feb26

Nehéz ma férfinak lenni!

Címkék: szeretetférfiteremtőerőenergia

Belegondoltam, mert csak belegondolni és beleérezni tudok - hisz nő vagyok - hogy milyen is lehet ma férfinak lenni. Azt pedig, hogy ezt mennyire sikerült megtenni, majd a férfi olvasók eldöntik. :)

A nőknek pedig előre bocsátom, hogy ne higgyék, hogy sajnáltatni, védeni szeretném a férfiakat! Nem célom ez. A férfiak nem igénylik a sajnálatot, ők a megértést és elfogadást keresik csupán.

Ha a férfivel együttműködni szeretnél, akkor nem versengeni, nem uralni, nem manipulálni kell, hanem jól megérteni tudd őt, hiszen akkor fogsz tudni hatni is rá.
Az, hogy milyen könnyű neked egy férfival "boldog-ulni", a Te tükröd is. Ami a férfiban és a vele való kapcsolatban zavar téged, az benned van, így ismét csak az lehet a tanács, hogy jól ismerd meg a férfiakat és önmagadhoz is közelebb juthatsz.

Ha pedig te már tudod élni magadban a NŐT, akkor a férfiak a tenyerükön hordoznak majd, tisztelni fognak!

De miért nehéz ma férfinak lenni?

Olvass tovább!

Nehéz ma férfinak lenni!

Amire a férfiak születtek...

Energiáikban olyan férfi teremtőerőt hordoznak, ami előremutat, vezet, kijelöli az irányt, bevilágítja az utat és célt, és amit így elér és kreál, azt képes minden körülmények között védelmezni. A férfi energia a felfedező energia, ami úgy hoz létre új "alkotásokat", hogy kitűzi a célt, és szem előtt tartva, célra tartva mindent annak érdekében mozgat meg. Tántoríthatatlan, egyenes, a figyelme osztatlan és erős. Nem fókuszál másra, csak arra, amit elérni kíván.

Ez meg is mutatkozik az eredendő evolúciós szerepekben is:

A férfi testének felépítése, fizikai adottságai és képességei is azt támogatják, hogy teremtőereje így meg is tudjon nyilvánulni. Ez leginkább az evolúciós szerepeiben tükröződik.

Az őskorban a férfi szerepe volt a család számára elejteni a vadat és védelmezni a családot úgy, hogy a család túléljen. A férfi vadászott: a vadászathoz bátorság kell, kifinomult hallás - de olyan, ami érzékeli a hang irányát is. A látást illetően a célt nem tévesztő fókusz, a csőlátás a célravezető ehhez. Az erősebb izomzat, az eredendően nagyobb - felfedezéshez szokott  - bátorság is a vadak elejtését, a csatákban való részvételt szolgálta. A család számára otthont találni és azt a támadóktól védelmezni szintén harcosabb, markánsabb férfi erőt követelt.

A férfi ezeken keresztül: az erőn, a bátorságon, a felfedezés és hódítás sikerein át, a gyengék védelmezésében, a határozott döntésekben, a mások előtti példamutatásban és a mások vezetésében mutathatta meg férfias érettségét. 

A férfi a vezér, ő a hős. Ez az, amitől karizmatikus, amitől a nő boldogan vonul mögé, mert biztonságosnak érezheti magát a férfi döntései mögött és erejében megbújva. A nő odaadással "fizet", hálás melegséggel, finom gyengédséggel, elfogadással, átölelő szeretettel és szerelemmel a férfinak. A nő az a hátország, ahová a férfi e nehéz "munka" végén hazatalál. A NŐ az az otthon, ahonnan a férfi indul (anyaméh), és ahová mindig visszatér (társ).

A férfi a nő nélkül otthontalan, a nő a férfi nélkül céltalan...

De ma már nem kell mamutra vadászni, nem kell kardfogú tigrissel harcolni, teret hódítani... hogyan maradhat karizmatikus a férfi a XXI. században?

A világ mára megváltozott és a férfi alól kicsúsztak a klasszikus szerepkörök. De a férfiban kódolva van az az energia, amiről fentebb írtam, amitől FÉRFI a férfi. Vagyis ott szunnyad benne az igény, hogy felfedezzen, hogy célra tartson, hogy hős legyen, hogy hódítson, hogy győzzön, hogy vezessen... stb.

Csak épp egy teljesen más terepen kell ezt megtenni, mint ahogyan a férfi evolúciósan működött. 

Hogyan legyen most olyan karizmatikus, mint régen? Hogyan találja meg és ébressze fel a benne szunnyadó férfi teremterőt? 

Ráadásul a pályát a férfi számára nehezíti, hogy a nők gyorsabban és ügyesen alkalmazkodtak a változásokhoz. A nők szinte belenőttek a világ folyamataiba és lassan fel is vették a versenyt a férfiakkal. A férfiak minta elsütkéreztek volna egy kicsit a napon, elfelejtettek haladni a korral. A gond azonban nem itt van.

A legnagyobb gond az, hogy a nők ma is arra a férfira vágynak, aki karizmatikus, aki dönt (helyettük is), aki hódít, aki felfedez, aki teremt, aki alkot és kreálja a világot, aki védelmez, aki bátor. Az ilyen férfihez jó tartozni, ilyen férfihoz akarnak tartozni. Csakhogy a nők a gyorsan alkalmazkodni tudó, befogadó minőség többnyire önmagában is kifejlesztette ezeknek a képességeknek a zömét, így nem elég, hogy a férfi fejére nőtt és verseng a férfival, még mindig a lassan érő férfitől várja, hogy vezetve legyen, miközben ő maga - a Nő - hatalmas iramban, gyorsabban lépeget előre.

Versengeni is és fel is nézni a férfira egyszerre nem megy, így a nők igényei és elvárásai egyre ellentmondásosabbak lettek. A férfi is, a nő is csapdába estek...a csapdát a folyton és gyorsan változó nő akaratán kívül felállította kettejüknek. 

A nő lassan megsemmisíti azt a férfit, akire vágyik?

  • A nő elvárja, hogy a férfi udvaroljon és kedveskedjen - de közben a virágot, a verseket, az udvarias gesztusokat "nyálasnak" tartja.
  • A férfitól a nő elvárja, hogy célokat tűzzön ki - de közben vele akar tartani az úton és csacsog és csicsereg. A férfi figyelmét leköti, és hátráltatja is :) A férfi egyedül szeret haladni, problémát kezelni, megoldást találni.
  • A nő elvárja a férfitől, hogy felfedezzen, hogy hódítson - de meg akarja szabni a kereteket, ahol a férfi felfedező lehet. A nő birtoklása nem engedi azt, hogy a férfi kalandozhasson - semmilyen formában.
  • A nő elvárja, hogy a férfi vezető legyen és hozzon határozott döntéseket - de közben verseng a férfival, teljesíteni akar, pörög és gyakran így a férfit le is körözi.
  • A nő elvárja, hogy a férfi bátor legyen, erős és harcias, - de közben ő ebben is versenybe szállt vele.

A férfi számára mi marad? Hol és miben lehet jobb, mint a vele versengő nők? Hogyan őrizhetné meg egy ilyen "tehetséges konkurenssel" szemben a határozottságát?

Nem könnyű a férfiaknak ma a nők mellett: egyszerre legyenek gyorsabbak, ügyesebbek, határozottabbak, bátrabbak, erősebbek, okosabbak, céltudatosabbak, mint párjaik...

Van férfi, aki inkább háttérbe vonul és hagyja a nőt "nyerni" és irányítani... 

...és közben kicsípi magának azokat az örömöket, amik így megillethetik a háttérben. A felelősséget hadd viselje a nő, hiszen ő akart erős és határozott lenni, ő tudja, hogy mi a tempó, és hogy kinek mi a jó. 

Ez a férfi csendesen hagyja magát irányítani, kényelmesen bólogat és élvezi, hogy a nő erőteljes gonoskodása épp elég jót terem és ad neki. Örül, hogy a felelősség nem nyomja a vállát. Sokan mondják azt, hogy ez a férfi "papucs". Valójában egyszerűen csak úgy maradt férfi, hogy engedte a nőt győzni, és közben így is képes szeretettel élvezni az életet. Pontosan tudja ő, hogy lesz - mert mindig lesz - olyan élettere az erősen irányító nő életének is - ahol az ő szervező erejére, fizikai erejére, nagyobb termetére vagy bátorságára lesz szükség. Olyankor majd learatja a babérokat...

Van férfi, aki erőteljesebben vívja ki a férfias pozícióit, és ezzel folyamatosan kényszeríti maga mögé a nőt...

Az erőteljes férfihoz 2 féle nő társulhat:

1.) A férfi erős nőt választ:

A pozíciójához erősebben ragaszkodó férfi versengeni fog a ringbe szálló nővel. Közöttük a kapcsolat örökös okoskodás, kioktatás, kritika és játszma marad. Hol egyikük, hol másikuk akarja bizonygatni igazát vagy bizonyítani rátermettségét. A harc az harc: folyamatos ellenállással.

Egy ilyen kapcsolatban is lehetnek finom nyugvópontok, de olyankor egyik vagy mindkét fél is úgy érezheti, hogy a béke csak azért született, mert ő épp jófejségből nem tett szóvá valamit, ami egyébként egy pár szót megérdemelt volna. Egymás energiáiból nyerik önnön dicsőségüket ezeket a párok és így kapcsolatuk ezer fokon égve, játszmák tüzében lángol. 

2.) A férfi uralkodik a gyengébb nőn - akiból lassan áldozat válik:

Az is lehet, hogy a férfi oly erőteljes, hogy a nőt végül térdre kényszeríti, vagy eleve olyan nőt választ társul, aki felett még lehet uralkodni. A nő áhitattal csodálja a férfi erejét, a férfi pedig sütkérezik a nő tiszteletében - vagy később: rettegésében. 

Ha a nő lelkesedése lankad, a férfi erőszakkal is kivívja a tiszteletét. A nő pedig lassan egy zsarnok eszközévé és áldozatává válik.

Van férfi, aki máshol bizonyít... 

Van férfi, aki keres magának olyan hobbit, vagy sportot, amiben a nő aligha lesz könnyedén vetélytárs. Így választ a férfi extrém sportokat, teljesítménytúrákat, életveszélyes küldetéseket, vagy lesz belőle munkamániás vezető / vállalkozó ... stb.

Végre egy olyan terület az életében, ahol újraélheti önmagát, ahol kibonthatja szárnyait, ahol élvezheti a benne feltörő férfi teremtőerőt a nélkül, hogy rosszban járna. Ettől a férfi visszanyerheti valódi énjét és erejét. Olyan kihívás ez neki, mint régen a mamutvadászat volt. Egy modernkori kőkorszaki hős, akinek van egy párhuzamos élete, ahol igazán férfi lehet...

Van férfi, aki menekül, ha nem tud megfelelni a férfiassággal szembeni elvárásoknak...

Ha nem érez magában elég erőt a férfi ahhoz, hogy e korban  és ilyen tempóban is férfi lehessen - a nők és a társadalom elvárásai szerint - akkor gyakran választ menekülőutakat: az alkohol, a szerencsejáték, a drogok, a függőségek módosítják a tudatot annyira, hogy könnyebb legyen szembe nézni a jelen valóságával, amit éberen nem tudnak megtenni, mert túl nagy teher.

Ez talán a legrosszabb választás, amit az ember tehet. A menekülés az önpusztításba sokkal rosszabb, mint bármi más út...

Van férfi, a nőknél bizonyít - a hódítással a szex-szel elköteleződés nélkül:

Sok férfi érzi azt, hogy a férfiassága a szexuális erején keresztül felszínre tud törni és szinte önmagának bizonyítandó sportoz űz abból, hogy hódít... de elköteleződni nem akar, nem mer, hiszen akkor újra bekerülne abba a csapdába, hogy folyton szem előtt legyen a női elvárásoknak. 

A laza kötelék kényelmes és a férfi számára még biztonságos is, mert hiszen abban ő ereje teljét adhatja, amire így vállalkozott, és talán nem feltűnő, hogy ez csak az élet egy bizonyos kis szegletére korlátozódott. Ha a nő többet akar(na), és követelőzni kezdene, akkor a férfi már is kereket old(hat).

Vajon mi lehet a megoldás?

Ha nő vagy, aki ezt olvasod:

Vedd észre, amikor versengsz, amikor a férfi fejére nősz azzal, hogy mindent meg akarsz tenni, amit egyébként tőle várnál! ...és vedd észre, hogy a sok erre irányuló elvárással, csak leértékeled és öszezsugorítod őt!

De, nem azzal teszel jót azonban, ha mostantól összeszorított foggal háttérbe kényszeríted magad és elfojtások közepette átadod a gyeplőt a férfinek.

Valójában akkor jársz jó úton, ha inkább éled a benned élő NŐ-t és női teremtőerőt! Ha felfedezed önmagadban, hogyan működsz és találsz magadnak olyan örömforrásokat, amikben jól érzed magad, amiktől szépnek látod magad, amiktől elégedettség járhat át. Amikor éled önmagad, akkor NŐ vagy, akár figyelsz erre, akár nem. Ha éled a nőt, vonzó vagy és könnyebben jön az automatikus szereposztás a pároddal.

Ha te éled a nőt, ő élni fogja a férfit magában és mind a ketten tisztelettel fordulhattok egymás irányába! Ettől lesz a kapcsolat derűs, építő, elfogadó, támogató és szeretettel teli.

Ha férfi vagy, aki ezt olvasod:

Nem könnyű a dolgod, nem könnyű ma férfinek lenni! De fedezd fel magadban mindazt, amitől TE TE lehetsz! Keresd azokat a képességeket, életterületeidet, ahol jól érzed magad, amire büszke lehetsz, amiben könnyedén teljesítesz!

Ezek azok a területeid, ahol a férfi teremtőerőt megélheted. Vállald ezt fel, szeresd magaban, éld meg magadban és ha teheted mutasd meg a nőnek! Tetszeni fog neki, főleg, ha épp ő is éli a NŐT, mert akkor befogadó, elfogadó és gondoskodó épp veled is.

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Női és férfi energiák kurzus

Korábbi hozzászólások

3
Szerintem nincs azzal senni gond,hogy a nők versengenek,mert ha nekünk köszönhetően a férfiak versenybe szálnak velünk akárkié is a győzelem a társadalmunk gyorsabban fog fejlődni.Szerintem a probléma nem a nőkben van hanem a férfiak többségében,mivel túl lusták,hogy fizikailag vagy mentálisan fejlődjenek.Nem értem,hogy miért vagyunk mi nők mindenért a hibásak,és miért nem lehet a férfiakat is felelősségre vonni.A férfiak csodálkoznak,hogy nem vagyunk megelégedve velünk,de ők mindenért le kurváznak minket.A legtòbbjük szerint egy nőnek csak pénz kell,nem veszik ki a részüket a házimunkában,sokan alkohol függők és még csodálkoznak,hogy anők hátatforditanak nekik?Jaj ugyan már! Azt elhiszem,hogy az ő életük se könnyü,de azért a problémáik nagy részét saját maguknak köszönhetik,mert tùl lusták,mert a saját kudarcaikat a nőkre fogják.Mára már megváltozott a világ a nők képesek fejlődni és dolgozni,pedig a mi agyunk valamivel kissebb mint a férfié,és a férfiak erősebbek is nállunk,szóval mi még hátrányokból is indulunk hozzájuk képest.
2
"Ha te éled a nőt, ő élni fogja a férfit" ...Kár, hogy nem egy kicsivel korábban olvastam ezt a bejegyzést, amikor megmutathattam volna a most már sajnos csak ex kedvesemnek.Valóban nehéz férfinak lenni. Sok nőtől hallom, hogy nekik valódi férfire van szükségük. De amikor rákérdezek, hogy ez mit is jelent a mindennapokban, akkor nem igazán tudják megfogalmazni, hogy miként is lenne ez jó.A kapcsolatomnak is valami hasonló dolog miatt lett vége.Én kezdetben kezdeményeztem, terveztem és építettem. De ezekre mindig valami rálicitálás, tromfolás szerű volt a válasz, hogy majd "Én" jobban tudom. Persze a végén legtöbbször ugyan az valósult meg amit eredetileg én is szerettem volna.A vége az lett, hogy hagytam az otthoni dolgokban ő döntsön és kreáljon. Úgy láttam ezt igényli és magának tartja fent ezt a "jogot". Úgy tűnt az öröm számára, ha ő mondhatja meg a dolgok menetét, és én pedig elismerem.De ez meg végül szakításhoz vezetett, mivel én nem "kezdeményezek".Így legyünk okosak. Nehéz férfinak lenni most, hogy már nincsenek mamutok :)
1
Somhegyi Tamás
2017. 03. 03. 21:30
Nagyon tanulságos volt - ebben a tekintetben is - a mi életünk.Mire az 1990.- 91.-92.- és 94.-ben született szerelem gyerekeink iskolába kerültek, több mint 2 000-szer hangzott el felháborodottan a feleségem szájából a következő:- Teljesen elnőiesedett a pedagógus szakma. A gyerekeknek szükségük van férfi tanárra is.Az általános iskolában - ahová járt a 4 okos és gyönyörű gyermekem -, egyetlen férfi tanár volt, a tornatanár. Amikor az októberi hűvös időben először kihajtotta Béla bácsi a gyerekeket torna felszerelésben - rövid torna nadrág, ujjatlan atléta trikó - futni az utcára, a feleségem fel volt háborodva. Kiabált dühében, és szidta Béla bácsit. Amikor pedig tél lett, és torna órán ugyan úgy, ugyanabban a lenge öltözékben kellett a szabadban futniuk a gyermekeimnek, már feljelentéssel fenyegetőzött.Bennem pedig csalódott azért, mert megvédtem Béla bácsit.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign