máj22

Ki érti a nőket? A férfi biztosan nem, de nem is csoda...

Címkék: játszmafélreértésférfipárkapcsolat

Hány és hány félreértés, idétlen kommunikációs baki van egy-egy kapcsolatban!

Talán te is sokszor szembesülsz azzal, hogy teljesen elbeszéltek egymás mellett a pároddal, mert nem ugyanazt érti a NŐ és férfi ugyanazon a kijelentésen, gesztuson. Vajon miért? 

Mindenki magából indul ki... tartja a mondás!

Igen, ez igaz is, hiszen nem tudsz másképp gondolkodni csak úgy, ahogyan a dolgok benned, a Te fejedben összeállnak.

Amikor elég nyitott vagy már, akkor is csak azért tudsz időnként a párod szemszögéből is megvizsgálni egy szituációt, mert már azok az adatok is benne vannak a buksidban. Már befogadtad legalább egyszer azt, ahogyan a másik fél "működhet".

A félreértés azonban még ilyenkor is vicces helyzeteket szül, hiszen, amikor a Nő a férfi fejével, a férfi pedig épp a nő fejével akar látni, ugyanígy félrecsúsznak egymás mellett :)

Néhány példán keresztül - talán magatokra ismersz te is - láthatod, milyen nehéz jól érteni egymást. :)

Olvass tovább!

Ki érti a nőket? A férfi biztosan nem, de nem is csoda...

"Akkor most legyen szex vagy ne legyen szex?"

Képzeld el, hogy vita van épp a kapcsolatban! A nő épp azon kesereg, hogy nem kap elég figyelmet, szeretetet a férfitól. A férfi minden energiájával a nő felé fordul, igyekszik jót tenni. Igen ám, de ilyenkor mintha aknamezőre lépne, minden olyan veszélyesen puskaporos, hogy még a jónak hitt szándék is elsülhet balul.

A nő ugyanis egy durci kellős közepén kifejezetten éles receptorokkal fogja a férfi minden egyes cselekedét megkritizálni. :)

A férfi közeledik - na ilyenkor már mélyen együtt érzek vele - és JELEN van. Azonban szexet még véletlenül sem mer kezdeményezni, szóba sem hozza, nehogy a nő a fejéhez vágja, hogy: "persze, csak szexre kellek, arra bezzeg jó volnék!
Nem is hozza szóba sem. A nő hadd érezze, hogy a puszta lénye és a békesség lényegesen fontosabb egy jó (békülős) szexnél. 

Telik az idő, már talán 1 óra is eltelt azóta, hogy "békülgetnek", és a férfi még mindig nem közeledik testileg. A nő fejében pedig elindul a kisördög: "hm... mi lehet a baj? Hát már nem is kíván? Tipikus... tényleg nem szeret, tényleg nem vagyok elég fontos neki".

Szóval se az nem jó, ha a férfi szexet szeretne, sem az, ha a férfi nem szeretne. Így bizony rettentő nehéz egy nőhöz igazodni és "bebizonyítani", hogy ő tényleg nagyon fontos a férfinak. Nem csoda, ha a férfi azt éli meg, hogy a "nő kifürkészhetetlen". 

Mi is történik itt?

A férfi a nő fejével akart gondolkodni és azért nem kezdeményezett, nehogy a nő úgy értse, hogy ő csak "kihasználná" a testét és odaadását. :) A nő viszont szintén nem a saját fejével, hanem a férfi fejével gondolkodott, épp ezért hiányolta végül a szeretkezést... Egymás fejével gondolkodni ilyenkor nem működött.

Így nehéz kompromisszumot kötni, ha mindenki a másik helyett akar döntést hozni. Ezek tipikusan azok a helyzetek, amikor jobb azt mondani, amit érzel, amit Te gondolsz és vállalni annak minden ódiumát. 

"Most értsek egyet, vagy ne értsek egyet?"

Milyen sok sértődés születik meg ezen a talajon... de nem is csoda. Vannak ugyanis olyan játszmái a nőnek önmagával, amibe belevonja a férfit, majd szegény férfi válik hibássá a dolog végén :)

A nő áll a tükör előtt és méregeti magát. "Híztam, látod? Itt is, ott is, van rajtam sajnos már felesleg. Öregszem, csúnyulok. Ez elkeserítő." Majd odafordul a férfihoz és megkérdezi - hogy az véletlen se tudja megúszni - "mit gondolsz?"

Na itt aztán nagyon okosnak és talpraesettnek kell lennie a férfinek, mert könnyen csattan rajta az ostor. Bevonták ugyanis abba a játszmába, ahol neki kell döntőbírónak lennie a nő szomorú és szigorú én-je között. Alig van jó válasz. 

Ha a férfi egyet mer érteni, azzal elindul a lavina, mi szerint a nő már rögtön eljut idáig, hogy a férfinek már nem is tetszik, sőt, nagyon gyorsan eljut odáig is, hogy a férfinak hamarosan másik nőre lesz szüksége, aki csinosabb és vékonyabb nála.

Ha a férfi nem ért egyet, akkor sincs menekvés, mert a nő azt fogja gondolni, hogy vagy vak a férfi, vagy csak nem őszinte, vagy nem figyel. Ez a 3 megoldás azonban mindegyik önmagában is felér egy elmarasztalással... 

A férfi jobb, ha ilyenkor csak annyit mond, felnézve az újságból és kitekintve a szemüvege mögül: "nem tudom, édes, nekem tetszel, de ha magadnak nem, akkor szívesen elmegyek veled futni, vagy diétázom veled, csak érezd jól magad, mert nekem az a legjobb." :)

Vagyis érts is egyet a nővel - ha a férfi vagy ebben a jelenetben - és fejezd is ki egyszerre azt, hogy távol szeretnél maradni ettől a játszmától! Ezt a játszmát ugyanis a nő önmagával játszza, csak épp, hogy egyik oldala erősítést szerezzen a küzdelemben, gyorsan bevonja a férfit. 

"Oszd meg velem az életedet, hogy gondoskodni tudjak... óh, ez meg már sok, ne használj ki!"

Igazán nehéz egyensúlyt találni abban, vajon meddig akarja terjeszteni a nő a gondoskodást a férfi fölött. A kapcsolat elején ugyanis a nő mindenből részt akar: látni és érteni akarja a férfi életének minden kis szegletét. Be akarja fogadni mindazt, amit a férfi szeret: megismerni a munkáját, a lakhelyét, a gondjait, a szüleit, a gyerekeit - ha vannak - a hobbiját, a barátait. A nő ugyanis a "jóban - rosszban" -t úgy értelmezi, hogy minden életterületen ott kell álljon a férfi oldalán. 

Ennek nyomán a nő kedvesen gondoskodni kezd a férfiról. Eleinte apró szivességekkel, aztán egyre többet akar átvállalni. Van az a pont, amikor örömmel mos a férfira, főz neki, bármit megtesz kérdés nélkül, csak hadd váljék hasznára a szeretett párjának. A férfi mit is tehetne... hát kiszervezték alóla a tennivalót, és még élvezi is a nő ezt a fenenagy gondoskodást, hát ő is beleengedi magát és élvezi. Egészen mélyen beleengedi ebbe magát idővel és egészen nagyon élvezi és belekényelmesedik.

A férfi azt felejti el azonban (észrevenni), hogy ennek ára van. Minimum meg kell köszönnie, vagy el kell ismernie a nő törekvéseit. Ha akarta, ha nem, ugyanis ezt megkapta és jobban teszi, ha ezt tiszteli, mert különben egyszer csak ott áll a nagy kényelemben és jól a fejére olvassák, hogy csak "beleül a készbe és nem csinál semmit". Kis idő múltán a férfit már "hasznavehetetlen baromnak" fogják titulálni, a nőt pedig egy rabszolgának, mártírnak, aki szegény mindent alátol a férfinak, és az a pernahajder még csak nem is értékeli azt...

Hol csúszik ez félre? Mert félrecsúszik, és ez is nagyon sok kapcsolatot tesz tönkre a mindennapok együttéléseiben

Az első pont, ahol kisiklik mindez az a nő hitrendszerében van. A második pedig a férfiéban.

Kezdjük az elsővel! A nő úgy hiszi, hogy neki gondoskodnia kell! Azt is hiszi, hogy ez a férfinak jó, hogy erre neki van szüksége és hiszi még, hogy ő maga ezt a FÉRFI KEDVÉÉRT és örömére teszi. A nő abban a hitben van - tévesen - hogy ő a férfit szolgálja...

Azonban ez nem igaz. :) A nő ezt nem a férfiért teszi, hanem önmagáért, csak épp hazudik magának. Nem a férfi érdekében szolgálja a férfit, hanem azért, mert Ő szolgálni, törődni akar, mert ő így érzi magát nagyon hasznosnak a férfi életében. Ez onnan (is) látszik, hogy amikor évek múltán nem kap ezért elismerést, vagy hálát, akkor már nem szívesen csinálja...

A nő legyen önmagával annyira őszinte, hogy lássa be, hogy ő önmagáért akarja ezt a gondoskodást csinálni. A férfi öröme számára egy olyan "fizetség", ami miatt a nő hasznosnak és értékesnek érezheti magát! Ha bevallja a nő magának mindezt, akkor egészen más tudatossággal fogja csinálni is, és kezelni is azt, ahogyan ebbe a férfi később belekényelmesedik.

A férfi félrecsúszása pedig ott van, hogy ő az egyszerűbb működésével hamarabb ráun arra, hogy a törekvést elismerje, hálás legyen vagy köszönetet mondjon. A férfi kényelmessége az egyszerűbb-ségéből ered. Nem agyal annyit és önmagának e tekintetben kevesebbet is hazudik. Értékeli ő a nő odaadását és tartósan biztosan nem is cserélné le őt, na de számára izgalmasabb volt az a nő, aki a mosás-vasalás-főzés helyett inkább belevaló volt, és élményekben vett részt vele, vagy akivel szenzációs ágyjeleneteket produkálhatott. A férfi a "felfedező" minőség, ezért érdemes benne fenntartani ezt az igényt. Ebben kevésbé kényelmesedik el, mint abban, hogy a nő körbeporszívózza őt egy focimeccs Tv adása közben :)

A nő a sok gondoskodás helyett inkább élményekben vegyen részt a férfival! Inkább legyetek együtt, csináljatok közös programokat! :) Az mind a kettőtöknek többet fog jelenteni. 

Ezen a néhány vicces helyzeten keresztül talán sikerült új nézőpontokat átadnom abban, hogy milyen módon jelent tükröt a párkapcsolat. :) Kívánom, hogy minden hasonló hétköznapi helyzetet kezeljetek együtt derűvel és nevetve. :) Az úgy nyitottá tesz és minden nap hozzáad a kapcsolathoz. A kapcsolat egy játék, amiben legalább 2 ember van, hadd járjon hát mindenki jól! Játék és nem háború! Játszd hát! Együtt és vállvetve... és nem egymással szemben. 

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szeretettel létezni.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign