szept15

Egy apró technika a türelmetlenséged kezeléséhez

Címkék: türelmetlenségegóelmebirtoklásfélelem

Hogyan legyél türelmesebb?

Vagyis, hogyan győzd le a türelmetlenséget? 

Többször írtam már a türelmetlenségről itt a blogban - érdemes rákeresni - de most azok kiegészítéséül egy új nézőpontot hozok.

Egy pofonegyszerű nézőpontot és technikát, amivel könnyebben vészeled át azt a szorongást és izgatott toporgást, amit a türelmetlenség jelent.

Mi is a türelmetlenség valójában? Miért is nem tudod csak úgy elmulasztani és uralni?

Olvass tovább!

Egy apró technika a türelmetlenséged kezeléséhez

A türelmetlenség egy "tünet", egy következmény...

... épp ezért nem sokra jutsz, ha ezt próbálod karban tartani.  Nem fog sikerülni azzal türelmesebbé válni, hogy erre kényszeríted magad! Igaz? Talán még sosem sikerült...

Időnként szorongató érzés, máskor izgatott toporgást jelent attól függően valamit ELHÁRÍTANI vagy valamit ELÉRNI szeretnél. 

A türelmetlenség ugyanis az egód alapprogramjaihoz vezethető vissza

  • Az egód "megszerzési, birtoklási vágya" indít arra, hogy célokat tűzz ki és MEGSZEREZD, ELÉRD azokat! Azért van ez a késztetés, ez a program benned, hogy te biztosítani tudd a létfentartásodat. Persze nem csak élelmet, ruhát fogsz megszerezni. Az egó nem húz határt ebben, és elégedetlen, mindig minden és mindenből egyre több és több kell és persze MINÉL ELŐBB. :)
  • Az egód másik programja a "félelem" azt szolgálja, hogy kerüld el a veszélyeket az életedben. Így amikor egy elhárításra váró probléma veszélyezteti az életedet, a mindennapi nyugalmadat, akkor ez a működés kapcsol be. Téged szolgál ez is, bár néha, amikor a félelem túlnő rajtad és maga alá gyűr, akkor nem azt érzed, hogy ez egy segítség... de mégsem a programmal van a gond, hanem azzal, amikor nem tudatosan látsz rá és nem kezeled, hanem alá vonódsz.

Van egy titok azonban a türelmetlenség hátterében - és ha ezt megérted, közelebb kerülsz a megoldáshoz, a türelmetlenség kezeléséhez:

Megfigyelted már, hogy a türelmetlenség az a működés, az a belső mozgató, ami olyan, mint a VÉGHAJRÁ?

Akkor kapcsol be a türelmetlenség, amikor már csak karnyújtásnyira van a cél! Az elme pontosan látja, hogy akár már el is érhetnéd, de akkor még van rendszerint egy akadály, amire az elme nem tud elég hatást gyakorolni!

Vagyis a karnyújtásnyira lévő cél (megszerzési program) és az, hogy sajnos épp nem tudja irányítani az utolsó lépéseket az elme (félelem) egyszerre okozzák a türelmetlenséget!

Mennyire így van ez? Figyeld csak meg! Amíg még nagyon távoli a cél, addig is foglalkoztat, de inkább vágyat érzel, mint türelmetlenséget és a távoli remény a "minden jó lesz, majd jön, ha jön" érzetét hozza el neked. 

(Az egyik legviccesebb, emberközeli, hétköznapi példa erre az, amikor rádjön a pisilési inger, és amíg messze a mosdó, addig szépen kordában is tartod az érzést. Ahogy közeledsz a mosdóhoz azonban, úgy válsz egyre türelmetlenebbé, míg a mosdó felett már szinte téped le magadról a nadrágodat. Ha tudnád ilyenkor, hogy még ki kell bírnod X percig, azonnal újra kezelhetővá válna a türelmetlenség és vele az inger sürgető jellege is csillapodik picit. :) )

Akkor hát hogyan lehetne kezelni a türelmetlenséget?

Semmiképp sem úgy, hogy elhatározod, hogy "türelmesebbnek KELL lenned!" Hiába törekszel ebben forradalmat írni, nem fog menni, hisz a türelmetlenség csak egy tünet. Harcolni pedig önmagaddal még ebben is felesleges. 

Azonban ha kitágítod az időt és teret - ha új időegységet határozol meg magadnak, akkor könnyebbé teheted a célig a várakozást. Vagyis kövesd a következőket!

  1. Először is konstatáld, hogy épp türelmetlen vagy! ("Türelmetlen vagyok!")
  2. Fogalmazd meg, hogy mit is akarsz elérni!
  3. Lásd be, hogy a "gond" az, hogy elég közel a cél és a tehetetlenség az eléréshez (a kényszeredett vátrakozás) eltölt némi szorongással!
  4. Majd TOLD KI az IDŐT, a határidőt azzal, hogy mondd ki magadban: "amit elérni akarok, ahhoz idő kell! Akkor lesz jó, ha elég IDŐM VAN RÁ!" 

ENGEDD EL az IDŐkorlátokat!

Egészen konkrétan adj magadnak időt még!
A dolgok zöme akkor érik be jól, ha megvolt rá a rendelkezésre álló idő! Vagyis az idő legtöbbször javadra szolgál majd! Aztán egy újabb lépcsőfokként fogalmazd meg magadnak azt is, hogy: "Mit tehetek a várakozás idején, ami örömöt adhat?"

Vagyis kezdd el megadni magadnak az időt és kezdd el élvezni azt! Használd ki arra, hogy legyen örömöd, legyen amit megtanulhatsz!

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szeretettel elengedni...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign