xxx
Egy blog a szeretetről,
  szerelemről, energiákról,
    a lélekről és az ébredésről...
Dec24

Vajon miért mindig nős férfit vonzasz be?

Címkék: szeretetszerelemszeretőférfiönbecsülésönelfogadásszerelmi háromszög

Könnyen rád sütik a "szakemberek", hogy azért vonzasz sorra ilyen társakat egymás után, mert nincs önbecsülésed...

Amikor pedig folytatják, akkor még több kárt okoznak benned. Azt mondják: nem tiszteled magad, veled bármit meg lehet tenni, te nem állsz ki magadért, és hozzáteszik: meddig hagyod még eltaposni és kihasználni magad?

Nekem itt szokott csengetni a vészcsengő a fejemben, hogy állj és ne tovább! Ez ugyanis csak bizonyos esetekben lehet magyarázat, csak bizonyos nőknél előhúzható sablon... és nem segít azokon sem, akikre igaz lehetne.
Ezért is gondoltam, hogy ez a téma megér egy bővebb magyarázatot...

Olvass tovább!

Vajon miért mindig nős férfit vonzasz be?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec03

Önelfogadás... 3 nyomós oka is lehet, ha nem tudod szeretni magad

Címkék: szeretetönszeretetönelfogadástestlélekszellemegó

Keresed magad? Kutatod, hogy vajon mi a dolgod, a célod, a feladatod itt a földi létedben? Tudni akarod, hogy miért viselkedsz, gondolkodsz és érzel úgy, ahogyan teszed? 

Időnként ítélkezel magad felett, aztán elhatárzod, hogy változni fogsz, majd türelmetlenné válsz magaddal, ha ez nem elég gyorsnak bizonyul? 

Fogadd el magad? Szeresd magad?
De hogyan, ha közben egy sor olyat teszel, érzel, ami biztosan nem jó neked vagy a környezetednek?

Ahhoz, hogy szeretni tudd, és el tudd fogadni önmagad, először is ismerned kell önmagad, érteni a működésedet. Ahogyan egy meghibásodott tv-t se tudsz erőszakkal "gyógyulásra" bírni, vagy megváltoztatni, magadat sem fogod tudni. A tv-nél is az az út, hogy ismerni kell hozzá a tv működését, és akkor a hiba érthető, és kezelhető. Önmagadnál is ez a kulcs: a megértés önmagad felé, és az önismeret. 

Az, ha szeretni és elfogadni tudod magad, maga a boldogság, hiszen ekkor kerülsz békés egyensúlyba önmagaddal: a szíved, az eszed és a tested harmóniája fogja adni azt a 3-as egységet, amit a boldogságban élsz. Ahogyan látod, ez benned a kulcs.

Nem a világnak kell változnia ahhoz, hogy boldog lehess, nem is neked kell megváltoznod, hanem benned kell, hogy változzon a világ! 

Olvass tovább!

Önelfogadás... 3 nyomós oka is lehet, ha nem tudod szeretni magad

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt31

Otthonra csak ott lelhetsz, ahol őszinte lehetsz...

Címkék: szeretetféltékenységegóelmepárkapcsolatfélelembirtoklásönelfogadás

"A párom töröltette velem az ismerőseim közül a facebookon az exeimet. Hallani sem akar róluk."
"A párom óránként felhív ... hogy tudja, mit csinálok."
"A párom féltékeny, és megkért, hogy a barátaimmal is szakítsam meg a kapcsolatot..."
"A párom nem nézi jó szemmel, ha én valahol és valakikkel nélküle is jól érzem magamat"

A birtoklási vágy és a veszteségtől való félelem - mint az emberi egós elme alapprogramjai - önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy a féltékenység felüsse a fejét a kapcsolatban. Ha mindehhez egy kisebbségi komplexus és önbizalomhiány is társul, akkor viszont ez drámai méretűvé dagadhat, épp ahogyan itt a fenti mondatokban láthatod.

Ilyenkor a szeretet látszatja mögül a félelmek vezeti az embert. Ezeknek a mondatoknak, ennek a sok elvárásnak és számonkérésnek semmi köze nincs a szeretethez. Nem azért vagy féltékeny,  mert szereted a párodat, nem azért vannak elvárásaid, mert szereted, hanem azért, mert félsz, és mert be akarod biztosítani a jövődet - amire viszont nincsen garanciád, ahogyan senkinek sincs.
Önmagadnak akarsz jót, és ezzel nincs baj, csak ne hidd, hogy ezt a szeretet mondatja veled.  

Az logikus következtetés, hogy minél féltékenyebb az ember, és minél inkább hangot is ad ennek, annál biztosabb, hogy neki hazudni fognak. Nem azért, mert mindenki hazudik, hanem azért is, mert egy szigorú elvárások között élő, féltékeny társ mellett csak úgy kerülhetőek el a háborúk - az értelmetlen drámák - ha hazudnak nekik.

Lehetsz nagyon féltékeny - miért is ne - csak tudd, hogy ilyenkor az, ami ellen harcolsz, sokkal gyorsabban bekövetkezik...

Olvass tovább!

Otthonra csak ott lelhetsz, ahol őszinte lehetsz...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj20

Amikor egóból szereted magadat, és amikor szívből

Címkék: szeretetönelfogadásönszeretetegó

Van olyan, hogy azt érzed, nem vesznek komolyan, hogy valahogy nem tartanak hitelesnek, és úgy érzed, hogy bizonygatnod kell, hogy ki vagy, mennyit érsz ahhoz, hogy elismerjenek? Van olyan, hogy úgy érzed, kihasználnak - pedig te annyi szeretetet közvetítettél? ... és van olyan, hogy úgy érzed, csak játszik veled és az érzelmeiddel valaki?

Szeresd magad!  - Hangzik el minden irányból, és persze-persze te is tudod, hogy minden itt kezdődik, és buzgón szereted is magad, de valahogy mégis rád zúdul ez a sok dolog: a hiteltelenség, a megfelelni vágyás, a bizonyítási kényszer, és a félelem, hogy más csak játszik veled, és kihasznál.

Vajon mit csinálsz rosszul?

Ilyenkor persze megfogadod, hogy:

  • Nem fognak kihasználni többet, 
  • megtanulsz nem-et mondani
  • megnézed, hogy kinek, mit nyújtasz eztán, 
  • kiállsz magadért, 
  • a sarkadra állsz, és képviseled az érdekeidet,
  • mert megérdemled a tiszteletet, és már jócskán rászolgáltál minden elismerésre
  • mert te valaki vagy!

...és elhiszed, hogy szereted magad, és aki szereti magát, az ezeket teszi. Igaz?

Amikor egóból próbálod szeretni magad, és, amikor valóban szívből jön az önszereteted, az hatalmas különbségeket mutat.

Ezt mindenképp látnod érdemes, mert megdöbbentően látványos, logikus különbség van közöttük. Ha úgy érzed, hogy ki KELL állnod magadért, vagy nem vesznek elég komolyan, akkor könnyen csapdába estél a 2 féle önszeretet között, és jó, ha tudod, hogy hogyan tudsz kikeveredni belőle és igazi tiszteletet elérni...

Olvass tovább, tarts velem, izgalmas lesz!

Amikor egóból szereted magadat, és amikor szívből

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Ápr18

Amikor nehéz elfogadnod valakit...

Címkék: szeretetszerelemönelfogadáselfogadásegó

"El kell fogadnom akkor is, ha nehéz?... és ő miért nem fogad el engem? Hogyhogy csak nekem kell mindent lenyelnem?" - hangzik a kérdés, és ilyenkor én is megijedek, hol is kezdjem, hiszen a kérdés, és így ez a gondolkodás is hemzseg a félreértésektől.

Először is: semmit sem "KELL" elfogadnod! Egyetlen békát sem "kell lenyelned..."

Semmit sem "KELL" tenned, főleg nem az elfogadás nevében. Amit ugyanis magadra erőltetsz, - mert hát spirituális körökben ezt mondják, hogy légy elfogadóbb és jobb ember leszel - az elfojtáshoz fog vezetni téged. Elfogadni nem azt jelenti, hogy összeszorítod a fogad, és olyasmit kényszerítesz magadra, amit egyetlen porcikád se kíván. 

Az elfogadás azt jelenti, hogy szeretettel megérted, és igen-t mondasz egy helyzetre. Nem küzdesz! Az elfogadás épp attól elfogadás, hogy sem küzdés, sem harc, sem ellenállás nincs benne.

Ebből egyenesen következik, hogy ami zavar, amit utálsz, azt nem fogod tudni szeretettel elfogadni!!! Ez csak elfojtásod lehet mindaddig, amíg utálod, zavar és így tiltakozol ellene. Az elfogadás így nem járható út.

Az elfogadás akkor járható, és akkor megy könnyedén és szeretettel, ha mindezek előtt megteszel egy 0.lépést!
Ez nem kihagyható ahhoz, hogy ne a békákat nyeld, hanem boldogan és szeretettel élhess!

Elfogadni másokat, vagy egy helyzetet egyszerűen, könnyedén, egy huncut mosollyal fogsz, ha előtte ezt megérted, és gyakorolod.

Olvass tovább, mert most nagyon könnyen megértheted, hogy mi gátolt eddig, és milyen egyszerű összefüggések húzódnak a boldog együttműködések mögött!

Amikor nehéz elfogadnod valakit...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc04

Mit jelent az önismeret?

Címkék: szeretetönelfogadásegóönismeretlélekönvaló

"Évek óta kutatomagam és foglalkozom önismerettel." - mondjátok sokan. Ezzel kezdik a legtöbben a bemutatkozást a Szeretet Kurzus című önismereti napunkon is. "Szeretnék fejlődni" - folytatják - "De eddig is nagy utat tettemeg!"

Nagyon jól hangzik, mi ennek mindig nagyon örülünk, mert ha a mélypontokon Te is magadba nézel, önmagaddal foglalkozol, és nemásokat hibáztatsz, akkor különleges dolgokat tapaszthatsz meg önmagadról. 

Az önismeret rögös út... de miért?

Épp azért rögös, mert önmagadat csak önmagadon keresztül tudod vizsgálni. Vagyis azok között a korlátok és elvek között tekintesz magadra, amiktől épp megszabadulni szeretnél.

Ez olyan, mintha láthatatlanná tévő köpenyben állnál a tükör elé, és így akarnád körberajzolni a határaidat a tükör felületén. :) Érted, ugye?

Vakon  tapogatózol önmagadban, és úgy szeretnéd lehámozni magadról 20-40-50 év eddigi tapasztalatait, rögzüléseit, hogy nem tudod, milyen érzés boldogan, szabadon élni és jól szeretni. 
Nem tudod, hiszen sosem élted ezt a szabadon szeretést - talán anyukád pocakjában volt részed ebben utoljára. Keresed a szabadságot, ami a boldogsággal és szeretni tudással egyenlő. De épp ezért nem is találod... mert nem tudod, nem emlékszel rá, mi is az valójában. 

Ez a cikk megmutatja neked, hogy mi az, amit keresel valójában.
Látni fogod, mikor vagy tévúton.
Kapsz 1-2 technikát is, hogyan ismerd meg valóban önmagad!

Ettől azonban még rögös út marad, de élvezni fogod! Ez most sokat segíthet.

Olvass Tovább!

Mit jelent az önismeret?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jan06

Erőszakosan, alárendelten vagy jól szeretsz a párkapcsolatodban?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolategófélelemönelfogadás

Hasonló körülmények, szinte megszólalásig hasonlító nem-rendes kapcsolatok és azok eseményei egészen más reakciókat hoznak ki az emberekből.

Van, aki meghátrál, megalkuszik, alárendelődik, és magára erőltet mindent, csak azért, hogy megtartsa a szerelme szeretetét és figyelmét.

Van, aki erőszakossá válik, követelőzik, drámázik, és "nevelési szándékkal" drasztikus távoltartási színjátékot mutat be csapnivaló színészi teljesítménnyel szintén azért, hogy megtarthassa szerelme figyelmét.

... és van, aki valóban erőt képvisel...

A fentiek közül az előbbi az alárendelődő, aki önmagával vívja harcait, a második az erőszakos, aki másokkal vívja harcait (bár ő épp azt hiszi, hogy épp csak kiállt magáért), és van egy 3. út, ami azoké, akik nem vívnak harcokat....

Olvass tovább, vajon melyik szerepben ismersz magadra, vagy mindegyikben ott vagy, és csak váltakozik a reakciód? Az egyik, másik, harmadik minőség mögött ugyanaz a forrás, de vajon mi?

Erőszakosan, alárendelten vagy jól szeretsz a párkapcsolatodban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jan05

Hogy lát téged a párod? Szeress bele magadba egy pici időre így...

Címkék: szeretetelfogadásönelfogadásönszeretetpárkapcsolat

Szeretnéd tudni, vajon mit érezhet irántad a kedvesed? Vajon az ő szemén keresztül, milyen lehetsz? Hogy érzi magát veled?

Van egy kis gyakorlatom erre, próbáld ki, és "szeress bele magadba" az ő szemén át! Ezzel ugyanis - ha ezt megcsinálod, és gyakran ismétled, el tudod érni, hogy önmagad felé is nagyobb szeretettel és elfogadással legyél. Vagyis emelheted az elégedettségedet és rezgéseidet - így a vonzerődet is!

Amikor tartósan jól vagy önmagaddal, szereted önmagad, el tudod fogadni önmagad, akkor könnyebben vonzod az igazi társat is.

Kövesd végig az alábbiakat - szánj rá kb 5-7 percet, hogy végigcsináld ennek nyomán, és érezd, mennyire szerethető vagy!

Olvass tovább!

Hogy lát téged a párod? Szeress bele magadba egy pici időre így...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept28

Igazság? Elviseled? Vagy hazudjak?

Címkék: szeretethazugságőszinteségelfogadásönelfogadás

Aki hazudik elnyeri-e "jutalmát"? Vajon milyen állapotot tükröz az, amikor valaki elvész a hazugságok hálójában?
Í
me csaknem minden, ami a hazugságok és őszintétlenégek mögött lehet - az én szememmel. Egyik oldalról, másik oldalról, ki teszi, kivel teszik, miért teszik, és mi minősül hazugságnak egyáltalán? Ez egy újabb mélyen elgondolkodtató téma, egy valódi tükör minden olvasónak: ki-ki lássa meg benne, hogy ő maga hol tart e kérdésben...

Biztosan füllentettél már. Talán hazudtál is. Talán előfordult, hogy csak nem osztottál meg egy fontosnak tűnő részletet az érintettel, vagy előfordult, hogy mindezt nem is magad védelmében tetted, hanem az érintettet védted. Az is lehet, hogy a kérdés nem volt lényeges neked, ezért nem fordítottál sokat arra, hogy pontosan vázold, de az érintettet mégis megijesztette az, amit elhallgattál. ... és mi van, ha önmagad felé is ferdíted a tényeket? Egyáltalán vannak-e tények, van-e olyan igazság, ami mindenkiben igazság?

Jókora téma. Hol is kezdjük? 

Olvass tovább, tarts velem, és nézd meg, Te magad hol, hogyan, milyen okból álltál már egyik vagy másik oldalon?

(A kép forrása: napiaszonline.hu)

Igazság? Elviseled? Vagy hazudjak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl23

Ha sokáig nem tudsz NEM-et mondani, összecsapnak feletted a hullámok

Címkék: szeretetszerelemönelfogadásönérvényesítéskonfliktus-kerüléskonfliktusnem-et mondani

Szép, hogy békére törekszel, hogy senkit sem akarsz bántani vagy kínos helyzetbe hozni. Szép, hogy nem akarsz csalódást okozni.
De ha folyton kerülöd a konfkliktust, egyszer csak azon veszed észre magad, hogy benne élsz!

A keretei pedig olyannyira szorítani fognak, hogy először magad elől, majd mások elől is menekülni próbálsz és hogy mentsd a menthetőt, előbb önmagaddal szemben, majd másokkal is megbízhatatlanná, hazuggá válhatsz!

Miért? Hogyan mondj mégis nem-et? Hogyan kerüld el a konfliktust, hogy még egészségesen érvényesíthesd önmagadat is?

Olvass tovább!

Ha sokáig nem tudsz NEM-et mondani, összecsapnak feletted a hullámok

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl19

Csak adsz, és adsz, de végül mégsem kapsz szeretetet?

Címkék: szeretetszerelemelfogadásönelfogadáskihasznál

Megnyitod a szívedet, és csak bántanak? Te szeretsz és csak kihasználnak?

Miért van az, hogy Te csak adsz és adsz másoknak, és úgy érzed, mindent megteszel másokért, de aztán mégsem kapsz vissza sem szeretetet, sem tiszteletet, de még csak figyelmet sem? 

Hát ilyen gonoszak volnának az emberek? Vagy ennyire önmagukkal vannak elfoglalva? Vagy ennyire veszélyes szeretni?

El tudom képzelni, hogy ezekre a következtetésekre jutsz. Azonban a világ még sem így működik! 

Szeretnéd tudni, hogy hol csúszik félre a "szereteted"? Az a sok jelzés, ami tőled kiáramlik, hogyan és miért nem ér célba?

Olvass tovább!
Azonban kérlek, ne higgy el nekem semmit feltétel nélkül! Csak - ahogyan a tanítóm mondani szokta - futtasd át magadon ezt a nézőpontot, és ha úgy véled, nálad is működik - ahogyan én felismerésekre jutottam - akkor használd bátran! Szeretettel adok újra új nézőpontot!

Csak adsz, és adsz, de végül mégsem kapsz szeretetet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl08

Meg kell változnod? Vagy helyette inkább...

Címkék: változásmegváltoznielfogadásönelfogadásenergiatámadásszeretet

Úgy érzed, meg kell változnod? Biztos ez? Ki mondta, honnan az igényed erre?

Talán neked kényelmetlen önmagadat elviselni, vagy valaki más szajkózza folyton, hogy nem vagy úgy jól, ahogy vagy és változnod kell? Ki akar a képére formálni? Valaki más miatt változnál, vagy TE magad érzed úgy, hogy nem vagy képes önmagadat így elfogadni?

Az utolsó mondatot elismétlem, és nem véletlenül: Te érzed úgy, hogy nem vagy képes önmagadat elfogadni?

A változással az életed talán könnyebb lesz! TALÁN!
Ugyanis, ha a valódi elégedetlenséget nem találod meg önmagadban, akkor a változással csak arra jutsz: hogy "amikor benne vagy egy dologban, akkor kivágysz belőle, ha épp kint vagy a dologból, akkor visszavágysz", vagyis sehol sem találod majd a helyed, mert a változás önmagában NEM TESZ BOLDOGGÁ!

Tudod, mit tegyél a "megváltoztatásod" helyett?

Ez kézenfekvő, de előbb nézd meg ezt egy nagyon konkrét eseten keresztül, mely megmutatja, hogy mit kell keresned önmagadban, hol kutass, és hogyan találj rá arra, hogy mi az utad!

Kezdhetjük?
Ez egy párbeszéd - egy "tündéri sugallatra" érkező kedves vendéggel, akin keresztül én is sokat tanulhattam:
(Érdekes!)

Meg kell változnod? Vagy helyette inkább...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

« előző1 következő »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« Aug 2017. Szeptember Okt »
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015, Némethi Erika készítette az mrc webdesign