ápr19

Honnan tudod, hogy még dolgod van valakivel?

Címkék: szeretetkapcsolatkarmafélelem

"Vajon még dolgom van vele? De meddig, miért?" - kérdezed, és azt reméled, hogy kiderül valami földöntúli "feladat", esetleg egy más életbe kalauzoló karmikus kihívás, mint például: meg kell mentenek egymást valamitől vagy valakitől, ki kell jönni egy adósságból, meg kell bocsátanotok egymásnak, vagy el kell ismernetek egymást valamiben...

Megoldandó feladat, kihívás, ami miatt még biztosan összeköt egy rejtélyesnek vélt energetikai szál?

A világ azonban ettől jóval egyszerűbb.

Egy nehéz mondat következik:
Ezeket a nagy feladatokat az elme találja ki azért, mert még fenn akarja tartani a kapcsolatot. Ha tudsz őszinte lenni magaddal, be is látod...
Minél magasztosabb, minél titokzatosabb célt találsz arra, hogy mi dolgotok van együtt, annál biztosabb, hogy bekerültél a valóság helyett az elme egyik ügyes csapdájába és nem a nagy feladatot teljesíted épp, hanem csak egy játszmát kezdtél meg önmagaddal...

Mit jelent az, hogy "dolgod van vele"? Hol keresd a feladatot? Mi a csapda, hogyan kerüld ki, és hogyan haladj a valódi utadon?

Olvass tovább!

Honnan tudod, hogy még dolgod van valakivel?

Létezik egy nálad magasabb erő, aki kieszelte a "feladatot" közöttetek?

Hiszel a sorsban? De úgy hiszed, hogy valaki rendezi az életedet, aki rajtad kívül áll és feletted dönt?

Higgy a sorsban, és tényleg feletted áll, de nem rajtad kívül. Te szabályozod, te döntesz, csak nem vagy minden részével tökéletesen tisztában, így nem minden döntésed tudatos.

Sok-sok olyan döntést hozol meg ugyanis, amelyek a tudatalatti működéseid, a gondolataid, a hitrendszereid, a buksid rejtett zugaiban létező "programok" szerint mozgatnak téged. Meghatározzák a tetteidet, a viszonyaidat a dolgokhoz, a reakcióidat egyes történésekre, hatásokra.

Márpedig bármit is indítasz el - egy gondolat, egy cselekvés, egy érzésed - mind hatni fog rád, az életedre és a körülményeidre is. Ezért hidd el, te vezeted az életedet még akkor is, amikor úgy hiszed nem, és akkor is, amikor azt hiszed, a sors kegyeltje, áldozata vagy a szerencse fia vagy épp.

Így azt is, hogy dolgod van-e valakivel, és azt, hogy mi dolgod, ezt sem egy külső hatalom fogja neked megmondani. Neked kell meglátnod, megértened, ráérezned, és ez bizony sokkal-sokkal egyszerűbb, mint ahogyan azt az elméd hinni akarja.

Hogyan csinál csapdát ebből az elméd, és miért teszi ezt?

Amikor már pontosan tudod, hogy a kapcsolat nem elégít ki - érzelmileg, vagy nem nyújt biztonságot - és tudod, hogy ideje volna továbblépni, de valójában még nem mersz új útra indulni, vagy nem is akarsz, akkor szokta az elme ezt a játékot önmagával elindítani, hogy: "nem tudom elengedni őt, még biztosan dolgunk van együtt"

Ez a játék egy játszma önmagaddal szemben, és arról szól, hogy IDŐT nyerj a kapcsolatban.

Így ugyanis, amíg a közös "dolgotokat" keresi a buksid, a továbblépéssel nem kell foglalkoznod, és erre a feladatra hivatkozva, még maradhatsz a kapcsolatban. Maradhatsz a biztos "rosszban", a bizonytalan új kezdet előtt.
A félelem nagy úr, könnyen odatapaszt a múlt ISMERT-nek tűnő mocsaraiba is addig, míg meg nem jön az erőd az igazi döntéshez.

Azonban tényleg van még dolgod a pároddal, csak másképp...

Amíg ugyanis ott van a gondolataidban a vágy, a hiány, a harag, vagy akár kérdőjelek vele kapcsolatban, addig BENNED még dolgozik a kapcsolat. Nem közösen van dolgotok, nem biztos, hogy közösen kell létrehozni ezt-azt, hanem NEKED van dolgod azzal, hogy HELYRE TEDD a fejedben, az elmédben a megfelelő "polcra" a kapcsolatot.

Dolgod neked van vele és ez nem jelenti azt, hogy mellette kell lenned egy rossz kapcsolatba. Ez tévedés volna. 

Egyszerűen a Te elmédben kell rendet teremteni. Jó, de hogyan?

  • Nézd meg azt például, hogy mit adott neked a kapcsolat, milyen érzéseket, tapasztalásokat adott, mit tanultál meg magadról, mit éltél meg önmagadban? Ez sok felismerést adhat. :)
  • Nézd meg azt is például, hogy miért ragaszkodsz a kapcsolathoz? A múlt szépségeibe kapaszkodsz, vagy az ígéretbe a jövőre szólóan, mi szerint lehet ez még valaha jobb és szebb kapcsolat?
  • Vagy nézd meg azt, milyen félelmek mutatkoznak meg benned a tovább lépést illetően? Mitől félsz? A magánytól? Kudarctól? Problémáktól? Anyagi bizonytalanságtól? 

Ezeket sorra szedve valóban találhatsz elég feladatot magadban. Sőt, akár kisebb epizód-feladatok is adódnak, amikkel dolgod lehet, például:

  • Lehet, hogy meg kell húznod egy határt, és NEM-et mondani :)
  • Lehet, hogy el kell döntened végre, hogy nem alkalmazkodsz másokhoz, - mindenkihez, - és eztán nem az ő életüket éled az ő szabályaik szerint, és lehet, hogy itt az ideje vállalnod azt, ami TÉGED BOLDOGGÁ tesz.
  • Lehet, hogy a párod világít rá arra, hogy van olyan tulajdonságod, amire eddig nem akartál ránézni, és amit önmagad elől is palástolni akartál eddig. Ezzel a tulajdonsággal ideje békét kötni és megnézni, vajon, mire is lehet az hasznodra?
  • Lehet, hogy a kapcsolat világít rá arra, hogy van valamilyen képességed, ami sokaknak nincs, vagy gyengébb, és ideje végre használnod, kibontakoztatnod azt.
  • Lehet, hogy arra hívja fel a fejedben lévő sok gondolat a figyelmedet, hogy van olyan hitrendszered, elved, programod az elmédben, amit ideje letenned és helyette újat, mást is befogadnod.

Egyetlen dolog azonban biztos!

Az életed célja, az életcélod az, hogy BOLDOG lehess! Az a feladatod, hogy megéld önmagad, a benned lévő szeretetet, a lelked rezgését...

Ehhez az az út vagy forma lesz a leginkább testhez álló neked, amihez a leginkább van képességed, adottságod. Azon a dolgon keresztül tudod legkönnyebben elérni a boldogságodat, ami neked könnyen megy, amiben jó vagy, amit szeretsz, és jól tudsz csinálni. Mindenkinek van ilyenje! Meg kell találni! :)

A kapcsolat, és az, hogy a társad mire világít rá benned, segíthet ezt az utat megtalálni. Rávilágít lehetőségeidre, akadályaidra, így a kapcsolataid - legyenek azok bármilyen rosszak is - nagyon sokat segíthetnek neked abban, hogy megtaláld önmagad, a boldogságodat! 

Ezt keresd!
Azt keresd, amiben jól érezted és jól érezheted magad!
Azt keresd, ami jól megy neked, ami könnyed, amiben tehetséges vagy!
Azt keresd - a párod és kapcsolatod tükrében is - ami feloldja a "láncaidat", felszabadít, feltölt, energiát ad neked! 

Így vagy utadon! :) Az út a boldogság útja... és csupa felfedezés, kaland és játék az! :) Csak élvezd, csak éld meg, csak fedezd fel! :)

Kívánok neked örömteli teremtést, boldog, harmónikus utat az életed jobbra fordításáért. Ha ez egyedül nehéz és szívesen haladnál inkább támogatás mellett, akkor kattints itt tovább: Szeretni jól, egótlanul is lehet?

Korábbi hozzászólások

6
Kedves Era.Olvastam sorait nagyon szivesen leveleznék ha lenne kedved,köszönöm.Zsolt zsola60@gmail.com
5
Kedves Era.Olvastam sorait nagyon szivesen leveleznék ha lenne kedved,köszönöm.Zsolt
4
Bárcsak én is ilyen bátor lehetnék,már nagyon régóta érzem h nem tesz jót nekem ez a kapcsolat de közben szeretem is vagy csak a szép emlékekbe ragaszkodom h talán még lehetne vagy az egom játszadozik,sajnos mikor nagyon eldöntök vmit utána össze tudok zavarodni h vajon biztos jó döntést hozok...miért olyan nehéz kilépni 1bizonytalan kapcsolatból?ahol a szeretetem s szerelmem 1oldalú,nem érzem már nagyon régóta ugyanazt a páromtól mikor még meg is jegyzi h szeretlek de már nem égek irántad mert túl érzékeny vagy...elég sokszor éreztem s érzem h nem tud elfogadni éppen ezért mert érzékenyebb vagyok nála s több szeretetet adok..sokan mondták h menjünk kapcsolatterápiára de ahogy megemlítem hárít h menjek de ő nem jön,ilyenkor van az hogy te már semmilyen szinten nem szeretsz ezért nem tudsz velem jönni.Közben érzem h változtatnom kell de vmi miatt toporgok 1helybe ami nekem nagyon nem jó se a 9éves kislányomnak...most már odajutottam h mérlegelek jó és rossz oldal h megéri a sok fáradtságot 1olyan emberrel akivel nem haladsz előre mert csak a saját életét és hobbiját akarja élni ebbe a kapcsolatba de én közbe szolgáljam ki mindennel s tetejébe még ki is jelenti..mondtam h nem a 16 században élünk...Sajnos évek után rájöttem hogy egy nagyon önző emberrel vagyok eggyütt aki birtokolni és kisajátítani akar magának...sokszor ugy érzem mintha vmi gyerekkori sérelme miatt viselkedik így de rákell jönnöm hogy ezzel csak áltatom magam és hogy nem érdemel meg minket..nagyon remélem hogy sikerülni fog jó változást hoznom az életünkbe..
3
Biró Zoltánné
2017. 04. 21. 06:28
Jó napot kivánok.Érdemes volt elolvasni az egészet,igy gondolom én is tervezem hogy valamilyen irányban tovább lépjek.Ugy gondolom jogom van az élethez nekem is.
2
Én is hasonló cipőben járók most próbálok kilépni egy nem működő kapcsolatból !Már szinte érzem ahogy mérgezi a lelkem !Vagyok egy olyan szerelemre szeretetre ami kölcsönös és nem csak egyirányú !Én remélem hogy jó irányba haladok lezárom a múltam és építek egy szeretnivaló jövőt magamnak !
1
lakatos Anikó
2017. 04. 20. 03:51
Keresem a lelkem

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign