szept10

Szerelem a test - lélek - szellem szintjein

Címkék: szerelemlélekszellemtesthormonokteremtőerőélet

Hogyan éled meg a szerelmet teljes valójában?
Hogyan mutatja meg magát benned a lélek, a szellem és test "működésének" szintjein?

Hogyan is kapcsolódsz Te a körötted lévő világhoz? 

Valójában 3 működési szinten érzékeled a külvilágod hatásait, és Te is ezeken keresztül tudsz visszahatni a világodra!

  1. Érzékeled a TEST érzékszerveivel, és minden egyes érzet elindít benned biokémiai folyamatokat, reakciókat, testi, fizikai tüneteket. 
  2. Érzékeled a világodat és kapcsolódsz hozzá a gondolataid és azokból fakadó érzelmeid nyomán is. Ezeknek nincsen "anyaga", de kétségtelen, hogy léteznek a gondolataid és érzéseid akkor is, ha nem tudod azokat megfogni, tapintani, bedobozolni. Ez az ELMÉ-den keresztüli érzékelésed.
  3. Valamint érzékeled és kapcsolódsz a világhoz az ENERGIÁK szintjén is. Ez az, amikor nincsen se tapintható üzenet, se megfogalmazható magyarázat, mégis egészen biztosan hatnak rád "valamik". Ilyen amikor a megérzéseid, az intuíciód megmutatkoznak, vagy ilyen az, amikor indokolatlanul jár át szorongás, vagy hála, és ilyen az is, amikor szavak nélkül is tudod egy másik emberről, hogy épp milyen hangulatban van. Átérzed fájdalmát vagy örömét a nélkül, hogy mondta volna, hogy mi is zajlik benne.

Ezt a 3 féle "csatornát" használja minden ember.
Még azok is, akik tökéletesen materiálisnak hiszik magukat és bőszen tagadják az energiák létezését. :) Talán a gondolataikat nem tagadják le... 
Ugyanakkor ők is beszélnek arról, hogy "kisugárzás"... vagyis, ők is használják, érzik és még meg is nevezik azt az energiát, ami egy-egy emberből árad. :) 

Mindez milyen irányt, milyen változást indít el benned, amikor szerelmes leszel?

Látni fogod, mi a legerősebb e fentiek közül, milyen szinteken dől el, hogy hogyan fogod megélni a szerelmet!

Olvass tovább!

Szerelem a test - lélek - szellem szintjein

Ugye, nem gondolod, hogy csak a tested lennél te valójában?

Sokkal több vagy a testednél... az csak egy részed! Az csak a látható valóságod. Az anyag...

Ugye, azt sem gondolod, hogy Te a gondolataiddal vagy azonos? 

Sokkal több vagy a gondolataidnál és érzéseidnél. Ez csak a SZELLEM-iséged, ami magába foglalja mindazt, amiben hiszel, mindazt, amit célul tűzöl ki, amit és ahogyan gondolkodsz, és mindazt, amit a eddig megéltél emlékek, tapasztalások, tanítások, "programozott információk" terén.

Ugye, azt sem gondolod, hogy e kettő nem létezik és Te csak egy energiagombóc vagy?

Valójában eredendő lényed: a benned lévő ÉLET, és az élet forrása - a teremtőerő - az, ami létrehozta a testedet és a szellemedet (elmédet) is. Ez az élet az, amit LÉLEK-nek, isteni szikrának, eredendő önvalódnak, teremtőerőnek nevezel. Az ÉLET a világmindenség része, a mindenség energiájából létezik, így az energia feltétlen, korlátlan, végtelen és halhatatlan.

Mint ilyen, magába olvaszt mindent - feltételek nélkül - jót és rosszat is. Egészen pontosan nem különít el, nem ítélkezik jó és rossz felett. Az élet maga a feltétel nélküli szeretet, a boldogság energia rezgése.

(Nézz csak szét a világon! Mindent látva: láthatod, hogy bármi megtörténhet. A mindenség, az univerzum megengedi!!! Megengedi azt is, amit Te emberi elmével jónak vagy rossznak ítélsz is. Isten és az univerzum feltétel nélküli....)

Te valójában ennek a 3 "dolognak" az egysége, együttes működése vagy!

A lélek (az  ENERGIA, az élet) hozta létre a testedet, és születésed után itt a földi létedben épült fel hozzá az elméd is. 

Nagyon könnyű ezt belátni, a nélkül, hogy misztikus, ezós blablákba bocsátkoznánk.

Hiszen hamarabb "keletkezett" benned az élet, mint ahogyan a tested teljes emberi működésre kifejlődhetett volna minden szerveddel együtt, és azt is könnyű belátni, hogy gondolkozni emberi dolgokról csak azután tudtál, miután megtanítottak neked a szüleid ezt-azt, miután te magad is tapasztaltál, miután megalapozódtak benned (az elmédben) szempontok, hitrendszerek, elvek, nézőpontok, megfigyelések.

Azt pedig már 7. osztályos korodból (az első fizika órákról) tudod, hogy minden ENERGIA!
Az anyag, a test is energiából van. Csak épp az energia ott olyan "sűrű", olyan rezgéstartományt vesz fel, hogy a fizikai érzékelésünk számára is megmutatkozik. Vagyis minden, amit megfogni tudsz, minden anyag és test energiából van.

Az energia (a finom energiák) szintjén indul hát el minden folyamat, és az fog átíródni az anyag rezgéseire is. Nem fordítva... Mindig, minden testi, anyagi folyamat először energia-szinten keletkezik, és a fennállása fogja megadni a lenyomatát az anyagban is. 

Mi indítja el benned a szerelmet? Hol indul a folyamat? Mi történik?

A szerelem is az energiák szintjén indul el benned! Mindig! Minden esetben!

Hiszen - ne feledd - az a szeretet, az a feltétel nélküliség, amit a szerelemben (annak az első pillanataiban) megélsz, az pontosan ez az eufória.
Szeretsz, ÉLSZ, telve szabadsággal, elképesztő sok energiát érzel magadban a nélkül, hogy bármit is tudnál a másik emberről, akihez ezt párosítod.

  • Nem azért csap fel a szerelem, mert ő nőtlen, sok diplomás és jól áll rajta az izompóló! Lehet, hogy semmit sem tudsz róla... mégis érzed magadban felcsapni a lángot! Nem a gondolataid nyomán leszel szerelmes :)
  •  Vagy - van ilyen, főleg az internet korában - lehet, hogy olyan személy iránt érzed fellángolni a szerelmet, akit még nem is láttál, nem is éreztél... mert csak leveleztetek. Mégis szerelmes tudsz lenni! Nem a tested nyomán leszel szerelmes!

Egyszerűen találkozik 2 aura (közelről vagy távolról) és megengeditek magatoknak, hogy ennek hatására megnyíljon bennetek a kapu - a lélek kapuja. A kaput az elme nyitja, engedi, hogy a lélek energiája áradjon belőled! Ez a fény, ez az erő, ez a szabadság, ez a szeretet, ez önt el téged. Ezért érzed, hogy szinte világítasz a szerelemben! :)

A szerelem az az energiarezgés, ami a valódi önmagad - a lélek, az élet - rezgése. Így amikor a szerelmet érzed, olyan mértékben repülsz, boldog és energikus vagy, hogy szinte se enni, se inni, se aludni nem érzed fontosnak.

Egyszerűen Te magad vagy a FORRÁS, te magad olyankor a lélek rezgését éled!

Ez indítja el az elmében (a szellem szintjén) és majd a testedben is a folyamatokat!

Mi zajlik az elmédben? (A szellem megélései)

Az elméd szembesül azzal, hogy óriási energiát és boldogságot élsz meg épp, és persze keresi ennek az okát. Ez az elme dolga: téged úgy életben tartani, hogy az neked a legjobb legyen és a legtöbb energiát, biztonságot adja neked!

Ez a szerelem energiája (kezdetben) tetszik is az elmének. Annyira tetszik, hogy marasztalni akarja. Ehhez meg kell keresnie az élmény okát - ezt a kiválasztott társ személyében találja meg, és hogy marasztalni tudja az elme ezt az energiát és élményt, beindítja a "megszerzési programot".

Az elme innentől arra törekszik, hogy a szerelmet "hozó" partnert megszerezze, és minél gyakrabban, minél közelebb tarthassa hozzád! A gondolataidat is e köré rendezed már. Lesed "mikor ír, mikor jön, mikor mondja, hogy ő is szeret, mikor vállal fel, mikor lesztek együtt"... Igaz?

Amikor pedig a megszerzés akadályokba ütközik, akkor bekapcsolnak a félelem-programok az elmédben és gyakorivá válnak azok a gondolataid, amelyek rettegéssel töltenek el, amelyek a hiányt erősítik benned, amelyek arról szólnak, hogy nem vagy elég jó és érdemes arra, hogy ezzel a társsal boldog lehess!

Az elme alapvető tévedésben van. Ott tévedett, hogy a benned fellángoló érzést a társaddal azonosította és a megszerzési vágy és a félelem innentől kínos szenvedéssé teheti a csodálatos szerelem-élményt. Az elme azért téved, mert azt felejtette el, hogy az érzés - a szerelem és energiája - benned született meg. Benned a forrás, sőt: TE vagy a FORRÁS. A másik ember "csak egy indukátor, egy statiszta", akinek az a szerepe, hogy megmutassa neked, ki vagy és milyen érzésekre vagy képes!

Az elméd becsavar a mélységbe is, amikor a megszerzés nem sikerül. Amikor a választott kedves nem azt érzi, amit a te elméd szeretne. Ilyenkor éled azt, hogy a "szerelem fáj", és hogy "hiányzik" a társ. :(

Ezek az elme játékai és nem a léleké (nem a szívé). A lélek továbbra is áradna, továbbra is szeretne, továbbra is boldog lenne, ha figyelnél rá. Csak épp ilyenkor - a fájdalom idején - te nem figyelsz. Te ilyenkor "fájni" akarsz, gond-olkodni, elmélkedni, agyalni  - és ezek viszont szenvedéssel járnak.

Mi történik a testedben?

A hormonok és biokémiai folyamatok pillanatok alatt lekövetik ezeket a fent említett élményeket és gondolatokat! A test az utolsó, ami visszatükrözi a folyamatot. Logikus ez, hiszen a test energiából létezik... így ami ott energetikailag és gondolatilag megjelent benned, az a testedben is "megszületik".

A szerelem fellángolása a test számára is eufórikus. A hormonok belendülnek... érzed a "pillangókat a gyomrodban", érzed, hogy nem vagy éhes, szomjas, energikus vagy. :) Felturbósodik a szerotonin és még egy sor olyan hormon, ami a kötődésben és szeretetben kap funkciókat.

Amikor pedig az elme a csalódást és szorongást kezdi élni, akkor pedig ugyanígy válaszol: görcsöl a gyomrod, szorongsz, fáradttá válsz, nehéznek érzed magad... Ilyenkor is működnek a hormonok, és biokémiai folyamatok. Nincs is szükség azonban arra, hogy ezeket megnevezzük, mert nem ezek az okozók. Ez csak okozat csupán.

A szerelem tehát tudatos ember számára nem azonos a hormonok játékával. Nem a hormonok generálják a szerelmet és szeretetet, hanem fordítva: a SZERELEM és szeretet fogja beindítani a biokémiai folyamatokat a fizikai testedben!

Szerencsére azonban a test - lélek - szellem együttműködnek...

Nem különül el ilyen élesen a 3 egység működése, mert szoros egységben, egyensúlyban kell működnie egymással minden részednek!

Akkor a tudósok tévednek?

:) A tudósok azt vizsgálják, hogy a szerelem idején mi történik a testedben, a szervezetedben. Ők pontosan le is írják a test folyamatait. Nem tévednek. Csupán az a félreértés, hogy nem a test éli a szerelmet előbb, ha te éled a szerelmet és az ennek folyományaképp a testedben is megmutatkozik. :)

A boldogságodat éld meg!

Az pedig nem a testedből és nem is az elmédből ered! E kettő azonban tökéletesen ki tudja szolgálni, ha ügyesen hozzáhangolod ezeket a szíved megéléseidhez!

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, befogadni önmagadat is...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign