az irásaid.
2
Kedves Erdőtündér. Sokszor érzem, hogy így helyes gondolni, érezni, de aztán még előjön néha a régi gondolkodásmód is. Ez így normális? Egyszer majd vègleg eltűnik?
1
Èrdekelne ez a tèma köszönöm

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign