szept03

Tényleg olyan nagy elvárás az, hogy Béla normális legyen?

Címkék: szeretetTeréz anyupárkapcsolatönismeretelfogadáselvárásokbefogadásego

Mi a baj az elvárásokkal?
Hogyan akadályoznak és ejtenek a saját csapdádba a saját elvárásaid?

Sok videót készítettem már az elvárásokról, és arról, miért okoznak NEKED magadnak szenvedést; mégis sorra jönnek a kommentek a videóim és cikkeim alá, amelyek a következőt fogalmazzák meg:

"Az elvárások igenis fontosak, mert ha nem szabunk szabályokat a férfinek, akkor elkanászodik, és azt teszi, amit ő akar!"

(Megjegyzem: ha szabályokat alkotsz, akkor is azt fogja tenni, amit ő akar. Ráadásul valójában arra vágysz, hogy Béla SZABAD AKARATÁBÓL és vágyából legyen veled, és ne egy póráz miatt! Nem igaz? Akkor miért hiszed, hogy a póráz segít?)

vagy:

"Tényleg olyan nagy elvárás az, hogy Béla legyen normális? Keressen, írjon, figyeljen rám, vagy hogy legyen őszinte, vagy hozzon virágot?"

(Nem nagy elvárás attól, aki épp úgy gondolkodik, mint TE, de óriási elvárás attól, aki meg nem!)

Ezekből a kommentekből látható, hogy sokan tévhitben élnek az elvárások témáját illetően. Az elvárásokat az elme a BIZTONSÁGA érdekében kreálja. Azt hiszi, hogy ha bebiztosítod az elvárásaidat, BOLDOG lehetsz. Talán igen, de van itt valami, vagy valamik, amiket sajnos nem értesz, amikor az elvárásaidhoz ragaszkodsz!

Nem vagy rossz, ha elvárásaid vannak!

Nem az a baj az elvárásokkal, hogy Béla elmenekül tőled, ha sokat akarsz tőle. Nem számít, hogy Béla hogyan viseli az elvárásaidat! Nem számít, hogy jófej nő vagy-e attól, hogy kevés az elvárásod, vagy rossz fej, ha sok.

Az elvárásaid NEM BÉLÁNAK ÁRTANAK, hanem neked!
A TE ÉRDEKED, hogy elengedd őket!

Ez a videó és ez a cikk most annak a paródiája, vagyis elképzelt demója, hogy mi történik, hogy ha én megerősítem Piroska elvárásait, és megmondom "Piroska Bélájának", hogy legyen normális, és értse meg, hogy Piroska elképzelése a normális, ám az övé nem eléggé... 

Nézzük, mire jutunk, és talán az is kiderül így ezen keresztül, hogy miért is olyan nagy a gond, ha tele vagy elvárásokkal, és miért nem jutsz azzal előrébb, ha én is megerősítelek abban, hogy Bélád nem normális...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tényleg olyan nagy elvárás az, hogy Béla normális legyen?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc03

Nem akarok Teréz anyu lenni

Címkék: Teréz anyuönfeláldozásszeretetprogrampárkapcsolat

Teréz anyuuuu?

Sorra azon kapom magam, hogy a párkapcsolataimban előbb-utóbb Teréz anyuvá válok. Pedig kicsit sem akarok anyáskodni, valahogy mégis bekapcsol egy ilyen program a buksimban, és már áldozom is be magam.

Azért írok erről, mert mi nők legtöbbször ebbe a "hibába" esünk, és folyton alárendeljük magunkat a férfi "hatalmának", gondjainak, és a sor végére soroljuk magunkat.
Hisszük, hogy szükség van ránk, mert öntünk hitet, reményt, lelkesedést a párunkba, támogatjuk, okosakat mondunk, nevetünk a viccein, szórakoztatjuk... szóval  ott állunk egy hihetetlen biztos és kedves, önfeláldozó hátországként. 

Nem kérünk, a vágyainkat félretesszük, mert hisz "szegény párunknak annyi gondja van, még akkor terheljük itt mi is a kis csip-csup vágyainkkal? Áááá, hagyjuk, majd mi szépen csendben megoldjuk azokat is, Nem zavarunk senkit, észrevétlenek maradunk és csak adunk szeretetet, figyelmet, tüzet, életet."

Aztán egyszer csak ...

Nem akarok Teréz anyu lenni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign