jan19

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Címkék: önbizalomönbecsüléselismerésönismeretálarcénképönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztés

Miért van szükséged elismerésre? Kitől? Mihez? ... és mihez kezdj, ha nem kapod meg?

Létezik olyan is, hogy a kritika is elismerés, és előfordulhat, hogy már az is elismerés, ha nem ismernek el...

Huh, ez zavarosnak tűnhet, de ha velem tartasz és figyelsz, akkor ebben a témában is kinyílik a látószöged, és talán picit másképp tekintesz majd a kritikusaidra és az irigyeidre is.

Az elismerés fontos, és szükséged van rá! Ahogyan mindenkinek.

Mi az elismerés?

A környeztedből érkező őszinte rácsodálkozás kifejezése arra, hogy benned, a tetteidben, vagy a teljesítményedben olyan fedezhető fel, ami értéket jelent, említésre méltó, követendő, vagy dicséretes. Különleges.

Miért olyan fontos a környezet visszajelzése?

Azért, mert önmagadat nem látod, és önmagadat nehezen tudod elhelyezni a világba a nélkül, hogy másokkal összehasonlítanád magad. Egyszerűen kell a viszonyítási alap.

Akkor is, ha te már büszkén kihúzod magad, hogy téged nem érdekel mások véleménye, és hogy te már nem méregeted magad másokhoz. Jó, ha tudod, hogy az ELMÉD egyik alapfunkciója ez, így aligha tudod ezt kikapcsolni. Légy hát rá tudatos a helyett, hogy ezt figyelmen kívül hagyod!

Az elme az 5 fizikai érzékszerven keresztül szerez információt a világról, és benne RÓLAD is. Ahogyan a saját arcodat sem láthatod az érzékszerveiddel TÜKÖR nélkül, úgy igaz ez a belsó tulajdonságaidra is.

Honnan tudhatod, hogy elég okos, ügyes, türelmes, bölcs, nőies, fétrfias, gyors... stb vagy, ha nincs viszonyítási alapod? Így a TÜKRÖK a belső tulajdonságaid és a teljesítményed, sőt, a szerethetőséged és fontosságod kérdésében is jelentős szerepet töltenek be. Az elme keresi a tükröket. A tükröt azonban a többi ember, a környezeted testesíti meg.

De hogyan? Hiszen a többi ember nem tud tiszta tükör lenni.

Szinte mindenki torzít - mert mindenki csak a saját szűrőjén keresztül tud látni és láttatni téged....

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb06

Amikor azokat vonzod, akik neked nem kellenek...

Címkék: elengedéspárkapcsolatszorongásálarcfélelem

Miért van az, hogy időnként csak olyan udvarlóid akadnak, akik neked nem kellenek, viszont aki pedig neked tetszik, az meg észre sem vesz téged?

Gyakori kérdés ez, mert gyakori a probléma is. Biztos azonban, hogy tényleg probléma ez? Vagy csak - megint - az elme kreál egy kérdésből problémát a helyett, hogy lehetőséget látna egy folyamatban?

Vegyük is 2 részre ezt a kérdést, és nézzük külön-külön:

  1. Miért azokat vonzod, akik neked nem tetszenek?
  2. Miért nem vesznek észre azok, akik viszont neked tetszenek?

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is a témában!

Amikor azokat vonzod, akik neked nem kellenek...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov05

Kit szeret ő benned?

Címkék: párkapcsolatálarcmegfelelésszerelemelmeegó

Fellobbant a szerelem és megváltoztatott mindent...

Egyik nap a másik után következett és reggel még csak nem is sejtetted, hogy egy nagy találkozás egy csapásra átírja az életedet. Végre új értelmet, új célt, új nyitányt, új tüzet, új inspirációt adott mindennek a szerelem.

Berobbant az életedbe valaki, aki megnyitotta benned a kaput, ami már oly régóta befalazva tartogattál. Miért épp ő? Miért épp most jött? Ki küldte? Biztos, hogy neked? Úristen, ez az, amiért érdemes élni? Igen, ez az!

De mielőtt elragad az elméd téves értelmezése, jobb most meglátni, hogy nem ő hozta a boldogságot az életedbe! Nem ő váltotta ki a szerelmet! Nem ő a messiás, nem ő a csoda, hanem ez mind Te vagy! Te éled, te érzed, benned csaptak föl a lángok.

Ő "csak" az volt, aki mellett megengedted önmagadnak, hogy lehulljon a szívedről minden lakat. Azt, hogy miért épp mellette engedted meg, sok misztikus magyarázat lengi körül a karmikus és lélektársi, vagy ikerlángos eszmék nyomán, de ettől lényegesen hétköznapibb és egyben bonyolultabb is lehet a valóság. Valójában nem az a fontos, hogy miért épp ő!
Hanem az a fontos, hogy Te végre megengedted magadnak, hogy a szíved árassza a fényt és hogy az elmédben lapuló sok-sok félelem és korlát egy kicsit erejét veszthesse és háttérbe húzódhasson! Végre!

Szeretni, szívvel lenni, szerelemben és boldogságban létezni -  nem agyalni - egyenlő azzal, hogy végre az lehetsz, aki valójában vagy! Színes, végtelen, kreatív teremtőerő, egy csoda és boldog létező, akin nincsenek álarcok, akit nem fékeznek dogmák, akire nem hatnak a szabályok, nem sürgetnek tervek, nem nyomasztanak megfelelési kényszerek. A szerelem pillanataiban ugyanis ez így van. 

A szerelem Te magad vagy - eredendő teljes és formátlanul szabad és végtelen kis szeretet lényed! Hát ez az, ami lelkes, ez az, ami sugárzik, ez az, ami kiragyog belőled ilyenkor. Ez az, ami annyira energikus és vonzó, annyira fényes és színes, hogy nem lehet mellette elmenni sem.
Hát csoda az, ha szeretnek téged ilyenkor? Dehogy! Hát csoda az, hogy vonzod magad köré a másik nemet? Dehogy! A tiszta szeretet fénye nagyon vonzó, nagyon hívogató, elképesztően sok szeretet áraszt és csal magához!

Ebbe szeretett bele a párod! Ez vagy Te mindaddig, amíg....

Olvass tovább!

Kit szeret ő benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr12

Ha úgy érzed hibáztál a kapcsolatodban...

Címkék: szeretetszerelemfélelemálarchibaféltékenység

Úgy érzed, hogy "hibáztál" a kapcsolatodban? Talán olyat mondtál, tettél, amit nem kellett volna, és amiről utólag úgy érzed, hogy rosszra fordította a dolgokat? Hibáztatod magad, és siratod azt az időszakot, amikor ez a "hiba" nem árnyékolta be a napot? Úgy hiszed, hogy ezek után a kedvesed csalódott benned?

A legrosszabb érzés az, amikor nem tudsz uralkodni magadon és hiába tudod pontosan, hogy rossz, amit teszel vagy mondasz, mégsem tudod fékezni magad, és az események hatására olyasmik törnek fel belőled, amikre később önmagad ostorozásával tudsz visszaemlékezni csak.

Tudom, hogy nehéz utólag szembe nézned magaddal. Tudom, hogy gyötör a bűntudat, és a félelem, hogy talán ez vezet majd szakításhoz a kapcsolatodban. Igaz?

Vajon milyen tettek vagy mondatok ezek? 

Van egy technikám, és  új nézőpontom, ami ilyenkor segíthet. Ha van ilyen önostorozó bűntudat program benned, akkor tarts velem!

Olvass tovább!

Ha úgy érzed hibáztál a kapcsolatodban...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt31

Félsz attól, mit szól majd a párod? ... hogy elveszíted?

Címkék: szeretetelfogadásszerelemfélelemveszteségálarckommunikációveszteségtől való félelem

Félsz attól, hogy elveszíted a párod?

Félsz, hogy kiderül, még sem Te vagy az, akit keres? Még sem olyan vagy, akire vágyik?
Tetteidet és mondataidat alárendeled annak, hogy vajon ő milyennek szeretne látni?

Tudod, hogy minden kapcsolatban felüti ez a kétely és félelem a fejét előbb vagy utóbb? Tudod, hogy ez természetes?

Leginkább a kapcsolat - vagyis inkább a szerelem - első 4-6 hetes eufóriája után kezd bekapcsolni ez a veszteségtől való félelem, és teszi tönkre az egyedül töltött perceidet. (A jó hír, hogy valószínűleg nem csak a tiédet, hanem a párodét is )

Ha ügyes vagy, túljutsz rajta, és élvezed a jelent, ha Ő veled van, ha nincs... 
Rosszabb esetben pedig még hónapokig, évekig gyűröd magad előtt a kérdést, vajon milyen legyek, hogyan tegyek, hogy a párom elfogadjon, szeressen?

Nézzünk a dolgok mögé?
Olvass tovább!

Félsz attól, mit szól majd a párod? ... hogy elveszíted?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt15

Hogyan add párod tudtára, ha valami bánt, zavar vagy fáj?

Címkék: szeretetpárkapcsolatálarcszenvedéshazugságőszinteségönismeret

"Hogy viselkedjek? Mit tegyek?" - kérdezitek tőlem - nők és férfiak egyaránt. Vagy épp ezt: "mit kell megtanulnom?"
... és ahogyan látom ilyenkor a szemeiteken, már fogalmazzátok is magatokban a SAJÁT elvárásotokat magatok felé: "Nem lehetek hisztis! Nem lehetek féltékeny! Nem zúdulhatok a kedvesemre! Meg kell értenem őt, neki ez biztosan sok lenne!"

Nem arra biztatlak, hogy légy úgy elfogadó, hogy közben elharapod a szád szélét! Nem biztatlak arra, hogy addig keresd önmagadban a fejlődést és változást, míg végül egy robottá válasz, aki a párjáért beáldozza saját egyéniségét! Nem kell mindig "jó kislánynak" vagy "jó kisfiúnak" lenni és a nagy-nagy elfogadásban elnyomni a személyiséged valódi reakciót!

Olvass tovább!

Nagyon izgalmas téma következik arról, hogyan vállald fel magad, hol az aranyközépút a "hisztid" ,a valódi arcod és az elfogadás között! Tarts velem, és lerántjuk az álarcokat....

Hogyan add párod tudtára, ha valami bánt, zavar vagy fáj?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj31

Ragaszkodsz a képhez, amit magadról hiszel?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatálarctükörénképmegfelelés

Talán álarc, talán nem! :)

Semmiképp sem negatív, nem ítélkezni akar ez a cikk, csak felhívni a figyelmedet arra, hogy időnként a szomorúságod, a haragod, a szenvedésed épp azért okoz fájdalmat a szívedben, mert meg akarsz felelni egy olyan képnek, melyet ÖNMAGADRÓL felállítottál a társadalmi elvárásokhoz igazodva.

Szeretnél jó anya lenni - és azt gondolod, úgy vagy az, ha mindig mindenben a gyereked a legfontosabb! Majd fájdalmat okoz neked az, hogy ha nem tudod alárendelni magad az ő akaratának, mert saját vágyaid ezzel épp ellentétesek. Jön a bűntudat, majd a kompenzálás, és hol a gyereked miatt, hol önmagad miatt van bűntudatod. Igaz?

Vagy szeretnél kitűnő lenni a szakmádban, mondjuk: vezető vagy egy multi cégnél. Azt várják tőled - szerinted - hogy "a jó vezető keményen határozott, céltudatos", pedig Te valójában "lágyabb, rugalmasabb, nőiesebb, emberséges oldaladdal kormányoznál". Ha az általad elhitt, elvárt képhez igazodsz, akkor önmagaddal szembe mész. Ha önmagadat választod, félő, hogy "eltaposnak". Igaz?

Vagy párkapcsolatban: valahol, valamikor beléd oltották, hogy "minden sikeres férfi mögött áll egy sikeres nő"... és ez a TE neveltetésed szerint azzal egyenlő, hogy mindenben a párod kényelmét kell szolgálnod. Megteremteni mindent a hátországban, amitől a férfi boldog lehet, és amivel gyakorlatilag semmi másra nem kell, hogy gondja legyen, mint arra, amit ő csinálni szeret. Ő sütkérezni fog ebben, és egy ideig Te is. Aztán egyszer csak szeretnél érte valami elismerést, vagy jó szót, és nem kapod meg. A férfi legtöbbször nem veszi észre, hogy erre vágysz.... és Te egyre és egyre csalódottabb, szomorúbb leszel, míg ki nem törsz.

Mit tegyél, ha fájdalmat okoz a KÉP, aminek meg akarsz felelni? Mit tegyél, ha közben már mindenki e szerint vár el tőled mindent? Mit tehetsz, ha úgy tűnik, nincs menekvés e körből?

Olvass tovább!

Ragaszkodsz a képhez, amit magadról hiszel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr12

Milyen ÉN-edet látják mások?

Címkék: önmagadönismeretálarcszerepőszintekommunikációkommunikációs készség

Vajon miért tűnsz egyesek mellett csendesnek és visszahúzódónak, mások előtt meg locsi-fecsinek, vagy miért látnak egyesek egy arany-tündér-bogárnak, míg mások társaságában egy csapkodó, tüzet okádó sárkány vagy?

Megfigyelted már, hogy minden ember mást és mást hoz ki belőled?
Vajon ezek álarcok lennének? Vagy kétszínű volnál? Esetleg kifejezetten álságos, hogy mindig mások arcodat mutatod?

Aki felszínes és nem tudja, hogy működik ez a világ, könnyedén rádsütné, hogy: "Nem vagy őszinte!"

Szó sincs róla, hogy ne lennél őszinte! Épp ellenkezőleg!
Ez nagyon érdekes: A válasz az, hogy bár TE mindenki mellett önmagad vagy, az Ő szűrőjükben másképp tükröződsz vissza.

Hogyan is működhet ez?
Jó kis önismeret: egyszerűen csak vizsgáld meg, hogy ki mellett milyen vagy!
Játsszd ezt le velem, olvass tovább, érdekes!

Milyen ÉN-edet látják mások?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc28

Álarcok nélkül veszélyes?

Címkék: álarcszeretetelfogadásfélelem

Az emberek nagyon boldogok lennének, ha megengednék maguknak, hogy levetik álarcaikat

"Ha megmutatom a valódi én-emet, bántani fognak és kihasználni" - mondják.

Igen!!! Ez egészen biztosan így is lesz, ha ezt így hiszed, mert:

1. Ez a mondat önmagában hordozza a félelmet, amivel teremted is a "bajt". Amitől tartasz,  be is következik, hiszen hozzáállásodból ez tükröződik. "Úgy állsz a világhoz, hogy tudod, baj fog jönni."

2. Aki fél magát megmutatni, ÁLARCOT húz. Az álarc mögé rejtőzve egy álságos viselkedést tanúsít. Erre a világ válasza megérkezik, de a válasz az álarcnak szól. Ez pedig fáj az emberünknek.
Akkor valójában hogy is van ez? Mutatunk egy képet - képmutatás, álarc - és az kap vissza reakciókat, amelyek miatt igazi énjük csalódik?

Még jó, hogy csalódik! Még szép, hogy fáj... de ez mind a saját álarcaik tükre.
Önmaguk az okozói saját csalódásaiknak!

Álarcok nélkül veszélyes?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign