aug18

Mit keres a férfi és mit keres a nő a párkapcsolatban?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatfelismerésmegcsalásnői minőségférfi minőségteremtéselfogadás

Vajon, mi az, amire vágynak a férfiak és mire a nők a kapcsolatban?

Sokszor gondolkodóba ejt, vajon "jól csinálod"-e a dolgodat a kapcsolatodban? 
Ezt az mutatja meg legjobban, hogy jól érzed-e magad a kapcsolatodban, szárnyakat kapsz-e tőle, vagy inkább rosszul érzed magad, letört vagy és fáradékony.

Figyelgettem, hogyan élik meg a valódi szerelemmel szövődő kapcsolataikat a nők, és hogyan a férfi ismerőseim. Arra jutottam, hogy - ahogyan valójában eredendő női és férfi szerepeik fennállnak a teremtésben - a képpen keresik egymást a kapcsolataikban is.

Olvass tovább, és kiderül:

Mit keres a férfi és mit keres a nő a párkapcsolatban?

A férfi a teremtő minőség, mely létrehoz, alkot, "AD".
A nő pedig a befogadó minőség, melyben a "mag termékeny talajra lel", mely finomsággal, bájjal, gondoskodással képes "befogadni és értékessé tenni" a férfi teremtését.

Ahogyan ez így teremtetett, így is érzik jól magukat a kapcsolataikban:

A nő akkor tudja igazán megélni a nőt önmagában, ha a férfira felnézhet. Ha tiszteli mindazért, amit lát benne!

Mi kell ahhoz, hogy felnézhessen rá?

Az, hogy ő nőként úgy tartsa, hogy a férfi sok tekintetben jobb, több nála. Számba véve sok tulajdonságot, az a fontos a nőnek, hogy ezek közül a számára leglényegesebbekben a férfi legyen a jobb! 

Ha a nő okos, arra vágyik, hogy a férfi még okosabb legyen: képes legyen gyorsabban, több aspektusból rálátni a helyzetre, és oldja is meg!

Ha a nő sikeres a munkájában, vagy sokat keres, szívesen veszi - hosszú távon mindenképp - ha a férfi sikeresebb és jobban keres.

Ha a nőnek jó a humora, és ez számára lényeges tulajdonság, akkor arra vágyik, hogy a férfi jobb legyen ebben (is) nála.

Így azonban az okos, jó probléma-kezelő, csinos, kreatív, sikeres nőknek nagyon nehéz dolga van. Olyan párt kell találniuk, aki náluk jobb ezekben, és az egészen ritka, mert a férfiak között nagyobbak a szélsőségek e téren. A sikeres nők ezért gyakran magányosak, egyedül élnek. 

Ha ilyen párt találsz, és nő vagy, akkor képes vagy befogadó és elfogadó lenni. Iszod a párod szavait, csillogó tekintettel nézel fel rá, hallgatod a meséit, várod, hogy gondoskodhass róla, hogy a figyelmét megkaphasd... Ő pedig élvezi, hogy adhat.

(Ha a párod nő, és azt látod, hogy csillogó szemmel figyel rád, boldogan gondoskodik rólad, "fészket rak", nevet a vicceiden, örül, ha a közeledben lehet, szívesen hallgatja a sztorijaidat, akkor az a nő elfogad, befogad és örül, hogy gondoskodhat rólad: boldog melletted nagy valószínűséggel. )

Kiegyenlítődtök: a nő elfogadja a férfit, befogadja és tiszteli, amit ő adhat, és gondoskodik róla finom kis női energiáival. 

A férfi pedig?

Miután a férfi a teremtő, aki "ad"-ni született, "magot vetni": kitalálni, kreálni a dolgokat, ezért neki az a legfontosabb, hogy elfogadják, befogadják és inspirálják ebben!

Ha olyan nőre talál, aki képes őt elfogadni olyannak, amilyen, befogadni azt, amit ő képes adni, és inspirálni abban, hogy alkothasson, akkor tulajdonképpen boldogan éli meg a kapcsolatait! A férfi arra vágyik, hogy feloldódhasson egy nő elfogadásában és szeretetében, és ekkor még inkább szárnyalni tud. A férfi ilyenkor tiszteli a nőben az elfogadást, a "múzsa"-létét, és tiszteli, hogy olyan nő, akiben ő feloldódhat.

(Ha a párod férfi, és azt látod, hogy melletted szárnyal, és teremt, akkor sikerült feloldanod az elfogadásodban! :) )

Mi van, ha nem így vállaltátok a szerepet a kapcsolatotokban?

Mi van akkor, ha nálatok épp nem így van, és mégis úgy látjátok, hogy tökéletesen működik a kapcsolat? 
Valójában ennek is van esélye akkor, ha mind a ketten: a nő és a férfi is másképp működik. Akkor lehet tartósan jó és boldog a kapcsolatok, ha mind a ketten így működtök, vagy mind a ketten teljesen másképp működtök, mint az eredendő teremtésbeli szerepeitek.

Ha egyikőtök így működik, a másik viszont nincs az eredendő "szerepében", a kapcsolat jó eséllyel félresiklik.

Azok a kapcsolatok, melyekben a nő ad és a férfi csak befogad, rövid időn belül felüti a fejét egy vita a "viszonzás", az "adok-kapok" kérdésében, hiszen hiába ad és ad a nő, ő viszonzásra vágyik. Nem azért, mert elégedetlen, nem is azért, mert hisztis pi..., hanem azért, mert arra született, hogy befogadjon, elfogadjon: nevelgesse és dédelgesse azt, amit a férfi adni tudott.

Azok a kapcsolatok, ahol a férfi alárendelődik a nőnek, mert a nő okosabb, sikeresebb, kreatívabb, abban a férfi előbb-utóbb hitét veszti önmagában is, és látszólag elkényelmesedik, valójában azonban leértékelődöttségében olyan lehetőségeket keres magának, ahol mégis csak teremthet, adhat, létrehozhat valamit. Sokszor ez van a megcsalások hátterében.

Ha ez házasságban történik, akkor viszont a férfi úgy keres ilyen lehetőségeket, hogy nem megy nagyon messzire az erős-uralkodó nőtől - a feleségétől - sem. Felelőssége a férfinak az, hogy nem hagyja el a feleségét, mert ezzel az "önfeláldozással" mégis férfi minőséget tud magának igazolni. A felelőssége férfivá teszi, az "ad"-ás minőségében, és azzal, hogy nem vállalja a másik életet, egy olyan felelősség-áldozathozatal programot futtat, mellyel valószínűleg még évekre láncokra veri magát a leértékelt állapotába a házasságában.

(Ez azért nincs minden kapcsolatban így, van sok-sok kivétel! Minden olyanból kivétel lesz, ahol bármelyik fél képes ráébredni a saját szerepeire, a viselkedését okozó "szellemi programjaira". Aki felismerésekre jut, az szíve szerint dönt, és nem áldozati vagy megmentő programjai szerint működik tovább.)

Vedd észre Te is, hogy mely eddigi kapcsolataidban tudtál valódi nőként vagy valódi férfiként létezni!
Vajon a másik felen múlott? Nem hinném: a kapcsolataid a Te választásaid (is), érdemes picikét elmélázni ezen...

 Fedezd fel önmagad! Ismerd meg érzelmi működésedet, indulj el önmagad felé egy belső kalandra most!

Szeretettel segítelek ezen az úton egy segítőtársammal egy különleges program keretében!
Nézd meg, és tarts velünk!
https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 
(De kérünk szépen, csak akkor jelentkezz, ha valóban el is jössz, add meg a lehetőséget, hogy másnak maradjon helye!) :)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign