aug08

Te melyik vagy? Aki félelemből, vagy aki szeretetből cselekszik? Nézd meg...

Címkék: szeretetfélelemelmefüggésteremtőerő

Ne vágd még rá a választ! Sokan vannak ugyanis óriási tévedésben...

Ha ezt az írást elolvasod, Te is könnyebben látsz rá arra, hogy hogyan éled az életedet, és ha megrekedtél, akkor vajon miért is! Sokan hiszik, hogy szeretetből cselekszenek - csak mert szívesen tesznek másokért - azonban szeretetből élni korántsem ezt jelenti!

  • Jól haladnak a dolgaid? Könnyen átlátod, merre lépj? Teremted az életedet egyről a kettőre? Vagy megrekedtél, és nem látod a lehetőségeidet? Nehezen változtatsz és nehezen is változnak a dolgok körötted? Könnyen "kihasználnak" mások és gyakran belefutsz abba, hogy megbántanak?
  • Könnyen és gyorsan átlátod a lehetőségeidet és tudsz is dönteni? Ha döntesz, akkor Te alakítod az életedet? Vagy megvárod, amíg mások döntenek helyetted? Gyakran halogatsz vagy kerülsz függésbe valamilyen módon mások döntéseitől? Nehezen mondasz "nem"-et és igyekszel megfelelni az emberek elvárásainak?

Csak úgy záporoznak a kérdések, de nem véletlenül...

Honnan tudhatod, hogy szeretetből cselekszel-e vagy félelemből?

Miért jutsz előbbre az előbbivel és miért gátol a második valójában? Hogyan változtass a haladás irányába?

Olvass tovább!

Te melyik vagy? Aki félelemből, vagy aki szeretetből cselekszik? Nézd meg...

A leglényegesebb különbségek...

Amikor SZERETETBŐL cselekszel...

Amikor szeretetből cselekszel, akkor a vágyaid útján teremted az életedet! Nálad van a "varázspálca", te irányítod a saját életedet, és te INDÍTOD a folyamataidat! Te indítod az akciót, a cselekvést, mert tudod, mi ad neked örömöt, tudod, mivel szolgálhatod önmagadat, tudod, mit szeretnél megélni.

Amikor szeretetből éled az életedet, akkor egységben vagy magaddal. Harmóniában állnak a vágyaid, a gondolataid és a tetteid, mert minden BELŐLED INDUL ki a saját ÉLETEDBEN! Nem szorulsz rá mások tetteire, nem függsz mások hangulatától, mások válaszaitól. Másokat, akik melletted a "képben" vannak, EGYÜTTMŰKÖDÉSRE, egyenrangú kapcsolódásra "tartod".

Tisztában vagy azzal, hogy Te alakítod a sorsodat, Te ÉLED az ÉLETEDET!

Szeretetből élni azt jelenti, hogy egységben vagy magaddal, önmagadhoz - eredenő énedhez - kapcsolódva, így a TEREMTŐERŐD is sokszorosan tud építeni, alkotni, működni. Előrelépsz, haladsz és a lehetőségek "maguktól" találnak rád. Nincs benned görcsös akarás, de buzog a tettvágy, a derűs elégedettség. Erős vagy... :)

Amikor félelemből cselekszel...

Amikor félelemből cselekszel, akkor arra rendezkedsz be, hogy VÉDEKEZZ! Menteni próbálod a menthetőt, és minden napod arról szól, hogy "oltod a tüzet", és mások TETTEIRE REAGÁLSZ!

Nem Te indítod a folyamatokat a vágyaid szerint, hanem védekezel és mások akcióira REAGÁLSZ csupán. Ezzel folyamatosan függsz másoktól. FÜGGSZ attól, amit ők indítanak el! Függsz a hangulatuktól, az érzéseiktől, a döntéseiktől és a rólad alkotott véleményüktől. Nem vagy az életedben, csak annyi időre, hogy elhárítsd a rád nehezedő bajokat, a leomló téglákat.

Becsap az elméd nagyon könnyen, mert hiheted, hogy mindez azért van, mert SZERETSZ...

Az elméd ügyes szóforgató, be is csap. 

Az elméd elhiteti veled, hogy, azért alkalmazkodsz folyton másokhoz, mert szereted őket és jót akarsz nekik... Ha azonban ezt azon az áron is megteszed, hogy magadnak KÁRT okozol, akkor bizony nem szeretetből alkalmazkodsz, hanem mert félsz. Félelemből. Félelemből vagy "túl jófej"! Félsz, hogy nélkülük nem tudnál túlélni, boldog lenni. Függsz.... Amíg mások életét éled, addig nem vagy a sajátodban, és bizony a teremtőerőd sem tud lendületbe jönni. Bezártad és leláncoltad, mert arra vársz, hogy majd előbb mások tegyenek érted, veled valamit!

Ez nem szeretet, ez FÉLELEM. Egyszerre nem megy szeretni és félni. Az előbbi a teljesség, az utóbbi annak a hiánya. Ahogyan nem lehetsz egyszerre éhes és jól lakott, úgy nem lehetsz egyszerre szeretetben és félelemben sem. Az elméd azonban elhiteti veled a félelemben is, hogy szeretsz... de olyankor a szeretetnek csak az emléke van meg!!!

Hogyan törd át a kaput, és hogyan élj inkább szeretetből a félelem helyett?

Sokan vannak, akik az életük egyik területén szeretetből léteznek és magabiztosan önmagukért élve INDÍTANAK folyamatokat, de aztán életük egy másik területén átveszi a félelem az irányítást és túlzott megfelelési kényszerrel kiesnek az életükből és függésbe, alárendelésbe helyezik magukat valakivel vagy valamivel szemben.

Mindenen tudsz változtatni azonban, ami az ÉLETEDBEN történik, hiszen te éled, te irányítod, te teremted azt akkor is, ha szeretsz, és akkor is, ha félsz. Csak az előbbivel haladsz és élsz és egyre több és jobb dolgot élsz meg, az utóbbival többnyire megreked az életed!

Hogyan válts hát?

  1. Először is ismerd fel, lásd meg, mondd ki, hogy félelemből cselekszel. Lásd meg a függéseidet, és derítsd fel azt is, hogy milyen gyakran van az, hogy csak reagálsz és mi történhetne, ha te indítanád a folyamatokat - a cselekvést, az akciót, amire majd mások, vagy a külvilág reagálni fog!
  2. Vedd magadat nagyító alá és lásd meg magad kívülről! Szembesítsd magad a képességeiddel, az erődet adó hasznos tulajdonságaiddal, szokásaiddal! Lásd meg, hogy MILYEN KLASSZ, hogy LÉTEZEL!
  3. Vedd sorra a vágyaidat! Mit szeretsz csinálni? Mi ad örömöt? Milyen életet akarsz élni? mit akarsz teremteni, létrehozni, alkotni, megélni?
  4. Tedd ezek mögé a terveidet és indítsd el a folyamatokat!
  5. Élvezd minden lépését, minden percét! Figyeld magad kívülről és lásd meg, hogy milyen fantasztikusan teremtesz!

Ott lakik benned a szeretet! Te magad vagy az! Nem is szeretet, talán a BOLDOGSÁG szó a jobb rá! Egy fantasztikus, határokat és korlátokat nem ismerő, szinte végtelen TEREMTŐERŐ, amit akkor tudsz mozgásba hozni, amikor csak szeretnél! Vagyis nem is amikor szeret-NÉL, hanem akkor, amikor SZERETSZ, amikor önmagad vagy, amikor éled azt, aki valójában vagy!

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szeretettel elengedni is

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign