ápr27

Hogy valósul meg előbb? Ha elengeded vagy ha vizualizálod és akarod?

Címkék: szeretetelengedésegóelmebirtoklásfélelem

"Vajon mi az igaz?

  • Ha akarod és vizualizálod azt, amit szeretnél? (pl: a kapcsolatod beteljesülését)
  • Vagy ha elengeded és kevesebb figyelmet teszel rá? Nem ellentmondásos ez a két tanács?"

Ellentmondásosnak tűnhet, de csak azért, mert nem világos, hogy mit takar az elengedés, és mit jelent az, hogy akarod. Ha az energiák oldaláról nézel rá a kérdésre, akkor azonban mindez kitisztul, érteni és tudni fogod, mi a dolgod, hogy elérhesd a célod! 

Olvass tovább!

Hogy valósul meg előbb? Ha elengeded vagy ha vizualizálod és akarod?

(A kép forrása "Az ébredés hajnalán" c. blog)

Valójában e két fenti tanács nem mond ellent egymásnak. Nézd az energiák oldaláról egyiket és másikat, és összeáll a kép, mit is kell tenned!

Mi történik benned - az energiáiddal - amikor nagyon akarsz valamit (vagy valakit)?

Az "akarás" az elme terepe.

A szíved ugyanis semmit sem akar - se megszerezni, se birtokolni, hiszen a szíved számára az egység van, a teljesség és a végtelen. A szív csak szeret. A te szíved is csak szeret. Próbáld csak ki: szereted a párodat akkor is, ha épp nincs veled. Szereted és kész.

"Aki" azonban hiányolja a párodat, aki mindig a közelségét akarja, aki szenved, ha nem tud a kapcsolat teljes lenni, az az egós elméd.

Az egós elme egyik alapprogramja a "birtoklási vágy", ami arra irányul, hogy:

  • A párod a közeledben legyen
  • a párod felvállalja a kapcsolatot,
  • ...és közösen legalizálhassátokis  azt a külvilág számára is, hogy egy párt alkottok
  • hogy átláthasd az ő tetteit és érzéseit, az idejét és terveit...
  • hogy hűséget tanúsítson feléd.

Ez mind JOGOS, és mind az egós elme birtoklási vágyának része. Ez nem rossz. Ez egyszerűen ilyen, így működik az elme. A tiéd is, az enyém is, mindenki elméje.

Ez a birtoklási vágy és képesség ugyanis nagyon fontos része az életösztönnek. Ha nem akarnál dolgokat, javakat, táplálékot, hajlékot, ruhát, munkát, pénzt, információt megszerezni, akkor a túlélésedet sodornád veszélybe. Szóval az nem rossz, hogy birtokolni akarsz és nem is isten-ellen-való vétek, ha jó vagy ebben.

Azonban fontos, hogy tisztában légy ezzel, mert ez a "program" időnként képes túlpörgetni az embert, és, amikor az uralma alá kerülsz, akkor szinte elveszíted a valós célt, és szenvedésbe fordulsz.

Amikor ugyanis a birtoklás és megszerzés nem sikerül, és kudarcok érnek, pl: "lepattansz a kedvesedről", vagy "nem tudod, merre jár, amikor nincs veled", vagy "amikor egy másik nőre / férfira szebben mosolyog, mint rád", akkor jön a fájdalom.

Ez a fájdalom azonban nem a szereteted következménye, hanem pusztán annak, hogy nem tudott az egós elme birtoklási programja sikert elérni. :) (Hisz tudod, érzed, hogy közben is szereted a párodat. A szív szeret, az elme szenved ekkor)

Ilyenkor - a kudarc kellős közepén - és a nagy hiányban bekapcsol a buksidban az egós elme másik alapprogramja is: "a félelem."
A félelem a bizonytalantól, ami az elme számára azonnal a veszteséget prognosztizálja. Így az elme a bizonytalanságot a veszteségtől való félelemmel azonosítja.

A félelem pedig olyan erős program, ami a gondolatokat (az elmét) és így téged is teljesen el tud uralni. Ezzel pedig teret adsz annak is, hogy teremts vele!

Az akarásban mindig ez a kettősség van, hiszen az elme 2 két alaprogramból vezet az utadon: "megszerezni a vágyad tárgyát" - és azonnal ezzel párhuzamosan fél is -  "jaj, mi lesz, ha nem sikerül? Elveszítem a boldogságot.

E 2 gondolat az elmében TEREMTŐ jelleget ölt. Ahol a figyelmed, ott az energiád!

Vagyis hiába vizualizálod a párodat magad mellett, ha közben a félelem folyton utat tör benned! Már pedig, amíg AKAROD, addig az egós elme dolgozik benned, és a félelem nem tud kikapcsolni.

Minél jobban akarod a vágyad tárgyát, minél több benned a KÜZDÉS, annál nagyobb a veszteségtől való félelem is. A félelem pedig a benned lévő teremtőerőt épp arra mozdítja, amitől tartasz. Ahol a figyelmed, ott az energiád. Hiába vizulizálsz, hiába akarsz, ha közben félsz! A figyelmedet, az energiáidat a félelem fogja áthatni, és épp azt teremted, amit elkerülni akarsz...

Hogyan működnek az energiáid az elengedésben?

Az elengedés nem azt jelenti, hogy nem gondolsz többet a kedvesedre? ... és nem azt jelenti, hogy nem fogod szeretni többé! Az elengedés nem azt jelenti, hogy kitéped magadból fájdalom nélkül, vagy szerzel egy amnéziát, és soha többé eszedbe se jut a kedvesed. 

Az elengedés azt jelenti, hogy az elméd küzdelmét, az AKARÁS-t engeded el, és engeded, hogy létezzen benned a szeretet a párod felé a megszerzés fájdalma nélkül. Az irányítást engedd el, egyszerűen ne akard mindenáron megszerezni őt, és tudd, hogy nem kell a félelmet sem uralni hagyni, hiszen a boldogságot nem a párod megléte adja neked!

  • Az tud elengedni, aki már tudja, hogy a boldogsága nem a párjától érkezik.
  • Az tudja mindezt elengedni, aki tudja már, hogy a boldogságra az egyetlen biztosíték Ő MAGA és nem a párja jelenléte.
  • Az tud elengedni, aki képes szeretettel gondolni a kedvesére, akkor is, ha az nem az "övé".
  • ...és az tud elengedni, akiben a vágy nem hiányt, hanem boldog érzetet ad, mert NEM ELMÉBŐL szeret, hanem elméből és szívből együtt!

Az tud elengedni, aki szeretettel gondol a kedvesére és áldást, jót kíván és küld felé! 

Ahol a figyelem, ott az energia? Ez az elengedésnél hogyan válik teremtéssé?

A teremtésed másik vonala ugyanis az, amikor nem az elméddel, hanem a szíveddel, vagyis a szeretetedből fakadó - birtoklás, félelem és akarás nélküli - tiszta szándékkal teremtesz. Ebben a vágyban szeretet és nem hiány van. Ebben az érzésben nincs benne a fájdalom. Nincs benne a kétség sem (nincs bizonytalanság).

Vagyis: erősödj meg abban, hogy a szeretet és boldogság benned van. Te magad vagy a szeretet és boldogság. A lélek benned az a teremtőerő, amit Istenből nyertél és nyersz. Ez a forrásod. Így, amikor a szíved igaz vágya szeretettel tölt el, (de nem fájdalommal és hiánnyal), akkor tudsz teret adni valójában az igazi teremtésednek.

Gondolj így szeretettel, hálával a kedvesedre! Küldj neki jókívánságokat, áldást őszintén. Nagyon őszintén, tisztán. Láthatod magad mellett, vizualizáhatod, mert ezzel erősíted a teremtésedet! De engedd el az elme akarását. engedd el az elme irányítási kényszerét! Engedd el a hamis hitet, hogy a kedvesed adja meg neked a boldogságot!

Amikor így a figyelmed a szeretetben van, és nem ragaszkodva kapaszkodsz minden figyelmeddel a párodba, akkor te feltöltődsz ENERGIÁVAL, és egyre jobban leszel. A párodról pedig lejön a kapaszkodó, akaró-figyelmed egy jó része, így ő is bátrabban fellélegezhet, és végre az elvárásaid nélkül, szabadon dönthet arról, hogy veled lehessen. Amikor te jól vagy, akkor pedig biztosan jó is neki veled! 

Megteremtheted-e TE EGYEDÜL a kedveseddel ezt a vágyott kapcsolatot?

Nagyon fontos, hogy mindezeken felül lásd azt is, hogy TE csak a saját életedet tudod teremteni, másokéra csak hatást gyakorolni tudsz. Ha szeretettel veszed körül a másikat, akkor ez is eredményes és emlékezetes lehet. :)

Azonban, hogy a kedvesed úgy szeressen, ahogyan Te őt, úgy akarjon téged és a kapcsolatot, ahogyan Te őt, nem biztos, hogy NÉLKÜLE elérheted.

Tudd, hogy az ő vágyai, akarata, félelmei és tiszta szándékai őt is befolyásolják és vezetik. Ha ezek tőled távol akarják tartani, akkor bizony se az elengedéssel, se az akarással el nem érheted a kívánt hatást. 

Az azonban, ha közben elengeded az irányítást és szeretettel gondolsz rá, továbbra is csak javít a TE helyzeteden és közelebb visz önmagad jólétéhez, boldogságához, saját egységedhez. Innentől pedig már nem akarsz birtokolni... csak szeretni egy másik embert, és a világ kitárul benned és körötted!

Önmagadat erősítsd! Szeretetben létezz! Ne mástól reméld a boldogságot, mert sosem fogja más megadni neked azt! Ha önmagadra figyelsz, a benned élő szeretet erősödik. Ez a szeretet nem vár el, nem kér számon, nem szorítja a párodat, nem fél és nem akar birtokolni. ELENGEDŐ, MEGENGEDŐ, ÉRTŐ szeretet. Ez vagy te, és ezt éled, ha önmagadra találsz. Egy ilyen társhoz pedig jó megtérni.

Hát így jön össze az elengedés és a vizualizáció, és teremtés. Csak lásd az energiák oldaláról! Ahol a figyelem, ott az energia! Legyen a figyelmed a tiszta, szeretettel teli vágyon, és ne a félelmen és akaráson! :)

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szeretettel elengedni

Korábbi hozzászólások

1
Nagyon tetszett.Hasznos megfontolandó írás.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign