jún26

Boldog vagy?

Címkék: türelmességszeretetpárkapcsolatboldogboldogságönámításmenni vagy maradni

Meddig érdemes bennemaradni egy kapcsolatban?

Sokan teszik fel nekünk ezt a kérdést a kurzusainkon, előadásainkon. Persze, a kérdés maga akkor merül fel, ha a kapcsolat NEM AD eleget, ha épp nehézségeket él meg a páros.

A nehézség lehet átmeneti, és igen, ekkor jó volna tudni, vajon meddig kell "kihúzni", és mikortól lehet valóban bizakodni abban, hogy minden a régi lesz, vagy még jobb is annál.
Ha a nehézség már krónikussá, tartóssá vált, akkor pedig valóban nagyon fontos, hogy legyen egy mankó a kezedben: egy MÉRCE, amin keresztül Te magad eldöntheted, hogy érdemes-e még maradnod, kitartanod, szolgálnod a kapcsolatot, vagy ideje továbblépni abból.

Ez a mérce pedig az, hogy: BOLDOG vagy-e?

Te Boldog vagy? Jól érzed magad a bőrödben a kapcsolatodban?

Látszólag egyszerű a kérdés, mégis megannyi önámítása lehet az egós elmédnek (a GONDOLKODÓ ÉN-ednek) ezekre a kérdésekre, és így belefuthatsz abba a döbbenetes megállapításba, hogy talán azt se tudod megmondani, hogy boldog vagy-e?

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lelepleződjenek a gondolkodó éned tipikus hazugságai a boldogság kérdésében!

Boldog vagy?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb05

Amikor kritikus vagy

Címkék: kritikuselvárásfelelősségboldogtalanelégedetlenboldog

Mi történik benned, amikor túlzottan kritikussá válsz?

Milyen ember, aki kritikus?

Amikor kritikus vagy, az azt jelenti, hogy ELÉGEDETLEN vagy. 
Igaz?

Azért kritizálsz, mert nem tetszik, ami körötted van. Nem illik a rendszeredbe, nem illik az ELKÉPZELÉSEDBE, nem illik a normálisnak tartott értékrendedbe. A környezeteddel elégedetlenkedsz, mintha az nem illene a képbe, az volna rossz. A zavar azonban benned van. TE vagy elégedetlen, Te nem vagy kerek, Te NEM ÉRZED JÓL MAGAD...

Talán időnként büszke is vagy arra, hogy kritikus vagy. Azért lehetsz büszke, mert azt hiszed, hogy a kritikusságod egyenlő az IGÉNYESSÉG-eddel. Azonban lássuk be, mindegy, mivel igazolod a magad számára a kritikusságodat, száz szónak is egy a vége: ELÉGEDETLEN vagy, és  NEM ÉRZED JÓL magad! 

Miért vagy elégedetlen? Miért rossz ez - főleg - neked? Mit tehetsz?

Olvass tovább!

Amikor kritikus vagy

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug29

Miből láthatod, hogy ki fog alárendelődni a kapcsolatban?

Címkék: párkapcsolatfélelemönzőmegfelelési kényszerboldogboldogság

Te hogyan indulsz neki egy párkapcsolatnak?

Mi az, amit keresel? Mi az, amit megélni szeretnél és mit gondolsz mitől függ mindez, tőled vagy a leendő kedvesedtől?

A kezdeti csodálatos lángolás, a lángra kapó szerelem heteiben minden gondtalan. Aztán kb 4-6 héttel a kezdetek után, mintha egyik pillanatról a másikra változna vagy változott volna valami. A sűrű üzenetváltások és a gyakori találkozások, a nagy-nagy érdeklődés hirtelen alábbhagy és a munkára, a mindennapi teendőkre és elintéznivalóra hivatkozva a felek megtalálják a távolmaradás okait. Mi történhetett?

Ki keresse a másikat? A férfi vagy a nő? ... és jönnek a kérdések: "talán nem is tetszem neki? Mégsem akar engem? Nem vagyok elég jó? Hogyan ne legyek se túl, se kevés a számára? Jaj, mit tegyek?"

Az első találkozásokon eldőlhet, hogy alárendelődsz a kapcsolatban, vagy sem. Nem feltétlenül kell ugyanis egyik vagy másik félnek alárendelődnie. Akár működhetnétek mellérendelt viszonyban is, de ehhez érdemes volna átállítani egy rossz beidegződést aktiváló gombot a buksidban, a gondolkodásodban!

Olvass tovább - nézd meg, mi az, amiről érdemes másképp gondolkodnod, és a kapcsolataid fognak szolgálni téged és nem te azokat...

Miből láthatod, hogy ki fog alárendelődni a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj23

Az ember boldogtalanságának legfőbb oka...

Címkék: szeretetelmeboldogboldogságfélelem

A legtöbbek boldogtalanságának az az oka, hogy nem kapnak "szeretetet", figyelmet, törődést...

Meg is fogalmazzák: "boldogtalan vagyok, mert nem törődsz velem", vagy: "nagyon rossz nekem, csalódott vagyok, mert nem foglalkozol velem eleget", sőt, picit spirituálisabb körökben így is mondják: "nem vagyunk jól együtt, mert más a szeretet nyelvünk és a párom nem azt adja nekem, amire vágyom."

Nem csoda, ha boldogtalan az ember, hiszen ezen mondatok egyértelműen tükrözik az elme végzetesen nagy félreértéseit...

Rögvest meg fogod érteni, hogy hol csúszik félre a szeretet és törődés és miért okoz ez a látszólag erős valóság olyan sokakban fájdalmas szenvedést.

Olvass tovább - megvilágosodhatsz :) :) - de, csak, ha jól figyelsz és megérted 

Az ember boldogtalanságának legfőbb oka...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug15

Agyő boldogtalanság! Engedd kiáradni szívedből a szeretetet!

Címkék: szeretetegóboldogságboldogboldogtalanelfogadásistenfeltétel nélküli szeretet

A boldogtalan emberek attól boldogtalanok, hogy nem találják az egyensúlyukat, nem találják a harmóniát. Keresték eleget - magukon kívül - de persze,nem akadt horgukra, hiszen az egyensúly és harmónia nem a külvilágból érkezik.

Amit kint - magadon kívül - észreveszel, az jelenti a te világodat! Vagyis nem a környezeted adja a boldogságot, nem attól lesz jó kedved, amit látsz és tapasztalsz, hanem épp fordítva: azt látod, és tapasztalsz, amire nyitott vagy, ami a belső világodban, a gondolataidban van.

Ugyanazt halljuk, látjuk egy történetben, de nemindannyian fogjuk ugyanúgy tovább mesélni. Azt fogod meghallani egy sztoriban, ami a te világodnak, a te szokásaidnak, elveidnek megfelel, és én is azt fogom itt észrevenni, ami az én világképembe beleillik.

Azonban az, hogy mi illik a világodba, mit tudsz így észrevenni, ez a legnagyobb és legélesebb kontraszt a boldog és boldogtalan emberek között. 

Olvass tovább, és kiderül, mi hiányzik a boldogsághoz, vagyis ahhoz, hogy a boldogtalan ember is előbbre tudjon lépni, és élvezni tudja az életet...

Agyő boldogtalanság! Engedd kiáradni szívedből a szeretetet!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl02

Elköteleződni vagy sem?

Címkék: szeretetbiztonságegófélelembirtokláselköteleződésboldogelvárások

Nem akar elköteleződni a párod? Vagy benned vannak gátak ehhez? De vajon mit jelent az elköteleződés egyáltalán?

Nem akar veled élni, vagy nem akar felvállalni? Nem akarja kimondani, megosztani veled az érzéseit? 

Az elköteleződés kemény dió? 

minap a pszichológus barátnőm kért "számon" engem azért, hogy miért is nem akarok együttélni a szerelmemmel. Bármit is válaszoltam, rám vetítette, hogy az mind kifogás, mert ha ezt nem akarom, akkor bizony félek elköteleződni. :) 

Itt azonnal tudtam, hogy ebben a témában cikket kell írnom, hiszen nagyon látványosan különböző dolgokat értünk az "elköteleződés" alatt. Ez pedig örök félreértésekre adhat okot.

Vizsgáljuk meg, mi van az elköteleződés - vagy a nem-elköteleződés - hátterében, hány féleképpen is láthatjuk ezt, kell-e elköteleződni, miről is szól tulajdonképpen és milyen elvárások teremtik a legnagyobb korlátokat a témában!

Olvass tovább!

Elköteleződni vagy sem?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc14

Miből tudhatod: kihunyt a kapcsolatod?

Címkék: szeretetelengedésönismeretboldogboldogságpárkapcsolat

Sokan hisszük, hogy még ki kell tartanunk, hogy még dolgunk van valaki oldalán - legyen az kapcsolat, vagy barátság, vagy munkakapcsolat, vagy mind egyben, - pedig már nagyon nagyon feszítenek a keretek.

Biztos, hogy ki kell tartanunk? Biztos, hogy van még dolgunk vele?

Igen, lehet!
Én mindig arra biztatlak, hogy merd vállalni a szíved érzéseit, a belső hangodra hallgass. Vannak kapcsolatok, amikben igenis még dolgod van, mert tanít valamire, ami ellen te magad tiltakozol vagy állsz ellen. Lázadozol, de valójában igenis ott a helyed. A Te ÉRDEKEDBEN, és ez a legritkábban anyagi érdek. Ha valaki mellett még dolgod van, akkor az biztosan a saját ÖNISMERETED miatt van. Akkor még neked kell megtanulnod magadról valamit! Valamit, ami előre fog vinni: új képességet, új nézőpontot, stb., vagy megtanulni elengedni: haragot, ragaszkodást, elavult hiedelmet, szokást és kinyitni a határokat az újnak.

Fontos: Amikor az ANYAGIAK tartanak valaki mellett, akkor tudd: egy erős próba részese vagy. Az anyagiak nem motiválnak érzelmeket. Egyik feladatod épp az, hogy az anyagiakon felül tudd emelni szíved érzéseit, szíved döntéseit!!!

Honnan tudhatod mégis, hogy valaki mellett helyed van-e még, vagy itt az ideje tovább lépni?

Miből tudhatod: kihunyt a kapcsolatod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign