xxx
Egy blog a szeretetről,
  szerelemről, energiákról,
    a lélekről és az ébredésről...
Okt17

Nem kellesz eléggé? Vagy nem csak Te kellesz?

Címkék: szeretetszerelemjátszmatürelemelfogadáspárkapcsolathazugságtitok

Ez a cikk neked is szól, ha van melletted egy olyan "társ", aki nem tud, vagy nem mer megérkezni "a" kapcsolatba, de előfordul, hogy benne van egyszerre párhuzamosan több kapcsolatban is!

Ez a játszma legtöbbször a férfi oldaláról áll így fel: leginkább ő nem tud, nem mer megérkezni a kapcsolatba - melléd - és közben Te, mint nő elfogadsz, lelkesedsz - szomorkodsz, és szüntelenül várakozol reménnyel telve arról, hogy egyszer talán belátja ez a férfi, hogy a Te elfogadásod, a Te szereteted sokkal jobb, mint minden más eddig az ő kis izgága életében - amikor csak szálldogált ágról ágra... Azt reméled, megváltozik, megnevelődik..
Van erre esélyed vajon?

Ki vagy Te az életében? Ki ő az ő saját életében?

Olvass tovább!
Ha megfejteni nem is tudjuk, egy különleges nézőpontot mindenképp kapsz, amivel új színezet nyer a várakozásod, vagy épp megerősödsz a továbblépésekben...

Nem kellesz eléggé? Vagy nem csak Te kellesz?

Milyen az a férfi, akinek nem kellesz eléggé? 

(Nem minden esetben ez a helyzet, de ha itt magatokra ismersz, akkor itt látni fogsz egyfajta megoldást is)

A férfi, akinek több nő kell, de egyikhez sem "érkezik meg a szívében"  - valójában egy otthontalan "kismadár" tele sok-sok félelemmel és gátlással, melyekről úgy hiszi, senki sem tudná tartósan elviselni. Ezért nem is mer leszállni egy-egy ágra és tartósan megélni az életet ott.
Fél a kudarctól, hogy kiderül, ő korántsem egy csodás főnyeremény, csak egy "kismadár." A szeretetet, amire vágyik, begyűjti felszínes kis kapcsolódásokból, időnként bevállal egy-egy hisztit innen-onnan, egy-két szeretőt, egy-két kósza udvarlást, majd máskor eltűnik, előkerül, ki-bemászkál az életedben...

Látszólag szabad, valójában csapdában vergődik.  Vagy esetleg láncokra veri magát - hitetlenül ott, ahol "megkötözik". :(

Azt mondja - és így is látod - őt nem birtokolhatod, nem tudod megfogni. Nem hagyja, hogy átlásd, hogy tudj róla igazából. Titokzatos, megfejthetetlen, kiismerhetetlen... érdeke is ez, hiszen a kíváncsiságodat fenntartva, fenntartja a reményt, a hitet is benned, és bebiztosítja magának, hogy Te várj rá. Nem gonosz, nem azért ilyen.

Vársz is, mert mindig, mire elhatalmasodna rajtad az érzés, hogy továbblépj, ő tesz egy aprócska gesztust, - aprócskát, ami a sok semmi mellett egy csodás valaminek tűnik - és akkor Te egy kis időre újra szeretettel telve várod őt. Újra hiszed, hogy talán Te fontos vagy az életében.

Időnként megsajnálod, mert gondjai vannak. Ilyenkor még magadat is megveted, hogy megfordult a fejedben, hogy elhagyd, máskor pedig dühödben meg tudnád fojtani egy kanál vízben, mert úgy érzed, a bolondját járatja veled.

Közben egyre inkább úgy gondolod, hogy nincs benne felelősség, és önző módon játszadozik a nők érzéseivel - beleértve ide a Te szívedet is. Minden kis kalandja éppoly titok marad, mint a mindennapjai részletei és a valós érzései.

Titkolózásába időnként hazugság is vegyül, hogy ne bántson meg. Valóban meg akar kímélni, de leginkább azért hazudik, mert nem akar elveszíteni. Neki egy biztos pont a várakozásod, a szerelmed, a szereteted... és birtokolni akar téged ezekkel együtt - de ő nem engedi, hogy Te is megkaphasd tőle, amit szeretnél... 

Lásd, hogy valójában nem felelőtlen, hanem csak magányos. :( Nincs valódi otthona. Nincs semmije, amit ő maga elég értékesnek tartana a saját szemében.
Azt hiszi, hogy ha meglátod őt "meztelenségében", meglátod azt is, hogy ő kevés neked. Pontosan tudja, hogy nem tudja megadni azt, amit Te érdemelnél, és ha így van, előbb-utóbb Te fogod őt elhagyni. Ha pedig ez benne van a pakliban, akkor ő inkább meg sem érkezik érzelmileg, mert így nincs mit vesztenie. :(

Ezért van, hogy inkább feltöltődik aprócska kis örömökből, és inkább udvarol sok nőnek felszínesen, mint egynek igazán szívből, elköteleződően. Nem mer kötődni hozzád, de nem azért, mert egy gonosz macsó, hanem azért, mert fél, hogy majd egyszer ő nem kell neked eléggé..

Van ebben a férfiban valami nagyon nagyon izgalmas. A titok, a misztikum, amit örökké megfejtenél, vagy a gyermeki felelőtlenség, vagy a pillanatok-megélésében rejlő vidámsága... Ez nagyon vonzó, és valóban érthető, hogy kezdetben egy főnyereménynek találod!

Ha ilyen a párod, akkor valójában csak 2-3 utad lehet:

1. Nem kellesz eléggé... de nem is akarsz kelleni eléggé...

Ha Te nem vágysz tartós kapcsolatra, vagy elköteleződésre, hanem Te magad is csak a pillanatokat akarod megélni valaki mellett, és megtartani szárnyaló szabadságodat, akkor ő neked egy csodás korszakot nyithat az életedben - egy időre.

Ez nem lesz tartós - várhatóan - de mindaddig, míg nem mérgezed a felelősség terhével a kapcsolatot, addig minden együtt töltött pillanat egy fantasztikus játék, egy élmény lesz, a külön töltött napok pedig megadják a lehetőséget neked is, hogy olyankor éld a saját életedet a saját kedved szerint. Szabadság, örömök, felhőtlenség... ez lesz a kapcsolat, de nem kötődés, nem társ, nem beszámíthatóság....

Ilyenkor egyszerűen ne várj sokat, ne várj többet a kapcsolattól...

2. Ha te tartós, egyenrangú és biztonságos kapcsolatra vágysz:

Ha érzelmi biztonságot szeretnél, ha te szereted a kereteket, ha te hűen tudsz kötődni, és ezt keresed a párodban is, akkor te nem vagy jó helyen egy ilyen "titán" oldalán. Ez a férfi rengeted idődet fogja elrabolni azzal, hogy te rá vársz. Ő nem a te utad, nem őt keresed. Legjobb, ha továbblépsz. :(

Egy időszakot jelentett az életedben, egy különleges kis zsákutcát, amiben magadról tanulhattál általa. Megtapasztalhattad, hogy milyen mértékben tudsz türelmes és elfogadó lenni csak azért, mert ragaszkodsz egy-egy szép pillanathoz. A türelmed és elfogadásod csodás, de a ragaszkodásod beleragaszt a múlt fájdalmába. Ezen lesz mit dolgoznod....

Ha ilyen vagy, akkor engedd el a ragaszkodást, és lépj tovább! Adj esélyt magadnak arra, hogy megtaláld a szerelmet egy olyan társ oldalán, aki hozzád hasonló kapcsolatra vágyik!

3. ... és van még egy lehetőséged:

Ha együttfejlődtök... illetve együtt változtok.
Elképzelhető, hogy a találkozásotok idején mind a ketten ugyanezt éltétek. A szabadnak tűnő, de önmagától is félő ember életét, aki nem hiszi el magáról, hogy hibáival együtt lehet nagyon szeretni őt.

Ha az idők során azonban a Te női elfogadásod, hozzá hasonló gyermeki játékosságod és pillanat-megéléseid, és az ő menekülős titokzatossága egybeérik és együtt, egymás mentén mélyül egy hasonló értékké, akkor nektek sok közöst kínál még az élet. 
Ha ezt fenn tudjátok tartani, ha a szeretet képes feltételek nélkülivé változni bennetek, akkor elképzelhető, hogy nektek épp azért kellett találkoznotok, hogy ezt az utat közösen tegyétek meg, és együtt változzatok az önszeretet, a önhit megélésében a feltétel nélküli szeretet irányába. 

Ha így van, akkor nagy feladatot kaptatok. Nem lesz zökkenőmentes, mert hiszti, vita, várakozás, titkok és menekülés itt is lesz. Jó sokszor meg is bánthatjátok egymást, de ha ez az utatok, akkor valami elképesztő láthatatlan szeretet-energiaszál mindig, újra- és újra mélyíti bennetek az érzéseket.

Nagyon nagy lehet hát a szereped az ilyen társ életében. Azt a biztonságot - érzelmileg - amit nem hisz, hogy megkaphat, Te valójában megadhatod neki. (Ha Te sem törsz meg közben benne.) Minden olyan vitában vagy helyzetben aminél előre azt hitte, hogy képtelen leszel elnézni, elfogadni, megbocsátani, Te rácáfolhatsz a félelmeire. A tartós és hittel teli szeretet pedig nagyon nagy erő - nem csak neki, neked is. Megtanulhatsz általa úgy szeretni szabadon, hogy tudj adni és elfogadni fájdalom nélkül!

Talán és egyszerűen, idővel és kitartással képes lesz győzni a szeretet! Legyőzni titkot, hűtlenséget, hazugságot, várakozást, türelmetlenséget... és mindent, amit korábban elviselhetetlen jellemvonásnak véltetek.

Nagyon remélem, hogy nem érted félre ezt a cikket sem te, sem a párod - aki itt magára ismerne - mert nem szeretném sem elítélni, sem bántani ezeket a "titánokat". Egyszerűen ők ilyenek, és ha tudod így szeretni őket, akkor nagyon klassz élményt nyújtanak, ha nem, akkor egyszerűen csak fogadd el, hogy neked ők nem az utad. Senki sem rossz itt, senki sem hibás, csak épp ki így, ki úgy működik.

Klassz játszma az élet, játsszd hát kellő szenvedéllyel, de őszintén! :)

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Keresd mindig azt a nézőpontot, ami előre visz, ami segít nyitni, ami segít túlélni a szenvedés és ragaszkodás helyett!

Szeretnél még jobban elmélyedni önmagadban? Találni olyan nézőpontokat, amik könnyebbé teszik a nehezebb helyzetek megélését is? Szeretnéd picit jobban szeretni és elfogadni önmagadat? Tarts velünk és néhány hozzád hasonló társaddal a legújabb programunkon, itt: Önelfogadas-kurzus

Szólj hozzá a témához Te is!

A csillaggal megadott mezők kitöltése kötelező, de az e-mail címed nem fog megjelenni a honlapon.

1
Ez pont rolam szol.
2
Nekem van egy ismerosom..24 eves es tobbmint baratsag de keveseb mint kapcsolat van koztunk..en tobbet akarnek de o eppen nem.aztmondja baratsagbal es h szeret tobbet nem tud adni es hogy o meg szeretne kalandot..az indoka amiert nem jon ossze velem h nem szerelmes belem..h o errol nem tehet talan egy ido utan ez valtozik..nem ajarja h massal legyek vagy legyen valakim mert akkor tudja h elveszithet.leginkabb volt exevel tartja a kapcsolatot.otszerette is.mas lanyoknak is udvarol de nem hiszem h kapcsolat miatt.ez megy kiztunk mar lassan ket eve..miatta nagyreszt is ment tonkre az elozo japcsokatom mert o olyan torodest ereztetet velem ami nem barati.:(en ugy gondolom h nem veletlen lepet az eletembe es sokszor kocsognek tartom de nem akarom h el tunnyon az eletembol mert meg renenykedek es szeretem..:( ugy erzem akkor is megeri idot szakitanom ra meg ha el is megy vele idom nagy resze..egyszeruen nem vagyok keoes uj kapcsolatot keresni ,kalandot meg azert nem mert meg kapom tole amire szuksegem van..:(
4
rólam, és hozzám szól...
5
Keress vmi megoldást, hogy el tudj tőle szakadni, mert most nem érzed, de ez rabul fog ejteni, és soha nem fogsz kijönni belőle, mert olyan lesz,mint egy függőség. Ha akarna és szeretne már rég veled lenne, és nem járkálna exhez. Olvad el ezen a blogon a nem kellesz eléggé bejegyzést, és meg fogod érteni mi történik.- Én 14 éve játszom ezt, és hidd el nekem ebbe bele is lehet betegedni. Lépj tovább, ne legyél függő, mert beteg leszel, a szervezeted nem hülye. Te se legyél az. fiatal vagy nem szabad elfecsérelned a szíved, keresd megoldást, akár spirituálisan akár pszichikailag és kérj segítséget, ha nem megy egyedül. engedd el, menjen.....
6
Köszönöm Neked ezt a cikket ...nagyon.Most találtam csak rá az oldaladra, de máris számos kíváló írásod fogott meg és felnyitotta a szememet :)
7
Pedig ezekkel a férfiakkal nagyon egyszerű. Ha valóban elfogadod olyannak amilyen és erről biztosítod,akkor meg is kötöd. Az ilyen férfinál a legfontosabb, hogy el tudd engedni. Ha valóban Te vagy AZ a nő, akkor marad, ha nem akkor Te voltál a sokadik és sosem az első. Mert első, legfontosabb, akivel igazából lenni szeretne az van neki is. Most sikerült belekeverednem egy ilyen kapcsolatba. Sajnos vagy nem, de egy évig szükségem volt egy kis lelki támaszra, így nem tudtam jól kezelni a helyzetet. A titánok királyát fogtam ki, és imádom is, a titánságával együtt. :-) Na de azért ez így nem működik. Egy kapcsolatban nincs hazugság, semmilyenben. Barátságban sem. Én meg élő hazugság vizsgáló vagyok, sajnos vagy nem. Inkább sajnos, mert az emberek nagyon sokat hazudnak én meg annyira értelmetlennek tartom. Úgyhogy elértünk a szakító próbáig. :-) Kicsit sajnálom, mert nekem a legjobb szerető a világon, de ez van. Jobban szeretem a minden vagy semmit. :-) Én azért megértem őket, nem teljesen csak az a félelem az oka, hogy titánok. Igen kellemes állapot az nekik, hogy ragaszkodnak hozzájuk többen is. A cikk alapjaiban igaz, de kicsit megtévesztő. Ezek a férfiak ugyanis valóban nem vállalják a felelősséget, a kudarc lehetőségét. Ez a cikk pedig kicsit felmenti őket, pedig az senkinek nem jó. Nőként igenis, sőt igazából alapvetően emberként meg kell legyenek az alapvető igényeid, amiket tudod, hogy elvársz másoktól. Igazából ez nem róluk szól, hanem magadról,mitől vagy Te boldog, sőt fontosabb azt tisztázni mit nem szeretnél az életedben. Márpedig ha valakinek fontos vagy, akkor megérti. Ez annyira egyszerű. Természetesen Te elfogadod, hogy más kedvence a csokifagyi és neki azt is veszel, amíg ő úgy érzi ettől boldog támogadhatod is a csoki fagyi evésben, ha épp nem viszi túlzásba,vagy úgy érzed tényleg jót is tesz neki, DE senkinek nincs joga, hogy neked is enned kelljen azt a csokifagyit, főleg mikor Te épp nagyon is vaníliát ennél és arra is van szükséged. Márpedig ez a titán igenis felelős abban, hogy megpróbálja lenyomni a torkodon azt a csokifagyit,ha kell ha nem. Észre kell venni, hogy az ő elsőnek nem ott felelőtlen, hogy nem marad bent a kapcsolatban, hanem ott, hogy minket is erre a csiki-csuki játékra kényszerít. És ez részben a mi felelősségünk is, mert nem lépünk ki, DE jelentősen az övé ugyanis érzelmileg sok esetben manipulálni, vagyis ha épp érzékeny időszakban vagyunk, nem vagyunk eléggé stabilak ők ezt szeretik használni. Épp ezért tudja fenntartani a reményt. Erősödjünk meg, ha ehhez az kell, akkor őt használva és aztán küldjük el. Szerethetjük mi még attól nagyon, el is fogadhatjuk teljesen és ezt minden eszközzel jelezhetjük felé, ami nem egy párkapcsolatba való. Az ágyunkból kimenni azonban sose féljünk, ha nekünk rosszabb úgy a kapcsolat. Nem ego ez, vagy önzőség. Egy kapcsolathoz 2 ember kell. Ha az egyik nem játszik benne, akkor egyedül hiába játszuk. Hosszú távon senkinek nem jó. Mi szenvedünk benne, ő meg sosem tanulja meg, hogy amit tesz az nem mókás és igenis bánt vele másokat, igenis szemét dolog és bármi miatt is teszi, DE nem teheti, nincs hozzá joga.
8
Én is benne voltam egy ilyen helyzetben és meg kell, hogy mondjam szenvedtem tőle. Igazából, a szívem mélyén tudtam, hogy nem Ő az igazi, de tetszett a mindig vidám természete, a lazasága, a kedvessége, és az a határozottság, amit a világ felé mutatott. Később jöttem rá, hogy mindez csak álarc volt. Valójában amikor senki nem látta szenvedett az önbizalomhiánytól, a kisebbrendűségi érzésétől, erre az elejtett megjegyzéseiből jöttem rá, amiket aztán egy poénnal próbált semmissé tenni. És igen, hatalmas volt benne a szeretet utáni vágy. Eleinte nem volt harmadik, valóban én voltam fontos neki, de amikor látta, hogy én nem érzem jól magam ebben a helyzetben és többször is megpróbáltam befejezni vele, akkor beújított egy másik nőt. Amikor rájöttem arra kért, hogy lelkileg álljak mellette, hogy érezze a szeretetemet, mert nagyon fontos vagyok neki. Önző dolognak tartottam ezt Tőle, hiszen szenvedtem a hiányától és Ő ezt nagyon jól tudta. Én erős voltam és nemet tudtam neki mondani, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem volt könnyű. Főleg azért, mert folyamatosan, hónapokon keresztül próbált visszahódítani, de tudtam, ki kell lépnem ebből a lehetetlen helyzetből, ha boldog akarok lenni.
9
Kedves Író!Nem gondoltam, hogy ennyire (...) ilyen telitalálattal meghatározható az az ember, aki engem szédít már évek óta! Sajnos nem tudok meglenni nélküle és nagyon szenvedek! Túl kell tennem magam rajta, mert különben bedilizek. Jó azt látni, hogy nem vagyok egyedül a Nagyvilágban ezzel a fájdalommal.Nem kellek eléggé... Ez már teljesen világos! :(

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« Aug 2017. Szeptember Okt »
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015, Némethi Erika készítette az mrc webdesign