okt08

Karmikus döntések idejét éljük...

Címkék: karmakarmikusészszívszeretetboldogságbiztonságéletenergia

Végletes események történnek veled? 

Váratlan szakítás történt? Vagy olyan hirtelen jött kihívások, melyek gyors változásra késztetnek és te csak állsz ott kérdőjelekkel a fejedben, teljesen értetlenül, tehetetlenül... ? Azt már látod, hogy biztosan "tanulnod" kell a helyzetből, de nem tudod még, hogy mit?

Sokan ilyenkor teljesen hibás következtetésekre jutnak.
A helyzet pedig addig nem nyer megoldást és te sem leszel jobban addig, amíg a valós felismerés nem születik meg benned!

Egy nézőpont azonban ebben egészen biztosan segítségedre lehet:
amíg azt hiszed, hogy a "fejlődés és tanítás" másról szól veled kapcsolatban: addig tévúton jársz. Vagyis nem azt kell megtanulnod, hogy: "elfogadj másokat," vagy, hogy "türelmes legyél másokkal", vagy azt sem, hogy "ne állj szóba többet valakivel" és az is biztosan tévedés, hogy "valakivel együtt vagy nélküle folytasd-e."

A legtöbb felismerés NEM valakivel való kapcsolatodra, hanem ÖNMAGADRA utal:  önmagadban kell ugyanis meglátnod egy lehetőséget, vagy egy blokkot, korlátot, ami nem szolgál és ami szenvedést okoz.

Vagyis a magadról alkotott gondolkodásod egészen biztosan változást igényel, ha most sokat sírsz, ha sok a váratlan rossz helyzet, és ha olyan szituációkba csöppensz, amik számodra rosszul sülnek el.
Keressük a kulcsot a félelmeidben, az elveidben, a most próbára tett hitedben, a kötelezettségeidben... és a valódi vágyaidban! Ezzel a képlet kitisztulhat és tényleg utadra léphetsz...

Olvass tovább!

(A kép forrása:"nőkorszak")

Karmikus döntések idejét éljük...

Akár hiszed, akár nem, az életed RÓLAD szól és nem másokról!

A karma értelmezése sem pontos sokak fejében.
Nem arról szól ugyanis, hogy büntetést vagy jutalmat kapsz, és nem is arról, hogy meglakolsz a mások felé tanúsított viselkedésedért.
Ahhoz, hogy megértsd a karmát, fontos, hogy energiákban tudj gondolkodni. Segítek ebben, jó?

Az, hogy mi a jó és mi a rossz, nem az univerzum dönti el. Ugyanis nézd csak meg, ő megengedi, hogy BÁRMI megtörténjen. Megtörténik a rossz is és a jó is. Erre mondják, hogy Isten feltétel nélkül szeret, és bizony a mindenséget átható teremtő erő valóban feltételek nélküli. Feltételek és határok nélkül előfordulhat bármi és annak az ellenkezője is a világunkban.

Azt, hogy mi JÓ és mi ROSSZ, vagyis mi érdemel jutalmat vagy büntetést, azt az emberi törvények döntötték és döntik el.

Ráadásul ezek sem egyértelműek, hiszen ami az egyik ember számára adott esetben jó és kedvező, az egy másik ember számára végletesen rossz és elviselhetetlen lehet. Így aztán egészen biztos, hogy a karma sem arról szól, hogy az univerzum ítélkezik rólad, jól-e vagy büntetést érdemlően viselkedsz. Ráadásul nem is másokról szól mindez.

A valóság hasonlít ehhez, de láthatóan félreértelmezték, akik a fentiek szerint büntetést vagy jutalmat kerestek a karmában.

Az történik ugyanis, hogy AMIT KIÁRAMOLTATSZ, az biztosan VISSZATÉR hozzád. Vagyis, "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" és ennek semmi köze másokhoz.
Ez arról szól, hogy minden, ahogyan gondolkodsz, érzel és teszel, azzal energiahullámokat indítasz a térben, és ez az energia előbb vagy utóbb visszatér hozzád, a forráshoz. 

  • Vagyis, ha te FÉLSZ és félelemmel és gyanakvással éled az életedet, akkor a világ is ezt hullámozza vissza feléd: és bizonytalan helyzetek, megfélemlítés lesz a részed, és mások is gyanakvással fordulnak feléd.
  • Ha te NEM MERED vállalni önmagad őszintén és mást mutatsz, mint aki vagy, akkor az fog visszaáramlani is, hogy folyton csalódnak benned, vagy sok pletyka születik meg rólad, melyek számodra fájdalmas szembesülést jelentenek és nem győzöd majd bizonygatni, hogy azok nem igazak.
  • Ellenben, ha te örömmel és lelkesen élsz és megtalálod mindenben a jót, akkor a világ is lelkesedést és örömet tükröz vissza feléd - hiszen bármi jön vissza, te könnyed örömmel fogadod.

Nagyon egyszerű ez, ha érteni akarod! Benned a kulcs!
Abban, ahogyan gondolkodsz, ahogyan TE érzel, ahogyan te megnyilvánulsz.
Büntetés csak az lesz, amit Te annak minősítesz és jutalom is az lesz, amit te annak akarsz látni!

Akkor most hogyan tanít a jelen a karmikus döntésekre és változásokra?

Eljött az "igazság pillanata", amikor megmutatkozik, hogy hogyan "működtél" eddig.

Ha az egyes életterületeid most számodra nem jól alakulnak, akkor az történik, hogy BENNED is eljött annak az ideje, hogy leszámolj néhány sémáddal, elveddel, korlátoddal, hiedelmeddel, mert már ezek nem életképesek számodra.

Ez mindig ŰR-t teremt, és mindig válaszutak elé állít. Nagyon fájdalmas is sokszor, ahogyan leomlik az, ami eddig működtetett téged...

Az ilyen (karmikus) döntési helyzetek idején valóban az ÉSZ és a SZÍV harcai fognak megmutatkozni benned. Hogyan? 

Az ész azt mutatja, ahhoz ragaszkodik, amibel hiszel, amiről úgy gondolod, hogy "úgy normális", és az eszed súgja azt, mi a BIZTONSÁGOS számodra, így az elvárásaidat is az eszed suttogja. Amikor ezek nem tudnak stabil pontot találni, amikor ezek meginognak, akkor felerősödnek a FÉLELMEID. Az eszedben tehát (egós elmédben) a tanult viselkedési normáid, elveid, szabályaid, kötelezettségeid vannak.

A szíved azt mutatja meg, mi az, ami neked BOLDOGSÁG-ot, örömet ad, miben éled meg önmagad és a szabadságodat! a szíved az, ami JELEN van, amikor önfeledten és felszabadultan éled a pillanatot és szinte észrevétlen múlik az idő. A SZÍV-edben vagy Te önmagad.

Így a karmikus döntésed, a válaszutad idején az ész és szív harca arról szól, hogy mérlegre kerülnek a legnagyobb félelmeid, kötelezettségeid, elveid és a legnagyobb vágyaid egymással. A félelmek és elvárások állnak szemben a saját boldogságoddal!

Egyet biztosan nem tehetsz: a boldogságodat nem teheted le! Azzal, amikor a szívedet akarod bezárni - önmagadat ejted csapdába. Bekorlátozod a saját megélésed, önmagadat, a teremtőerődet... és eztán szépen lassan önmagadat kezded majd pusztítani a mélyben. Egy idő után kedvetlen, terhelt, motiválatlan "zombi" leszel, legalábbis ezt kezded érezni magadban!

Az eszed ellen sem kell döntened...

Az elméd ÉRTED van!
Az a szerepe, hogy belássa, MI A JÓ NEKED és azt megteremtse, megszervezze neked!

Ehhez azonban adott esetben MEG KELL GYŐZNÖD az elmédet arról, hogy amit szeretsz, amire vágysz, amiben JÓL ÉRZED MAGAD, az neked jó!

Hogyan?

Lásd meg, hogy addig van harc benned, amíg az elméd a beléprogramozott tudás és elvek mentén ahhoz ragaszkodik, amit tanult. Ha az, amire a szíved vágyik nem illik az elméd szabályrendszerébe, akkor nem engedi meg neked, vagyis korlátozni fogod magad. Azt fogod mondani, hogy:

  • Nem merem... félek, nem biztonságos, amire vágyom
  • Nem lehet, mert ha azt tenném, amire vágyom, azzal mások elítélnének
  • Nem lehet, mert ha azt tenném, amire vágyom, akkor nem teljesíteném, amit mások várnak tőlem. Nem teljesíteném felelősen a kötelezettségeimet... 
  • Nem lehet, mert ha azt tenném, amire vágyom, az erkölcsileg nem szép...
  • Nem lehet, mert az nálunk nem szokás...
  • Nem lehet, mert akkor a pokolra kerülök...

Ezek korlátozó hitrendszerek. Ezek nem engedik meg, hogy TE ÉLJ és megvalósítsd, amit a szíved diktál. Ezeket kell meglátnod, ezek mind a buksidban vannak, és ezekkel kerülsz harcba, amikor az eszed és szíved esik egymásnak.
Egészen pontosan a szíved nem harcol! Az elme egyszerűen nem engedi megélni, az elme harcol folyton, ő küzd, ő AKAR.

Amikor ezeket felismered, akkor már meg is tudod változtatni ezeket. Mert LEHETSÉGES ám, hogy épp ezen hiedelmeid ellenkezője az igaz!

Ilyenkor bátran megadhatod az elmédnek a feladatot: TALÁLD KI NEKEM a MEGOLDÁST, mert én márpedig ezen korlátok ellenére akarok boldog lenni! :) Az elme pedig ki fogja gond-olni - idővel - ehhez a megoldást, vagyis alkot egy új NÉZŐPONTOT, vagy új hitrendszerhez nyúl... és ezzel nyílik, tágul... és Te változol abba az irányba, amit megélni szeretnél!

Állítsd az elmédet a szíved vágyainak szolgálatába!

Ne mondj le az eszed sugallatára a vágyaidról! Ne add fel a boldogságodat! Hanem tágítsd, nyisd az elmédet, engedd, hogy kigondolja és megteremtse az utat abba az irányba, amiben meg akarod élni magad!

Nem ellenséged az eszed! De barátod csak akkor lehet, ha Te használod őt és nem ő használ téged!

Akkor hát mit most a legnagyobb vágyad? Mit szeretsz? Mi ad boldogságot? Ezt mondja a SZÍV-ed!
... és mi a legnagyobb aggodalmad? Mi az, ami nem ad biztonságot, mi az, ami kötelezettséget jelent? Milyen elved és szabályod nem engedi meg neked, hogy megéld a szeretetedet?

Bízom benne, hogy ennek mentén közelebb jutsz önmagadhoz és nem szakítasz meg olyan kapcsolatokat, amikben valójában boldog vagy, hanem észreveszed, hogy mit gondolj, hogyan vélekedj másképp magatokról!

Utadon akkor vagy, amikor megenged magadnak, hogy ÉLJ, és elindulsz valódi vágyaid megélése felé függetlenül bárkitől és bármitől :) 

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szeretettel elengedni...

Korábbi hozzászólások

3
Szerintem jobb, hogy nincs semmi köztetek, csak szenvednél. Azt viszont érdemes megdolgozni, hogy miért teremtettél egy ilyen helyzetet magadnak.
2
Köszönöm, pont erre volt most szükségem. És jött...
1
Mit tegyek ha nősember nem akarom szétrombolni az életűket. Nem igy indult de sajnos szertett lettbelőlle!! Nincs semmi köztünk pont ez miat!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign