ápr16

Meddig tarts ki egy kapcsolatban, meddig változz te a boldogságért?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretönzésönfejlesztéskorlátozás

Hol a határ? Meddig múlik rajtad a kapcsolat békéje? Meddig változz te a kapcsolatért, és hol az a pont, ahol már nem éri meg, ahol már önfeladással járna kitartanod a kapcsolatban?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Meddig tarts ki egy kapcsolatban, meddig változz te a boldogságért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov24

A mártír játszmája

Címkék: türelmességszeretetönismeretönzésáldozatszerepönfejlesztésmártírönfeláldozó

"Annyit tettem érted, és te mégsem tiszteled" vagy: "Majd értékelnél, ha már nem leszek!" vagy: "Már rám se nyitod az ajtót, túl jól el vagy te nélkülem!"

Ismerős mondatok? A MÁRTÍR szavai...

A Te életedben is van egy MÁRTÍR, aki rengeteg figyelmet igényel, és mint egy vákuum úgy szívja el az energiáidat?

Talán ő épp egy fontos szereplője az életednek, akinek valamiért egyébként nagyon sokat köszönhetsz. Talán épp az anyukád, testvéred vagy anyósod az?

Nőkre inkább jellemző a mártír szerep, hisz az áldozatkészséget, az önzetlenséget, a szolgálatot a társadalom inkább beléjük neveli. 

Láss rá arra, mi áll a MÁRTÍR JÁTSZMÁJA mögött, és fedezd fel azt is, hogy mit tehetsz, ha már nagyon nyomaszt, vagy már tehetetlenül csapdába ejt egy ilyen kapcsolódás!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A mártír játszmája

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb24

Hogyan hozd fel a párodat a mélyből, ha maga alatt van?

Címkék: önfeláldozáspárkapcsolatönismeretönzésenergiakrízis a kapcsolatbanpadlót fog

Fel lehet-e hozni? A te feladatod-e ez? Mit tehetsz, ha a párod olyan időszakát éli, amikor nap, mint nap padlóra kerül?

Minden kapcsolatban előfordulnak ilyen időszakok, és persze nem csak párkapcsolatokban, hanem baráti, testvéri vagy szülő-gyerek viszonylatokban is létező probléma, ha nagyon különböző a felek hangulata, vagy energiaszintje.

Ott, ahol az érintett felek szeretetben élnek egymással, ott minden bizonnyal támogatják is egymást az embert próbáló nehéz időszakokban. Ez helyén való. Mindjárt meglátod, hogyan segíthetsz a párodnak önmagára lelni.

Ugyanakkor tudd, hogy őt "felállítani a padlóról" nem csupán a te feladatod. Te csak segítő lehetsz. Az ő állapota az ő feladata, vagyis NÉLKÜLE semmilyen "gyógyulás" nem érhető el. Akarnia kell, tennie kell érte sokkal jobban, mint neked: a segítőnek. 
Ezért elgondolkodtató - és ha őszinte vagy magaddal, el is gondolkodsz azon - vajon hol a határ, meddig kell odaadással segíteni egymást, és hol lesz az a pont, ahonnan nem lehet felhozni a süllyedőt a mélyből, és hol lesz az a pont, amikor a kapcsolat is kiürül egy ilyen krízisben.

Ha most felhangon kiáltod, hogy a kapcsolatban a végsőkig ki kell tartani és emelni kell egymást, akkor jó, ha tudod,hogy még nem éltél meg ilyen krízist, vagy csak úgy élted meg, hogy téged kellett (volna) menteni, de a párod elfáradt. Hidd el, van az a helyzet, és van az a pont, amikor már nem azzal segítesz, ha megmentesz, hanem azzal, ha nemet tudsz mondani, és hátat fordítasz. Felmerül ugyanis az a jó kérdés, hogy ki az önző: aki egy idő után elindul a nehéz kapcsolatból a maga útján tovább, és ÖNMAGÁT választja a kapcsolat helyett, vagy az -e az önzőbb, aki elvárja, hogy a másik fél továbbra is őt mentse, érte éljen, rá figyeljen?

Természetesen rossz értelemben véve az az önzőbb, aki elvárja a másiktól, hogy önmaga ellen döntsön őérte, és élje a sajátja helyett az ő életét.

Hol ez a pont? Mit tehetsz, hogy NE ÍGY legyen? Mit tehetsz, hogy NE SÜLLYEDJETEK mind a ketten?

Olvass tovább és nézd meg a videót is - de csak akkor, ha szembe mersz nézni őszintén önmagaddal, és mersz és akarsz tenni magadért és a kapcsolataidért!

Hogyan hozd fel a párodat a mélyből, ha maga alatt van?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan16

Tényleg önző leszel, ha magadra figyelsz?

Címkék: figyelemkapcsolatelvárásokönzéshiány

"Figyelj másokra, figyelj másokra!" - Ez aztán jól bevésődött mindenkinek a neveltetése során. Csakhogy NEM JÓL figyelnek egymásra az emberek...

Így, amikor mi önismereti trénerek, segítők, pszichológusok azt tanítjuk, hogy "FIGYELJ magadra, vedd észre magad, kerülj tisztába a vágyaiddal", néhány riadtan kérdezik: "de, akkor nem válok önzővé, ha a figyelmemet magamra irányítom?"

Valójában ÉPP ELLENKEZŐLEG: sokkal önzőbb az, aki önmagát nem veszi észre!

... és sokkal boldogabbak a kapcsolatai annak, aki már érti és felméri, hogy valójában MINDEN BELŐLE magából indul ki, így aztán fontos, hogy ÖNMAGÁRA is legyen FIGYELME!

Miért van ez így? 

Csak azt tudod adni a kapcsolataidba, ami benned van. Akiben HIÁNY van (hiány mások figyelméért, elismeréséért, hiány a megoldásokra, hiány a biztonságra) az másoknak csak HIÁNYT tud átadni, vagyis erős ELVÁRÁSOKAT fog a kapcsolataira terhelni. 

Aki viszont ENERGIKUS, BOLDOG és teljes, az a kapcsolatait is ezekkel tölti meg: energiával, boldogsággal, teljességgel.

Hogyan és honnan lesz ő energikus? Úgy, hogy  magára figyel, és tisztába kerül önmagával és megadja önmagának azt, amire vágyik. Nem másoktól vonja el, várja el, vagy követeli, hanem képes ÖNMAGÁNAK jó barátja lenni, és megengedni magának a vágyait! 

Másképp nem lehet...

Nézzük hát, hogy hol csúszik félre a figyelem és az önzés témaköre!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tényleg önző leszel, ha magadra figyelsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug09

Nem lépsz magadért, mert félsz, hogy fájdalmat okozol?

Címkék: félelemféltékenypárkapcsolatönzésfelelősségszakításegofelelősségvállaláshárítás

Vajon mennyire valóságos az a fajta felelősségvállalás, amikor lemondasz önmagadról csak azért, hogy más ne sérüljön?

Látszólag nemes cselekedet ez. Odafigyelni a szeretteid érzelmeire, és tekintettel lenni a bennük zajló érzelmi és gondolati folyamatokra. Nemes cselekedet, de valójában egy határon túl inkább ÁRTÓ minden résztvevő számára.

Hol van  az a határ, ameddig még tekintettel kell lenned másokra, és honnantól lesz ez ártó és hátráltató?

Ebben a bejegyzésben és videóban ezt a határt mutatom meg neked olyan nézőpontokkal, melyek segítenek neked ERŐSNEK maradni, valódi felelősséget gyakorolni önmagad és mások felett és lelkiismeret-furdalás nélkül OKOSAN és BÖLCSEN dönteni a lehetőségek felé!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem lépsz magadért, mert félsz, hogy fájdalmat okozol?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt02

Hol a határ az önzés és a magadért hozott döntések között?

Címkék: önzésboldogságjó önzésrossz önzésmagadért dönteni

Légy felelős azért, hogy boldog legyél!

Hozz döntéseket magadért - és NE FÜGGJ senkitől érzelmileg és hangulatodban! Ezt tanítjuk - szinte minden önismerettel vagy életvezetéssel kapcsolatos tanításban - de ez nem jelenti azt, hogy ne figyelj másokra, vagy, azt sem, hogy gázolj át másokon, és kényszeríts másokat arra, hogy a te érdekedben cselekedjenek!

Ez azt jelenti, hogy NE VÁRJ el másoktól, ne követelj, és NE FÜGGJÖN a jó kedved mások hangulatától! Légy egész!

Miközben a BOLDOGSÁGOD érdekében meghozod a döntéseidet - törekszel arra, hogy ne árts másoknak. Figyelembe veszed mások érzéseit, és a hatásokat, melyeket a döntéseid rájuk mérnek.
De vajon hol a határ, ahonnan már a döntéseid önzőnek számítanak? Van-e ilyen határ egyáltalán?

Hol a határ az önzés és a magadért hozott döntések között? Valójában a válasz egyszerűbb, mint a címben feltett kérdés. Nincs határ...

"Hogyhogy nincs határ"? - kérdezheted - Hiszen TE is biztosan nagyon sok mindent teszel másokért, és gyakran szorongsz, hogy vajon milyen hatással lesznek másokra a TE tetteid és döntéseid...

Olvass tovább, és nézd meg a videót, mert ez egy nagyon-nagyon fontos és nagyon sok felismerést rejtő videó és blogbejegyzés, ami sok mindent átírhat az életedben!

Hol a határ az önzés és a magadért hozott döntések között?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl08

Amikor elhagy a párod... (az önzésről kicsit másképp)

Címkék: önzésönzőfelelősségvállaláspárkapcsolatszakításelfogadáselengedés

Fájdalommal és szorongással tölt el, hogy a párod már nem olyan odaadó...

Amikor azt érzékeled, hogy a párod már nem tudja boldogan megélni önmagát melletted, már nem elég lángoló, vagy azt látod, hogy elvágyik, kedvetlen, vagy akár kritikus és mogorva, a fájdalom és félelem felerősödik benned.

Természetes FÉLELEM jár át.

A veszteség szele megérint, az álmaid összetörni látszanak, a hited kettőtökben és magadban is meggyengül. Mintha a biztos talaj csúszna ki alólad. 

A veszteség kétféle véglet felé viszi el az embert - és persze a két véglet között az egész skála bejárható.

  1. Az egyik végletet azok jelentik, akik a félelem miatt szomorkodnak, és önmagukat okolják. Az önértékelésükben megszólal a vészcsengő azzal a hanggal, hogy "nem voltam, nem vagyok elég jó". Erről már készítettem cikket és videót. Ha így működsz, akkor keresd meg azt, sokat segít majd.
  2. A másik véglet - és most nekik szánom ezt az írást és videót - akik a veszteség miatt inkább erőszakossá válnak, és követelni kezdik a párjuk változásait. Szerintük együtt KELL maradni! 
    Szerintük SZERETNI KELL egymást - akkor is, ha nem megy.
    Szerintük a közös életért a másik embernek akár BE IS KELL ÁLDOZNIA MAGÁT. Az együttmaradás óriási elvárásként kap hangot, és emberünk azt várja, hogy az elvágyódó társa változzon meg, "javuljon meg", és szeressen újra lángolóan, odaadóan.

Erről lesz szó most, nekik szól el a cikk.

Ez egy ÖNISMERETI MÉLYVÍZ... csak jól úszóknak ajánlott!

Ha ez a cikk feldühít, akkor biztos lehetsz abban, hogy RÓLAD SZÓL, és abban is, hogy NEM ÉRTETTED meg jól a cikk mondanivalóját! A cikk ugyanis senkit sem véd, SENKIT SEM HIBÁZTAT! Ha megérted, akkor FELSZABADULTSÁGOT fogsz érezni, mert az ÖNMAGADDAL VALÓ ŐSZINTESÉG fontos feltétele annak, hogy ilyen nehéz helyzetekben TOVÁBB TUDJ LÉPNI!

Ne félj, csak olvasd, és, ha fáj, akkor olvasd újra, és olvasd mindaddig, amíg azt nem érzed, hogy: "látom, hogy hogyan tovább, látom, hogyan kell változtatnom a GONDOLKODÁSOMON a túlélésemért és boldogságomért akkor is, ha most fel kell adnom egy korlátozó elvemet!"

Szeretettel írtam, és segíteni akarok akkor is, ha most legszívesebben nekem ugranál! 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor elhagy a párod... (az önzésről kicsit másképp)

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan22

Hol vannak a határaid? Hol húzd meg azokat?

Címkék: határokönismeretönzésfelelősségvállalás

Mi szól rólad? Mi szól másokról?

Hol van a SAJÁT FELELŐSSÉGED határa? ... és honnantól indul másé?

Ezúttal újra egy VIDEÓ-blogot találsz itt. A videó 11 perces és nagyon fontos felismeréseket tartogat a számodra!

Vajon mennyire kell tekintettel lenned a párod érzéseire? Tudhatod-e előre, hogy miről milyen gondolat születik meg a fejében? Vajon ő a fontosabb az életedben, vagy Te magad? Lemondasz-e vágyaidról, csak hogy ő ne érezze hiányodat? Vagy vállalsz-e olyanért felelősséget, amiről igazából nem is tehetsz?

... és fordítva:

Jó-e, hogy azt hiszed, a párod tettei rólad szólnak. Tényleg neked szól, vagy rólad szól az, ha ő morcos, vagy épp nincs kedve egy programhoz, vagy, ha féltékeny, vagy netán nem válaszol egy üzenetedre?

Nézd meg a videót és olvasd el a rövid kiegészítést a bejegyzés második felében! Ha van kedved szólj is hozzá, vagy tedd fel a kérdéseidet!

Hol vannak a határaid? Hol húzd meg azokat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan22

Ha magadra figyelsz, önző leszel? Nem! Épp akkor vagy önző, ha nem így élsz...

Címkék: figyelemegoszeretetfélelemfókuszönismeretönzéselvárás

VIDEÓ - Mit jelent az, hogy ÖNMAGADRA figyelj, és miért kevésbé önző ez, mint az, ahogyan eddig hitted?

Óriási a félreértés abban az önismereti tanításban, hogy: "figyelj magadra, figyelj befelé, ne mások határozzák meg a tetteidet..." Tegyük ezt rendbe! Sokan kérdezik ugyanis, hogy "ha így teszek, nem leszek önző? Nem fognak tőlem elfordulni mások?"

Valójában nem, mert ez az önzés a jó önzés, és az, amit eddig éltél, és eddig működtettél, az sokkal, sokkal többet vesz el másoktól, sokkan önzőbb és minden szereplő számára nehezebb megélést jelent.

Azonnal megérted, és akkor azt fogod érezni: "de jó, végre felszabadulhatok!"

Olvass tovább és nézd meg a VIDEÓT is!

Ha magadra figyelsz, önző leszel? Nem! Épp akkor vagy önző, ha nem így élsz...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb20

Nem azzal van a baj, hogy szerepeket játszol, hanem ....

Címkék: önzéshazugságegojátszmákelvárásokbiztonságszerepek

Nem azzal van a baj, hogy szerepeket játszol a kapcsolatodban, hanem azzal, hogy nem tudsz róla...

Játszmák, és szerepek, álarcok és egózás... ezek azok, amiktől mentesíteni szeretnéd önmagadat és a kapcsolatodat is. Igaz?

Szeretnéd megélni a tiszta szeretet, az elfogadás, a bizalom és őszinteség együttes biztonságát... és talán nem is sejted, hogy mindaz, ami ellen "küzdesz", azt táplálod azzal, amire vágysz.

Hogy is van ez?

  • Az őszinteség - avagy az objektív IGAZSÁGOK hajhászása - a biztonságod érdekében, rengeteg csalódást okoz
  • A bizalom - pedig nem más, mint annak elvárása, hogy a PÁROD TEGYEN úgy, hogy Te biztonságban érezhesd magad (érzelmileg)
  • Az elfogadás - amit a legtöbben nem értenek és azt hiszik, azt jelenti, hogy a párjuk számára minden legyen úgy jó, ahogyan ők képzelik és szeretnék
  • ... valójában mind az EGO játszmáit erősítik és csak korlátot és gátat szabnak a tiszta szeretet áramlásának.

A szeretet a boldogság maga, és bizony időnként semmi köze nincsen ahhoz a biztonsághoz, amit a (halandó) egós-elme vágyik bebiztosítani.

Épp ezért van az is, hogy minden egyes kapcsolatodban - még a MAGADDAL való KAPCSOLATODBAN is - szerepeket játszol és játszmákban veszel részt! Ez pedig időnként kellemetlen helyzetekbe sodor, máskor viszont kifejezetten kellemes következményeket teremt. Így aztán nem az a "feladat", hogy kiírtsd a játszmákat, hanem sokkal inkább az, hogy felismerd, elfogadd azokat, meglásd a hasznukat, és úgy tudd megélni azokat, hogy végre JÓL érezd magad és boldog lehess!

Olvass tovább!

Nem azzal van a baj, hogy szerepeket játszol, hanem ....

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan05

Te mindent megteszel érte, ő pedig...

Címkék: biztonságfüggéspárkapcsolatönzésönismeret

Te mindent megteszel a párodért, szinte lesed a kívánságait, figyelsz rá, számon tartod mindazt, ami neki fontos, hozzá igazítod a programjaidat és örülsz minden pillanatnak, amit veled oszt meg?
Ő pedig?
Azt szeretnéd, ha ugyanezt tenné? Figyeljen rád, lepjen meg... legalább egy töredékét adja vissza, viszonozza annak, amit tőled kap. Legtöbbször azonban nem ez történik...

"Nem tesz értem semmit! Nem jön, keveset találkozunk..." - panaszkodsz, és csalódottan veszed tudomásul, hogy a párod életében te csak "kis pontot" jelentesz. Úgy is hiszed, hogy talán csak egy kevésbé fontos pontot, mint  ő a te életedben. 

Van itt egy félreértés, érdemes ránézned a folyamataidra, mert ha kendőzetlenül meglátod a hazugságot, amit épp elkövetsz önmagad felé, akkor végre cselekvővé tudsz válni, és képes leszel alakítani a sorsodat és kapcsolatodat is.

Olvass tovább!

Te mindent megteszel érte, ő pedig...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt14

Ne áltasd magad!

Címkék: szeretetönzőönzésmegfelelési kényszerfélelemkihasznál

Ez a cím elég erős és határozott, valójában nagyon nagyon finoman szeretnémegmutatni egy nagyon érdekes működésünket - emberi működést, - amiben magadra ismerhetsz.

Az önámítás, önáltatás olyan picinek tűnő megnyilvánulásáról van szó csupán, ami azonban nagyon mélyen érintheti az érzéseidet és tartós boldogtalanságot okozhat benned.

Talán most azt gondolod, hogy már te nem hazudsz magadnak...

... mégis, ha időnként úgy érzed, hogy kihasználnak mások, vagy ha úgy érzed, hogy nem értenek meg, vagy netán megbántanak és nem értékelik, amit te értük teszel, akkor ez itt most nagyon sokat segíthet.

A cikk végére  - ha én jól adom át és te jól értelmezed - azt fogod érezni, hogy a szíved megnyugszik, hazatalálsz. Onnan fogod tudni, hogy még nem érted ezt az írást, hogy az elméd haragot, vagy háborgást érez. Tudd, hogy semmi bántó nincs e cikkben, így a háborgás mögött csak rögzült sémáid vannak, amikre így fényt gyújthatsz, hogy a boldogságodhoz közelebb juthass. Akkor inkább olvasd ezt újra...

Olvass tovább! 

Nekem is fura volt ezt felismernem, és engem is szembesített magammal és önzésemmel, de nagyon örülök, hogy megláthattam ezt, mert azóta egyre fogynak a hamis elvárásaim, nem áltatom magam és jobban értem, mikor és hol van az én valódi szerepem és felelősségem.

Ne áltasd magad!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug29

Melyik szintjén vagy a szeretetnek? Kell-e önzés, kell-e csere, jó-e a feltétel nélküli?

Címkék: szeretetszeretet szintjeifeltétlen szeretetönzésönzőönző szeretetisteni szeretet

A szeretetnek több szintjét is megéled az életed során. Olykor akár napon belül is megjárod ezeket, mint egy létra fokait. Változik a kedved, az igényed... és vele az elvárásaid, nézőpontjaid, és ezt mind úgy, hogy a szereteted ugrik egy-egy szintet le vagy fel...

Ezek pedig valóban egymás feletti szintek.  Kifejezetten lépcsőzetesen fölfelé haladnak. Ez pedig arról is szól, hogy Te magad is boldogtalabb vagy boldogabb vagy az egyes szinteken. 

A kérdés csupán az, vajon melyik szinten időzöl legtöbbször?

4 szintet írok le Neked, ezeket tudtam definiálni.
(Segítségemre volt egy nagyszerű amerikai rövidfilm ebben.)

...és csak annyit jegyzek meg előre, hogy minél magasabb szinten éled a napjaidat, annál biztosabb, hogy az előző szinteken nem értenek meg. Ez természetes is így, hiszen azokon a szinteken még nem tudják, milyen is lehet a világ.

Kívánom, hogy tudatosan éld a szeretet szintjeit, és legyél minél többet a 3-4. szeretet állapotában! Ezeken a szinteken ugyanis Te magad is boldog vagy, nem csak azok, akiknek szeretetet adhatsz!

Olvass tovább!

Melyik szintjén vagy a szeretetnek? Kell-e önzés, kell-e csere, jó-e a feltétel nélküli?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún23

Az elengedés nem azt jelenti, hogy kiírtod az életedből

Címkék: elengedéselengedniszeretetönzésszerelemkapcsolatfélelemragaszkodásirányítás

"El kell engednem a páromat!" "El kell engedjem egy vágyamat"... ezek a leggyakoribb mondatok az elengedés kapcsán.
Csakhogy sem a párodat, sem a vágyadat nem kell elengedned! Meglepő, igaz? 

Ha a párodat akarod elengedni, akkor épp menekülőre fogod a dolgot...
Ha a vágyadat, célodat akarod elengedni, akkor pedig épp feladod önmagad...

Ezekből elfojtás születik, és az meglehetősen ártalmas. Sok-sok betegséghez vezethet... Ez nem elengedés, vagyis: az elengedés nem ez!

Mi akkor az elengedés? Mi különbözteti meg a csendes "nyeléstől" és elfojtásoktól? Mit is kell elengedned? Mi ennek az egésznek a kulcsa?

Olvass tovább, és kitisztul, ígérem!
(Sokan mondják: nem könnyű az elengedés, de hidd el, valójában csak akkor nem az, ha bonyolítani akarod!)

Az elengedés nem azt jelenti, hogy kiírtod az életedből

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún09

Miért olyan őrült nehéz elengedni?...

Címkék: elengedéselengedniszeretetönzésszerelemkapcsolatagyalás

Ha épp azzal küzdesz, hogy elengedj egy szerelmet, vagy lezárj egy kapcsolatot, aminek nem látod ép ésszel értelmét már, akkor ezt most Neked küldik rajtam keresztül a "tündéreid"....

Iszonyú nehéz. Belefájdul a mellkasod. Szorít a szíved, hatalmas az űr, ami benned van. Mintha egy részedet szakították volna ki belőled. Szüntelen forgolódsz éjjel, és nappal is csak pillanatokra tudsz önmagad lenni. Talán fogysz, talán hízol ettől a stressztől. Keresed a magyarázatokat - és gyártod is!!! - egyik pillanatban már úgy tűnik érted, és picit megnyugszol, a következőben újra mélybe ránt a kétség, a hiány, és az érthetetlenség...

Zakatolnak a fejedben az emlékek, korábbi események, az ő szavai, az ő képe...
Az fáj a legjobban, hogy szerelem jövője elveszett, és talán már jelenje sincs, csak a múltja.
Kapaszkodsz a múlt csodáiba, és zokodva síratod belül a boldogságot, amit nem marasztalhattál magad mellett örökre

Miért ilyen nehéz? Miért nem bírod elengedni? ... és egyáltalán mi az, hogy elengedni és mit kellene elengedni?

Hogyan állj fel ebből a helyzetből úgy, hogy kész legyél az újra? 

Miért olyan őrült nehéz elengedni?...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign