xxx
Egy blog a szeretetről,
  szerelemről, energiákról,
    a lélekről és az ébredésről...
Jan08

A nő szeretője...

Címkék: szeretetszeretőszerelempárkapcsolathazugságférfiférjfeleség

A korábbi: "A férfi szeretője..." című cikk nyomán a nővel folytatom.

Hogyan éli meg a nő azt, amikor kapcsolata mellett beleszeret egy másik férfiba? Vajon miért megy bele egy párhuzamos kapcsolatba és milyen gondolatok, érzelmek uralják tetteit?

Olvass tovább!

A nő szeretője...

Hogyan és miért nyílik ki a nő a meglévő kapcsolata mellett arra, hogy szeretője legyen?

Ha olvastad az előző cikket, "A férfi szeretője" címmel, akkor már tudod, hogy a nőnek nagyon fontos a figyelem a kapcsolatban. A nő arra termett - és ezt szó szerint is értelmezheted, - hogy körülöleljen, gondoskodjon, szeressen, hogy biztos pont lehessen, egy igazi biztonságos hátország a maga nyugalmával, szeretetével, bízni, hinni tudásával. A nőt arra is szocializálja a társadalom, hogy a nő a férfi és gyerekei életét a minden napokban kézben tartva, gondoskodással vegye őket körbe. A nő befogad, elfogad, szolgál, várakozik.

Ezért cserébe pedig azt várja, hogy igyekezetét elismerjék, szeressék, figyelemmel és érdeklődéssel vegyék körül. Jegyezzék meg, hogy "szolgálata" jó és hasznos, igyekezetére szükség van, sőt fejezzék ki, hogy igyekezete nélkül a család nem is tudna család lenni. A nő az az erő, ami képes összetartani "nagy elemeket" - családot, barátokat, otthont, stb. A nőnek nagyon fontos a visszajelzés és ezt éli meg érzelmileg biztos háttérként.

Amikor a nő gondoskodása a férje /párja számára természetessé válik, és a férfi - dolga szerint! - belekényelmesedik a sok jóságba, amit a nő teremt köréje, akkor a férfi egyre inkább megfeledkezik arról, hogy ez a kényelem bizony nem kevés erőfeszítés a nőnek. Ahogyan telik-múlik az idő, a férfi egyre kevésbé adja nője tudtára, hogy értékeli őt és sok-sok ténykedését. Egyszerűen elvész az elismerés a hétköznapok rutinjában.

Amikor a nő arra eszmél, hogy az élete nem más, mint robotmunka a gyerekek és "ura"körül, és minden valahogyan az ő hátára, az ő nyakába szakad, egyre inkább vágyni kezd arra a figyelemre, ahol újra NŐ lehet. Ahol elismerik szépségét, ahol érdeklődnek hogyléte és jókedve felől, ahol díjazzák, hogy jól főz, hogy csinos, hogy ügyes, hogy talpraesett, hogy van humora, van esze... stb. A nőnek ez a figyelem (ez az energia) minden egyes nap KELL. A nőnek minden egyes nap tudnia kell, hogy ő hasznos, hogy őt szeretik.

Azonban a nőt úgyis szocializálták, hogy "szolgálatkészsége" és "áldozatossága" kitartó legyen. Amikor egy nő elköteleződik a szerelme, férje mellett, akkor azt nagyon komolyan, hosszú távra tervezi. Hiszen benne, a leendő gyermekei iránti felelősség is kódolva lett.

A nő először menti a menthetőt...

Így az a nő, aki a férje mellett a napi robotban elveszni látszik, még nagyon-nagyon sokáig kitart a férje mellett és várakozik arra, hogy férje talán "veszi a lapot", és újra tenni szándékozik kettőjükért, a kapcsolatért. Sok-sok idő, hónapok, évek telnek el úgy, hogy az elismerés és figyelem hiányában a nő marad továbbra is gondoskodó házasszony, anya, érdeklődő feleség, csinos nő... de közben egyre erőtlenebb, egyre csüggedtebb, egyre fáradtabb NŐ. Akár egy csodásan nyíló virág, amit leszakítottak, vázába tettek és elfelejtettek öntözni.

A feleségek zöme még ilyenkor sem kifelé kacsint először, hanem önismereti cikkeket, könyveket tanulmányoz, a barátnőihez fordul, vagy tanfolyamokra jár, hogy visszanyerje az erejét, és megérthesse, hogyan csempészhetné vissza párjába is a régi szenvedélyt és szerelmet.

Van, aki itt sikerrel jár... de lássuk be, ez keveseknek adatik meg, ugyanis a férfiak  / férjek a nő panaszszavára legtöbbször legyintéssel válaszolnak, vagy inkább "elmenekülnek" a kényelmes foteljükbe.. megijednek ugyanis. Ők is megérthetőek... mert ilyenkor többnyire nem értik, mit is vár tőlük a feleségük. Ők csak azt érzékelik, hogy az "asszony elégedetlen és mindenbe beleköt", vagyis azt érzékelik, hogy "nekik minden igyekezetük kevéssé válik."

Az a feleség, aki így férjében csalódva egyre kevésbé tud felnézni párjára, lassan szexuálisan is teljesen elhidegül férjétől. A figyelem-energiára azonban szüksége van, és ha férje "vak akar maradni ebben, mert megijedt", akkor a nő észre fogja venni, ha megtetszik másnak. 

Innentől pedig már csak egy törvényszerű lépés, hogy a nő nyitottá váljon más férfiak érdeklődésére...

A szerető - lehet szinte bárki - jókor kopogtat. A nőt elképesztő gyorsasággal keríti hatalmába a szerelem és a sok elfojtott szenvedély egy másik férfi ágyában tör utat belőle. Hetekig - akár hónapokig is tud ebben szárnyalni a nő úgy, hogy közben a bűntudattal benne megjelenik az a gondolat is, hogy: "neki ez jár. Jár neki a szerelem, a figyelem, az érintés, a szenvedély, a vágy!"

Nehéz otthon titkolózni, és persze, beindul a hazudozás - egy ideig, - amíg a nőben meg nem erősödik a biztos felismerés, hogy "igen, szerelmes vagyok!"

Itt azonban a NŐ esetében fontos számba venni a szeretőül választott férfi körülményeit. Amíg ez a férfi szeretőjét illetően nem volt lényeges szempont, a NŐ szeretőjénél ez sokat számít abban, hogy a nő milyen gyorsan és milyen mélységig bonyolódik bele a tartós szerelmi viszonyba! Ez ugyanis az esetek 95%-ában szerelem.

Ha a NŐ szeretője nős férfi...

Ha a nő szeretője szintén házas, akkor sorsuk hasonlósága gyors megértésre juttatja őket. Türelmesen állnak egymás hátterében egy titkos szövetségben, ahol mind a ketten megélhetik a boldog órákban saját szabadságukat. A szenvedély a szexben, a megértés a sok beszélgetésben hosszú időn át biztos pontot jelent mind a kettejüknek.

Kevés a játszma, hiszen azonos cipőben járva pontosan megértik azt, amikor a másik családi rendezvényen, nyaraláson vesz részt, vagy azt, hogy egy másik nőt /férfit "kerülgetnek" otthon. Közös és kölcsönös a bizalom és egyformán védik egymást is a "lebukás veszélyétől".

Egy szövetség alakul ki köztük, melyet a szerelmen túl sorsuk hasonlósága is táplál. Nem biztos, hogy a szerelem épp így csapott volna fel köztük, az se biztos,hogy észrevették volna egymást, ha nem épp kitörni akarnak a béklyóikból. Lehet hát, hogy nem is a valódi szerelem olyan erős köztük, de tény, hogy szövetségük több ponton fogott talajt. Fontos még - nagyon fontos - hogy kapcsolatuk sokszor szól arról, hogy egymás vállán sírhassák el házasságuk sírámait. Egymásnak panaszkodják ki otthoni zűrjeiket, így a kapcsolatuk kb 25%-ban mindenképp egy meglévő hivatalos kapcsolat romjain alapszik. Ez pedig nem biztos, hogy jó...

Telik az idő, és ha kapcsolatuk tartósan szoros és szenvedélyes marad, akkor szóba kerül a közös élet. A legtöbbször a nő itt várakozó állásba helyezkedik, és átadja a szeretőnek a "kezdési" jogot. A nő a szeretőjétől várja, hogy az otthon bejelentse a hírt, hogy vele tervez közös életet. A nő azért gondolkodik így, mert gyermekeivel együtt csak biztosra mehet. A "bizonytalan jövőért" nem teszi meg még az első lépéseket.
A szerető azonban nincs könnyebb helyzetben, mert hiszen a férfi többnyire a gyermekei nélkül kell, hogy kilépjen a megromlott házasságból, ami neki nagy veszteség, így a férfi - akinek a döntés a vállát nyomja - húzni-halogatni kezdi a dolgot.

Az a huza-vona pedig, hogy "váljunk, ne váljunk, ki váljon, ki kezdje, vagy miért nem költözünk már össze", szépen lassan felőrölheti ezt a meghittnek hitt kapcsolatot. Ez a szerelem próbája. Ha tényleg van szerelem és nem csak egy titkos szövetség a házasságból való menekülésre, akkor előbb-utóbb döntés születik.

Fontos tudni azonban, hogy alapvetően 3 féle NŐ van e tekintetben:

  • Van nő, aki vár és vár és vár a szerető döntésére mindaddig, amíg szinte áldozattá, megtörtté nem válik ebben a kapcsolatban is....Ő idővel belekeseredik abba a kiszolgáltatottságba, amihez önmaga adta "beleegyezését". Talán az is megfogalmazódik benne, hogy minden férfiban csalódott, és sanyarú sorsáért és a sok várakozásért a férfiakat kezdi hibáztatni. Ez a szerep olyan áldozati szerep, amiből nem lehet "győzni". Fel kell állni és indulni az önismeret útján,vállalni a szerepet, a felelősséget azért, hogy saját élete jobb lehessen.

  • Van nő, aki egy ideig vár, de aztán felméri, hogy szeretője épp olyan lett, (nem dönt), mint a férje, így ő maga dönt saját sorsáról. Náluk viszont előfordul, hogy bár előbb elválik, majd a szeretőtől is búcsút int, és rövidesen választ egy olyan párt, aki mellett végre ki tud teljesedni és ügyesen ráncba szedi az életét. :)

  • ...és van nő, aki dönt és válik, és már független nőként éli életét. Egy ideig vár a szerető döntésére, de nem függ tőle. Remélhetőleg egyszer csak csatlakozik a férfi is hozzá.

Ha a nő szeretője független férfi...

Ha a nő olyan férfit választ szeretőjéül, aki független, akkor az események sok fordulaton mennek át. 

A szenvedély gyorsan lobban és ég a vágy... de a férfi függetlensége mind a 2 félben viharokat okozhat:

  • A független férfit egyre inkább zaklatni fogja a tudat, hogy szerelme egy másik férfi (a férj) oldalán hatja álomra a fejét minden este. A férfi elveszti bizalmát, egyre féltékenyebbé válhat, egyre követelőzőbbé a nő iránt. A nőben pedig ettől egyre nagyobb feszültség támad.

  • Az is lehet, hogy a férfi függetlenségét látva a nő lesz egyre féltékenyebb, mert saját házasságát börtönnek tartva minden nap azon retteg, vajon jóképű szeretője kivel tölti a szabad pillanatait. 

A féltékenység, bármelyik oldalon csapjon is fel, óriási energiákat mozgat meg a párban. A nő házastársa és annak figyelmetlensége ezúttal teljesen eltörpül a szeretői kapcsolat viharai mögött.

A nők többsége itt is 3 úton indul tovább: egyikük vár és szenved, de nem hoz döntéseket. Teljesen belesüpped az áldozat szerepbe. A másik típus viszont gyorsan eszmél és dönt.Lehet, hogy döntése a szeretőhöz repíti, de lehet, hogy nem... csak egy önálló új életkezdésbe!

Amikor a nőnek tartósan szeretője lesz, a nők zöme dönteni fog..

A nők azért döntenek ilyenkor gyorsabban, mert mielőtt a szeretőt és szeretői viszonyt vállalni kezdték, már szinte mindent elkövettek a házasságuk életbe tartásáért. Szinte érzelmileg zárták közben a házasságot és már csak technikai kérdés, hogy fizikailag hogyan zárják majd. A házasság számukra a szerető belépésével egy kötelességből vállalt szövetség marad a gyerekek érdekében.

A gyerekekkel többnyire a nő foglalkozik. Így letisztul a nőben, hogy ő felel a gyerekek szeme előtt zajló eseményekért. A nő ráébred, hogy nem okos dolog a gyerekeknek azt a mintát átadni, hogy a házasság egy érintés- és szeretet nélküli tűzfészek, ahol anya hiányt szenved, apa pedig szintén feszült. Így a nő előbb-utóbb vállalva önmagát és felelősséget érezve a gyerekekért, kilép a rossznak ítélt házasságából.

A válások 60%-át NŐK kezdeményezik és ma már csak 40%-ot a férfiak. Az arány egyre inkább a nők felé tolódik. Így a statisztika is azt mutatja, hogy a nők bátrabban merik vállalni az életüket, az érzéseiket.

Szeretném nagyon nagyon egyértelműen jelezni, hogy a férfiak nem azért döntenek ebben a kérdésben nehezebben, mert gyengék vagy gerinctelenek volnának. A férfiakat nagyon tisztelem, és épp azért írtam az előző cikket: "A férfi szeretője" címmel, hogy könnyebb legyen érteni mindezt a férfi oldaláról is. A férfi tetteinek is oka van, és azok is érthetőek. 

Hogy mi ebből a tanulság?

Nincs olyan tanúlság, hogy "jobb lett volna bele se menni a szeretői kapcsolatba" - hisz az sok-sok örömöt és erőt adott mind a kettejüknek. Ezek fontos élmények, jó megélések voltak nekik. Adtak nekik sok-sok energiát és tapasztalást. Szeretni pedig Isten előtt sem bűn....

Nincs olyan tanulság, hogy a felelősség miatt tilos szerelembe esni mással, nincs olyan sem, hogy vissza kellene fojtania önmagát. 

Talán olyan tanulság létezik csupán, hogy lássuk meg időben, hogy mitől más a nő, mint a férfi! Ne játszmázzatok azon, ki figyel jobban, és hagyjátok el a legtöbb elvárásotokat! Építsétek a kapcsolatot szeretettel, tisztelve egymást, odafigyelve mind a kettőtöre! A szerelmet éltessétek és ne a párkapcsolati szabályokat!

Ugyanakkor nagy tanulság az is, hogy a döntés a BOLDOGSÁGÉRT nem az, hogy a férj-e vagy szerető-e az igazi, hanem a helyes út több döntést jelent egymás után.
Először egy olyan döntést hozz meg, hogy a férjjel érdemes-e tovább menni? Ha nem... akkor jön egy újabb kérdés: a szeretővel igen-e vagy sem. A 2 lépés, az 2 lépés, és nem érdemes egyben letudni. Nem érdemes rögvest egyik kapcsolatból a másikba huppanni, mert ekkor az előző terheit egyszerűen továbbadod az új kapcsolatra is.

Ha a "nagy szerelem" a szeretővel tényleg a rossz házasságok miatti vigaszon és panaszokon nyugszik, akkor a kieső házassággal, kiesik a panasz is, és hirtelen összeroppan a nagy összhang a szeretők között is. Ez az oka annak, hogy sok szeretői kapcsolat röviddel a házasságok bontása után szintén válásba torkollik.

Létezhet persze, hogy a szerető tényleg a nagyon nagy Ő, és hogy az összhang valóban az egységet jelenti köztük. Ezt azonban az idő úgyis igazolni fogja. :)

Ne feledd! A szerelem tudja működtetni a kapcsolatot... de a kapcsolat önmagában nem tudja fenntartani a szerelmet. 

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Szerelmi 3szögek műhely...

Szólj hozzá a témához Te is!

A csillaggal megadott mezők kitöltése kötelező, de az e-mail címed nem fog megjelenni a honlapon.

1
Lénártné Peremiczki Erzsébet
2017. 01. 10. 12:50 | válaszolj erre
Nem könnyű.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« Aug 2017. Szeptember Okt »
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015, Némethi Erika készítette az mrc webdesign