jún27

Miért válsz erőtlenné, ha folyton csak várakozol egy kapcsolatban?

Címkék: elvárásbűntudatszenvedésvárakozáspárkapcsolat

Csak vársz és vársz a kapcsolatodban? 

Vársz arra, hogy megérkezzen, hogy írjon, hogy kifejezze szerelmét, hogy döntsön, hogy tegyen érted? 

Nem akarsz sok lenni, így nem mersz annyiszor kezdeményezni, ahányszor csak szeretnél.
Nem akarsz kevés sem lenni, de "jaj azt meg hogyan kell csinálni?" Mikor leszel sok vagy kevés egyáltalán?
A kérdések csak záporoznak a fejedben, miközben eleinte egyre dühösebb, majd egyre elkeseredettebb leszel. Végül eljutsz odáig, hogy már azt gondolod, "te nem kellesz, te nem vagy elég (jó), te nem vagy szerethető!"

Ennek így semmi értelme.
Rögvest meg is fogod érteni, mi történik ilyenkor benned és miért olyan elképesztő fájdalom és fáradtság azt megélni, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt szeretnéd! Az okok persze az energiák világában érthetőek meg legjobban...

Olvass tovább!

Miért válsz erőtlenné, ha folyton csak várakozol egy kapcsolatban?

Mi történik akkor benned, amikor várakozol?

Amikor várakozol, akkor kiadod a döntési és cselekvési jogot és lehetőséget egy másik ember kezébe. Vagyis átadod neki a "hatalmat" a Te életed felett, egy helyzet felett és épp arra vállalkozol, hogy hozzá igazodj. Persze, ha ő ezek után nem azt teszi, ami neked jó, akkor borzasztóan kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz. 

Te szolgáltatod ki magad azzal, hogy a várakozásoddal tálcán kínálod az életed vagy a helyzeted feletti irányítási lehetőséget. Ezzel kiteszed magadból az ÉLET-edet. Kiteszed a felelősséget, a jogot, hogy TE éld azt, és nem csak elkezded élni az Ő életét, hanem még FÜGGENI is kezdesz tőle.

Ez a függés és az, hogy nem te irányítod a saját életedet azt jelenti, hogy minden energiáddal, minden figyelmeddel egy másik ember tetteihez kapcsoltad magad, aki pedig szabadon rendelkezik vagy épp nem rendelkezik veled.

Elfogysz, ha folyton csak egy másik embernek tolod az energiádat, ahonnan viszont nem áramlik vissza ugyanaz a figyelem, ugyanaz az energia! Nem csoda, hogy erőtlenné, fáradttá, kedvetlenné válsz így.

Vedd vissza az energiáidat önmagadhoz!
Állj bele az életedbe, állj bele a középpontodba és erőre kapsz, ráadásul várakozó helyett cselekvővé válsz!

Ahelyett, hogy a párod cselekedeteit elemzed, és agyalsz - sokkal hasznosabbat is tehetsz. :)

Sokan hiszik magukat tudatosnak, mert jól elemzik a párjuk tetteit. Csakhogy könnyű okosnak lenni "kifelé"... ez azonban nem tudatosság. Az nem tudatosság, hogy azt elemzed mit kellene tennie és mit nem tesz a párod. Ezzel csak mélyen belesüppedsz az egód csapdájába.

Az pedig rengeteg energiát visz tőled, hiszen vedd csak észre, még mindig rá figyelsz, még mindig a párodnak tolod minden energiádat és rád pedig egyetlen pici figyelmed - energiád - sem árad.

Légy tényleg tudatos arra, mit cselekszel, mit miért gondolsz! Légy brutálisan őszinte magaddal! Fedezd fel az önzésedet - az ISTENI önzésedet - és lépj végre a tettek mezejére, hogy jobbá tedd az életedet!

Ha őszinte vagy magaddal és tudatos, akkor könnyen belátod, hogy a várakozást és boldogtalanságot nem az okozza, hogy a párod NEM LÉP, nem tesz, nem jön, nem ír, nem közeledik.
Hanem az okozza a gondodat, hogy: Te kiadtad az irányítást az ő kezébe a SAJÁT ÉLETED felett.

Vagyis, ha őszinte akarsz lenni magaddal, akkor így fogalmazod meg a helyzetet:

"Azért szenvedek, mert elvártam valamit tőle, és nem kaptam meg!" - Akkor vagy őszinte, ha Te vagy az alanya minden mondatnak. Vagyis TE vagy cselekvője. Másképp nem tudsz változtatni az életeden és szenvedéseden, csak azzal, ha önmagaddal - mint a mondat alanyával - képes vagy felvállalni a felelősséget az életed felett. 

Nem a párod tesz tönkre, nem ő viszi az energiádat, nem ő a gonosz, hanem TE teszed tönkre magad azzal, hogy tőle várod a megoldást. Te pazarolod el az energiádat azzal, hogy rá várakozol és te vagy gonosz magaddal akkor, amikor önmagad helyett folyton máson tartod a fókuszt.

A Te életeden, a Te érzéseiden, a Te gondolataidon kizárólag te tudsz változtatni!

Mindenki más csak HATNI tudnak rád. A te életedet csak Te tudod élni, mindenki más csak közreműködő lehet benne! A Te életedben te játszod a főszerepet, mindenki más azonban sok mindennel színezheti, sok árnyalattal befolyásolhat, de dönteni csak te tudsz, akkor is, amikor - látszólag - nem döntesz!

Azzal, hogy megfogalmazod, hogy "én várok olyat, amit nem kaphatok most meg" - újra kezedbe vetted az irányítást az életed felett. Újra felelősséget vállalsz azért, hogy jobbá tedd!

Innen ugyanis további előre vivő kérdések sora születhet meg benned:

  • Miért várom el, amit elvárok?
  • Lehetnek-e más megoldások, mint amit elvárok?
  • Miért tőle várom? Másképp is megélhetném? Mástól is kérhetném?
  • Milyen lehetőségeim vannak, hogy megkapjam, amit szeretnék?
  • Honnan és miből töltődhetnék még?
  • Milyen lehetőségeim vannak még?
  • stb.

Ezekkel a kérdésekkel a figyelmedet és így az energiáidat is újra visszairányítod önmagadra, és végre önmagadat töltöd! Visszatértél a középpontodba és végre cselekvő lehetsz, tehetsz magadért!

Csak egy dologra figyelj oda!

Az egód ugyanis rejt még egy csapdát!

Amint felelősséget válalsz magadért, az egós elméd azonnal előjöhet a "bűntudat" programjával és azonnal ostorozni kezded magad, hogy: "óh, én gyarló, hát elvárásaim voltak. Gonosz vagyok, nem lehetnek elvárásaim...." - sőt, még a végén a párodat is megsajnálod amiatt, milyen gonosz dolgokra is akartad rávenni...  EZT NE tedd! :)

Nem kell ostoroznod magad! Ez egy csapda, ami megint kiszakít a jelenből. A bűntudat blokkolni fog, nem fogsz tudni cselekedni megint. Ezért hát vedd észre, ha jönne a bűntudat benned és szállj ki belőle! Nem kell magaddal sem játszmáznod.

Inkább keresd a lehetőségeket a fenti kérdések nyomán arra, hogyan is lehetnél jobban! 

A lehetőséget, a megoldást, a képességet lásd meg magadban és ne a hibást, a bűnöst, a szegény-ént! :) Csak így válhatsz teremtővé, csak így tudsz tenni valóban önmagadért!

Kedves Olvasóm! Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szeretettel létezni kapcsolatban is

Korábbi hozzászólások

2
Hat most pont ilyen helyzetben vagyok.Tavasz ota azt vettem eszre a paromnal hogy valami megvaltozott.Ket eve vagyunk egyutt.Kezdodtek a problemak es en mindig szova tettem ha valami nem tetszett de o soha nem csinalt semmit es meg megsem tudom vele beszelni mert csak halgat .Akar a szuleivel akar a lanyaval mindig csak halgat es nem tesz semmit .En meg mindig ugy erzem hogy sem a szuleit sem a gyereket nem akarja meg bantani de nekem sem ad igazat barmirol is van szo.Nem all melettem.En meg ugyan ugy erzek iranta mind ket eve de onala valami megvaltozott.Erzem.Es nem tudom hogyan tovabb.
1
Harangozó Éva
2017. 07. 05. 20:51
Nagyon tetszet minden szó igaz!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign