xxx
Egy blog a szeretetről,
  szerelemről, energiákról,
    a lélekről és az ébredésről...
Jan05

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Címkék: egoszeretetszerelemfélelemészszívelmeagyalásragaszkodás

A szíved (a lelked maga) a boldogságod energiáját, a feltétel nélküli szeretetet hordozza benned. Vagyis a szíved arra kér: LÉGY BOLDOG!

A szíved és eszed gyakorta harcol egymással - legalábbis azt hiszed, így van ez.

 • Azt gondolod, hogy azzal, hogy szereted a párodat, a szíved húz hozzá.
 • Azonban ha a kapcsolat rég nem ad már megélést, nem ad boldogságot, akkor- azt gondolod - hogy az eszed arra bíztat, lépj tovább.

A szív marasztal? Az ész pedig logikusan érvelve továbblépésre késztet? 

Valójában ez épp fordítva van, csak olyan trükkösen rafkós az elme, hogy megint elhiteti veled, hogy a szív az, akire az egészet "kenni" kell.
Miközben mindenhonnan az folyik, hogy a szíved szava legyen az úr, sokan maradnak benne a rossz kapcsolatban arra hivatkozva, hogy: "de én őt szeretem!"

Honnan tudhatod könnyedén, hogy mi a szíved szava, és mi jön az elmédből? Hogyan hajt a tévhited rossz irányba? 

Valójában könnyű és logikus ezt megértened, csak figyelj jól magadra...

Olvass tovább!

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Hogyan is tart tévedésben az eszed?

Vegyük alapul azt a kapcsolatot, amiről fent is említést tettem.

Egy kapcsolatot, amiben egykoron csodákat éltél meg, vagyis megélted önmagad a magad teljességében, boldogságában.
A kapcsolat közben - az idő múlásával - hozta a sok mindennapi döntési helyzetet, és talán megfakult, elszürkült, és áttevődött az elmék irányításában a fizikai szint mindennapjaira.

Telnek-múlnak a napok.
Vidáman? Vagy küzdősen?

Boldog vagy még? Lelkesedsz, úgy, ahogyan rég?
Ha igen, akkor éled a SZÍV-edet, a lélek energiáid - lelkes vagy (lélek-es), és áradsz. Árasztod a fényt. Ez látszik azokon, akik tényleg szerelmesek magukba, az életbe, a párjukba. Ilyenkor a SZÍV vezet. :) A boldogságod a lelked, és szíved rezgése. Ez a te valódi én-ed, az önvalód energiája.

Amikor azonban - ha önmagadat kívülről vizsgálva a párod mellett - azt látod, hogy "sorvadsz", hogy egyre élettelenebb, fáradtabb, motiválatlanabb vagy, amikor azt érzed, hogy vagy a szomorúság, vagy a harag uralja a minden napjaidat, akkor már rég eltávolodtál a szívedtől. Eltávolodtál valódi önmagadtól, a lelkedtől. Eltávolodtál a boldogságtól. Ilyenkor az elméd ural, és az elvárásaid csapdájában csücsülsz.

Elvársz, irányítani szeretnél, és rettenetesen tehetetlenné tesz, hogy nem tudod elérni, hogy minden úgy történjen, ahogyan Te szeretnéd. Lehet, hogy a párodat (is) okolod.
Lehet, hogy valóban van is miért, de ez most, akkor, amikor a SZÍV és az ÉSZ üzeneteit szeretnéd megérteni, mindegy.

Hiszen a te szíved - a BOLDOGSÁG-od - és a TE eszed - ELVÁRÁSAID kerülnek mérlegre.

 • Azt hiszed, hogy a SZÍVED marasztal a párod mellett, mert úgy érzed, szereted őt és csak őt szereted. 
 • Azt hiszed, hogy az ESZED távozásra buzdít, hiszen a kapcsolat már nem biztonságos neked és nem adja meg azt, amit valóban szeretnél, ami valóban boldoggá tenne.
 • Azt hiszed, hogy a szíved és eszed harcol egymás ellen!
  Ekkor jönnek a "jóbarátok" és ki erre, ki arra buzdít.
  Azt mondják, hallgass a szívedre, és maradj a pároddal, hiszen őt szereted! - Biztos, hogy ez BOLDOGGÁ is tesz?Aztán mások meg azt mondják, hogy menj, lépj tovább, mert itt már nem terem babér neked. Azt mondják, hallgass az eszedre. Biztos, hogy ez nem csak az elvárásaidból ered?

Mit ÉL meg valóban a SZÍV és mire buzdít az eszed?

A szív "csak" szeret, végtelenül, feltételek nélkül. A szív "arra kér", hogy BOLDOG légy!

A SZÍV maga az eredendő én-ed, avagy a lelked, de hívhatnánk isteni szikrának, az ÉLET-nek magának benned és persze levezethetjük úgy is, minthogy ez az, ami a mindenséget átható teremtőerő része, ez maga a feltétel nélküli boldogság benned.
Mivel halhatatlan, végtelen, feltételek és korlátok nélküli, ezért nincs is benne se félelem, se irányítási kényszer, se elvárások, se ragaszkodás, se birtoklás. Nincs a boldogságodnak színe, szaga, formája, iránya és neve sem. A boldogság te vagy, te magad, és minden pillanatban ott pislákol benned, csak épp nem mindig éled, mert nem veszed észre. 

Olyankor éled ezt, olyankor vagy önmagad, amikor önfeledten, szabadon, felszabadultan tudsz örülni, áramlani, létezni, amikor nem gondolkodsz se múlton, se jövőn, amikor élvezed a pillanatot, amiben vagy, amikor lelkesedsz, amikor épp szeretsz élni, létezni, amikor hálás vagy magadnak és másoknak és amikor nem keresel, nem kutatsz sem értelmet, sem okokat a jóra, csak ÉLSZ, csak éled önmagad!

Az elme az, aki rengeteg feltételt párosít a szeretethez és irányt ad neki. A feltételeinek egyike pedig az, hogy: "a boldogságot és szerelmet köti egy bizonyos emberhez". Az elme abban a biztos tévedésbe ringat és tart téged, hogy a párod és szerelmed nélkül az életedet értelmét is vesztené. Persze ért-elmét. Az elme a párod nélkül szó szerint nem értené, hogyan is élhetnél tovább.

Az eszed - az egós elméd - szerint a szeretet, amit megélsz, erősen köthető a társhoz. Az elméd a testeddel együtt halandó és így az motiválja, hogy téged biztonságban tudjon, hogy túl tudj élni. Az elméd épp ezért tele van félelemmel és veszteségtudattal, hiszen pontosan tudja, hogy mindezt, amit megszerzett, el is veszítheti - beleértve a saját életét is.

Az eszed épp ezért uralni és irányítani akar minden folyamatodat, és elvárásokkal bástyázza körül az utadat, hogy te biztonságban és áttekinthető, kezelhető körülmények között lépdelhess az utadon. 
Csak az elméd szab hát határt a szeretetnek, ő az, aki ragaszkodik, aki birtokolni és megszerezni akar és az elméd az benned, aki retteg a veszteségtől.

Akkor hát valójában nem is az ész és szív harcol? De nem ám...

 • ... mert az eszed az, aki a társad mellett tart - nem szeretetből - hanem azért, mert ragaszkodik. Amikor nem vagy már boldog a társad mellett a kapcsolatban, akkor már csak hiszed, hogy "szeretetből" vagy vele. Valójában az eszed tart ott, a RAGASZKODÁS miatt. Ragaszkodsz a társasághoz, ragaszkodsz a régmúlt csodás emlékeihez és /vagy ragaszkodsz a jövő szép reményeihez... és ragaszkodsz ahhoz a hamis képhez, hogy a társad = boldogság... pedig már rég tudod, hogy ez is csak illúzió...
 • ... és így az eszed az is, aki azt mondja, hogy lépj tovább, mert ez a kapcsolat nem biztonságos, már nem szolgálja a céljaidat, nem teljesíti az elvárásaidat!

Az elme jelszava a BIZTONSÁG, a szívedé pedig a BOLDOGSÁG!

Amikor a menni vagy maradni döntésben vergődsz, akkor az eszed két aspektusa háborog benned valójában: a ragaszkodások és az elvárások - a birtoklás és a félelem programok. Nem a szíved... itt a szív valójában nem kapott szerepet.

Mit csinál közben a szíved?
Észre sem veszed ŐT! Meg se látod valódi önmagadat, mert a figyelmed nem magadon és a megéléseiden, nem a boldogságon és jelenen van, hanem a ragaszkodáson és elvárásaidon. A szíved ott benned szerephez sem jut éppen. 

Amikor a SZÍV végre szerephez jut, az egy nagy megkönnyebbülés....

Onnan tudod, hogy a SZÍV döntött, hogy alig várod, hogy elkezdhesd megtenni az első lépéseket a döntés után! Lelkes vagy és felszabadult, erőtől duzzadsz és talán ötleteid is támadnak. Kezded érezni, hogy végre nőnek a szárnyaid!
Igen! Ez még 2 rossz döntés közötti választás esetén is így lesz többnyire!

Ha a SZÍV-edre akarsz hallgatni, akkor egészen egyszerűen az alábbi kérdéseket kezded megválaszolni magadban:

 • Hol van bennem az erőm? Milyen képességeimben, milyen erősségeimben?
 • Mit szeretek csinálni, megélni, alkotni, létrehozni?
 • Mit ad nekem örömöt, mi tesz lelkessé?
 • Mi az, ami könnyebben megy nekem, mint másoknak általában?
 • Mi az a cselekvés, hobbi, bármi, amit, ha csinálok, repül az idő?
 • Mi ad nekem SIKERÉLMÉNYT?
 • Hogyan és mikor szakíthatnék magamra időt?
 • Hová és kikkel menjek, hogy megértést találjak? Támogatást és biztatást?

... és kezdj el haladéktalanul önmagadért, önmagaddal foglalkozni! Szeretettel, türelemmel vedd körbe magad és az energiád azonnal visszatér. Az életed erőre kap, kirajzolódnak előtted a célok, tervek és utak... mert az ELMÉD is beáll a szív mellé, hiszen az az eredeti funkciója, hogy számodra a valódi boldog megéléseidhez megteremtse a biztonságos, támogató megoldásokat!

Használd az eszedet a szíved érdekében!
Ez a békés, boldog és SIKERES élet titka is, ez az a harmónia, amit keresel...

Szeretettel <3

Ha szeretnéd magadban felfedezni az erőt, a boldogságot, a szeretetet korlátozó erőt, akkor tarts velünk és néhány hozzád hasonló társsal itt és olvass tovább... Ego-val szétagyalod a kapcsolataidat...

Szólj hozzá a témához Te is!

A csillaggal megadott mezők kitöltése kötelező, de az e-mail címed nem fog megjelenni a honlapon.

1
Fantasztikus írások!Köszönöm!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« Márc 2018. Április Máj »
HKSzeCsPSzoV
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015, Némethi Erika készítette az mrc webdesign