xxx
Egy blog a szeretetről,
  szerelemről, energiákról,
    a lélekről és az ébredésről...
Júl31

Amikor 2 társ közül kell választanod...

Címkék: párkapcsolatönismeretdöntéstársválasztásválás

Két társ... válaszúthoz érkeztél? Talán életed legnagyobb döntése.

Mondják: az ész harcol a szívvel... de te talán azt éled épp, hogy a SZÍV harcol a SZÍV-vel. Óh, :( ez óriási gyötrelem. Mintha megoldás nem is létezne...

Bárcsak ne kellene választanod? Bárcsak lehetne mind a 2 társ a társad, hisz valami mind a kettejükhöz köt. Van, hogy érdekek, van, hogy érzések, de valamiért mind a kettőjük nagyon fontos...

Sajnos azonban ez a kultúra, ez a társadalmi rend választás elé kényszerít. Azt tanultad születésedtől kezdve, hogy boldog csak 1 társ mellett lehetsz. Boldog és "normális" csak az a kapcsolat lehet, amiben csak ketten szerepelnek.

Sokan vannak ebben a dilemmában

A régi kapcsolatukban már nincsenek benne teljes én-jükkel, az új kapcsolatban pedig még nem. Amikor az egyiket élik, a másik hiányzik, a másik miatt gyötrő a bűntudat... amikor pedig a másikban vannak jelen, az előzőhöz húzza őket valami vissza.

Kemény helyzet, változásra késztet, dönteni - az eldönthetetlent - és ÁLDOZAT-ot hozni, LEMONDANI valamiről, ami az egyikkel jár, de mégis nagyon fontos. Aki ilyen döntésben van, azt érzi, ketté szakad: hisz valamit feláldozni, és valamiről lemondani olyan, mintha én-je egy részét akarnák kitépni, kitörölni, semmivé tenni úgy, hogy többé az ne legyen elérhető, ne legyen használható...

Hogyan születhet döntés? Mi a jó döntés? Mi segíthet a mérlegelésben?

Olvass tovább, fontos az önismeretedhez!

Amikor 2 társ közül kell választanod...

A legtöbben így mérlegelnek, de ez nem segít dönteni....

A legtöbben úgy próbálják mérlegre rakni a 2 lehetőséget, hogy az egyik "serpenyőbe" az egyik társ, a másikba a másik lehetséges társ előnyeit és hátrányait pakolják. Alkotnak egy listát, hogy átlássák... majd rájönnek, hogy az egésszel semmire sem mennek, mert hiába is szerepel 5 jó pont az egyiküknél és 15 a másikuknál, ha ezek a jópontok nem egyformán súlyozhatóak. Ha az egyiknél szereplő pontok lényegesen fontosabbak, akkor sajnos a mérleg teljesen hibásan billen félre.

Az "okosabbak" ekkor kitalálnak egy "indexet", amivel a fontosságot súlyozzák... de végül mégsem áll össze a teljes kép a döntéshez, csak nagyobb lesz a kavalkád, hiszen képtelenség súlyozni az érzéseket. Vajon mennyit ér a szerelem? Vagy mennyit a gyerekek békéje? 

Ez így képtelenség, csak a káoszt szüli és a döntési helyzetet súlyosbítja.

Ez azért nem jó kiindulási alap, mert azt erősíti, hogy korlátok között maradj...

Amikor korlátok között gondolkodsz, akkor olyan, mintha úgy akarnád megenni az ebédedet, hogy előtte azt kérdezed: a szádat kösd be, vagy a kezeidet... Vagyis előtted ugyan az étel és talán ehető is volna, de képtelen leszel úgy elfogyasztani, hogy azt élvezni tudjad.

A korlát pedig itt az, hogy 2 lehetőség között akarod megtalálni a boldogságodat!

Most azt mondod: "Persze! Hiszen  ezt a 2 társat szereted. Ők azok, akik között választásra kényszerülsz!" 

:) ...és én épp ezt mondom, hogy ez valójában TÉVEDÉS. Ez korlát!

Ugyanis a boldogságod nem 2 emberen és nem is a közöttük lévő választásban rejlik. A boldogságodhoz nem azt kell megkérdezned magadtól, hogy "ki a jobb neked?" - hanem ettől egy lépéssel távolabb menni: "Te ki vagy, milyen életet szeretnél, és függetlenül más emberektől, mi az, amit megélni szeretnél, mi adna neked tartós örömöt és hogyan tudnád azt fenntartani?"

A boldogságot nem a társaid adják meg neked!

Ezt a mondatot már biztosan hallottad eleget, elcsépelt, mindenhol ezt szajkózzák, hogy önmagadban fedezd fel előbb az egységet, egyensúlyt, boldogságot, és csak  aztán kapcsolódj! Lehet, hogy elcsépelt üzenet ez, de ebben van a lényeg!

Önmagadról kell ugyanis döntened!

Látszólag több sors érintett a helyzetedben, de SENKI helyett nem lehetsz se elégedett, se boldog.

Te csak önmagadról és önmagadért dönthetsz - és hidd el, ez nem önzés, hanem ez FELELŐSSÉGVÁLLALÁS önmagadért. Vagyis felelősség azért, hogy te irányítsd a saját sorsodat! Bárhogyan is döntesz, a döntésedet minden érintett úgyis a képpen éli meg, ahogyan Ő akarja, és nem úgy, ahogyan Te akarod azt - megéletni vele.

Ezért hát ne egyik vagy másik nőben gondolkodj, hanem a társtól függetlenül előbb alkosd meg a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy ki vagy Te és milyen életet akarsz!

Aztán majd kiderül, hogy ebbe a képbe - a jövőről szőtt terveidbe - ki illik bele, milyen módon és milyen szerepben! Lehet ugyanis, hogy egyik társ sem lesz a választottad, lehet, hogy egy harmadik fél jön majd a képbe!

Nézzük ezt meg egy példán át:

Ha van egy házastársad - 2 gyerekkel és adósságokkal - és van egy "szeretőd" egy számodra idegen gyerekkel - de azonos munkahelyen, azonos érdeklődéssel, akkor a korábbi KORLÁTOK közötti döntésben azt kérdeznéd, vajon egyikük vagy másikuk ad neked több boldogságot? Nehéz dönteni: itt gyerekek, család, beléd nevelt felelősség kérdései, míg a másik oldalon a szerelem - de egy idegen gyerekkel spékelt jövője várna. Így a döntésed mindenképp keretek közé szorul és sajnos kompromisszumokat hozva, le kell tolnod a saját torkodon sok lemondást.
Ne csak abban gondolkodj, hogy egyikük vagy másikuk... hanem abban, hogy ki vagy, mit szeretnél létrehozni, megélni még az életedben. A válaszaid lehet, hogy arról szólnak majd, hogy céget akarsz alapítani, külföldön sokat utazni, ezért olyan társ volna ideális, aki utazik veled, támogat, vagy jól viseli, ha te utazol és szeretettel vár haza. Olyan társ legyen, aki nem csak hisz benned, hanem ötletel, inspirál is téged és veled alkot, ha szeretnéd.... stb, és így ehhez párosítva egészen más színt kap az, hogy melyik nő, vagy milyen társ lehet neked ideális a későbbiekben. Lehet, hogy hosszú távon egyikük sem... De te a BOLDOGSÁG-odért lépj, a boldogságodért dönts és ne a társakért!

Nem a társ tesz boldoggá, és nem a kapcsolat, hanem Te teszed boldoggá a kapcsolatodat, hisz te működteted és nem a kapcsolat működtet téged! Ezért hát lásd meg, hogy senkitől sem kell függened! A döntésedben sem kell!

Hogyan tedd hát fel a kérdéseidet a döntéseidhez?

  1. Először is állj meg egy pillanatra és mérd fel azt, hogy mi okozza a döntési helyzetedet! Miben élsz meg HIÁNYT? Mi az, amiben elégedetlen vagy, és mi az, amihez igazodva épp kényszeríted magad? 
  2. Fogalmazd meg azt, hogy mit szeretnél? Milyen volna a számodra ideális élet! Emelkedj önmagad fölé és láss rá magadra azzal a szemmel, hogy mire vagy képes? Milyen erők és lehetőségek, ötletek és képességek bugyognak benned? Miben vagy más, vagy különleges, miben lehetne ezt mindet kiaknázni? Mit szeretnél még teremteni, elérni, megélni? - FÜGGETLEN a lehetséges társaktól!
  3. Aztán mindezt nézd meg annak a tükrében, hogy beleillik-e ebbe az életbe az EGYIK társ! Igen-e vagy sem? Aztán nézd meg, de csak eztán azt, hogy beleillik-e a másik társ, vagy sem. Képzeld csak el mind a kettőjük esetében majd külön-külön, hogy milyen volna velük a nagy terv!
  4. Aztán dönts arról, hogyan tovább... és végül arról, hogy KIVEL!

Amikor nem így döntesz önmagadért, hanem a 2 társ közül... 

...akkor a legtöbb esetben csak hálószobát váltasz, és csöbörből vödörbe csöppensz, mert a hiányt, amit az előző kapcsolatban nem oldottál ki vagy meg, azt ávitted a másikba! Csak idő kérdése, mikor üti fel a fejét ott az új társ mellett is a hiány, a probléma...

Sosem az a kérdés, hogy egyik-e vagy másik, hanem mindig az, hogy Te ki vagy és hogyan szeretnél élni eztán!

Légy bölcs, légy felelős önmagadért és a boldogságodért!

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szeretettel elengedni is

Szólj hozzá a témához Te is!

A csillaggal megadott mezők kitöltése kötelező, de az e-mail címed nem fog megjelenni a honlapon.

1
Csak egy saját tapasztalatot szeretnék megosztani. Igaz, hogy nem kerültem válaszút elé a szó szoros értelmében, nem kellett két "társ"-jelölt közül válaszzak... Volt egy férfi pár évig az életemben, akit nagyon szerettem, akivel nagyon jó volt együtt lenni, de nem vállalta fel a kapcsolatot, nem tudott hűséges maradni, nem igazán akarta jobban megismerni a gyerekeimet, mivel neki nincsenek, idegenkedett tőlük...Ennek ellenére, amikor együtt voltunk a csodát éltem meg vele, de a poklot is, mert nagyon fájt, hogy nem tudtam egy olyan teljesebb kapcsolatot kialakitani, amilyet szerettem volna...Nemrég kisétált az életemből, most egy másik nővel érdekes módon mindazt meg tudja tenni, amit velem nem (akart)... de nem ez a lényeg, hanem az, hogy az én életembe is jött egy férfi (nem is egy :)), aki felvállalt, akivel közös programokat szervezhettem, aki egyből elfogadta a gyerekeimet, annak ellenére, hogy neki nincsenek, de sajnos az érintése, a testi közelsége számomra nem volt jó... nem volt ott az a szikra, vagy vonzalom, ami beinditott volna valamit...Igy hát nem lett belőle kapcsolat...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« Dec 2018. Január Feb »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015, Némethi Erika készítette az mrc webdesign