szept07

Honnan tudhatod, hogy épp a fejedben vagy-e, vagy a szívedben?

Címkék: szeretetszerelemególélekistenenergiaelme

Szeretni tudsz az eszeddel és a szíveddel is... de teljesen másképp!

Ahogyan mondani szoktad: "harcol az eszed a szíveddel", vagy: "megszakad a szíved", esetleg: "összetört a lelked"... ezek a szóhasználatok nem véletlenek, de nem tükrözik jól a valóságot, sőt: az egód (elméd) ügyesen trükközik ahhoz, hogy véletlenül se őt akard uralni...

Akkor hát honnan is tudhatod, hogy épp a szíved szerint élsz, vagy a fejedben vagy? Ha megérted,átlátod kettejük működését, akkor nem is marad benned kétely hogy mikor, melyikük duruzsol a füledben, vagy, hogy melyikre érdemes hallgatnod!

Olvass tovább!

Honnan tudhatod, hogy épp a fejedben vagy-e, vagy a szívedben?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug15

Agyő boldogtalanság! Engedd kiáradni szívedből a szeretetet!

Címkék: szeretetegóboldogságboldogboldogtalanelfogadásistenfeltétel nélküli szeretet

A boldogtalan emberek attól boldogtalanok, hogy nem találják az egyensúlyukat, nem találják a harmóniát. Keresték eleget - magukon kívül - de persze,nem akadt horgukra, hiszen az egyensúly és harmónia nem a külvilágból érkezik.

Amit kint - magadon kívül - észreveszel, az jelenti a te világodat! Vagyis nem a környezeted adja a boldogságot, nem attól lesz jó kedved, amit látsz és tapasztalsz, hanem épp fordítva: azt látod, és tapasztalsz, amire nyitott vagy, ami a belső világodban, a gondolataidban van.

Ugyanazt halljuk, látjuk egy történetben, de nemindannyian fogjuk ugyanúgy tovább mesélni. Azt fogod meghallani egy sztoriban, ami a te világodnak, a te szokásaidnak, elveidnek megfelel, és én is azt fogom itt észrevenni, ami az én világképembe beleillik.

Azonban az, hogy mi illik a világodba, mit tudsz így észrevenni, ez a legnagyobb és legélesebb kontraszt a boldog és boldogtalan emberek között. 

Olvass tovább, és kiderül, mi hiányzik a boldogsághoz, vagyis ahhoz, hogy a boldogtalan ember is előbbre tudjon lépni, és élvezni tudja az életet...

Agyő boldogtalanság! Engedd kiáradni szívedből a szeretetet!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj25

Az AKARÁS-sal magad ellen dolgozol... akkor hát hogyan érj célt?

Címkék: szeretetegóteremtésfélelemteremtő erőIstenküzdés

Nagyon sokszor épp az nem sikerül, amit nagyon-nagyon akarsz. Nagyon sok mondás, szólás köthető ehhez: sokan mondják, hogy: "csak akard, és úgy lesz!", mások meg azt, hogy: "minél jobban akarod, annál inkább nem fog sikerülni!".

De, vajon mi az igazság? Tényleg csak akarni kell, és sikerül? Vagy épp nem szabad akarni, és akkor meg hirtelen az öledbe pottyan az, amiért addig tűzön-vizen át küzdöttél?

Sokan nem értik, mi történik, pedig nagyon is logikus és egyszerű az univerzum működése e kérdésben is. Nézzük is meg alaposabban, hogy "küzdeni" érdemes, vagy "elengedni", és tulajdonképpen hogyan tégy és mit ahhoz, hogy a vágyaid teljesüljenek?

Olvass tovább!

Az AKARÁS-sal magad ellen dolgozol... akkor hát hogyan érj célt?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj19

Isten nevében ne merészeld

Címkék: Istenfélelemmegfélemlítésbűntudatelfogadásszeretetszív

Erre a témára régóta készülök, mert valahogy az utóbbi időben egyre többször jön szembe velem az Isten-FÉLÉS, és a BŰNTUDAT ébresztés Isten nevében.

Ez pedig nagyon nem helyén való. ISTEN SZERETETE NEM ILYEN!
Ezért Isten nevében ölni, üldözni, bántani, megfélemlíteni, ártani nem szép!

Miért és kinek áll érdekében Isten-t félni? Miért nem valódi szeretet ez?

Az egyházak "szeretik" félreértelmezni Isten szerepét, és akik csak felszínesen tájékozódnak, azok könnyen el is hiszik, hogy úgy helyénvaló, ha elképzelünk egy "bácsit", aki - mint a joghurt reklámban - mérgesen villámokat osztogat az égből, mert mi itt a Földön csúnya dolgokat teszünk, hiszünk. Vagyis létezik egy felsőbb hatalom, aki megbüntet, nem szeret, kitagad, ha nem úgy viselkedsz, ahogyan kell... (de hogyan KELL?)

Valójában ez egy megfélemlítés. Az emberek félelemben tartása és bűntudatuk felébresztése, manipulációs eszközök. Azért használta sok évszada is már az egyház, hogy az embereket könnyebben iránythassa. A félelemben és bűntudatban élő ember ugyanis jól vezethető. Az egyháznak picikét sem volt érdeke a tudatosodás. Tanítottak, oktattak - igyekeztek kontroll alatt tartani azt, milyen tudást szerez meg egy-egy ember - de nem akarhatták, hogy az emberek tudatában legyenek valódi küldetéseiknek, képességeiknek... (mert a tudatosság mindig veszélyt jelent a bürokratikus rendszerekre).

(Nézd meg a poltikában is: azok a kormányok, akik az egészségügyet és oktatást visszafejlesztik, tipikusan diktatúrára törnek, mert csak a beteg és buta ember manipulálható)

Isten azonban nem "nézi ezt jó szemmel!" (...és persze, ez sem jelenthető így ki, hiszen Isten nem ítélkezik ebben sem!)

Olvass tovább!!!

Isten nevében ne merészeld

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign