máj03

A szeretet legnagyobb gátja a félelem

Címkék: félelemszeretetféltékenységönbizalomhiányelengedésmegfelelési vágy

Egy sokkoló kijelentéssel kezdem: amikor félsz, akkor épp nem tudod áramoltatni a szeretetet.

Most biztosan tiltakozol, pedig, ha végig gondolod, hogy miből adódnak félelmeid és mennyire gúzsba tudnak kötni, akkor biztosan érteni fogod, miért írtam ezt.

Mi minden alapszik a félelmeken?

Hihetetlen, de szinte minden, amit az életedben rossznak titulálsz, annak köze van a félelemhez:

1. Félelmen alapszik például az önbizalomhiányod: attól félsz, hogy nem vagy képes megtenni valamit. Nem bízol magadban eléggé.

2. Félelmen alapszik a kisebbségi érzés: félsz, nem vagy elég jó, és biztosan észre veszik mások is.

3. Félhetsz kudarctól, visszautasítástól, így nem mersz megtenni olyan lépéseket, amelyeket pedig nagyon is vágynál

4. Nem mered elhinni, hogy jár neked a boldogság: pl: gyanakvó vagy, ha valaki bókol neked, mert nem mered elhinni, hogy valóban neked szólhat az. Hajlamos vagy érdeket sejteni mögé.

5. Félelmen alapszik a megfelelési vágy is: félsz, hogy csak akkor fognak szeretni mások, ha alkalmazkodsz, ha nem okozol gondot senkinek, ha miattad nem kell fájnia senki fejének.

6. Félelmen alapszik a féltékenység is: "jaj, csak, nehogy más jobb legyen mint én, és ezt a kedvesem is észrevegye"

7. Félelmen alapszik a birtoklás is: "jaj, csak nehogy elveszítsem, ha már megszereztem, és megdolgoztam érte" - legyen ez ember vagy tárgy, amit megszereztünk...

8. Félelmen alapszik egy sor fóbia: a félelem a sötétben ("nem vagyok elég éber", a félelem a magasban ("félek a tértől, a szabadság megrémít"), a félelem az állatoktól ("lassú, gyenge és sebezhető vagyok")

9. Félhetsz az időtől, az öregedéstől, félhetsz mások fizikai erejétől, félhetsz természeti katasztrófáktól, félhetsz attól, hogy tömegek előtt szerepelj, vagy attól, hogy megbetegszel...

A félelem rendkívül sokszínű. Ezzel együtt azonban bénító, és rendkívül VESZÉLYES :(

OLvass tovább, hogy megérthesd a félelem "természetét", hogy miért jön elő újra és újra más-más "köntösben", és hogyan szabadulj meg tőle....

A szeretet legnagyobb gátja a félelem

Miért és honnan keletkeznek a félelmeid?

Ne aggódj, nem a Te "hibád", - és még csak nem is vagy rosszabb, mint mások,-  ha neked is vannak félelmeid. Sőt, aki azt mondja, semmitől sem fél, az vagy hazudik, vagy őszinte és nincs tudatában saját személyiségének.

A félelmeid a tudatalattid mélyéről (is) táplálkozhatnak. Ha szeretnél erre egy "misztikusnak tűnő, ám mégis logikus mesét", akkor mindenképp olvass tovább:

Mivel a félelmek a tudatalattid mélyére nyúlnak vissza, így valahol a születésed tájáig minimum vissza kell mennünk. Azonban nem a születésedkor átélt fájdalomban keresem az okokat, hanem abban, ahogyan a lélek - aki Te vagy - a pici kis testedbe "beszorult". :)

Nem véletlenül használtam ezt a fura kifejezést:"beszorult". Képzeld el ugyanis azt a helyzetet, amikor egy szabadon áramló, test és határok nélküli "elem", "energia", ami, a lelked, egyszer csak egy szűk kis testben találja magát. Nem tud úgy mozogni már, ahogyan szeretne (nem tud átmenni falakon, áramlani szabadon...). Teste lett, ami pici, ami tele van fizikai létének korlátaival, már érez fájdalmat is, öregszik... stb.

A születésről sokszor hallhattad, hogy egy "sokkoló élmény". Hát ezért az. (...és a halál épp ezért "kiszabadulás egy fájó, szűkös, öregedő, korlátokkal teli testből, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben!!!)

A lélek, a lelked leszületett a Földre, hogy ismét tapasztaljon. Ismét emberi testben. A lélek nem fáj, hisz nincs mije fájjon!!!!
A lélek szeret!!! Ő a mindenség energiájának része, magában hordozza az isteni szeretet természetét, és a szívedben ver tanyát.
Ő érez: nyugalmat, békét és szeretetet.

De ugyanakkor tapasztalni vágyik: tapasztalni azt, amit testben tud: a betegséget, a testet, a szerelmet-testben, a fájdalmat, az időt, stb.. hiszen ezt nem tudja átélni "lélekként, energiaként". A küldetése pedig a Földön az, hogy szeretni tudjon és boldog maradjon úgy is, hogy a test minden fizikai korlátja útját állja ebben.

Eddig szép és jó. Tapasztalunk. Na, de hogyan, és mit?

Már az első levegővétel is végigégeti a pici test légcsövét születéskor. Aztán fázni kezd, éhes lesz, biztonságra vágyik, érzékeli, hogy teste lett, hogy nem tud megtenni bármit, és hogy FÜGG a KÖRNYEZTÉTŐL! A levegőre szüksége van, hogy éljen, így megtanulja, hogy azt el kell vennie: megtanul birtokolni.
Lassan megérti, hogy éhségét, szomját csillapítani kell - ez is a birtoklást erősíti, hiszen csak testén kívülről kaphat élelmet, italt.
Megtanulja, hogy védtelen, és édesanyja biztonságos jelenléte segíti a túlélést, így kialakul a kötődése, és ragaszkodása... stb.

Aztán....
1. Beveri a buksiját az asztalba, és rájön, hogy ez fáj: megjegyzi: "az asztal veszélyes, nem jó, félünk tőle"
2. Belenyúl a tűzbe és megjegyzi: "Ajjaj, ez ég, ez fáj, a tűz veszélyes, félünk tőle"
3. Aztán megkergeti a szomszéd kutyája, és rájön: "ajjaj, az állatok megbízhatatlanok, veszélyesek, jó lesz félni tőlük."
.... 
Később pedig:
4. Megbüntet egy rendőr: "ajjaj ez fáj, a rendőr nem barát, féljünk tőle"
5. A repülő lezuhanhat, "juj, a repülő veszélyes, és félünk a repüléstől"...
stb. Hisz érted már!

Olyannyira megtanulod, hogy mi veszélyes, és mi félelmetes, hogy már nem is mérlegeled, van-e reális veszély ezekben.
MÉLYEN BEÍVÓDIK a személyiségedbe, a szokásaidba, a hiedelmeidbe, és folyton gátol abban, hogy örömmel élj!
Gátol, és még időnként meg is betegít a félelmed.

Nézd csak, mi történik veled, amikor félsz:

1. Nem mersz repülőre ülni, mert lezuhanhat. Kimaradsz egy fantasztikus élményből!!!! Ha mégis repülőre kell ülnöd: hányni fogsz. :( Nem csoda, hisz félelmed oly erős, hogy bénít... :( Nem veszi be a gyomrod a kalandot. :(

2. Nem tartasz kutyát - most épp azért - mert a kutyák megbízhathatlanok. Kimaradsz olyan élményekből, amikről a kutyások hetekig tudnának boldog lelkesedéssel beszélni. Ha netán mégis kutya közelébe kényszerülsz, kiderül, hogy allergiás vagy a szőrére... ("csak, nehogy hozzád érjen, ugye?")

3. Félsz a tűztől, és attól, hogy kigyullad valamid. :( Itt álljunk meg egy pillanatra....

A FÉLELMIDDEL TEREMTENI is fogsz! 
A szeretettel és a félelmeiddel tudsz teremteni. Az előbbivel tisztán és őszintén... Az utóbbival azt vonzod, amitől nagyon tartasz. Ha azon rettegsz - rendszeresen - hogy egyszer el kell szenvedned egy súlyos tűzkárt, akkor előbb-utóbb megteremted a bajt!!! Azonnal zárd ki a fejedből!

Hogyan kezeld a félelmeidet?

Azt már látod, hogy egy sor klassz dologtól fosztod meg magad azzal, ha nem kezeled a félelmeidet. :( Egy sor olyantól, amit SZERETNÉL, amit VÁGYSZ. A félelem így állja hát útját a tapasztalásaidnak, az örömnek, a szeretetnek!!!! Ha pedig maga a félelem motivál egy kapcsolatban - pl: a szerelemben - akkor valójában nagyon távol állsz a valódi szeretettől. (A cikk 2. részében erről lesz szó!)

1. Először is tudatosítsd a félelmeidet! Egyszerűen CSÍPD nyakon a félelmeidet!
Vedd észre, amikor elszorul miattuk a torkod és remeg a gyomrod és azonnal tedd fel magadnak a kérdést:
"Ezt most miért érzem?" Mi váltotta ki?"

2. Nevezd nevén a félelmedet, azonosítsd!
"ááá, félek, mert túl magasban vagyok", vagy: "ááá, félek attól, mit fog mondani a főnököm, Félek, nem vagyok elég magabiztos, hogy megvédjem magam!"

3. Tedd fel a kérdéseket...: "Mi a legrosszabb, ami történhet velem?" Biztos, hogy reális a veszély? Mennyi esélye lehet annak, hogy bekövetkezik?"

4. Engedd el a félelmedet....

Ez nem biztos, hogy könnyű. Nem biztos, hogy elsőre és csettintésre sikerül. DE sebaj, érdemes próbálkozni.

Az elengedésnek pedig működő technikái vannak!

Ha már ennyit olvastál, akkor nézd meg azt is, hogy milyen módon lesheted el ezeket a technikákat!
Kitaláltam ugyanis valamit, egy különleges kalandot önmagad mélységeibe, aminek során a félelmeid elengedéséhez is kapsz technikákat és útravalókat.

Nem egyedül leszek a segítőd, hanem egy "fura különc" társammal, aki mindazt, amit önmagad megértéséről tanulhatsz, a lehető legemberibben adja át neked!

Nézd meg mindezt itt:
https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Légy bátor, és erős! Szeress a félelmeid nélkül! :) Te már jó úton jársz! 

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign