szept04

Vajon mit jelentek a kedvesemnek? Biztos, hogy ez a jó kérdés?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatféltékenységhazugságőszinteség

Legtöbbször mi nők tesszük fel ezt a kérdést, és biztosan teljesen jogosan. 
Ugyanakkor ez a kérdés az, ami a párkapcsolatban a szenvedéseink gyökereire utal.

Miért kérdezed folyton ezt? Miért akarod tudni? Mit kezdesz vajon majd a válasszal? Miről feledkezel meg? Mi volna e helyett az a kérdés, ami nem a szenvedést erősítené benned?

Megannyi kérdés visszhangzik a fejemben. Csupa olyasmi, amiket a veletek folytatott beszélgetések során vagy ti vagy én teszek fel. Tudom, látom, sokatokat érint, ezért talán egy újabb nézőpont segít ismét önmagadhoz közelebb jutnod.

Olvass tovább!

Vajon mit jelentek a kedvesemnek? Biztos, hogy ez a jó kérdés?

Ne hidd, hogy az én fejemben sosem fogalmazódik meg hasonló: "miért van velem, mit jelentek neki?"
Mire felteszem azonban a kérdést, mindig rájövök, hogy tulajdonképpen mindegy, milyen választ kapok, mert az igazi kérdés, amivel foglalkoznom kell, nem így hangzik.

Ne szaladjak így előre? Kezdjük az elején?

1. Miért teszed fel ezt a kérdést?

... mert szerelmes vagy. - ... és még nem magadba :), hanem egyelőre - úgy érzed, hogy a benned születő szerelem érzést a párodnak köszönheted :)
Megtapasztaltad azt is, hogy milyen az, amikor a láng benne is ég.
Megmutatta neked a szenvedélyt, megosztotta már veled, milyen, amikor ő is ezt érzi. Már kipróbálhattad, milyen az, amikor érzed rajta, hogy fontos vagy neki, hogy szinte megtenne bármit.

Amikor ezeket megmutatta, megérezhetted, milyen fantasztikus érzés a kölcsönösség, és onnantól egyszer csak meghozol egy olyan tudatalatti döntést, hogy most már ezt mindig és folyamatosan szeretnéd érezni.

Innentől nem önmagadból akarod nyerni tovább az erőt, mint ahogyan a szerelmed fellobanása előtt ezt tetted, hanem belőle. Ebből a szerelemből, az ő szeretetéből szeretnéd megkapni "A" szeretetet...

2. Mi történik azután, hogy rájössz, "szükséged van" az ő szeretetére, a figyelmére, a rajongására?

A kezébe adod a "hatalmat" önmagad felett.
Egyszerűen átteszed önmagadról minden figyelmedet a kedvesedre, és innentől már csak abban tudsz létezni, hogy fel tudd fedezni a tetteiben a megélt szeretetét, amit megmutatott neked a kapcsolat kezdetén.

Lesed a telefonodat, írt-e.
Ha nem írt, megnézed, mikor volt utoljára online.
Egész nap várod, várod, hogy életjelet adjon.
Ha ad, szuperül vagy, fellélegzel: ez jó jel, de ha nem rajongó, szerelmes üzenetet adott, akkor rossz kedvű leszel és letörsz, magadba zuhansz. :(

Egyre nagyobb hullámokban éled meg a fent- és lent magasságát és mélységét, de valójában zuhanni kezdesz, és veled együtt a kapcsolatod is veszít az erejéből. 
Azért hullámzol, mert azzal, hogy a figyelmedet rajta tartod, és a kezébe adtál szépen lassan minden hatalmat önmagad felett, függésbe helyezted magad tőle érzelmileg.

Ha jó kedve van, és közeledik, te rajongsz, örülsz, kicsattanóan boldog vagy.
Ha ő fáradt, és kevesebb figyelme jut rád, te úgy érzed, elhanyagol, észre sem vesz, nem figyel rád... és levonod az egyenes következtetést: "nem vagy fontos, csak akkor kellesz, ha jó vagy, kihasznál csupán". Ilyenkor ragaszkodsz ahhoz, hogy kiderüljön: "mit jelentesz neki?".

Közben szépen lassan elveszíted önmagad. Most már nem olyan fontos a hobbid, a sport, a gyerekes programok, mert hisz úgysem élvezed igazából ezek egyikét sem úgy, mint régen. Mert most mindent az határoz meg, hogy ő mikor ér rá, mikor hív, mikor taliztok, mikor és mit gondol, érez, mond, csinál...
Azért pedig, hogy fontos maradhass az életében mindent megteszel: adsz és adsz, mindent elfogadsz, mindent aláteszel, minden lenyelsz, mindenre rábólintasz - félre is érted, jócskán az "elfogadás és szeretet" kettősét.

Te szép lassan elfogysz... és egyre inkább úgy érzed, nem szeret, és tulajdonképpen egy senki vagy. :(

3. Tudod mi történik közben a kedvesedben?

Rengeteget kap tőled, ha kérte, ha nem...
De nem örül. Egyre kevésbé örül. Mert ugyan kapni nagyon jó, de így nem jó.

Ő nem adhat neked, mert Te nem tudod elfogadni, észre sem veszed, mert már csak azt veszed észre, amit akarsz. Így tulajdonképpen nem őt fogadod el, hanem minden mást, csak épp őt nem - és magadat sem :(
... és ő azért sem tud neked többet adni, mert akkora felelősséget tettél rá, hogy ő közben összeroskad: az életedet, a boldogságodat adtad a kezébe. Ő pedig nem tud mit kezdeni a Te életeddel és boldogságoddal, hiszen a sajátjának sem ura eléggé. :( 

Menekül.... Te közeledsz, adsz, elfogadsz (mindent, csak őt nem látod), és közben ő egyre jobban menekül.

4. Megszűnik az őszinteség... megtörik a bizalom, csalódtok... :(

Neked már minden mindegy, csak a közelében lehess... ő pedig nem tudja mit kezdjen ezzel. Szeretne levegőhöz jutni. Távolodik, miközben szeret is téged, de nem tud helyetted élni. A Te életed a te életed.

Mintha neked már mindenki ellenséged lenne csak azért, mert időt tölthet a kedveseddel... de ezt nem mered mondani, nehogy elüldözd, így csendben pityeregsz és szenvedsz, és időnként felteszed a kérdést: "de, akkor mit jelentek neki még ezek után?"

Ő pedig hazudni kezd, hogy ne okozzon neked fájdalmat azzal, hogy jól érzi magát nélküled is, hogy van élete néküled is. :( Azért hazudik, mert szeret - és ezzel nyugtatja magát is, téged is. Azt reméli, hogy "visszaváltozol" a sugárzó emberré, akit megszeretett.

A kapcsolat pedig tele van már ragaszkodással és hazugsággal, és tulajdonképpen senki sem a saját életét éli. Az egyik fél menekül és hazudik, a másik meg szomorkodik és "szolgálva" várakozik. 

Hol a megoldás?

Úristen! Hogy lehet ebből kilábalni? :(
Hogyan kell akkor értelmezni a szeretetet és elfogadást? Nincs itt egy őrült nagy ellentmondás? Most mégis baj, hogy szeretsz és mindent elfogadsz, mert ezzel hazugságba kergeted a párodat?

Nem, nem, nem így van, de csak akkor fogod érteni, ha megtapasztalod. Ez olyan, mint minden tapasztalás: amíg picikében érzel meg valamit, addig nem tudod elképzelni, mi lehet az érzésben, ha kiteljesedik. 

Ezért kérlek, jól figyelj rám!

A megoldás TE MAGAD vagy! ... Azért te, mert a kérdés, amiről a kapcsolatod szól nem úgy szól valójában, hogy: "Mit jelentek neki?" , hanem így: "Mit jelent Ő NEKEM?"

... és folytasd: "Mit érzek iránta?" "Milyennek érzem önmagam mellette?" "MI a fontos nekem?"

Ugyanis olyannyire megfeledkeztél önmagadról, hogy már a saját életedben eszedbe sem jutsz - csak ha szenvedned kell.
Önmagadról átraktad minden figyelmedet őrá. Minden idegszáladdal azon csüngtél, vele mi van, őt mit akar, hogyan lehetne még boldogabb, hogy majd Téged szeressen!
Ahhoz, hogy szeretet kapj, tulajdonképpen arra van szükséged csupán, hogy újra fontossá válj saját magad számára, hogy megélhesd újra a jelent.
Ez nem önzés - nem az az önzés, amit annak hívsz. Mert nem tudsz kapcsolatban lenni, ha a saját életedben nem vagy jelen!

Hogyan éld meg a jelent? Hogyan töltődj? Hogyan kapd vissza önmagad?

Hogy NE CSAK TŐLE kaphass energiát, hanem feltöltődhess azokkal, amiket eddig szerettél csinálni. Minden, amit szeretsz, az tölt téged, és minden ami tölt, az leveszi a ragaszkodást a párod válláról, és így ő is fellélgezhet.
Visszakap Téged, mint egy energikus, elégedett, vidáman sugárzó kedvest, és közben róla is lejön a teher, hogy ő tegyen nővé.

Ő NŐVÉ NEM TUD TENNI, nem tudja, mi az :), ő csak FÉRFI TUD LENNI. Arról, hogy nő lehess, neked kell "gondoskodnod!" :)

Egyszerűen kérdezd meg magadtól azt is: "Mit szeretek csinálni?" "Mire vágyom?" - és tedd meg azokat a dolgokat, amiket szeretsz! Így tudod elkezdeni a saját életedet élni és nem a párodét. Így lesztek ketten külön is egészek és együtt pedig egyenrangú felek az egységben.

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/onismereti-programok/noi-ferfi-szerepek-kurzus

Várunk sok szeretettel! 

Korábbi hozzászólások

6
Köszönöm..,hogy megfogalmaztad. De sajnos,már késő... ???? Elveszítettem.... ????
5
Murvai János
2016. 09. 04. 15:39
Remélem az nem nagy probléma, ha a cikk nőknek íródott és sajnos magamra tudom venni. 8 év van a hölgy javára közöttünk és így kicsikét le vagyok maradva. Pontosan ezeket a hibákat követem el és tényleg érződik a negatív hatás. Amikor sikerül végre elengednem magam és kicsit törődni azzal amit szeretek, akkor szokott szólni, hogy szinte sugárzok.Szóval annak ellenére, hogy a cikk végén a nő van megjelölve célközönségnek én maximálisan egyetértek. Még az utam elején vagyok, de köszönöm az eddigi csodás cikkeket Erika. Már most nagyon sokat fejlődtem és hol van még a vége?Kedves Andrea(második hozzászóló)! Tanuld meg, hogy olyan nincs, hogy késő! Ameddig lélegzel van remény :)Ha van egy célod, akkor tegyél annak érdekében, hogy elérd. Ha nincs célod, akkor tűzz ki valamit célul. Merj nagyot álmodni!!!
4
Bittmann Kudit
2016. 09. 04. 12:51
Ilyen bonyolult lenne?
3
halas koszononet ,nagyon idoben jon az ebreszto meg tudok javitani magamon,koszonom szivembol
2
Sajnos, már késő volt elolvasnom! Minden hibát pontosan úgy követtem el, ahogy leírtad... :(
1
Bottyán Izabella
2015. 09. 06. 09:26
Ez az írás olyan ,mintha rólunk íródott volna és nekem szólna.Köszönöm,hogy megmutattad ezt nekem és köszönöm ,hogy teljesen véletlenül rátaláltam,hogy volt lehetőségem elolvasni...köszönöm,köszönöm,köszönöm...hálás vagyok érte! :)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign