júl05

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatnői minőségnői energiaintuíciómegérzésszenvedés

Ki teszi nővé a nőt? Mitől nő a nő? ... és mitől férfi a férfi?

A facebookon sok baromság kering hasonlókról, hogy a nő igazi nővé csak egy igazi férfi oldalán válhat. Aztán ugyanezt olvassák a férfiak is: hogy a férfi attól lesz igazi férfi, hogy egy igazi nő áll mellette.

Ezt elképzeltem és arra jutottam, hogy itt most valójában 2 szerencsétlen együtt várakozik, hogy igazi nő és igazi férfi legyen, és majd egymást jól azzá is teszik?
Ha egy nő nem tudja, milyen NŐ-nek lenni, akkor azt épp egy férfi mutatja majd meg neki? Épp egy olyan férfi, akiről meg azt írják, majd a nőtől tudja meg, hogy ő férfi? Picit úgy érzem, mintha ez egy "körkörös hivatkozás" lenne egy hibás képletben, vagy egy kígyó, aki a saját farkába mart bele, mert már ő sem tudja, melyik a saját eleje és melyik a vége! :)

Ez - bár vicces is lehetne - valójában nagyon szomorú. :( Mert minden párkapcsolat, ahol a felek egymástól várják ÖNMAGUK "megszületését" és felismeréseit, azok tele vannak káros elvárásokkal. Az olyan elvárásokat tekintem károsnak, amelyekről még a felek sem tudják pontosan, hogy mit is várnak. 

-"Te, csinálj már valamit, hogy nő legyek!"
-"Jó, de mit?"
-"Azt nem tudom, de csináld, erre várok!"
-"De hisz már nő vagy!"
-"Ja? Akkor meg csinálj már valamit, hogy Te meg férfi legyél!"
-"De én férfi vagyok!"
-"Tényleg! Akkor meg, szakítsunk, mert nem vagy elég jó nekem!"
:) :)

Ha nőként egy férfitól várod, hogy nő lehess, akkor tudod-e, ki vagy és ki akarsz lenni?

Hogyan lehetsz igazi nő, és mi lehet mégis ennek a bugyután kifordított fél-igazságnak a háttere?

Olvass tovább!

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Mitől nő egy nő?

Először is: ha most komolyan elkezdesz felállítani egy képet arról, hogy milyenné kellene válnod, hogy "igazi" nő lehess, akkor ismét tévútra kerülsz. Ugyanis, ha nő vagy, akkor nő vagy, és nem kell gyártani a tökéletes nő eszméket, amik miatt majd sanyargathatod magad testileg, lelkileg, mert sehogy se férsz bele a kitalált képbe!

Eredendően adottak azok a tulajdonságaid, jellemzőid, amiktől nő vagy - ha nőnek születtél! Egyszerűen csak vedd észre magadban, fedezd fel magadban a nőt, és SZERESD! Ne akard elnyomni, ne rejtegsd, ne akarj senki kedvéért keményebbnek, határozottabbnak, racionálisabbnak tűnni!

Tudod, mikre fordíts önmagadban a figyelmedet?  Ezekre:

1. A NŐ - és a benned élő NŐ is - elfogadó: érzékeny mások "energiára", figyelmére, bajaira, örömére, egészségére! Épp az a jó, hogy ilyen jól érzékel, ez segíti ugyanis abban, hogy gyermekeit is gondozhassa, terelhesse már akkor is, amikor azok még beszélni sem tudnak.

2. Ez az érzékenység az, ami a nőt inuitívvá teszi. Sokkal több gesztust, sokkal finomabb változásokat, energiákat is érzékelsz nőként, mint egy férfi (de ez jól van így!). Ha egy férfi azt mondja viccesen, hogy "A női intuíció csak a több ezeréves nem-gondolkodás eredménye", csak nevess vele, de Te sokkal hamarabb érzékelni fogod az ő jó vagy rossz kedvét, hazugságait... stb, mint ő azt elképzeli. :) Mert TE NŐ vagy!

3. A NŐ beszél, "locsog, fecseg", de ez is jó! Hiszen ennek köszönhetően adod ki magadból a felgyülemlett feszítő energiákat. Épp ennek a női tulajdonságnak köszönhetjük mi nők, hogy kevesebb az elfojtás bennünk, és tulajdonképpen tovább is élünk!

4. A NŐi én-ed gyengéd és gondoskodó. Törődik másokkal, könnyebben megbocsát, és kisebb ellenállás nélkül fogadja el mások nézeteit,véleményét, tetteit. 

5. A NŐ gyakorlatias: nem azért kérdez, mert "szőke és buta". hanem azért, mert elképzelni akarja, hogy mi hogyan oldható meg leghamarabb. A legtöbb nő nem körüljárja a problémákat, hanem azonnal neki is esik és megoldja.

6. A NŐ kitartó, és szinte fáradhatatlan. Épp azért, mert elfogadó, gondos és érzékeny. Épp ezért tesz mindig többet másokért, és családjáért, mint azt ideje vagy energiája egyébként engedné.

7. A NŐ óvatos: tudja, hogy gyerekei és családja miatt a saját élete is fontos, és többnyire jól méri fel a veszélyt, nehezebben kockáztat. Egy nő épp ezért "biztonságos". Ezt a gyerekeid biztosan így érzik: a közeledben megnyugtató lenni.

8. A NŐ a "befogadó minőség", mely képes bármit élettelivé tenni. Ha gyermek fogan a testében, akkor azt teszi életképessé 9 hónap alatt. Ha ez a feladat nem adatott meg neki, akkor más virágzik ki a nő kezei között!

9. A NŐt fűtik az érzelmei: a szépség, a szeretet, a szenvedély, a vágy... és "sugározza" ezeket az energiákat. A férfiak csak hiszik, hogy egy formás popsiba szeretnek bele, valójában a nő kisugárzása vonzza őket olyan nagyon!

10. A NŐ többnyire önzetlen, képes maga elé sorolni szeretteit.

Nőnek lenni HATALOM!
... a nők képesek úgy elcsavarni a férfiak fejét, hogy azok valóban elveszítsék józan eszüket. Hány és hány háború robbant már ki nők, vagy egy-egy nő miatt? ... és hány kultúrában félnek a férfiak a nők ezen erejétől oly annyira, hogy csadorokba kényszerítik a nőket, hogy uralni tudják őket.

(A nők olyat tudnak, amit a férfiak nem: gyereket kihordani, szülni, és bármikor képesek szeretkezni, mert nincs olyan teljesítmény előttük, hogy fel kelljen állnia valamilyüknek. Azzal pedig, hogy a nők a fogalmzásgátlással már a teherbe esésük felett is "uralkodnak", így valóban "félelmetesek" a férfiakra nézve. :) A férfiak akkor kritizálják a nőket és találnak ki vicceket rájuk, ha "félnek" tőlük. :) :)

Ennek ellenére nem visszaélni kell a női mivoltoddal, hanem örömmel megélni és szeretni magadban a NŐT! Hiszen - ahogyan fentebb kifejtettem - mindez gyengédséggel és elfogadással párosul benned, és nem kemény harciassággal.
Nem kell versengened a férfiakkal! A versengés a férfiak terepe. Az az ő eszközük az érvényesülésre. Te csak maradj nő, kedves, bájos és szeretettel teli, és olyanokra is képessé válsz, ami másoknak csak "küzdelemmel" adatik meg.

Hogyan teszi a férfi a nőt nővé és fordítva?

Ha te nőként tisztában vagy önmagaddal. Szereted és tiszteled a benned élő nőt: akkor a férfi is szeretni és tisztelni fogja. Akkor lenyűgözi, élvezi, és nem akarja elnyomni. Te azt fogod érzékelni, hogy tisztel, rajong, szeret, felnéz rád, és nem akar megváltoztatni! Így Te még inkább elégedettebb és még inkább NŐ lehetsz!

Vedd észre azonban, hogy VELED kezdődik a folyamat! 
Ha te nem tiszteled önmagad, a férfi, aki melletted van: a saját tükröd: szintén nem fog tisztelni eléggé. Te nem számítasz önmagadnak, akkor ő sem benned fogja látni az "életet és jövőt".

Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy ilyen módon a nő teszi férfivá a férfit!!!! Mert ez sem így igaz. A helyzet ugyanis fordítva is leírható: az a férfi, aki önmagát tiszteli és szereti, az párjául is olyan nőt vonz, aki szereti, tiszteli.
Így leginkább 2 EGÉSZ ember tud tartósan szerető párja lenni egymásnak. Ők vonzzák leghosszabb távon egymást.
Az a férfi és az a nő, akik egymástól várják saját lényük megerősödését, azok előbb-utóbb egy megromlott kapcsolatban találják magukat!

Ugye, milyen szép, ahogy működik a világ? Fantasztikus tökéletességgel alkotott lények vagyunk! ... és én hiszem, hogy mindannyiunk lényének alapja maga a szeretet-energia!

Szeretnéd megismerni önmagad érzelmi működéseit és párkapcsolatodban a női-férfi energiák "játékait"?

Ha igen, gyere el arra a különleges napra, amit azért hoztunk létre, hogy felismerésekre juthass önmagadról, és elengedhesd a szereteted útjából mindazt, ami fáj, ami szenvedést okozhat.
Segítünk, hogy meglásd önmagadban azt, amit szeretni tudsz, és megélhesd örömmel a jelen szépségeit!

Nézd meg mindezt itt:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Szeress önfeledten és szenvedéllyel, szenvedés nélkül! Te már jó úton jársz!

Korábbi hozzászólások

2
Az utolsó résszel kapcsolatban merült fel bennem az a gondolat, hogy ha a nő a kapcsolatban van, és abban, bár nem feltétlen attól fejlődik, tanulja meg szeretni, tisztelni női mivoltát, vajon a férfi is képes vele fejlődni, és ugyan úgy meglátni a nőben végbement változásokat. Ezek következtében pedig jobban tisztelni, szeretni, látni őt?!
1
Somhegyi Tamás
2016. 07. 05. 11:20
Bocsika, de van gondolatom :)Mert roppant fontos lenne a címben feltett kérdésre kielégítő választ találni.Márpedig a válasz a kérdéstől függ. Hülye kérdésre csak hülye válasz van.Ha tehát egy hölgy a férfitól várja, hogy nővé tegye, biztosan csalódni fog, ahogyan Erika is megfogalmazta.Mégis nem körkörös hivatkozással és nem is a saját farkába harapó kígyóval van itt dolgunk, hanem az ősi dilemmával: "Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás?"Ezt Karinthy Frigyes fogalmazta meg zseniálisan: "Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába." [Természetesen ennek a női verziója épp így igaz: Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy férfi, akkor nő lettem. És annyira vagyok nő, amennyire férfi az, aki bejött a szobába.]Ebben a megfogalmazásban benne van az is, amit Erika így ír: "Vedd észre azonban, hogy VELED kezdődik a folyamat!"Ugyanis nem te vagy az első tojás az Univerzumban, hanem, a te női [férfi] jelleged hat a férfira[nőre]. Azt fogod tőle kapni, amit a te hatásod őbelőle kivált.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign