júl24

Amikor semmi se sikerül, semmi sem úgy halad, ahogyan szeretnéd...

Címkék: elvárástökéletesfélelemteremtésbiztonságprobléma

Teszed a dolgodat, tervezel, vágysz és cselekszel, de gyakran belefutsz nem várt helyzetekbe. Megtorpansz, és miközben sietnél, mert a problémákra nem terveztél időt, egyre inkább azt élet, hogy a sors fura fintora, vagy talán egy buta lecke, ami miatt ismét akadályokkal kell foglalkoznod.

Ezt élheted a párkapcsolatodban, a munkádban, az anyagiak terén is. 

Talán még azt is megfogalmazod, hogy minden összeesküdött ellened.
Aztán jönnek a "barátaid" és közlik veled, hogy "mindezt te teremted, te okozod magadnak"! "Dehogyis okozom!" - csattansz fel, hiszen eszed ágában sincs a saját utadba állni, de talán a gondolat mégis szöget üt a fejedbe, és foglalkoztatni kezd, hogy mit csinálhatsz rosszul.

Segítek, és ebben a cikkben megmutatok egy technikát, amivel a hozzáállásod lényegesen megváltoztatja a problémákat is,

...és ha gyakorlod, akkor az akadályok vagy elő se kerülnek, vagy maguktól lényegtelenné válnak.

Olvass tovább!

Amikor semmi se sikerül, semmi sem úgy halad, ahogyan szeretnéd...

Egy történettel kezdem, amin keresztül könnyebb lesz ráismerni önmagadra és arra a nézőpontra, ami segít másképp TEREMTENI a világot körötted:

"A nagyobbik kislányom a születésnapjára készült. Már előtte 2-3 nappal örömmel töltötte el a tudat, hogy az egy különleges nap lesz. Úgy érezte, hogy tökéletesnek kell lennie. Egyszerűen nem lehet, hogy aznap valami is balul süljön el. Eljött a nagy nap. Korán kelt, ki akarta élvezni a tökély minden percét... azonban már reggel 7 órára minden rémessé vált. Nem sikerült a frizura, nem talált megfelelő hajgumit, elfogyott a tej a reggeli zabpehelyhez... és még az iskolába indulás is késésbe torkollott. Az autóban - még reggel - sírva is fakadt, mert ő tökéletes napra számított, de ez a nap nem akart tökéletes lenni."

A legtöbbször veled is ez történik: a tökéletesre készülsz és egyszerűen nem engeded meg magadnak és a világnak, hogy valami galiba legyen. Nem fér az elképzelésbe. 

Tökéletesnek képzeled el a kapcsolatodat. Hiszel abban, hogy nem lesz vége, hogy örökké tart, hogy nem lesztek hűtlenek. Tökéletesnek álmodod meg az otthonodat, amikor építkezel, és ugyanígy a munkádat is. Minél tökéletesebbre készülsz, annál nagyobb "feladatok és gondok" kerülnek az utadba.

Az univerzum ugyanis fenntartja magának a jogot, hogy NE CSAK az ELVÁRÁSAID szerint legyen tökéletes, hanem a maga valóságában is. Így az élet teszi a dolgát, ahogyan egyébként és máskor is. Azonban neked ez most nem fér a keretbe. Nem fér a keretbe csak az, amire TE felvértezted magad: csak az lehet tökéletes és jó, ahogyan te elképzelted, ahogyan Te elvártad.

Tudod mi történik? 

Úgy indulsz neki a terveidnek, hogy az tökéletes legyen. Úgy indulsz, hogy TÖKÉLETESEK legyenek a KÖRÜLMÉNYEK.

Vagyis, tökéletességre akarod inteni a környezetedet, a külvilágodat, az embereket magad körül. Az elvárásod arra vonatkozik, ami RAJTAD KÍVÜL van. Uralni akarod, kontrollálni és irányítani akarod a külvilágodat.... miközben rettegsz, mert pontosan tudod valahol, hogy a külvilágot és a körülményeket nem uralhatod tökéletesen. Rettegsz, hogy mi lesz, ha mégsem sikerül. Ezzel a félelemmel és bizonytalansággal töltöd meg magad körül a teret és így nem csoda, ha ezzel teremtesz magad körül.

Ahogyan gondolkodsz - azzal, hogy a körülményeket és külvilágot akarod az elvárásaid szerint tökéletesnek elvárni - és megágyazza azt a szembesülést, hogy nem irányíthatsz olyat, ami NEM TE VAGY!

Óhatatlan a csalódás, óhatatlan a galiba. Óhatatlan az akadály az utadon. Ahogyan a gyerekem is gyorsan rájött, hogy egészen másképp kellett volna rákészülnie arra a nagy napra.

Hogyan csináld, hogy könnyebb legyen és minden jól vagy jobban alakuljon?

Ha nem a körülményeket akarod tökéletessé tenni,  - amire nincs hatásod, - hanem a megélésedet, - amire viszont van, - óriásit változik körötted a világ.

A legtöbbször erre fókuszálsz: "Legyen minden körülmény tökéletes és boldog leszek"

A megoldás azonban ez a fókusz: "Történjen bármi, nekem jó kedvem lesz!"  

Az utóbbi esetben ugyanis ÖNMAGADAT igazítod, önmagadat irányítod, önmagadért vállalsz felelősséget és erre van is ráhatásod. Sőt, az egyetlen, amire igazi ráhatásod van, az Te magad van. 

Képzeld csak el: így ébredsz reggel, hogy történjen bármi és te akkor is jól fogod magadat érezni! Ez azt jelenti, hogy megengeded a világnak, hogy bármilyen LEHETŐSÉGET hozzon. Te pedig közben felkészülsz arra, hogy minden helyzetből kész leszel kihozni a lehető legtöbbet önmagad számára!

Alakítsd át a nézőpontodat, hogy NE FÜGGJ a körüményektől és ne olyan elvárások irányítsák az életedet, amiket nem tudsz kontrollálni!

Ehhez azt kell látnod még, hogy nem a körülmények és nem a külvilág tartalmazza a biztonságodat. Nem őket kell hát szabályoznod, hanem azt vedd észre, hogy TE vagy az, aki megéled az életedet és Te vagy az, aki a biztonságodat jelenti, mert önmagadra mindig, minden körülmények között számíthatsz...

Ezek után érdekes lehet, hogy milyen energiákat mozgatsz magad körül és a kapcsolataidban, amikor megsértődsz vagy féltékeny vagy... stb? Ha igen, és szeretnél pontosabb képet kapni önmagadról és belelátni a legőszintébb világodba, az energiák világába, akkor tarts velünk! Energiák, tudatosság...

Korábbi hozzászólások

4
Dr. Boldizsár István
2019. 12. 18. 17:49
nagyon érdekes, és logikus
3
Tetszik!
2
Szöllősi Éva
2018. 09. 05. 08:21
Izgalommal várom! ????
1
Szöllősi Éva
2018. 09. 05. 08:20
Izgalommal várom! ????

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign