nov06

Segítség, a párom nem fejlődik velem!

Címkék: szeretetfélelemönismeretspirituális fejlődésszerelempárkapcsolatelfogadás

A kapcsolatok zömének megrontója, hogy a nő és férfi nem "fejlődik" egyszerre, egy ütemben, egymással vállvetve.

MIt jelent ez? Miben jut előbbre egyikük, és miben marad le a másikuk?
Ki dönti el, hogy milyen "szinten" vannak a felek? Ki van egyáltalán előbbre?

Hogyan lehetne kiegyenlíteni a fejlődést? Bevárni egymást, vagy segíteni a lemaradónak, hogy "gyorsuljon"? ... és ha nem működik?
Akkor semmi sem véletlen? Az eltérő fejlődésből van-e közös út, és ha nincs, akkor miért nincs?

Jó sok kérdés, igaz?
Tarts velem, és járjunk a végükre!

Olvass tovább!

Segítség, a párom nem fejlődik velem!

Először is szeretnék valamit átadni neked a saját felismeréseimből!

Amikor azt hiszed: fejlődsz, akkor valójában "csak emlékezel". Emlékezel saját eredendő önvalódra...

Megnyílik és egyre jobban tárul ki egy kapu önmagad felé.
Ebben a tudatosodási folyamatban - mely attól TUDATOS, hogy - mind jobban felismered önmagad érzelmi működéseit, feladataidat, és egyre több félelmedet és korlátodat oldod le magadról. Ezek ugyanis koloncként rád rakódva szorítanak a mindennapi harcaidba,

Ahogyan ezeket leteszed, egyre jobban felismered, hogy a célod a boldogság megélése - a boldogság és SZERETET pedig TE magad vagy a JELENBEN, és semmi külső forrás nem fog nagyobb elégedettséget adni, mint amit Te magadban meg tudsz találni MOST. Te magad vagy a szeretet és boldogság, csak mindaddig, míg súlyos félemeidet és korlátaidat béklyóként cipeled, ezt nem tudod, erre csak később "emlékezel".

Felismered, hogy minden, ami a környezetedben van, az a saját tükröd: a vágyaid, a szokásaid, a FÉLELMEID, a korlátaid,  vagyis azok a teremtéseid, amiket a gondolataid, érzelmeid és akaratod szültek. MInden azért van úgy, ahogy, mert TE így kreáltad.

Onnantól, hogy felismered, Te magad vagy a szeretet, megváltozik az életed. :)
Az a szeretet vagy, ami még az egódat is megzabolázza és megszelídíti.
A sértődés, álszentség, kioktatás, önzés, harag... melyek az egó "trükkjei" közül a túlélésedet segítették a nehéz játszmákban, innentől szeretetté, elfogadássá, békévé finomodnak. 

  • Innentől nem fontos, hogy igazad van-e, mert tudod, mindenkinek az van - a saját nézőpontjaiból.
  • Nem fontos, hogy "kihasználnak"-e vagy sem, mert örömmel adsz szeretetet.
  • El tudod fogadni szeretettel a kedvesed és mások rigolyáit, szokásait, érzelmeit, mert tudod, mi indukálja azokat.
  • Nem bántod magad bűntudattal, mert tudod, hogy minden helyzetben a szeretet vezérelt, és az nem róható fel Isten előtt sem.
  • Innentől - a tiszta szeretet energiáiddal - megnyílik és erősödik az érzékelésed:
  • egyre jobban meglátod másokban az "embert" (vagy Istent),
  •  egyre erősödnek a megérzéseid,
  • egyre kevesebbet leszel beteg,
  • egyre kreatívabbá válsz a problémák kezelésében is.
  • A tiszta szeretet magas rezgései pedig kioltják mások haragját is: egyre kevésbé keveredsz baljós helyzetekbe, haragvó felek közé...

Lehet, hogy nem jártok közösen ezen az úton. Vagy lehet, hogy egyikőtök bátrabban néz szembe önmagával, és picit gyorsabban veti le a félelmeit, de kérlek, ne mondd a párodnak, hogy "Te magasabb szinten vagy, mint ő" , mert ez csupán azt jelenti, hogy még mindig méricskél és összehasonlítgat az egód. Azt jelenti, hogy még bizonygatni akarod a saját igazadat, és ahelyett, hogy őt elfogadnád, azzal vagy elfolalva, hogy saját egód érdemeit elfogadtasd!
Ez pedig nem biztos, hogy magasabb szintet mutat, mint amin ő áll. 

Miben nem fejlődött a párod, és miben fejlődtél te?

A "fejlődés" szón szinte mindig a spirituális fejlődést értik az emberek. Ez pedig azt jelenti, hogy fejlődni saját személyiségünkben, saját működésünkre ráeszmélni, és "fejlődni" úgy, ahogyan fentebb leírtam.

A legtöbbször azonban a spirituális fejlődésen a hétköznapokban azt értik az emberek, hogy elkezdenek buzgón hinni a láthatatlan erőkben. :) Igen, ez is eljöhet majd, de előbb kezdjék azzal, hogy hisznek önmagukban, és önmaguk működéseiben! :)

Amikor valaki még mindig külső körülményeket vádol egy-egy probléma kapcsán, vagy amikor még eszébe sem jut megvizsgálni saját szerepét az élete eseményeiben és azok következményeiben, vagy amikor még mindig külső forrásokhoz köti a boldogságot és hajszolja azokat. Amikor még mindig megszerezni, birtokolni akarja azokat a tárgyakat, embereket, amiktől ezt reméli, akkor még nem mondhatjuk, hogy: "fejlődik". Nem is "emlékszik". A körülményei, félelmei, korlátai és egója rabja... de ha mindez nem okoz neki szenvedést, és nem gyötör vele másokat sem, akkor hagyjuk, hadd éljen! Majd egyszer talán ő is elindul.

Párkapcsolatban elfejlődni egymás mellett:
Hasonlót jelent: egyikőtök már képes ránézni saját életére, saját statisztikáira, saját szerepeire, míg a másik még gyakrabban rabja a körülményeknek vagy külsőségeknek...

Az a fél, aki - most ez biztosan Te vagy, ha Te érdeklődsz e téma iránt - aki már egy ideje foglalkozik saját önismeretével, időnként furcsának találhatja, hogy a párja megéléseiben még mennyire nincs benne az ÖNMAGÁVAL SZEMBENI ŐSZINTESÉGE. :(

Ilyenkor ne dühöngj, ne mérgelődj, ne bélyegezd meg azzal, hogy nincs a "szinteden", mert lehet, hogy nehezebb levetkőznie a félelmeit. Lehet, hogy nagyon félelmetes önmagával szembe néznie. Lehet, hogy a harcok azért dúlnak benne, mert tulajdonképpen már úton van, csak még nem merte vállalni is önmaga előtt és előtted.

Ha Te már tényleg feljebb lévő szinten vagy, akkor tudod,hogy milyen keservesen nehéz egy-egy felismerés. :(
Te már tudod, hogy sokszor nagyon magasról szakadsz alá a pokolba, hogy rájöhess, mi is a jó neked. :( Te már tudod,hogy senki sem tehette meg helyetted a lépéseket a TE fejlődésedben. Te már tudod, hogy a szeretet, amire rálelsz magadban az út során: elfogadó és gyengéd. Nem türelmetlen, nem akaratos, nem erőszakos.
Te nem akarod siettetni őt, nem akarod ráerőszakolni a változást...

Mindenkinek a saját tempójára van szüksége....
Helyette felismerésekre jutni nem tudsz, de segíteni, asszisztálni viszont igen!

Hogyan asszisztáld párod "fejlődését!"

1. Először is, ne döntsd el helyette, hogy hol tart és merre kellene mennie! Ne nyilatkozz helyette!
2. Ne sürgesd, ne értékeld, ne minősítsd a felismeréseit!
3. Légy szeretettel mellette: hallgasd meg, és ha mondandód van, inkább kérdezz!!! Kérdezz, hogy elgondolkodhasson a válaszain, és így önmagán....
4. Mutass példát, mutass mintát! Mondd, mutasd, min mész keresztül te! Amikor jobb állapotba kerülsz, és szeretni tudod magad, és másokat, és eléred a fentieket, ő úgyis vonzódni fog az állapothoz, és érdeklődni, hogy érted el, hogy csináltad!

Nem kell meggyőznöd őt semmiről!
A vonzás törvénye, a gyíógyítás törvényei és a tükör törvényei ugyanis egyértelműen azt igazolják, hogy aki szeretni képes önmagát, és így elégedett önmagával, az vonzza a hozzá hasonlókat, és mindenki a hozzá hasonlókkal tudja igazán jól érezni magát. 

Amikor a párod azt látja, hogy élvezed az életet, lelkes és vidám, boldog és elégedett vagy, mert rátalálsz magadra, akkor neki 2 útja van:

1. Érzi, hogy ez a követendő, mert szeret és veled akar tartani. Így mintha utat törtél volna előtte, ő is követni fog, és fejlődik. Hol te, hol ő tart majd előbbre, hol ő, hol te juttok felismerésekre. Közben a kapcsolat megéli a saját hullámvölgyeit, de a szándékaitokon látszódni fog, hogy együtt akartok előbbre jutni, vagy sem.

2. A másik útja az, hogy ő még ellenáll, és annyira ellenáll, hogy téged és önismereti felismeréseidet is leértékeli. A leértékelés nagyon súlyos tett egy másik ember, és így a párkapcsolat ellen. Ő valójában nem a fejlődésnek áll ellen csupán, hanem neked és a kapcsolatnak is. Ha ebbe botlotok, akkor a kapcsolat valójában már megfeneklett, és nem a fejlődés-igényének nem-léte miatt, hanem mert már nincsenek benne az őszinte érzések, és a szeretettel teli elfogadás.
Egy ilyen kapcsolatból, ahol nem tisztelnek, hanem súlyosan leértékelnek, fel kell állni!

Kívánom, hogy menj tovább az utadon, és fedezd fel önmagad mélységeit!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

A nő és A férfi kurzus..

Várunk sok szeretettel! 

Korábbi hozzászólások

1
Sas Andrea (2016. 11. 06. 17:25) hozzászólása moderálva lett.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign