júl31

Amikor 2 társ közül kell választanod...

Címkék: párkapcsolatönismeretdöntésválástársválasztás

Két társ... válaszúthoz érkeztél? Talán életed legnagyobb döntése.

Mondják: az ész harcol a szívvel... de te talán azt éled épp, hogy a SZÍV harcol a SZÍV-vel. Óh, :( ez óriási gyötrelem. Mintha megoldás nem is létezne...

Bárcsak ne kellene választanod? Bárcsak lehetne mind a 2 társ a társad, hisz valami mind a kettejükhöz köt. Van, hogy érdekek, van, hogy érzések, de valamiért mind a kettőjük nagyon fontos...

Sajnos azonban ez a kultúra, ez a társadalmi rend választás elé kényszerít. Azt tanultad születésedtől kezdve, hogy boldog csak 1 társ mellett lehetsz. Boldog és "normális" csak az a kapcsolat lehet, amiben csak ketten szerepelnek.

Sokan vannak ebben a dilemmában

A régi kapcsolatukban már nincsenek benne teljes én-jükkel, az új kapcsolatban pedig még nem. Amikor az egyiket élik, a másik hiányzik, a másik miatt gyötrő a bűntudat... amikor pedig a másikban vannak jelen, az előzőhöz húzza őket valami vissza.

Kemény helyzet, változásra késztet, dönteni - az eldönthetetlent - és ÁLDOZAT-ot hozni, LEMONDANI valamiről, ami az egyikkel jár, de mégis nagyon fontos. Aki ilyen döntésben van, azt érzi, ketté szakad: hisz valamit feláldozni, és valamiről lemondani olyan, mintha én-je egy részét akarnák kitépni, kitörölni, semmivé tenni úgy, hogy többé az ne legyen elérhető, ne legyen használható...

Hogyan születhet döntés? Mi a jó döntés? Mi segíthet a mérlegelésben?

Olvass tovább, fontos az önismeretedhez!

Amikor 2 társ közül kell választanod...

A legtöbben így mérlegelnek, de ez nem segít dönteni....

A legtöbben úgy próbálják mérlegre rakni a 2 lehetőséget, hogy az egyik "serpenyőbe" az egyik társ, a másikba a másik lehetséges társ előnyeit és hátrányait pakolják. Alkotnak egy listát, hogy átlássák... majd rájönnek, hogy az egésszel semmire sem mennek, mert hiába is szerepel 5 jó pont az egyiküknél és 15 a másikuknál, ha ezek a jópontok nem egyformán súlyozhatóak. Ha az egyiknél szereplő pontok lényegesen fontosabbak, akkor sajnos a mérleg teljesen hibásan billen félre.

Az "okosabbak" ekkor kitalálnak egy "indexet", amivel a fontosságot súlyozzák... de végül mégsem áll össze a teljes kép a döntéshez, csak nagyobb lesz a kavalkád, hiszen képtelenség súlyozni az érzéseket. Vajon mennyit ér a szerelem? Vagy mennyit a gyerekek békéje? 

Ez így képtelenség, csak a káoszt szüli és a döntési helyzetet súlyosbítja.

Ez azért nem jó kiindulási alap, mert azt erősíti, hogy korlátok között maradj...

Amikor korlátok között gondolkodsz, akkor olyan, mintha úgy akarnád megenni az ebédedet, hogy előtte azt kérdezed: a szádat kösd be, vagy a kezeidet... Vagyis előtted ugyan az étel és talán ehető is volna, de képtelen leszel úgy elfogyasztani, hogy azt élvezni tudjad.

A korlát pedig itt az, hogy 2 lehetőség között akarod megtalálni a boldogságodat!

Most azt mondod: "Persze! Hiszen  ezt a 2 társat szereted. Ők azok, akik között választásra kényszerülsz!" 

:) ...és én épp ezt mondom, hogy ez valójában TÉVEDÉS. Ez korlát!

Ugyanis a boldogságod nem 2 emberen és nem is a közöttük lévő választásban rejlik. A boldogságodhoz nem azt kell megkérdezned magadtól, hogy "ki a jobb neked?" - hanem ettől egy lépéssel távolabb menni: "Te ki vagy, milyen életet szeretnél, és függetlenül más emberektől, mi az, amit megélni szeretnél, mi adna neked tartós örömöt és hogyan tudnád azt fenntartani?"

A boldogságot nem a társaid adják meg neked!

Ezt a mondatot már biztosan hallottad eleget, elcsépelt, mindenhol ezt szajkózzák, hogy önmagadban fedezd fel előbb az egységet, egyensúlyt, boldogságot, és csak  aztán kapcsolódj! Lehet, hogy elcsépelt üzenet ez, de ebben van a lényeg!

Önmagadról kell ugyanis döntened!

Látszólag több sors érintett a helyzetedben, de SENKI helyett nem lehetsz se elégedett, se boldog.

Te csak önmagadról és önmagadért dönthetsz - és hidd el, ez nem önzés, hanem ez FELELŐSSÉGVÁLLALÁS önmagadért. Vagyis felelősség azért, hogy te irányítsd a saját sorsodat! Bárhogyan is döntesz, a döntésedet minden érintett úgyis a képpen éli meg, ahogyan Ő akarja, és nem úgy, ahogyan Te akarod azt - megéletni vele.

Ezért hát ne egyik vagy másik nőben gondolkodj, hanem a társtól függetlenül előbb alkosd meg a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy ki vagy Te és milyen életet akarsz!

Aztán majd kiderül, hogy ebbe a képbe - a jövőről szőtt terveidbe - ki illik bele, milyen módon és milyen szerepben! Lehet ugyanis, hogy egyik társ sem lesz a választottad, lehet, hogy egy harmadik fél jön majd a képbe!

Nézzük ezt meg egy példán át:

Ha van egy házastársad - 2 gyerekkel és adósságokkal - és van egy "szeretőd" egy számodra idegen gyerekkel - de azonos munkahelyen, azonos érdeklődéssel, akkor a korábbi KORLÁTOK közötti döntésben azt kérdeznéd, vajon egyikük vagy másikuk ad neked több boldogságot? Nehéz dönteni: itt gyerekek, család, beléd nevelt felelősség kérdései, míg a másik oldalon a szerelem - de egy idegen gyerekkel spékelt jövője várna. Így a döntésed mindenképp keretek közé szorul és sajnos kompromisszumokat hozva, le kell tolnod a saját torkodon sok lemondást.
Ne csak abban gondolkodj, hogy egyikük vagy másikuk... hanem abban, hogy ki vagy, mit szeretnél létrehozni, megélni még az életedben. A válaszaid lehet, hogy arról szólnak majd, hogy céget akarsz alapítani, külföldön sokat utazni, ezért olyan társ volna ideális, aki utazik veled, támogat, vagy jól viseli, ha te utazol és szeretettel vár haza. Olyan társ legyen, aki nem csak hisz benned, hanem ötletel, inspirál is téged és veled alkot, ha szeretnéd.... stb, és így ehhez párosítva egészen más színt kap az, hogy melyik nő, vagy milyen társ lehet neked ideális a későbbiekben. Lehet, hogy hosszú távon egyikük sem... De te a BOLDOGSÁG-odért lépj, a boldogságodért dönts és ne a társakért!

Nem a társ tesz boldoggá, és nem a kapcsolat, hanem Te teszed boldoggá a kapcsolatodat, hisz te működteted és nem a kapcsolat működtet téged! Ezért hát lásd meg, hogy senkitől sem kell függened! A döntésedben sem kell!

Hogyan tedd hát fel a kérdéseidet a döntéseidhez?

  1. Először is állj meg egy pillanatra és mérd fel azt, hogy mi okozza a döntési helyzetedet! Miben élsz meg HIÁNYT? Mi az, amiben elégedetlen vagy, és mi az, amihez igazodva épp kényszeríted magad? 
  2. Fogalmazd meg azt, hogy mit szeretnél? Milyen volna a számodra ideális élet! Emelkedj önmagad fölé és láss rá magadra azzal a szemmel, hogy mire vagy képes? Milyen erők és lehetőségek, ötletek és képességek bugyognak benned? Miben vagy más, vagy különleges, miben lehetne ezt mindet kiaknázni? Mit szeretnél még teremteni, elérni, megélni? - FÜGGETLEN a lehetséges társaktól!
  3. Aztán mindezt nézd meg annak a tükrében, hogy beleillik-e ebbe az életbe az EGYIK társ! Igen-e vagy sem? Aztán nézd meg, de csak eztán azt, hogy beleillik-e a másik társ, vagy sem. Képzeld csak el mind a kettőjük esetében majd külön-külön, hogy milyen volna velük a nagy terv!
  4. Aztán dönts arról, hogyan tovább... és végül arról, hogy KIVEL!

Amikor nem így döntesz önmagadért, hanem a 2 társ közül... 

...akkor a legtöbb esetben csak hálószobát váltasz, és csöbörből vödörbe csöppensz, mert a hiányt, amit az előző kapcsolatban nem oldottál ki vagy meg, azt ávitted a másikba! Csak idő kérdése, mikor üti fel a fejét ott az új társ mellett is a hiány, a probléma...

Sosem az a kérdés, hogy egyik-e vagy másik, hanem mindig az, hogy Te ki vagy és hogyan szeretnél élni eztán!

Légy bölcs, légy felelős önmagadért és a boldogságodért!

Légy tudatos arra, hogy mi  szól rólad, ki vagy te, és hogyan teremted az életedet!

1. MENTŐÖV: Szerelmi 3szögek workshop - személyesen és ÉLŐ ONLINE közvetítéssel is

Szerető vagy? Félrelépő vagy most csaltak meg?
Vajon mire tanít egy ilyen helyzet? 
Miért "KELL"-et ezt megélned - bármelyik szereplő is legyél e történetben?

Óriási kérdőjelek, átvirrasztott éjszakák, szüntelen agyalás és sok-sok bizonytalanság adódik egy ilyen 3 szereplős kapcsolatban. Ha benne vagy - bármelyik szereplő bőrében - Te magad is keresed a kapaszkodókat, a biztos pontokat.

Tarts velünk ezen a kurzuson is! Egyáltalán nem szokványos sablonokkal, ítélkezés nélkül olyan új nézőpontokat kaphatsz, amelyek segítenek erőre kapni, felszabadulni, önmagadban kiteljesedni! 

Ez a kurzus egy mentőöv, ha benne állsz, és ha kitörni készülsz a szerelmi 3szög egyik csúcsából. Önismereti műhely a megcsalás, szeretői lét, döntési nehézségek, felelősség, válás és őszinte szerelem oldalairól...

A részletekért kattints a képre:

2.  Női és férfi energiák Kurzus  -  ÉLŐ ONLINE közvetítéssel - és személyesen

Még mindig ragyogsz a kapcsolatodban? Elégedetten sugárzol, és éled a NŐT /FÉRFIT, vagy inkább szorongsz, várakozol, és keresed a biztos pontokat?

Vajon mitől NŐ a nő, és mitől FÉRFI a férfi, és hogy lehet az, hogy miközben mind a ketten az egységet keresik egymás oldalán, a kapcsolatuk mégis játszmák és drámát színterévé válik?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni önmagadat a párkapcsolatban és kívülről rálátást nyerni arra, melyikőtök miért úgy viselkedik és működik, ahogyan. 

Tarts velünk ezen a kurzuson is, nagyon sok hasznos felismerésed és AHA-élményeid lesznek!

A részletekért kattints a képre:

Hogyan szeress szenvedés nélkül?
Hogyan éld meg önmagad?
Mire tanít a szerelem és hogyan engedd el mindazt, ami fáj?

Önismereti könyveink segítenek, hogy ráláss tudatalatti működéseidre, és megtanulj szívvel - valódi szeretettel - élni.

Kattints ide a könyvekhez...

Hatalmas felismeréseid lesznek...

Olyan "kapaszkodók" kísérnek a könyekben az olvasás során, melyekkel könnyebb...

Korábbi hozzászólások

3
Igazad van abban, hogy ezek a döntési helyzetek sohasem arról szólnak, hogy két ember közül kell választanod. Hanem a saját magad bizonytalanságáról, örömtelenségéről, amit így élsz meg, a pillanatnyi örömöket keresve, és ahhoz legyártva a magyarázatokat. De aki ilyen helyzetbe kerül, nem feltétlenül tudja a saját boldogságát sem szem előtt tartani, hiszen ugyanúgy szenved, bűntudata van. Sokat írtál erről is már. Egyikben nincs teljesen benne már, a másikban még, vagy nem is lesz soha, nem is akart soha igazán. Viszont legtöbbször elindul egy változás. A találkozások nem véletlenek. És már nem lehet visszamenni az "azelőtti" időkbe. Amikor még tiszták voltunk és ártatlanok. Ha megértjük az okokat, ha megismerjük önmagunkat, a korlátainkat, elengedjük az akarásunkat, például, hogy a másikat boldoggá akarjuk tenni, megtesszük, amiket felhánytorgatott, a szemünkre vetett, mi is elismerjük igen, igaza van, nem így kellett volna, megváltozunk, és mégsem történik semmi - akkor előbb utóbb csak a másik fél változása, az ő felismerései hozzák el a megoldást - ami vagy együtt, vagy külön, de meg kell, hogy történjen. Már nincs visszaút. Legalábbis ha fontos nekünk a saját boldogságunk mellett a másiké is.
2
Azt írod a blogodban: „Sosem az a kérdés, hogy egyik-e vagy másik, hanem mindig az, hogy Te ki vagy és hogyan szeretnél élni eztán! Légy bölcs, légy felelős önmagadért és a boldogságodért!”Az lenne kérdésem, hogy tud-e boldog lenni hosszú távon az a valaki, aki „MINDIG” úgy él, ahogyan Ő szeretne, ahogyan neki jó? Valóban bölcsen és felelősséggel dönt-e a boldogságáért, ha mérlegre teszi saját maga szempontjából a két társ (egyik a házastárs, vagy csak társ, másik egy plátói szerelem) közötti választást és úgy jut döntésre, hogy választ egy harmadikat, aki belefér az általa elképzelt társkapcsolatba, amire teljes szívvel vágyik, ráadásul olyan valakit, aki szinte minden addigi hiányt pótol, de arról képtelen dönteni, hogy lemondjon végleg a plátói (lelki) szerelemmel való kapcsolattartásról és ezt ellenvetést nem tűrően közli is az új társával akár tetszik neki akár nem? Az én véleményem szerint Ő soha nem lesz teljesen boldog, inkább a szenvedésben leli örömét, mint a boldogságban. Mert egyfelől szeretne szeretve lenni, másfelől pedig ő nem akar önzetlenül, tisztelettel szeretni, csak minden kapcsolatból kivenni azt, amitől ő jól érzi magát, viszont nem tesz semmit a „vágyott” társáért, nem ad vissza (lsd. egy másik blogodat: „Amikor a férfi sosincs OTT…”) olyat, ami őt a társa szemében felemeli és hosszú távon szerethetővé teszi. Ő csak él „MINDIG” úgy, ahogyan Ő szeretne… Ez is egy döntés. Csak nem bölcs és nem felelős döntés… sem magáért, sem az új és talán az újabb és a még újabb társjelöltjeiért sem (ha így megmarad mellette valaki egyáltalán)…
1
Csak egy saját tapasztalatot szeretnék megosztani. Igaz, hogy nem kerültem válaszút elé a szó szoros értelmében, nem kellett két "társ"-jelölt közül válaszzak... Volt egy férfi pár évig az életemben, akit nagyon szerettem, akivel nagyon jó volt együtt lenni, de nem vállalta fel a kapcsolatot, nem tudott hűséges maradni, nem igazán akarta jobban megismerni a gyerekeimet, mivel neki nincsenek, idegenkedett tőlük...Ennek ellenére, amikor együtt voltunk a csodát éltem meg vele, de a poklot is, mert nagyon fájt, hogy nem tudtam egy olyan teljesebb kapcsolatot kialakitani, amilyet szerettem volna...Nemrég kisétált az életemből, most egy másik nővel érdekes módon mindazt meg tudja tenni, amit velem nem (akart)... de nem ez a lényeg, hanem az, hogy az én életembe is jött egy férfi (nem is egy :)), aki felvállalt, akivel közös programokat szervezhettem, aki egyből elfogadta a gyerekeimet, annak ellenére, hogy neki nincsenek, de sajnos az érintése, a testi közelsége számomra nem volt jó... nem volt ott az a szikra, vagy vonzalom, ami beinditott volna valamit...Igy hát nem lett belőle kapcsolat...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign