jún09

Csak addig szerettelek, míg el nem váltál...

Címkék: szeretőszerelemházasságmegcsalásfélrelépésválásviszony

Nagyon sok szeretői viszony hullik szét azzal egy időben, ahogyan a megcsalt házasság is a váláshoz közeledik

Miért van ez így? Tényleg csak szétrobbantani akarta a szerető azt a házasságot? 

Természetesen nem így végződik minden viszony, de meglepően erősen tartja magát a statisztika. A válás sok esetben dupla: válnak a házasok és kiesik a szerető is a képből. 

Arra ad választ ez az írásom, hogy vajon miért lehet ez így...

Olvass tovább!

(Nem szorgalmazom a félrelépéseket, de nem is tagadom a létüket. A viszonyok léteznek, és nem ítélkezek felettük. Emberek vannak minden pozícióban és mindegyikük érzéseit, helyzetét meg lehet érteni. Ez a cikk most egy részletet ragad ki: azt, amikor a válással a szerető is "lapátra" kerül.)

Csak addig szerettelek, míg el nem váltál...

A szerető státusza a viszony alatt...

A szerető - bár ő magát sokszor éli meg "örökös másodikként" - mégis sok szempontból első helyen áll a félrelépő fél életében.

  • A szerető a beavatott - ő az, aki tud a feleségről / férjről, és ő a titok, akiről az nem tud. Így ő sokkal több információt tud a félrelépőről, mint annak hivatalos társa.
  • A szerető ezért egy másfajta bizalmas, egy másfajta szövetséges
  • A szerető mellett a legritkább esetben kell "feladatot teljesíteni" a félrelépőnek, itt nem szükségből és felelősségből áll helyt, hanem örömből... így ez a kapcsolat az elvárások helyett (kezdetben) a nagy szabadság és megélések lehetőségét adja meg.
  • A szerető többnyire igazodik, alárendelődik a fő kapcsolatnak a félrelépő érdekeit szem előtt tartva, és mert tudja, hogy a társadalmi mércék szerint ő maga is "tilosban jár".
  • ... épp ezek miatt a szerető megtanul piciből is sokat nyerni és megtanulja a kevéske jót, kevéske együtt töltött időt is boldog feltöltődésként hasznosítani. Tudja, hogy többre nem jut, nem tellik... 

A szeretői státusz, a pozíció maga hozza mindezt magával. Nem könnyű a szeretőnek, hisz sokkal inkább meg kell tanulnia a lemondásokat, az elvárások-letételét, mint egy főállású kapcsolatban. Nagyon nehéz mellőzöttnek lenni a nagy ünnepekkor, vagy a kedvese családi programjai, nyaralásai alatt. Örökké abban a tudatban van - ő is - hogy a szerelme valaki máshoz érkezik haza, valaki mással tölti az éjszakáit, és valaki mással is éli a szexualitását. 

Ugyanakkor el sem ítélhető a szerető, - sőt - a házasság megromlása a legtöbb esetben nem az ő számlájára írható. Bár a megcsalt házastárs szemében mindig ő  lesz a "gonosz csábító"... hogy is lenne másképp, hisz önmagát nem fogja hibáztatni, a félrelépő házastárs pedig még talán neki is fontos....

A szeretőben és a félrelépő házas félben ébredő szerelemnek helye van. Egyetlen szerelem sem okkal indul és nem is állítható le az elme elhatározásából. A szerelem csak van, és amikor árad, nem lehet megálljt parancsolni neki. A legszebb létállapot, az ÉLET maga, így sem elítélni, sem számonkérni nem lehet. Ha fellobbant, akkor mindenkinek az a legjobb, ha teret kaphat a megélése...

Fordul a kocka azonban idővel...

Idővel, ahogyan a viszony is rutinná, megszokottá válik, ahogyan a szokások mindennapossá és kiszámíthatóvá lesznek, úgy csökken picit a szerelem is, és úgy illeszkedik be a mindennapokba a szeretői megélés is. A szerelem alábbhagy picit, de a szenvedély még erős épp a titkolózás és a lopott idők izgalmai miatt. Azonban az elme egyre erősebben kapcsol be és kér utat magának.

Az elme bekapcsolása pedig hozza magával a benne lévő programok hadát is. Feltámad a megszerzési vágy, a birtoklási igény, a féltékenység, a félelmek és ezek hozzák magukkal az elvárásokat, no meg a bűntudatot is.

A félben, akiben ott a felelősség a házassága, gyerekei, házastársa felé, egyre erősebb lesz a nyomás, hogy tiszta helyzetet teremthessen. Kezd teherré válni a titkos találkozás, kezd döntési kényszerré lenni az egyetlen útra való visszatérés. 

Ez pedig lassan őrölni kezdi ezt a kapcsolatot is. A házasság már nem ad eleget, a szeretői viszony pedig még nem. Az otthon érzése szétesőben van, hiszen valahogy sehol se lesz otthon már a félrelépő fél.

Ráadásul van egy fontos tény, amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni: ez pedig az, hogy a szerető bizalmas barátként gyakran az otthonról hozott sérelmek, panaszok kibeszélésének talaját is adja. Így sokszor az a legtöbbször elővett közös téma, hogy a szerető és a félrelépő fél együtt "szidják", vagy síránkoznak a házasság rossz eseményein. 

A szeretői viszony egy házasság romjain alapszik, és ott is burjánzik. 

Amikor beköszön a válás ideje...

A válás - vagy a hűtlenség kiderülése - egy sor kérdés megválaszolását teszi szükségessé, és napirendre kerül a felelősség a jövőért, a gyerekekért, a "hogyan tovább"-ért a házasságban. Megbeszélésre kerülnek ingatlan, vagyoni, és egyéb kérdések is, melyek nagyon gyakran önmagukban is súlyos veszteséggel fenyegetik a feleket, de sokszor ezeket tetézi még a megbántottság, a sérelem, a bosszú a megcsalt fél szenvedéseinek eszköztárából.

Ilyen háborús zónában nagyon nehéz helyt állni és kibillenthetetlen nyugalomban létezni. Egy ilyen időszak minden felet megtör. Kit jobban, kit kevésbé. A válási helyzetbe - csatába - került félrelépő fél minden energiáját és idejét lekötik a harcok. A szerető az eddiginél is erőteljesebben kerülhet mellőzöttségbe. 

  • A szeretőre nincs most idő... a szeretőben is sok sérelem gyűlik össze. Hite szerint sok elfojtás és elfogadás után neki is joga van a felvállalásra, és ezt annak közeledtével egyre jobban és jobban akarja is. 
  • Ráadásul a szerető most bűnbakká válik a megcsalt fél szemében és az ő szidalmai eltávolítják kissé a félrelépő házas felet is a szeretőtől.
  • A talaj pedig, amin a szeretői viszony megfogant, épp szétesőben van. Ha nincs többé a romokban lévő házasság, akkor nincs min keseregni sem már. Egyszerűen a szeretői viszony is talaját kezdi veszteni.
  • A házasságból most váló fél békét és levegőt akar. Nem harcokat, nem elvárásokat... ráadásul mire felvállalja a válás döntését ő sok esetben megerősödik, önmagára lel. Így szinte az is előfordulhat, hogy KINÖVI a szeretővel működtetett kapcsolatot is. 

Közben pedig óhatatlanul is előreléphet első számú társ pozícióba...

Amikor a szerető előlép első számú társ pozícióba...

A szerető eddig teljesen más szerepben volt. Nem lehettek elvárásai, mindig megértő volt, ő volt a szabadság foka, ő volt a beavatott, de azzal, hogy a válás a küszöbön van, a szerető előléphetne első számú partnerré. Azonban nem ehhez szokott.

Ez olyan szerepváltás, amire sajnos - hiába várta ezt a pillanatot - amire legtöbb szerető nincs felkészülve.

Előjön a homályból tucatnyi kétely, kezdve azzal, hogy főállású társként más szövetség kereteibe lép bele. Most ő "A" társ, így ő az, akivel közös kereteket kellene adni a kapcsolatnak. Jönnek a kételyek, és oszlik a bizalom, hiszen nincs szerető, akiben fel ne merülne, hogy: "ha én a szeretője lehetettem, vajon mellettem is tart majd egyet a párom?"

... és közben az előző házasságból jövő kötelezettségek - gyerek-tartás, láthatás, családi programok - féltékenységet, új fajta feszültséget gerjesztenek. Csak kevés szerető tudja eztán is tartani a megértő barát és szövetséges posztját. Hiszen előreléptetve főállású társsá, benne is - jogosan - be fognak kapcsolni a "birtoklási igények." Innentől teljes jogú társ-ságot akar... jönnek az elvárások, a napi kompromisszumok, a megszürkülő, munkás, feladattal teli hétköznapi rutin.

Ha nem figyelnek, ez a kapcsolat is elveszti a titok okozta izgalmat, felőrlődik a szenvedély és laposodnak a nagy érzelmek.

Az a szeretői viszony tud túlélni, amelyik érett, továbbra is szerelmen alapszik és megértően kompromisszumkész...

Sokféle szeretői kapcsolat van. Van, amit a szex tart össze. Van, amit a közös munka. Van, amit az, hogy együtt szidhatják a házasságot... stb. ... és van, ahol tényleg őszinte nagy szerelem, egymásra találás van.

Csak az a kapcsolat tud kitartani a válás után is - a háborúkon túl is...

  • ahol szerelem van és elfogadás
  • ahol nagyon sok a közös tulajdonság, közös értékrend, azonos a szeretni tudás, az életről alkotott kép...
  • ahol megvan a humor és működik az önirónia
  • ahol elég sok a személyes találkozás és személyes jelenlét
  • ahol nem a hibát és különbözőséget, hanem a hasonlóságokat keresik a felek és a lehetőségeket látják meg
  • ahol barátság is van a szövetségben
  • ahol nincs dac, sértődés, hiszti... 

Csak az a kapcsolat tud kitartani, ami tudatos megélésében magasabb "szinten" van, mint a házasság volt. 

Sok ilyet ismerek. Sok párt, akik kitartottak és szeretői viszonyból kitörve együtt haladtak tovább immár felvállalt társként. Át tudták menteni a SZABADSÁGOT, elfogadást, szerelmet, kompromisszumkészséget, MEGÉRTÉST egy új szerepbe is.

SZERELEMBEN vannak, és a párkapcsolat léte másodlagos. A szerelmet őrzik, nem a kereteket! A boldogságot tartják fent, azt élik és nem a kapcsolatot működtetik. 

Ki tudja, mit tartogattok magatoknak egy szerelmi háromszögben, de az bizonyos, hogy mind a 3 félnek érdemes tanulnia belőle. Az élet tanításai pedig mind arról szólnak, hogyan éld meg a szeretetet, boldogságot, hogyan oldd ki a gátakat, amelyek a szenvedést okozzák. Szeretni, JÓL szeretni "kell" hát megtanulni egy ilyen helyzetben is. "Győztes" az lesz, aki önmagában megtalálja egy ilyen nehéz tükör, egy nehéz próbatétel idején is azokat a nézőpontokat, ahonnak fájdalom nélkül tud szeretni, önmagát megélni. 

Ehhez a szív és elme (egó) békés összhangja teremti a teret. Ez ad boldogságot a földi létezésben, ezt érdemes keresni, és a tanulni valót, a tanulságokat ennek mentén érdemes megtalálni...

Segítünk, ha ilyen helyzetben van. Ez esetben, erre haladj tovább: Szerelmi háromszögek - mentőövek...

Korábbi hozzászólások

4
Köszönöm :)
3
Juliana Maria
2019. 08. 24. 19:15
Soha nem láttam vagy hallottam olyan emberektől, mint Dr Idialu. Dr Idialu emberi alakú Isten, az emberek a földi Istennek hívják. A férjem mindig csal, és minden alkalommal, amikor azt mondom neki, hogy hagyja abba a csalást, bosszant és fenyeget, hogy elhagyja a házat, hónapokig folytatja a csalást, mert hazaviszi a másik nőt, amikor nem vagyok ott. Annyira szerettem őt, és nem akartam elveszíteni, de nagy meglepetésemre egy nap visszatértem a munkájából, és rájöttem, hogy elfoglalja a dolgát és elment a másik nőhez. Sírtam és sokáig egyedül maradtam, amíg az irodámban lévő barátom elmondta nekem, hogy Dr. Idialu hogyan segített neki visszahozni a férjét 6 éves válás után, ezért azonnal kapcsolatba léptem Idialu doktorral a WhatsAppon keresztül, elmondtam neki a helyzetet, és azt mondta nekem. : Segít nekem, és a férjem visszatér, és térdre könyörög 12-16 órán belül. Mindent megtettem, amit Idialu orvos elmondott, és nagy örömömre 13 órán belül történt, pontosan úgy, ahogy Idialu orvos mondta. A férjem visszajött hozzám, és térdre esett, sírt, és könyörgött neki, hogy bocsásson meg. Kell segítség? Vegye fel a kapcsolatot Idialu orvossal e-mailben: doctoridialuspellcaster@gmail.com vagy a WhatsApp-on: 2348118448718
2
Hello barátok ... szezonális üdvözletet mindenkinek. Én vagyok Mary Michael, a legnagyobb városoktól, néhány nappal ezelőtt elolvastam egy megjegyzést, amelyet egy kapcsolat-tanácsadási blogra írt. egy müncheni ember, egy újságíró, feltárja, hogyan gyógyította meg a gyenge erekciót és a gyors ejakulációt három héttel a felesége miatt a betegség miatt. olvasva a történetet, és azt mondta, hogy Drigbinovia, az a férfi, aki segített neki elérni mindent, kivonta az ex-feleségét az elválasztás után. Nagyon szerencsés voltam, hogy másolni a doctorigbinovia93@gmail.com címet az online kommentumból. Beszélgetek a Drigbinovia-val, a házaséletemben rejlő kihívások miatt. Szükségem volt olyan óvatos segítségre, hogy visszaszerezzem a férjemet. Néhány hónappal ezelőtt harcoltam a férjemmelegítővel, egyenesen a szemembe nézett; Azt mondta, hogy köztünk volt, befejeztük a házassági kapcsolatot, elvittük fiam, kevin és hazánkba utazott Spanyolországban élni. Azóta megpróbáltam hívni, és üzeneteket küldeni telefonon, szociális hálózaton keresztül. középen és e-mailben, de teljesen megakadályozta a vonal elérését, annyira frusztrált, és segítségre volt szüksége, hogy beszéljen a fiammal, Felixel, elolvastam, hogy bocsánatot kérjek, még akkor is, amikor mindketten tudjuk, hogy bántalmazott engem. 7 hónapig szavak nélkül nincs levél. Ez a helyzet minden nap meggyilkolt, depressziós voltam, és kétségbeesetten segítségre és sürgős megoldásra volt szükségem a probléma megoldása érdekében, ezért kapcsolatba léptem Drigbinovia e-mail címével, mert szerintem csak segíthetek a férjemnek hazatérni a fiammal. Beszéltem vele, és biztosította, hogy segíthet nekem, hogy visszatérjek férjemmel és fiaimmal haza, engedelmeskedjek és kövessem utasításait lépésről lépésre. Két nappal később, Drigbinovia elmondta, hogy ebédet ejtette szerelmi szerelési erőivel a templomán. Mindezt egyedül csinálta, semmit sem tettem, csak a szükséges tételeket szolgáltattam. Ugyanazon az estén a férjem, Chandler hívott a telefonon, hogy bocsánatot kérjen, nagyon nyugodt volt. Beszélt velem, ő is nagyon sajnálta, hogy mindent megtett, hogy bántalmazzon. Chandler tegnap tegnap hazatért fiam fiával, ma boldog vagyok, hogy visszaállítottam a családomat, és hogy a férjem és én jobban szeretjük egymást, mint valaha. Mindig értékelem és értékelem Drigbinovia segítségét. Megígérem, hogy megosztom a jó hírekről szóló bizonyságomat a barátaim és a többiek iránt. Nekem van egy pozitív szándékom, hogy a dolgok meg fognak működni számomra, és rájöttem, hogy jó lenne veled megosztani veled, mivel tudom, hogy másokat is inspirálni fog, mivel nemrégiben találkoztam, élő tanú vagyok, akitől én munka. Én, a férjem, hazatért hét napon belül, hihetetlen és csoda. a tanácsom az, hogy kétségbeesetten keresi az állandó és sürgős megoldást a szerelmi kapcsolatok válságára, és ha visszanyerte elveszett partnereit és boldog családot hozott létre. Élő meggyőződésem, hogy ezek a szerelmi hatalmi erők hatékonynak bizonyulnak, és ennek megfelelően dolgoznak, hogy tervezzenek néhány nappal az ex aktiválásuk után, hogy bocsánatot kérjenek tőle. Sok szerencsét kívánok neked
1
Azért vannak szeretők, akik kaptak egy kis kulipintyót :) http://lakberinfo.hu/otthonok/epiteszet/2017-06-02-szeretok-akik-megernek-egy-kastelyt/

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign