jún09

Miért olyan őrült nehéz elengedni?...

Címkék: elengedéselengedniszeretetönzésszerelemkapcsolatagyalás

Ha épp azzal küzdesz, hogy elengedj egy szerelmet, vagy lezárj egy kapcsolatot, aminek nem látod ép ésszel értelmét már, akkor ezt most Neked küldik rajtam keresztül a "tündéreid"....

Iszonyú nehéz. Belefájdul a mellkasod. Szorít a szíved, hatalmas az űr, ami benned van. Mintha egy részedet szakították volna ki belőled. Szüntelen forgolódsz éjjel, és nappal is csak pillanatokra tudsz önmagad lenni. Talán fogysz, talán hízol ettől a stressztől. Keresed a magyarázatokat - és gyártod is!!! - egyik pillanatban már úgy tűnik érted, és picit megnyugszol, a következőben újra mélybe ránt a kétség, a hiány, és az érthetetlenség...

Zakatolnak a fejedben az emlékek, korábbi események, az ő szavai, az ő képe...
Az fáj a legjobban, hogy szerelem jövője elveszett, és talán már jelenje sincs, csak a múltja.
Kapaszkodsz a múlt csodáiba, és zokodva síratod belül a boldogságot, amit nem marasztalhattál magad mellett örökre

Miért ilyen nehéz? Miért nem bírod elengedni? ... és egyáltalán mi az, hogy elengedni és mit kellene elengedni?

Hogyan állj fel ebből a helyzetből úgy, hogy kész legyél az újra? 

Miért olyan őrült nehéz elengedni?...

Valójában azért ilyen iszonyú nehéz, mert NEM akarod elengedni.... 

Attól félsz, ha elengeded, az egyenlő azzal, hogy lemondasz róla, és ha már lemondasz róla, azzal kiölöd a reményt, hogy valaha még újra a "tiéd" lesz. Igaz?

Ezzel pedig csak nyújtod saját szenvedésed idejét.
(Kérlek, ne bántódj meg, ne vedd zokon, mert valahogyan ez az emberekben "programozva van": valójában ebből a szenvedésből energiát nyersz. Leköti és fenntartja a figyelmed, és így bármilyen furcsán is hangzik: a szenvedésed "éltet" - egy jó darabig. Ezt a reményen érzed: élteti a reményt benned, mert nem akarsz lemondani róla...." Amikor már valójában felismered, hogy nem veszed hasznát a szenvedésnek, akkor egyszer csak "elengeded" és hirtelen kinyílik a világ....

...és itt jön a kegyetlen igazság, sőt: igazságok:

Mindamellett, hogy őszintén megértem ezt az érzést - sőt: tünetegyüttest - benned, jó, ha tudod, hogy hosszú távon nem támogathatlak a szenvedésben.
Előbb-utóbb jó túllépni - HA MEGÉRTÉL rá - és akkor végre megnyithatod a helyet a szívedben és az életedben annak a jobbnak, ami ezután vár rád!

Mert:
1. Akihez vagy amihez ragaszkodsz, az SOSEM VOLT a TIÉD! Ha most azt gondolod, hogy a kedvesedhez ragaszkodsz, tudnod kell, hogy ő sosem volt a Tiéd! Szabad akarattal rendelkezik. Ő Ő, és Te TE vagy. 2 egyenrangú fél vagytok, akik életük egy szép időszakában együttműködtek nagyon klasszul, nagy egyetértésben sok-sok örömet, szépséget, vidámságot, boldogságot, felismerést hozva egymás életébe. De nem vagytok egymás gazdái, birtokosai. Ami pedig sosem volt a Tiéd, azt hiába markolnád. Így elengedned sem igazán kell!!!!

2. Valójában NEM A KEDVESEDET kell elengedned, hanem ezt a BIRTOK-tudatot, és ragaszkodást, amivel magadhoz akarod kötni. Nem Őt kell kitenned az életedből, hanem azt az igényedet, hogy azt tegye, amit te szeretnél! Ha nem akarnád sajá képedre formálni a másik embert, ha nem várnád el tőle azt, hogy azt tegye, amit te szeretnél, az legyen neki fontos, ami neked, akkor tökéletesen megtarthatnál egy helyet neki az életedben! Szeretettel lehetnétek egymás felé akkor is, ha már nem egy pár vagytok.

(Nagyon sokan gondolják azt, hogy: "ha nem lehet velem párkapcsolatban a kedvesem, akkor ne is legyen sehogyan részese az életemnek" - ugye, érzed, hogy ennek semmi köze a szerelemhez, vagy valódi szeretethez, mert ez valójában önzés: ha a másik nem ugrál úgy, akkor maradjon is távol?! Ebben a dologban így a Kedves tulajdonképpen szerepet sem kap: egy tárgy, egy kiszolgáló személyzet valaki elvárásaihoz.
(Ha a Te szerelmed így bánik veled, fogd menekülőre a dolgot, jobbat nem tehetsz!)

3. Vizsgáld meg, kibe is vagy Te szerelmes valójában? Mert a Kedvesednek semmi köze a szerelem-érzésedhez! Ez az érzés a Tiéd, benned ébredt, és a Kedvesedhez társítottad. Amikor a jelenben nem működik már a kapcsolat, amikor már nem egy irányba fejlődtök, nem egyek a célok és nem egy a ritmus sem, akkor már csak a múlt emlékeibe vagy szerelmes, a szerelem érzésébe, ami a múltban olyan sok csodát jelentett. Ha felismered, hogy már csak a szerelembe kapaszkodsz, és nem akarod, hogy múljon, könnyebb lesz elengednek. Megint csak a ragaszkodást kell elengedned: ELFOGADNI, hogy az élet tovább zajlik, és bár ennek most vége, már KÜSZÖBÖN ÁLL az ÚJABB! 

4. Az új szerelem, új kapcsolat pedig mindaddig nem tud megérkezni, amíg Te a múlt sebein keseregsz! Amikor szenvedsz és keseregsz, a figyelmed teljesen rászűkül a problémára, Lassan már TE magad is csak egy NAAAGY probléma leszel, és semmilyen lehetőséget nem veszel észre magad mellett. OLyan ez, mintha a sötét éjszakában a zseblámpáddal ráközelítenél egy csigára. Csak a csigát látod.... pedig körötte sok-sok másik kis élőlény leskelődik rád, keresi a figyelmed! 

Mit is tehetsz hát, hogy elengedd a "szerelmedet"?

1. Gyászold csak meg! Ez a Te jogod!!! Sírd ki magadból mindazt a fájdalmat, amit érzel a veszteség kapcsán! A sírás átmos, tisztít, segít kiüríteni a helyét, az űrt, amit hagyott!

2. Értesd meg magaddal, hogy mi fáj a legjobban? Mi az, AMIHEZ VALÓJÁBAN RAGASZKODSZ? Mert, ha ő az, akkor őrizd meg a közeledben más minőségben: lehet munkatárs, barát... nem kell hibáztatnod azért, mert már nem azt szeretné, amit TE! Ha szereted, el is fogod fogadni az ő akaratát is. Ha nem tudod elfogadni, akkor valószínűleg nem is szeretted sosem...

3. Ha már csak az emlékekhez ragaszkodsz, akkor gondolj vissza azokra örömmel és azzal a tudattal, hogy: "Mennyit adtak neked azok a pillanatok! Mert valójában nem MOST veszted el őket, HANEM AKKOR KAPTAD!!!" Ha arra fordítod a tekinteted, hogy mit kaptál tőle és nem arra, mit veszítesz, akkor kiderül: rengeteg gazdagságod van, amiből később építkezhetsz!

4. Tudd, hogy a kapcsolatotok, a találkozás NEM VÉLETLEN volt! Ebben az életszakaszotokban ez a kapcsolat szolgálta a kettőtök életét leginkább! Tanultatok belőle, gazdagodtatok általa! Keresd meg mit és miben!!! Az pedig,hogy véget ér: szintén okkal történik: talán már nincs mit tanulnotok egymástól, talán már a küszöbön áll egy új élet, talán csak ennyi volt "nektek megírva". :)

5. Tudd, hogy ha képes vagy elfogadni, hogy ez mind nem véletlen, és hogy Téged szolgál, még akkor is, ha most nem érted, hogyan, akkor meg tudsz nyílni az ÚJ előtt! Az új pedig csak akkor tud belépni az életedbe, ha a régi romjai már nem foglalják el a helyét! Teljesen ki kell tisztázni a"placcot", átmosni szeretettel, és ekkor készen állsz az újra!

6. Most nem hiszed még, hogy jön egy jobb, igaz? Hogy is hihetnéd, hiszen valami egészen biztos tudat kellene ehhez, hogy a veszteség kellős közepén ezt megérthesd! Fontos hát, hogy lásd: minél tovább húzod a szenvedést, minél több időt adsz a múltadnak, annál később fog megérkezni az, ami majd a "JÖVŐD LEHET"!

Éld meg a jelent: ha fáj, hadd fájjon, engedd át magadon: ne magyarázd, ne készíts rá stratégiákat!
Ha örömöd van, akkor örülj, és ne tarts attól, mi lesz, ha elmúlik!

Csak a JELENBEN tudsz élni és cselekedni: a múltat megváltoztatni nem tudod, de béklyóba zár, ha benne maradsz... :( a jövőt pedig nem láthatod, és hidd el, semmire sincs lehet garancia, így felesleges az érzelmekben biztosra törekedni! A Jelen az, amiben kiteljesedhetsz!

Várj, még ne menj el!

Kitaláltam ugyanis valamit, egy különleges kalandot önmagad mélységeibe, hogy jobban megérts érzelmi működéseidet!

Nézd meg mindezt itt:
https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Légy bátor, és erős! Szeress agyalás és szenvedés nélkül! :) Te már jó úton jársz

Korábbi hozzászólások

10
Ennyi ostobaságot egy helyen még életemben nem olvastam.Szakítás után egy helyen dolgozni vagy barátoknak maradni aha.....Ezeket sehol nem javasolják.Meg ez a birtoklás duma....
9
Az embernek egy ilyen fájdalom után időre van szüksége, mire eljut oda, amiről ez az írás szól. Én is átéltem nemrég egy szakítást, idöbe telt mire feldolgoztam, elfogadtam. Ahhoz még nics bátorságom, hogy talalkozzak vele személyesen,ert az érzelmek még túl mélyek. De idővel biztos meg fogom keresni, mert érdekel, hogy mi van vele, boldog-e, jól van-e.
8
SziasztokMost 2 hete, hogy a párom 10 év után bejelentette, hogy 2 hónapja megcsalt....Én próbáltam megbocsátani, de egyszerűen még nehezebb volt, mert azt mondta, hogy ez egy olyan dolog amit nem lehet, és ő nem is szeretné... Aztán megbeszéltük, hogy mégprobaljuk együtt, hogy nekifutunk újra, de a veszekedések folyamatosan voltak, és a vége az lett, hogy mondta, hogy már nem is szeretné ezt, mert csak az időt húzzuk ez úgysem fog menni... De 2 nappal előtte, a szemembe nézett és azt mondta, hogy igen veled akarok közös jövőt... És utána ami után én verbálisan nagyon sokat szidtam már mondta, hogy ez felesleges és csak raboljuk egymás idejét...Van egy 8 éves kisfiunk is, és egyszerűen ami 2 héttel ezelőttig megvolt a családom az életem, az most darabokra hullott... Nem tudok aludni, enni, semmit.... Sokszor úgy érzem az életnek semmi értelme... Dolgozom és próbálok pozitívan gondolkodni, de egyszerűen nem megy.... Tud valaki segíteni, hogy mit tegyek most???
7
Ma 4 honapja ,hogy egyik naprol a masikra a nagy eletem szerelme el hagyott , probalkoztam de ot nem erdekelte ,ra 2 honapra el kultem egy levelet es el keztunk beszelni ujra ,jo erzes volt ujra remenyt adott ,sirt hogy mennyire hianyzok ,talalkoztunk megcsokolt es megint el hagyott ,ujra fel hivott ,hogy meg igeri soha tobbet nem lesz neki kapcsolata mert en volt neki a legfontosabb bla bla bla ...adtam neki 2 napot hogy ha szeret akkor jojon vissza ,fel hivott es mondta hogy nem tudja mi lesz es hogy lesz ,maradjunk baratok .Hat koszonom szepen ,ha szeretsz valakit akkor kuzdenel erte ,de lassan en voltam aki udvarolt es kuzdott erte .Vegulis igaz ha akart volna aklor meg tedt volna mindent.Ami a legrosszabb ,hogy ejjel nem tudok aludni ,feszt vele almodok nem tudom ki verni a fejembol ,volt egy erzesem hogy irjak az anyukajanak ( jo viszonyt apoltunk ) legalabb kerdezem meg hogy van ,de irta hogy jol es azzal le razott .Faj ...kicsit elveszetnek erzem magam ,de tul leszek ezen is es masoknak is azt kivanom ,hogy legyetek boldogak mert meg erdemlitek ❤❤❤
6
Ma 4 honapja hogy vége de minden nap rá gondolok esténként vele álmodok...egyszerüen megőrit ez az érzés nemtudom elfelejteni mert még mindig szeretem őt és hiányzik..benne találtam meg azt amit életem során kerestem és mai napig azt vallom hogy ő az igazi :(
5
Ma van pont 3 hónapja hogy szétmentünk a barátommal. A huszas éveim elején járok, ez volt az első komoly kapcsolatom. Egyszerűen nem tudtam fel fogni hogy véget ért. Terveink voltak, ház, gyerekek, és az együtt megöregedés. De nem így lett. Így sohasem éreztem magam mint akkor. Teljesen ürességet éreztem, olyan volt mint ha elvitte volna a szívemet mikor elköltöztem tőle. Padlón voltam. Csináltam egy oltári nagy butaságot amit már 1000x megbántam. Hirtelen döntés volt. Nem tudtam uralkodni magamon, és megtörtént a baj. Nem vagyok rá büszke de abban az állapotban nem tudtam mást csinálni. Rá jöttem hogy egy fiú miatt nem érdemes kockáztatni az eletemet mert lesz jobb ennél. Nagyon nagy tanuló pénz volt nekem ez a kapcsolat meg ami utánna történt. Lehet hogy meg fogom ezt neki köszönni később hogy így alakult kettőnk között ez a dolog. Két dolog visz most engem előre. Az egyik az hogy minnel hamarabb helyre jöjjek, a másik pedig az hogy tudom nagyon jól hogy 1-2 év múlva ő ezt a dolgot nagyon meg fogja bánni. De akkor már késő lesz. Most nem harcolt értem ezután pedig nem is kell majd. Megmondom az oszintet hogy nagyon rossz természete van, és a stílusa se különb. Ezt nem fogják bírni. Én voltam az egyetlen egy biztos pont az életében a családján kívül.. Én nem kívánok neki semmi rosszat se jót csak annyit hogy azt kapja vissza az élettől amit ő adott nekem. Meg azt hogy élete végéig engem keressen mindenkiben, de sose találjon meg! Nagyon sokat segített ez az írás nekem és köszönöm szépen! Ha ez nem lett volna lehet hogy már nem itt lennek ahol vagyok hanem a föld alatt.
4
Nekem Most ért véget érthetetlenül, ugy erzem értelmileg kihasznált folyamatosan emgem vádolt hol ott azt se tudtam miről van szó.. Nagyon de nagyon szeretem de barcsak beszélhetnénk még hiszen nem akarok vele haragba lenni gyönyörű emlékek voltak nagyon kivagyok és nagyon fáj még őt látnom is, félek hogy mással látom.. Bele örülök.. De ez van
3
Tisztelt Olvasok , Írók!Elolvastam a cikket ,mely véleményem szerint az egyik legjobb amit találtam a témában rengeteg igazsággal!Sajnos rettentően átélem az olvasottakat , mivel 1 hónapja 1 megcsalás végett , ami sajnos az én hibámból volt eredő, a volt párom olyan gyorsan lezárta velem a kapcsolatunk hogy fel sem fogtam mi történt, pedig hetekig mentem utána és mindent megtettem érte.Magam sem tudom miért történt így pedig nem sok nő volt az életemben akit így szerettem mint őt .Különleges kapcsolat volt és olyan dolgokat adott amit nem tudok mivel pótolni. Képtelen vagyok őt elengedni, pedig azóta is erre kér.. Borzalmas állapotban és nem látom a kiutat .
2
Hat valahol itt tartok most. Az agyam mar elengedte. A szivem-lelkem nem. Meddig fog ez tartani? Bele vagyok halva! Szörnyű érzés! Iszonyúan faj.
1
Köszönöm :)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign