márc01

Gyógyír szerelmi csalódásra

Címkék: szerelmemszerelmescsalódásszerelmi csalódásszerelmi bánatelvárásharag

Aki csalódik...

A csalódásod valójában a benned élő kép fájdalmas összeomlása a szerelmedről, vagy a kapcsolatodról.
Fontos, hogy a benned élő kép omlik össze. Nem a szerelmed nem szeret, nem a világ lett szürkébb...

Ez valójában a TE valóságod, amiben hittél, ahogyan Te láttad, vagy akartad látni a dolgokat, és a párodat. Talán az ő valóságához azonban csak annyi köze van ennek a képnek, hogy ugyanazok a szereplők.

Tudd, hogy mindenkinek van egy saját valósága, egy saját képe, melyet a rendelkezésére álló információkból és korábbi tapasztalaiból rakott össze. Így, ha megpróbálod megismerni a kedvesed képeit, talán könnyebben megérted a helyzetet is. (nem talán, hanem biztos!)

Amikor csalódsz, összetörik a kép. :(
Ez szomorú. Összetörik a világod. Fájdalmas, és keresű ez.
Mintha ébrednél egy Csipkerózsika álomból, és hirtelen minden furán szürkévé és hideggé válna. Az igazság - amit meg ilyenkor VÉLSZ valóságnak - mindig hidegebb és szürkébb, mint a szerelem lilás rózsaszín, csipkés világa.

Ha el tudod azt fogadni, hogy bár a fájdalmad jogos, azt mégis a saját képzelt hited összeomlása okozza, könnyebben jutsz túl rajta.
Csalódni csak az tud, aki mást várt, aki elvárt, aki önmaga vágyaiból indult ki.

Mit tegyél hát?

Gyógyír szerelmi csalódásra

Mit tehetnél?

A csalódás első könnyei haragot fognak ébreszteni benned. Először a szerelmedre haragszol, mert hisz ő nem felel meg a képnek, amit Te festettél róla.

Ha azonban elég tudatos vagy, akkor picit később már magadat ostorozod, amiért a saját képed volt ilyen elvakult

Ha pedig még tudatosabb és okosabb vagy, akkor rájössz, a szíved menthet meg önmagatól ismét...

Nyisd ki a szíved! Még jobban, légy elnéző magaddal - és a pároddal is!

  • Lásd be, hogy magad teremtettél egy világot, amibe beletettél valakit, hogy úgy szeresd, ahogyan Te szeretnéd.
  •  ...lásd be, hogy hiába haragszol rá, vagy magadra, amíg szerethetted, nagyon is jó volt. (Különben nem tetted volna!)
  •  ...és lásd be, hogy a harag teljesen felesleges fájdalmat okoz neked.
  • Engedd el a haragodat, nem szolgál téged! Egészen add át az égiek kezébe, és tudd, ennek így kellett lennie.!
  • Ha később visszaemlékszel, tudni fogod, hogy ennek a csalódásnak is volt oka és helye az életedben, hogy később rátalálj a boldogságra. Bármennyire is fáj, ez is Téged szolgál.

Most pedig: nem vagy hibás, csak szerelmes. :)
Ne hibáztass senkit, hanem nyisd ki a szíved, és mondd el magadnak, hogy nagyon köszönöd azt az időszakot, amikor a pároddal boldog lehettél. 

Engedd a fájdalmat átfutni magadon, hadd "szaladjon kifelé belőled", amilyen gyorsan, csak lehet!

Fogalmazd meg a kapcsolat és csalódás minden tanúlságát, és menj tovább utadra azzal a sok jóval, amit adott neked!

Vidd magaddal a kapcsolat, a múlt ajándékait, és tudd, hogy a múlt szépségei és mérföldkövei nem visszahúzó erők. Nem kell bennük ragadnod, ragaszkodnod, kapaszkodnod, hiszen viszed magaddal azok minden örömét, tanulságát, és minden megoldását. Ezek ERŐT jelentenek, amik hátulról mind csak erősítenek! Ezeket megélted, ezekkel több lettél. ezekkel vagy bölcsebb, ezekkel vagy az, aki most lehetsz!

múlt az erőt jelenti, ami támogat és hozzásegít ahhoz, hogy a jelent megéld, és formálhasd a jövődet! Ezt lásd a régi kapcsolatban, ezt szűrd le a kapcsolat végén!

Ez a kapcsolat, melyet épp lezárni készülsz csak felkészített ajándékaival, erejével és tapasztalataival egy következőre! Előtted egy új kapcsolat ígérete, ami csak akkor érkezhet és teljesedhet ki, ha nyitottá válsz a világra!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Elengedni, szeretni jól, szabadon...

Korábbi hozzászólások

4
Dékàny Veronika
2016. 06. 02. 16:11
Nagyon tetszenek ezek az íràsok! :)
3
István,,,kegyetlen ,amit itt leírtál,,,velem hasonló dolog történt,,,,,,csak engem 43 után hagytak el,,,váratlanul és egy rövid idő elteltével,,,hasonlóan fájdalmas ,eszmélésem volt ,,,egy hazánktól távol sok ezer kilóméterre élő,,,,kedves ,,,volt ismerősöm révén.Majd belepusztulok,,,,most,,,,,,,amit leírtál ,akár én is írhattam volna,,,,Túl,kell élni,,,,,,,,,,,,,túlélni sosem feladni,mert az élet még tartogat ilyen csodákat,,,,hiszek ebben!!!!!!!
2
Tudom mit érzel. Jobb e már?
1
Sziasztok! Közel két éve, hogy szétmentünk a volt párommal. Szenvedtem, mint egy kutya. Nem is kerestem mást helyette. Gondoltam, amíg le nem zárom, felesleges lenne. Majd jött a nagy ötlet, hogy soha többé szerelmet!!! Persze, ez így szokott működni.... Bár ilyen még nem volt. Augusztus elején történt. Megláttam Őt, és egyből úgy éreztem, megtaláltam! Majd egy hétig együtt dolgoztunk egy projekten Budapesten. Néha beszélgettünk is, de még a nevét sem kérdeztem meg. Általában nagy dumás vagyok, de a közelében elakadt a nyelvem is a lélegzetemmel együtt.Mikor vége lett a hétnek a neten csak "kinyomoztam", ki is Ő. Háááát.... Megdöbbentem, hogy sem ő, sem párja nem ismeretlen ország-világ előtt. Nekem más az érdeklődési köröm, így rám az újdonság erejével hatottak az információk.Meg is írtam neki a neten. Aranyosan fogadta. :-)Itt meg is kellett volna állnom, de az agyam csak pörgött tovább. Verseket írtam (nem szokásom), amiket el is küldtem Neki. Persze ezekre már nem reagált.Augusztus az ország másik végén dolgoztam Szegeden. Egyik este beléptem egy területre, hogy az ellenőrzést végrehajtsam. A kapun belépve olyan gyomor-szívgörcsöm lett, hogy majd összeestem. Mindjárt tudtam, valahol itt van Ő! Öt másodperc sem telt el, és kilépett egy ajtón. Meglepetésemben úgy felkiáltottam, hogy mindenki mindjárt minket nézett. Pár szót beszéltünk, majd másnap újra találkoztunk ugyanott. Aranyosan "lepattintott". 37 évesen lehetne már annyi eszem, hogy hagyjam az egészet a fenébe, sőt,... de nem megy.Nap mint nap gondolok Rá. Gondolataim nagy részét Ő tölti ki. Nagyon valósnak élem meg. Szeretem!Párjával több, mint öt éve vannak együtt. Ha ők egymásnak vannak rendelve, legyen úgy! Kívánok nekik nagyon sok boldogságot! Csak egyszer érezhettem volnabőröd puhaságátCsak egyszer érezhettem volnahogyan csókol a szádCsak egyszer érezhettem volnatested forróságátCsak egyszer érezhettem volnaértünk száll imádCsak egyszer öleltél volnavadul, követelőnCsak egyszer öleltél volnaőszintén, szeretőnCsak egyszer öleltél volnamint ki utoljára látCsak egyszer öleltél volnamint ki rá találtCsak egyszer, de nincs továbbaz óra üt, a szív megáll...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign