ápr25

Ha ezt meglátod a párodban, feltárul egy közös világ

Címkék: szeretetfélelembiztonságenergiajátszmák

Vitáztok és nem tudod, hogy a párod szavaira vagy tetteire figyelj-e? Vajon melyik őszinte?
E kettő néha még csak összhangban sincsen?

Sőt, nem tudsz kiigazodni rajta? Nem érted, mit, miért tesz és így persze azt sem, vajon szeret-e eléggé téged?
Ilyen hangulatban csak harcolni és küzdeni fogtok... és a helyett, hogy végre békés elfogadás, kölcsönös megértés születne köztetek, a vita csak mélyülni fog.

A végén egyik fél beadja a derekát, hagyja magát "meggyőzni" és lemond a saját "igazáról", csak hogy újra béke és "rend" lehessen.

Ez azonban hosszútávon nem építi a kapcsolatot, hanem sokkal inkább aláássa. A szeretet és szerelem pedig áldozatul esik az egós játszmáknak, igazság-kereséseknek, elvárásoknak és vitáknak. Elragad a hév a tetteket figyelve és magával ránt a mélybe, ha nem veszed észre azt, ami mögöttük van.

Valójában nem tudsz eléggé hatni a párodra, megértést, elfogadást elérni, ha csak a tetteit és a szavait elemzed, és csupán ezekre reagálsz... 

Van valami ugyanis, ami nem tud hazudni, és ha azt meglátod, megérzed és megérted a másik emberben, akkor a kapcsolatodat egy kölcsönösen támogató, idilli együttműködéssé is teheted. Persze, ehhez is kell "gyakorlás", türelem és némi szándék, de ha fontosak a kapcsolataid, akkor jó ezt megtanulni.

Fedezd fel magad a másik emberben és fedezd fel az ő valódi énjét is a tettei és szavai mögött!

Olvass tovább!

Ha ezt meglátod a párodban, feltárul egy közös világ

A gondolatok, a szavak, és a tettek is hazudhatnak...

Ha ezekre szűkíted a figyelmedet egy másik ember megértésében, akkor könnyedén eltévedsz benne. Hiszen, elég, ha ő önmagának hazudik teljes átéléssel, nem is meri őszintén vállalni a saját valódi lényét, akkor tettei téged is félrevezethetnek. 

Van azonban valami, ami nem hazudik, ami univerzum-szerte azonos és ami mindig pontosan azt tükrözi, ami valós. Ez a "nyelv" pedig az energiák nyelve. Ez az, amikor azt mondjuk: a szív lát szívet... 

Ha picikét átgondolod ezt - az alábbi példák segítenek - akkor könnyen belátod majd, milyen könnyű teljesen "félrekezelni" egy vitát és milyen gyorsan és következetesen fullad szakításba egy szokatlan helyzet...

Mi áll a tettek hátterében? Ne tévesszen meg a látszat!

A hisztik, az erőszak és az elvárásokból fakadó számonkérések mögött mindig félelem áll. Mindig. Félelem.

Te a vitában a támadást fogod látni.
Az fog veled szembe jönni a párodtól, hogy ő neked esik, korlátozni akar, kiabál, megsértődik, erősnek akar tűnni. Valójában azonban csak fél. Erőt akar demonstrálni, de épp azért teszi, mert valójában gyenge és fél.

Ezzel persze még nem oldottad meg a helyzetet, mert ezzel még csak egy általános felismerést tettél és biztosan nem fogod tudni azonnal megválasztani a helyes kezelést, hogy megold - illetve kiold a vita erejét - de mégis előrébb jutottál.

Fontos, hogy felismerd a tettek mögött az energiát, a motivációt, a félelem fajtáját és azonosítsd be azt, hogy pontosan lásd, mivel állsz szemben a párod tetteiben!

  • Amikor a párod féltékeny, és hadakozik veled, számonkér, hisztizik, nyomoz utánad és magából kikelve akar téged "őszinteségre" bírni... Ő csak fél. Fél attól, hogy találsz valakit, aki NÁLA JOBB, akivel jobban tudod érezni magad, és akiért őt elhagyod majd. Ez az ő szempontjából úgy néz ki, hogy fél attól, hogy ő nem lesz elég jó neked, hogy ő alulmarad mással szemben, és fél attól, hogy ha téged elveszít, a boldogságát, és biztonságát veszítheti el. Ez valójában mind téves hit az elmében, mert hiszen semmi és senki sem tudja az ő biztonságát és boldogságát garantálni, azonban ő ezt az illúziót épp nem fedezte még fel. Ha a tetteit képes vagy félretenni és a mögöttük lévő félelmet, és a fenti gondolatokat "kezelni", a bizonytalanságait kioldani, akkor gyorsabban helyreáll a rend közöttetek. A probléma az, hogy legtöbbször nem a hátteret és okot, inkább csak a tünetet kezelik az emberek egymásban és máris üvöltöznek egymással és egymás fejéhez vágják, hogy kinek mihez is van joga, és ki milyen galád és csalfa és miért is megbízhatatlan a másik. Az őszinteséget követelik, miközben valójában nem az igazat akarják hallani, csak azt csupán, ami épp beleillik az ő "hitükbe, valóságukba!". Ha megérted a félelmeit, sokkal nagyobb higgadtsággal tudod menteni a helyzetet, mintha felveszed a kesztyűt és te is támadásba lendülsz.
  • Amikor a párod megsértődik... akkor is fél. Épp nem teljesül egy elvárása, épp nem úgy cselekszel, ahogyan azt ő "normálisnak" tartaná. Ekkor ő épp nem akarja elfogadni azt, amit az ő elképzeléseivel szemben, te jónak tartanál. A sértődéssel ő ki akar téged zárni az életéből,  a jelenéből, ezzel akar nyomást gyakorolni rád, de valójában épp önmagát zárja be a félelmei közé. Elszigetelődik. Közben duzzogva, meggyengülve titkon arra vár, hogy Te odalépj hozzá és tegyél olyan lépést felé, ami beleillik a világába, az elvárásaiba, mert ez fogja újra azt jelenti a számára, hogy Te mégis figyelembe akarod őt venni. Ha a sértődést látod csupán, akkor talán Te is dühös leszel, vagy elmenekülsz. Nem akarsz - joggal - energiát adni egy drámának, egy játszmának. Azonban sem jó, ha azonnal lemondasz a saját igényeidről és alázatosan fejet hajtasz az ő erőfitogtatásának.
    Ha azonban belátod, hogy ő fél csupán, és leülsz mellé, és az érdekeit kezded kutatni, arról kérdezed, mi is áll valójában az elvárásai mögött - milyen félelem, milyen érdek, milyen igény, milyen "program", milyen motiváció vagy érték - van a buksijában, akkor esélyed lesz arra, hogy megértsétek egymást és közösen megoldjátok a helyzetet. Egy sértődött embert nem azzal tudsz kibillenteni, ha vitázol vagy menekülsz, nem is azzal, hogy bólogatsz neki, hanem azzal, ha kérdezel, és érdeklődsz! Teremts egy tiszta terepet ahhoz, hogy elmondhassa, mit is akar valójában és miért! A figyelmedet add neki egy kis időre és ezzel hatalmasat léphettek előre!
  • Amikor a párod hazudik. Az esetek zömében nem az áll a háttérben, hogy tiszteletlen volna veled és nem is az, hogy nem szeret. A hazugságok zömében a háttérben újra a félelem áll. Egy-egy részletet nem azért hallgat el a párod, mert nem szeret, hanem épp ellenkezőleg. Azért hazudik, mert szeret. Szeret, és attól tart, hogy ha mindent elmond, ami történik, akkor te aggódni kezdesz, veszekedni, vagy hisztizni, vagy akár szakítani fogsz. Így ő mindent elveszíthet veled együtt, ami neki fontos. Belátja gyorsan, hogy túlélni az őszinteséggel nem tud. Sokszor nagyon nem érdemes őszintének lenni... Szóval, ha hazudik a párod, ne fejezd le azonnal, hanem tudd meg, hogy mitől fél. Mi az a félelem a háttérben, ami hazugságra kényszerítette. Ha tőled tart, akkor gyakorolj önismeretet az Ő tükrében, ha más oka volt, keresd azt, kutasd és értsd meg ahhoz, hogy kezelni tudd. Ne a tünetet, ne a tettet reagáld le, hanem a motivációs hátteret!

Ha nem a tettekre és szavakra figyelsz, hanem keresed ezek mögött a párod motivációját - energiáit, félelmeit, szeretettel - akkor egészen másképp fogsz tudni közeledni felé, és ő is egészen másképp fog közeledni feléd!

Nagyon sokan vágynak arra, hogy ne legyenek játszmák a kapcsolataikban, és közben ők maguk is játszmáznak. Játszmáznak önmagukkal - önámításokkal, önbüntetésekkel - és a párjukkal is, amikor elfelejtik a valódi embert látni a párjukban a felszín helyett.

Próbáld ezt követni! Látni azt, ami a párodat valójában mozgatja és a megértés és elfogadás sokkal könnyebben a részeddé válik úgy, hogy közben könnyed és boldog maradhass a korábbi elfojtások és nyeldeklés helyett! A játszmákat akkor fogjátok tudni letenni, ha szívvel láttok szívet, ha látod a párodban a valódi energiát, a szeretet és félelmeket. 

Kívánok neked ehhez sok erőt és mély tudatosságot. Kívánok sok-sok hasznos felismerést és közben, ha szeretnéd, néhány kulccsal továbbra is segítetnék neked! Kattints itt a további lépésekért, tart velem, velünk a boldogságod felé!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign