jún11

Mire jó a sértődés?

Címkék: félelemszeretetszenvedszenvedéssértődés

Valójában a sértődés nélkül sokkal boldogabbak lehetnénk! Ez egy buta "találmánya" az egónak.


Amikor valaki megsértődik, azt gondolja, hogy megmutatja az erejét, pedig épp a gyengeségéről ad hírt.

Miért?
Mert miközben a sértődős azt reméli, hogy most megmutatja, kicsoda ő, és hogy vele nem lehet csak úgy "packázni"... és megsértődik, valójában szenved. Sőt: senki más nem szenved jobban nála. Az is lehet, hogy más nem szenved, csak ő maga.
A szenvedésével akar hatást gyakorolni a környezetére!

(Olyasmi ez mint egy éhségsztrájk: sosem értettem, miért akar valaki önmaga kínzásával másokra hatást gyakorolni?)

A sértett, egy áldozat! Az áldozat pedig sosem győztes. Áldozati szerepből "csatákat nyerni" szinte egyáltalán nem lehet, hiszen, durcásan erőt fitogtatni, csupán a vagdalkozással egyenlő tettekre sarkall. 

Egy tudatos partner ezt pontosan tudja, épp ezért a sértődéssel egy tudatos emberre hatni nem lehet.

Miért? Hogyan kezeld a sértődést? 
(Láss mögé, milyen vagy, amikor Te sértődsz meg, és nézd meg, milyen energiákról tanúskodik a másik ember sértődése!)

Olvass tovább!

Mire jó a sértődés?

A sértődés nem nemfüggő. Sok férfit ismerek, aki gyakrabban sértődik meg, mint a nők.

Miért sértődnek meg az emberek?

2 okuk lehet rá valójában:

1. Ha valaki olyan pontjukra tapint, amire nem számítottak.
2. Ha valaki szándékosan gornoszul bántja őket.

Mi történik az első esetben? Miért ad okot a sértődésre, ha érzékeny pontra tapintanak?

Mert az emberek nincsenek egészen kibékülve önmagukkal. Saját hibáikat nem szeretik, nem fogadják el, és szeretnék, ha ezek mások számára is láthatatlanok lennének.

Mindaddig míg el is hiszik, hogy hibáik nem feltűnőek és nem okoznak "bajt", addig minden rendben. Azonban amint valaki humorosan, vagy tárgyilagosan, esetleg gorombán rávilágít egy-egy ilyen hibájuknak gondolt jellemvonásra, azzal olyan, mintha leleplezték volna őket.

Ez fájhat akkor, ha utálják azokat a hibáikat. Logikus reakció lehet a sértődés. 
A sértődés egy elég erős energia. Hatással van mind a két félre. Arra is aki megsértődik, és a sértegetőkre is.

Mit tegyél, ha Te vagy az, akire megsértődtek?

A sértődés egy játszma. Döntsd el, hogy belemész és szenvedéllyel játszod, vagy bele sem mész!
Ha belemész: tarts tükröt, sértődj meg Te is, de látványosan.... - és így eljátszotok majd egy ideig. :)
Ha nem mész bele, akkor kérj bocsánatot, és egyszerűen lépj tovább! Ne engedj teret a sértődésnek, még akkor sem, ha dagadni kezd. Ha végképp rád borítják azt a bilit, mondd ezt:
"Rám zúdíthatod minden haragodat, és igazad is lesz, de nem foglak kevésbé szeretni! Vagy, akár nevethetünk is rajta, a Te döntésed!"

A hatás nem marad el. Először bennakad a szó, aztán, miután elmarad a közönség a hisztihez, meg is szűnik a hiszti. Jöhet az, hogy: "Ha akarod megbeszélhetjük, ha fontos annyira...."

Én semmiképp nem mennék bele egy kiengesztelősdibe sem. A kiengesztelősdi egy újabb játszma, ami nem megoldja, hanem csak tovább mélyíti a problémát és kihegyezi a hatalmi harcokat. Mert a sértődés valójában nem rólam szól, hanem annak a szenvedéséről, aki megsértődött. Biztosítanám szeretetemről, és arról, hogy ha már megunta, akkor meg is beszélhetjük, de semmiképp sem fogom hagyni, hogy a kedvemre rátelepedjen. 

Nálunk a gyerekek hisztije is így "kezelődik". :) Nem is hisztizünk, nem éri meg. :)

Nagyon fontos! Vigyázat - csapda!

Az, hogy nem mész bele a játszmába, az nem azt jelenti, hogy nem is fordítasz rá figyelmet! Ha nem fordítasz rá figyelmet, akkor nem kezelted sehogyan, és azzal ártasz a legtöbbet!!!!
Kell rá figyelned, a sértett tudomására kell hoznod, hogy látod és érted, mi történik, de nem tartod célravezetőnek, hogy felvedd a kesztyűt.

Sokan szúrják el a kezelést azzal, hogy nem vesznek tudomást a jelenségről. Ezzel azonban azt érik el, hogy a sértett még jelentéktelenebbnek fogja érezni magát. Ezt ne kövesd el vele szemben! Hiszen ő fontos!

 Mi van, ha valaki szándékosan és gonoszul meg akar bántani téged?

Szerinted, ha ezt teszi, mi a célja?
- Le akar győzni, gyengíteni akar... (hát jó, ha tudod, azért jó neki, ha gyengít, mert valójában túl erős vagy hozzá! Ugyanis, aki szándékosan  gonosz, az épp sértett és SZENVED!)
- Vagy épp ő követett el ellened valamit, csak azt nehéz bevallani, így hát inkább keresi benned a hibát, hogy önigazolást találjon a saját        tetteire - vagyis ismét csak SZENVED!

Aki bántani akar, az valójában szenved. 

Szerinted milyen reakciót vár tőled?
...hogy megsértődj! ... (gondolja: Yess! ... és ha te megsértődsz, ő tudja, hogy szenvedsz, áldozat vagy, és gyenge. Vagyis fölénybe kerülhet)

Mit tegyél?
Hát ne sértődj meg!!! Semmiképpen sem! Nevess egyet, és mondd ezt:
"Nahát, igazad van, kösz, hogy erre rávilágítottál, ezt érdemes megünnepelni!"
vagy mondd ezt (tegnap tanultam, nagyon tetszik, nagyon hatásos):
"Téged vagy az Isten küldött, vagy egy szélhámos vagy!" - és nevess! :)

Lefegyverezted, mert nem azt tetted, amire számított, és mégsem voltál vele sem sértő, sem gonosz, sem nem ítélkeztél felette. 

Csak a szeretet vezessen! A sértődés semmire sem visz, csak jelét adja a szenvedésednek, és még nagyon sok kellemetlen percet, órát is okoz. 

Tarts velünk az Exkluzív haladó önismereti csatornán a youtuben, ahol e mellett több, mint 100 hasznos, rövid önismereti kisfilmet is találsz! Itt tudsz csatlakozni az exkluzív a csatornához a youtuben!:

Nézd meg a videó folytatását is >>>

Van kedved ahhoz, hogy a mi segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat? 

Gyere, találkozzunk kurzusunkon >>>

Gyere a 8 hetes programunkra >>>

Lapozz bele önismereti könyveinkbe >>>

Ne állj meg az önfejlesztésben,
mert semmi sem térül meg annál az energiánál jobban,
amit önmagad megértésébe fektetsz!

Korábbi hozzászólások

9
Nagy Jánosné
2019. 11. 15. 07:32
A sértődés úgy gondolom és hiszem a gyenge egoista emberek fegyvere a másik emberrel szemben.Mindegy ,hogy ki az ,lehet a partnere , hozzátartozója rokona .szerintem is csak a hatás gyakorlás a cél, hogy megmutassa ki is az, aki felsőbb rendű és mindenek felett áll .A sértődésével nyomást akar gyakorolni és bűntudatot kelteni a másik félben.Nekem gyakran van ilyen tapasztalatom a családban ,ismerősök körében.Én nem veszem fel a kesztyűt és nem könyörgök.A józan határok között közlöm a nézetemet erről a témáról és lezártnak tartom a kialakult helyzetet.Általában a megsértődött emberek kezdeményezik a békülést látva, nem érték el azt amit szerettek volna.
8
Köszönöm Erika!Nagyon hálás vagyok az elméleti és gyakorlati tanácsokért. Én legalábbis úgy olvastam, mintha én lennék a címzett és pont választ kapnék.Kb egy hónapja hívom és keresem a választ. ....,,Mi az amin most megbántodtam , mi a nyűgöm ....kérdésemre ,, Most már tudok reagálni a helyzetben!Köszönöm az eszközöket, gyorsan beépítem a mindennapjaimba.Tisztelettel: Sándor ????
7
Én is elmúltam 40. Sajnos ide minden le van írva, ami az én vilàgom irányítója. És az a fura, hogy tisztában vagyok vele, hogy ez így nem jó, és egyedül fogok meghalni. Az egyik kedvenc mottóm, hogy “ami nekem nem jó, az nekem nem kell! “ Lassan mindenkit elmarok magam mellől, de muszáj szanálni, mert mindenki hazudik, becsap, átver. Nap mint nap felteszem magamnak a kérdést, hogy -ha én nem piszkálok senkit, akkor más miért köt belém, miért foglalkozik velem? Ennél szürkébb egér már nem is lehetnék, próbálok észrevétlen maradni, de mindig van egy unatkozó versenyző.
6
Imádom az irásaidat !! Hálásan köszönöm hogy tanulhatok tölled !! Kellemes hétvégét !
5
HEGEDÜS Zsuzsanna
2018. 01. 05. 21:52
Szép
4
Ügyifogyi: a kommented kb olyan, mintha azt mondaná valaki: "fogadjunk, frusztrált vagy ..."Erika, Minden szavaddal egyetértek, jobban nem is lehetne megfogalmazni.
3
Jó cikk, köszi! :)
2
Némethi Erika
2017. 01. 06. 10:33
Kedves Ügyifogyi! :)Tudod, igazad van: a világ gonosz, és véletlenül se érdemelnek az emberek - akik téged bántottak - kegyelmet, megértést vagy bocsánatot.Igazad van.A TE világod ilyen, és biztosan meg is tapasztalod még sokszor ezt. Azért, mert - tudod - te teremted a világodat. Amiben hiszel, ahogyan gondolkodsz, azon a szűrőn át alakítod az életet. De neked is van lehetőséged boldogságra, ha ezt felfedezed. Persze, panaszkodhatsz, háboroghatsz és kritizálhatsz is, teheted bátran, de kizárólag neked lesz rossz. Hiába hiszed majd, hogy igazad van, mégsem lesz neked jobb, boldogabb az élet.A többiek pedig, akiket utálsz - mint most engem is - vidáman élik életüket... azt hiszem, nekik jobb, mint neked. De választásod neked is van, még, ha tudatosságod most nincs is elég hozzá - a harag elfedi.Egyébként 40 éves elmúltam, és "lány" vagyok, de ez látszik, elég felnézned a fejléc képre... Kívánok tudatosabb rálátást önmagadra és hogy légy boldog minél előbb! Szeretettel: Erika
1
Bocs de mekkora hülye vagy! Úgy látom veled nem volt még senki gonosz és nem tett szándékosan keresztbe, egy két jó gondolat van benne, de működésképtelen liberális maszlag hogy szeresd az ellenséged. Fogadjunk lány vagy.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign