nov27

Szeretni és /vagy szeretetben létezni

Címkék: szeretetboldogságszeretetben létezésegoelme

A szeretet, ahogyan arról az emberi elme gondolkodik, teljesen más, mint a szeretet (és boldogság) eredendő valósága

Nem csoda hát, hogy megannyi félreértés, elvárás, fájdalom és csalódás kapcsolódik a szeretet megéléséhez, hisz az elme (ego) csak kiforgatni tudja ezt.

Ez egy nagyon hasznos cikk videó, ugyanis, amit az elme hív szeretetnek, annak semmi köze nincsen a valódi szeretethez, mégis sokan ebben akarnak hinni.

Ha ezt a különbséget megérted megérted, könnyebben fogod tudni és mered megélni a szeretet, szerelmet. Ha az ellenállásod fokozódik, akkor sincs gond, csak még nem értesz, és nem azt olvasod, amit írok, hanem azt, amitől félsz. Az elme számára ugyanis a szeretet - a maga valóságában - félelmetes tud lenni.

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is! Szeretettel készült!

Szeretni és /vagy szeretetben létezni

Nézd meg a videót!

Mi a különbség a SZERETET és a SZERETETBEN LÉTEZÉS között, és miért teszünk egyáltalán külünbséget? Hát nem mindegy ez?

Valójában mindegy volna, de épp az ELMÉNEK nem mindegy. Épp azért nem mindegy, hogy hogyan hívod, mert teljesen másképp GONDOLKODIK róla az emberi elme.

Amit az ELME SZERETETNEK hív, az nem szeretet valójában. A szeretet eredendő valóságát sokkal inkább tükrözi a SZERETETBEN létezés kifejezés.

Nézzük, miért választjuk ezt ketté, és miben más ez, és mi mindenre ad magyarázatot az, hogy ezt az emberek összemossák és a kapcsolataikban egymáson számon kérik!

Szeretetben létezni:

Ha ezt első hallásra úgy értelmezed (ért-elme), hogy ez azt jelenti, hogy mások szeretnek téged, és te fürdőzöl a tőlük érkező fényben, akkor tévedsz. A szeretetben létezés nem más, mint az, hogy abban a szeretetben fürdőzöl, ami BELŐLED ÁRAD. Te szeretsz. Ez a szeretetben létezés: átadni magad a létezésnek, áramlani az élettel, felvenni annak a lüktetését, felülni a hullámaira, és ÉLNI, ÉLVEZNI azt, AMI VAN. Amikor szeretsz, vagyis szeretetben létezel, akkor ÁRADSZ. Árasztod magadból az életet, az energiát, a fényt. SUGÁRZOL. Azért sugárzol, mert látszik, hogy JÓL VAGY a BŐRÖDBEN, tele vagy erővel, élettel, és épp ezért BÉKÉS vagy és kiegyensúlyozott. 

Nem "gond-olkodsz", nincsen agyalás, nincsenek GOND-jaid sem ezekben a pillanatokban, mert az elméd épp "hátradőlve pihen és csak tétlenül figyel". Pillanatok. Tartósan az elme nem tud háttérbe vonulni, hiszen VIGYÁZNIA kell rád. Ezért bekapcsol, gondolkodik, elemez, magyaráz, érteni akar, hogy ÉRT-ELME-t találjon abban, ami benned zajlik. Pillanatok, de ha ezt megérted, rájössz, hogy VÉGTELENSZER ISMÉTLŐDŐ pillanatok sora is megvalósítható, és ez már TARTÓS BOLDOGSÁG, tartós szeretetben létezés lesz. SZERETSZ. Egyszerűen szeretsz.

Amikor SZERETETBEN létezel, akkor olyan vagy, mint a NAP. Végtelen irányba sugárzod a belőled áradó fényt. Végtelen irányba. Aki csak találkozik veled, mind érzi, mind KAP tőled valamit, amit te nem adtál... mégis olyan töltést, olyan békét, olyan ÉLETIGENLÉST sugárzol, hogy ez rájuk is HAT. Óhatatlanul is hat, és az emberek a közeledben akarnak maradni - kivéve azokat, akiknek súlyos gátjaik vannak a szeretet és boldogság megélésében, és szó szerint elutasítják a boldogságot. 

Te csak áradsz. Áradsz és SZERETSZ. Az energia, a fény BELŐLED árad kifelé, ahogyan a NAPBÓL. A szeretet egyirányú: BENTRŐL KIFELÉ, végtelen irányba....

Az elméd számára ez időnként félelmetes, mert ő ugyanis nem tudja ezt BEKAPCSOLNI, KIKAPCSOLNI benned. Nem tudsz az elme szándékából és akaratából szeretni vagy nem szeretni, szerelembe esni, vagy kiesni abból. Az elme épp ezért, mert  nem tudja feltételek közé szorítani a benned létező eredendő erőket, így retteg ettől. A szeretet pedig - mivel elméből nem szabályozható - mindig utat tör. FELTÉTEL NÉLKÜL. Az elme feltételei nélkül ÁRAD belőled. Épp az kell ehhez a LÉTÁLLAPOTHOZ, hogy magát a gondolkodó elmét kicsit kikapcsold. 

Ahogy látod is már: a szeretetben létezés maga a boldogság. Ez nem egy érzés. Ez egy LÉTÁLLAPOT. Vagy ebben vagy, és ebben létezel, vagy az elméd korlátai között. Ez a két lehetőség van - az életben, emberi testben.

Ez a SZERETET valósága. Nem másokról szól tehát, nincs benne adok-kapok, nincsenek benne korlátok, feltételek, határok, ebben CSAK TE vagy, egy elme-gondolkodás nélküli állapotban, a VÉGTELEN SZABADSÁGBAN, áramlásban és áradásban. Te létezel a belőled áradó szeretetben. Ez az, amit ÖNSZERETETNEK is hívunk. 

... és amit a gondolkodó elme SZERETETNEK hív:

Ezek után ez egy lebutított érzelmi állapot csupán. (A mi értelmezésünkben.) Lebutított. Miért?

Az elme mit csinál? A te biztonságos túlélésed érdekében GONDOLKODIK és FIGYEL benned. Figyel - mindig kifelé a külvilág felé, és mindig gondolkodik, hogy hogyan volna neked mindig jobb és jobb. Igaz? Ez az ELMÉD feladata benned és at életedben. Így aztán az elme figyelme mindig megadja a gondolodás irányát is. Amire figyelsz, abba irányítod az energiáidat is.

Az elme tehát épp ezért a belőled kiáradó nagy-nagy szeretetnekm rögtön IRÁNYT AD. Nem nagyon tud mást, ha rábízod magad, ugyanis az elme csak így tud gondolkodni, ha van mire figyelni. IRÁNYT ad, vagyis az elme azt mondja, hogy "szeretlek TÉGED", vagy azt, hogy "SZERELMES VAGYOK BÉLÁBA!" 

Ezzel az elme úgy torzítja a szeretetet, ami belőled árad, hogy szabott neki egy irányt, egy célt, egy fókuszt, és erre 100%-ban rákoncentrál. Amire azonban 100%-ban ráfókuszálsz, az nagyon megy ugyan, ám rettenetesen KOCKÁZATOS is. Ha egy fókuszra tolunk minden FIGYELMET, akkor abban el fogunk fogyni. Muszáj hát VISSZANYERNI valahonnan az energiát. Így az elme a SZERETET csak FÓKUSZÁLTAN, irányba állítva, csak adok-kapokban, és csak KORLÁTOK és FELTÉTELEK között tudja elképzelni. Az elme szeretetet kizárólag FELTÉTELES SZERETET tud lenni. Hiába ámítod hát magad, hogy te feltétel nélkül szereted Bélát, amíg azt szereted, amit TŐLE KAPSZ, és nem őt magát, addig bizony az elme szeretetét éled, a feltételek közé szorított adok-kapok binzniszt!

Akkor mondhatod el, hogy Bélát tényleg feltétel nélkül szereted, ha akkor is tudsz csodával adózni neki, amikor épp elhagy, megcsal, vagy mást csinál, mint elvártad. Ha ezt meg tudod tenni, akkor már jó úton vagy a SZÍV eredendő létállapotához.

Amíg azonban CSALÓDÁST jelent, elszomorít, kiborít az, ha Béla mást csináél, mint szeretnéd, addig CSAK az elme adok-kapok BIZNISZÉBEN vagy.

Amit az elme szeretetnek hív, az nem más, mint FIGYELEM(energia), GONDOSKODÁS(energia). Az elme az energia üzletet hiszi szeretetnek. 

Figyeld csak meg, hányszor borulsz ki azon, hogy: "ha Béla szeretne, biztosan válaszolna az üzenetedre", vagy "ha Béla szeretne biztosn bemutatna a gyerekeinek." vagy, "Ha Béla szeretne, több időt szánna rád!". - Az elme úgy gondolkodik, hogy a szeretethez egy sor FELTÉTELT, korlátot társít. Az elme csak így tudja elképzelni, megélni a szeretetet, de ez nem szeretet, ez ÜZLET, ez biznisz, ez KÖLCSÖNÖSSÉGEN alapuló áramoltatás.

Az elme legfőbb ÉRZELME a félelem, amit bele is tesz a "szeretetébe", és máris tönkrevágta vele a megélhető boldogságot!

Baj az, hogy az elme csak így tud szeretni?

Nem baj! Ő ilyen! Az ELME ÍGY van jól. Ez a működése. Neki CÉL és IRÁNY kell, neki kölcsönösség kell. Főleg egy párkapcsolatban. Ez az elme működése. Ez nem szeretet, ez ELME, de annak viszont tökéletes.

A szív szeretetben létezése az elme nélkül nem fenntartható, de ha az ELMÉT MEGISMERED és megtanulod kezelni, akkor egyre többször és egyre tartósabban fogod tudni MEGÉLNI ÖNMAGADAT boldogságban, szeretetben. Ez a TUDATOSSÁG célja és szerepe. Az elmét megérteni azért nagyon fontos, mert a FÉLELMET, és azt, ahogyan a félelemmel és elvárásokkal megterheli a szeretet, fontos megtanulni kezelni.

Szóval:

A SZERELEM maga a SZÍV ÁLLAPOTA

A PÁRKAPCSOLAT pedig már az elme DÖNTÉSE és biznisze a társad és közötted. Ezt a kettőt kell összehangolni a boldog PÁRKAPCSOLAT érdekében!

Találj magadra és ismerd meg magad!

Szeretettel és sok felismeréssel várunk ebben a témában személyesen is:

>>> Tovább a saját "működésed" megértéséhez: >>

Szerezd be önismereti könyveinket otthonra is:

>>> Tovább a könyvekhez >>>

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign