aug27

A szerelem nem egy érzés...

Címkék: szerelemszeretetboldogságegóelmeelvárásegység

A szeretet és szerelem ettől több. Jóval több

Érzésként gondolsz rájuk - az esetek zömében - de valójában itt másról van szó. Épp ezért olyan nehéz definíciót találni a szeretet és szerelem szavakra. Az elméd megfogalmaz kereteket, közelíti innen-onnan, köti hormonokhoz, testhez, érintéshez, szexualitáshoz, külső forrásokhoz: köti egy másik emberhez, de ez valójában meg se közelíti a valódiságot.

Keretezed, definiálod mindaddig, amíg egyszer - először át nem éled igaz valójában a szeretetet és szerelmet. Ha ez megtörténik, akkor fogod érteni ezt az írást, addig csak egy frázis lesz csupán a "szeretet" szó megkopott jelentésével.

Ha szeretnél közelebb jutni ehhez és így önmagadhoz is, akkor érdemes átlátnod, hogy miért nem csupán érzés a szeretet és szerelem...

Olvass tovább!

A szerelem nem egy érzés...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb25

Hogyan lesz az ÉN-ből MI és EGYÜTT?

Címkék: szerelempárkapcsolatférfiegység

Van egy olyan szemszög, ami könnyen feledésbe merül, és így csupán félig-meddig teljesül a "mi" és "együtt" a párkapcsolatban. A vitáknak pedig talán fel se kellene merülnie, ha a páros valóban élné a "mi"-t az "én" helyett.

Amikor szerelembe esel - és nem plátói vágyakozásban vagy - hanem megélheted, hogy az érzés kölcsönös, mert szinte egy időben, egyszerre lobbant fel bennetek, akkor jogos vágyad, hogy ezt a szárnyalást egy párkapcsolatba keretezd.

A párkapcsolat nem egyenlő a szerelemmel - de ezt már rég tudod is.
A párkapcsolat maga a keretrendszer, a közösen létrehozott szabályokkal és kompromisszumokkal, amiben megszervezitek és működtetitek a szerelmeteket. Beleértjük ebbe azt, hogy hogyan és mikor találkoztok, kinek-milyen szerepet osztotok, ki-mit tesz majd a másikért. Igaz?

Az "én"-ből úgy hiszed, azzal lesz "mi", hogy mostantól mindent közösen csináltok, és megosztjátok egymással mindazt, amitek csak van. Eztán közösek lesznek a programok, a vagyontárgyak, és persze az örömök és gondok is.

Ez valóban "mi"-ben gondolkodás, de ez mégis kevés.
Kevés, mert ha ebben merül ki, akkor tulajdonképpen, hiába a közös "menedzsment", tudatilag még mindig "én" és "én" működtök együtt.

Nézd meg, mi hiányzik még! 

Mi az a gondolat, amit ha átlényegítesz magadon, akkor valóban egységében élitek meg a kapcsolatot és nem szimpla "együttműködésként".

Olvass tovább!

Hogyan lesz az ÉN-ből MI és EGYÜTT?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb11

Szeretlek - Te szeretnéd hallani végre, ő viszont ki nem mondaná?

Címkék: szeretlekszeretetkapcsolatférfiegység

Amikor vele vagy, úgy érzed, minden tökéletes. Egyszerűen egy rezgésen vagytok: közös az érdeklődés, fantasztikus az összhang, csupa vidámság és öröm minden együtt megélt perc, egységben vagytok... de nem beszél az érzéseiről. Te pedig ettől időnként elkeseredsz, elbizonytalanodsz... talán szenvedsz és szomorkodsz is.

Olyan, mintha a "szeretlek" szó egy varázsszó lenne. Ha kimondaná, azzal egy csapásra megszelidülne a világ, színesebb lenne a táj, és jobban sütne a nap. Olyan, mintha azon múlna minden, hogy kimondta-e vagy sem.

Ha ekkora ereje lehet, miért nem mondja?
Ha tudja, hogy téged ennyire boldoggá tenne, akkor miért nem akarja kimondani? Legalább halkan suttoghatná a füledbe, de nem teszi... legjobb esetben is be kell érjed egy "bírlak", "imádlak" szóval, vagy egy "szívecskével". Ez azonban neked nem ugyanaz.

Ha a te oldaladról vizsgáljuk: vajon miért fontos neked ennyire az, hogy kimondja? Hogy lehet, hogy attól, hogy szavakba önti, kivirul a Föld, miközben tulajdonképpen semmi más nem változik? Vajon benned miért van erre ekkora igény?

Van kedved megvizsgálni? Tarts velem, és nézzük, neked miért fontos, hogy ő kimondja, hogy "szeretlek", és ő miért nem mondja ki!

Olvass tovább!

Szeretlek - Te szeretnéd hallani végre, ő viszont ki nem mondaná?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec24

A szeretet ünnepe felerősíti a szeretethiányt?

Címkék: szeretetszerelemszeretethiánykarácsonyszeretet ünnepeelengedésegységharag

Egyedül töltöd a Karácsonyt, vagy társas magányban?
Vagyis elvágyódsz valakihez, aki épp nem lehet veled?

A Szeretet Ünnepe kétségkívül megtölti a szíveket fénnyel és szeretettel. Átlengi a levegőt valami finom, békés, szeretetteljes megadás. Érzed ezt Te is, akkor is, ha épp valahol máshol szeretnél lenni, vagy valaki mással szeretnél ünnepelni.

A szeretet, és annak a vágya áthatja minden porcikádat és épp ezért talán felerősíti benned azt a hiányt is, amit az év többi napján könnyebben viselsz el, hiszen a mindennapok rohanása téged is kiszakít az "önsajnálatból". Karácsonykor az igény, hogy a szeretteiddel, szerelmeddel legyél, különösen nagy hangsúlyt kap. Ha nem ott vagy, ahol szeretnél, ha nem lehetsz amellett, aki mellett szeretnél, vagy épp egyedül ünnepelsz, felerősödhet benned az a gondolat, hogy "nagyon egyedül vagy", hogy "téged nem szeretnek, vagy legalábbis nem szeretnek eléggé".

Sok-sok ismerősöm, barátom ünnepel úgy, hogy titkon valami vagy valaki más társaságára ra vágyik.
Boldog és örömteli ünnepe lesz így is, hisz a Karácsony az mégis csak Karácsony, de amikor senki sem látja, megnézegeti a telefonját, vajon eszébe jut-e azoknak, akik neki a fejében járnak, és talán egy-két könnycsepp is legördül az arcán, amikor nagyon "egyedül" érzi magát.

Ha köztük vagy, hadd legyek melletted ezzel a rövid írással most! Küldök neked én sok-sok szeretetet, és egy olyan nézőpontot, amivel nem leszel annyira "egyedül"!

Olvass tovább, tarts velem!

(A kép forrása: life.hu)

A szeretet ünnepe felerősíti a szeretethiányt?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov02

Ahogyan a férfi szeret

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatelvárásokférfiegység

Hányszor hallottad már és hitted el szomorúan vagy elszántsággal, hogy: "ha egy igazi férfi igazán szeret, akkor az mindent elkövet, hogy vele légy? Az a férfi keres, az időt szán rád, az tudtodra adja az érzéseit!"?

Elhitted, és mérted a saját kapcsolatodat ehhez:
ha férfi vagy, akkor számot vetettél magaddal, hogy ilyen vagy-e - gondolván, hogy ettől leszel "igazi férfi" -
ha nő vagy, akkor hozzámérted a szerelmedet ehhez a kinyílvánításhoz és ha így van, örültél, ha nem, akkor el is keseredtél: hogy téged ezek szerintem nem egy "igazi" férfi szeret, vagy a férfi "nem igazán" szeret.

Ugyanakkor van egy másik mondás is - biztosan ez sem ismeretlen, egy vicc örökítette meg - a székely bácsiról, akinek a felesége felrója, hogy sosem mondja neki, hogy "szeretlek". Az öreg meg csak kiveszi a pipáját a szájából, köp egy csuhegyeset és közli: "már mondtam 20 éve, majd szólok, ha változik...."

Látod, milyen hatással tudnak lenni rád a "hiedelmek", amiket biztos mintaként tálalnak mások? Látod, hogy milyen könnyen összeméred magad és a párod szeretetét és viselkedését mások meséjével, amit hibátlannak vélsz? 

De vajon hol az igazság, és milyen a valóság? Hogyan szeret a férfi, ha szeret? 

Olvass tovább, tarts velem, fejtsük meg együtt!

Ahogyan a férfi szeret

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl25

Kit keresel valójában? A másik feledet vagy a társadat?

Címkék: szeretetszerelemegységpárkapcsolatnői minőségférfi minőségférfi

Gyönyörű az a kép, hogy egész életed során keresed azt az embert, akivel a tökéletes egységet újra megélheted. Azt az egységet, melyet valamikor talán az anyaméhben éreztél utoljára.
Harmóniát, békét, közösséget, teljességet, egészs-séget, boldogságot és örömöt valaki mellett, akit ehhez az egységhez melléd rendeltek.

Párkapcsolatról párkapcsolatra vándorolsz fiatal korodtól fogva és szerelemből szerelembe esel. Ha visszatekintesz belátod, hogy minden kapcsolatod épp akkor volt jó, amikor megélted, mert mind valahogyan akkori én-edhez igazodva tanított téged új tapasztalatokra.

Minden kapcsolatod hozzád tett, épített és formált - ha figyeltél és képes voltál önmagad működéseire is rá-ráébredni. 
A tinikapcsolatod legtöbbször nem lenne életképes középkorú éned számára, de akkor, amikor annak idejét élted, az is maga volt a csoda, a nagy szerelem, az első fantasztikus élmények.

A kapcsolataid azonban - sorsszerűen - ahogy keletkeznek, véget is érnek (szerencsés kivételeknek nem minden kapcsolata ért véget :) ) 

Vajon hogyan tovább? Merre? Ki vár és hol? Létezik a másik feled? Őt kell megtalálnod, vagy "csak" a társat, aki elkísér újra utadon?

Mielőtt tovább olvasol, torpanj meg egy pillanatra, és próbáld megválaszolni magadban! A másik feledet, vagy a társadat keresed?

Kit keresel valójában? A másik feledet vagy a társadat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign